icon

Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?

31. okt 2024

Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem

vorkola
2. nov 2024

@viestta Ano rodina moze byt manzel + manzelka bez deti...totomas pravdu,,suhlsim

viestta
2. nov 2024

@vorkola trepes sprostost, pretoze ak sa narodia dvojvajecne dvojcata sa ujali dve vajicka. (mame take v rodine) Biologiu rozmnozovania, na pocudovanie poznam, viem, ze vajiccko musi byt oplodnene a ten vas zazrak neposkvrneneho pocatie je len vas zazrak, v ktory verite.
Takze este raz a znova, ti, ktori su bezdetni, nemozu byt rodicia.
Rodina je aj muz a zena ako ziju spolu, obzvlast ak su zosobaseni, rodina je aj samorodic s dietatom, ci uz osamely, rozvedeny alebo ovdovely. Rodina su aj dvaja chlapi a dieta.

yosi
2. nov 2024

@janai1 Vieš o tom hofno ako to bolo, a ideš s tým na mňa lebo nemáš iný argument.

vorkola
2. nov 2024

@jankalukasova Ale aj to tretie chcelo zit,a mozno by mamicka ozdravela, ,podvedomie, hazard, s akoukolvek ludskou bytostou podvedomie nepusti,. Vycitky svedomia az do smrti.

yosi
2. nov 2024

@lenkasarka Ty si veľmi múdra... Ja mám s jej matkou dobré vzťahy a určite ju nebudem hnať po súdoch a nútiť ju do niečoho. K čomu by to bolo dobré? Nehľadiac na to, že ani nežijú na Slovensku

lenkasarka
2. nov 2024

@vorkola veď práve sú tam deti o ktoré sa rodičia z rôznych dôvodov nevedia postarať. A kľudne by si ich moholi adoptovať,ale …

yosi
2. nov 2024

@1ryba Na viac sa nemôžeš? Ja aspoň nevraždím svoje deti ako vy

lenkasarka
2. nov 2024

@yosi to ty si veľmi múdry a máš plnú pusu morálky. Tak ešte raz staraj sa o seba o svoje a nechaj ostatných nech sa starajú o to svoje. Ja svoje deti nevrazdim. Mam jedno o ktoré sa starám cely jej život. Ale mne neprináleží súdiť inú ženu ktorá sa rozhodla pre upt,lebo jej život nežijem. Ty tiež žiješ ten svoj a tiež nieje bez poskvrny.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
2. nov 2024

@viestta podľa toho ako sme sa učili na výške- rodina len dve generácie. Neviem ci sa na ton niečo zmenilo.

matkahelka
2. nov 2024

@cecilia29 ty ako krestanka nevies, ze rodina je aj manzel a manzelka? odpadnem! najblizsie sa to pri spovedi opytaj knaza. ten nas to opakuje minimalne raz rocne, ked ma kazen zameranu proti medicinskej podpore otehotnenia.

cecilia29
2. nov 2024

@matkahelka riešim cisto teóriu - definíciu rodiny ako základnej bunky spoločnosti. Co to ma s kresťanstvom?

vorkola
2. nov 2024

@viestta Staci, ked si pozres, od kedy sa pocita letopocet.a ked dobre prestudujes dejepisy starsich dat, tam tam najdes,letopocet sa zacal pisat od narodenia Jezisa Krista.Ludstvo si to nevymyslelo
@viestta a ja nepisem o vynimkach,dvoj, troch atd aj pätorcatach,ale kazde čata k pocatiu potrebuju spermiu, teda jeho, tomi je jasne
@viestta Ano, vsak ti ktori su bezdetni nemaju byt koho rodicia, su len par, alebo manzelia,ale ak si aj adoptuju, tak uz rodicmi su,vsak vychovavaju cloveka,ci je to male dieta,alebo v puberte ,to je jedno v akom veku, alebo mentalne,aj keby si adoptovali 30 tnika mentalne retardovaneho,alebo aj fyzicky ,tym padom sa nepise sa nikde na papieri vychovavatelia, ale rodicia.Vychovavatalia su len v internatoch, alebo v detskych domovoch.Rodicmi sa stavaju ,ked im to paragraf ten a ten odobri

vorkola
2. nov 2024

@cecilia29 ja som krestanstvo spomenula z pohladu urcenia letopoctu,

cecilia29
2. nov 2024

@viestta rodicia sú aj rodicia adoptovaneho dieťaťa. Adopcia im dáva všetky rodičovský práva. A manželia nie sú rodina v pravom slova zmysle. Sú manželia. Ale nenazval sa to rodinou.

