icon

Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?

31. okt 2024

Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem

1ryba
Autor odpoveď zmazal
fantaghiro21
2. nov 2024

@autorka a ešte https://anoprezivot.sk/skutocne-pribehy-zien-z-... veľa pekných" príbehov "...

1ryba
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
2. nov 2024

@1ryba a je v tej štatistike a počet osamelých rodičov?

cacianka
2. nov 2024

@stanulienkat 👍👍👍

cacianka
2. nov 2024

@candii keby takéto snažíve tety radšej ako proti potratom, bojovali za deti s osudom ako utyrana Lucka, ak si pamätáš ten príbeh.

candii
2. nov 2024

@cacianka pamätám áno 😞 .. presne toto mi nedalo spávať.

yosi
2. nov 2024

@lenkasarka V prvom rade ja ani netuším či to dieťa je moje a jej matka nechce aby som sa staral, hoci som sa chcel.

yosi
2. nov 2024

@janai1 Starám sa o vlastné deti. Ja asi nespasím celý svet.

julish
2. nov 2024

@cecilia29 data, prosim. Odkaz na studie. Vdaka

1ryba
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
2. nov 2024

Áno je to kruté ale je to reálne... Finančné dôvody sú dosť veľkým meradlom v tom ci si neplánovane dieťa niekto nechá alebo nie... Stať sa môže zlyhá antikoncepcia a je zamiesene vôbec tu nemusí ísť o niekoho kto sa nevie chrániť, dokonca aj tabletka po nie je na 100% ista... Živiť ďalšie dieťa keď už sama neviem kudy kam a idem od výplaty do výplaty je šialenstvo... Mnohé s tu ohanaju že materské mlieko je zadarmo oblečenie stojí pár eur ci dá s zohnať zdarma... Ale tej matke tobôž ak je sama rapídne klesne príjem počas materskej... Potom to dieťa nastúpi do jaslí (neviem ci existujú štátne jasle poznám kopec sukromnych), škôlka, škola to všetko stojí peniaze a ted a ie malo nehovoriac o krúžkoch ale bez tých sa v prípade núdze dá žiť.. Dieťa ktoré nosí v škole večne o nosené veci po niekom, ktoré si nemôže dovoliť školský výlet, nehovoriac nejakú školu v prírode ci obyčajný tábor cez prázdniny... Deti dokážu byť pekne kruté keď vedia ta týchto spolužiakov sikanovat do bezvedomia... Áno