biba_18
2. nov 2024

@any_soj ja som prišla o bábätko - preto som to napísala tak ako som to napísala…

matkahelka
2. nov 2024

@cecilia29 krestanstvo som spomenula preto, ze tak ako v tom svetskom svete, aj v krestanskom sa za rodinu, jej zaklad poklada manzel a manzelka. ak deti nemaju, oznacuje sa takato rodina ako bezdetna rodina. ja som na VS mala len 1 semester sociologie a ucili sme sa to takto. je nezmysel tvrdit, ze ak manzelia nemaju dieta nie su rodinou.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
vikiki29
2. nov 2024

@yosi no zbohom, už sme pri vraždení detí… 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ty si naozaj z tých jednoduchších… ale Ok, chápem, že v každej takejto téme sa musí aspoň jeden nájsť

viestta
2. nov 2024

@vorkola ano, viem ako sa pocita letopocet. Az na to, ze je to len dohoda, rozhodnutie, pretoze presny datum od kedy sa rata nie je dohladatelny, A ano, vymyslelo si to ludstvo.
Kresťanský letopočet navrhol v 6. storočí rímsky opát Dionysius Exiguus. Za základ letopočtu určil dátum Kristovho narodenia. Začína sa 25. marca 753 rímskeho letopočtu. V súčasnosti prevláda názor, že ak sa vychádza z Nového zákona, Ježiš Kristus sa musel narodiť najneskôr v roku 4 pred Kr., keďže vtedy zomrel Herodes Veľký. Z toho dôvodu je v súčasnosti narodenie Krista už len formálnym začiatkom nášho letopočtu.
@cecilia29 ano, ak niekto adpotuje dieta stava sa jeho rodicom podla zakona, ked ma dieta v pestunskej starostlivosti je pestunom, ale vsetci dokopy tvoria rodinu. Ja som reagovala na @vorkola , ktora opakovane pisala o bezdetnych rodicoch, je je logicky blud. Rodina a rodic, su dva rozne pojmy.

yosi
2. nov 2024

@vikiki29 Ja som jednoduchší? A na to si prišla tak, že mám nejaký morálny problém s niečím?! Aj lekári ktorí z morálnych dôvodov odmietajú vykonať interrupciu sú jednoduchší ľudia? Waaaaw!

cecilia29
2. nov 2024

@1ryba
@matkahelka no tak zrejme každá škola učí inak.
Google mi ukázal toto - Rodina je sociálna skupina (primárna skupina) tvorená aspoň jedným rodičom a dieťaťom. Je malou sociálnou skupinou, tvorenou jednotlivcami spätými manželstvom, pokrvným príbuzenstvom alebo adopciou. Aj tu to tak chápem ze musí byť väzba rodic=dieťa

puklica13
2. nov 2024

@yosi cize ty si si usukal a nestars sa a ides moralizovat .. jezkove huslicky😂😂😂mna uz fakt ziaden mentalny atlet na babskom fore neprekvapi

zltalienka
2. nov 2024

@lenkasarka "prečo potom je takmer každý detský domov plný?" Lebo je mnoho detí, ktoré nie sú právne voľné pre adopciu. Ich rodičia sa na jednej strane o ne nevedia postarať, ale na druhej strane "prejavujú záujem" a teda tieto deti nemôžu byť adoptované.
Známi sa rozhodli pre adopciu, najprv museli čakať ( cca 1 a pol roka) a nakoniec sa k nim dostalo dieťatko z Česka, polorómča. Neverím, že keby bolo voľné dieťa v SR, že by ho neuprednostnili pred dieťaťom zo zahraničia.

lenkasarka
2. nov 2024

@zltalienka potom je tento systém nastavený veľmi zle ak je to takto

1ryba
Autor odpoveď zmazal
vevesh
2. nov 2024

@vorkola vies o tom, ze letopocet je dohoda, aky kalendar sa bude pouzivat a kedy sa novy rok zacina?? Kurdi napriklad slavili 21.marca novy rok 2724...

jankalukasova
2. nov 2024

@vorkola bezdetní rodičia neexistujú... 🙈🙈🙈

puklica13
3. nov 2024

@cecilia29 https://cnn.iprima.cz/potraty-rozdeluji-usa-lek...

Tu mas dalsiu… fanatizmus vladne svetom… mozes poradit zakladatelke temy aby sa sla postarat o to dieta a ty mu mozes vysvetlit ze tak to bolo spravne

cecilia29
3. nov 2024

@puklica13 co to ma so zákazom potratu? Je to len manipulativne napísané. Koľko príbehov je tu na MK kedy zistili na USG žene ze jej dieťaťu nebije srdce ? Snáď každý aj jednu takú ženy pozná osobne. Následne pôrod vyvolávajú. Bežný postup. A určite sú prípady aj ty kedy sa to skomplikuje. Aj tu zomierajú tehotné ženy. Ale samozrejme v krajinách kde je zákaz potratu, sa to všetko zhadzuje na tento zákaz.. Ešte aj blbý preklad článku.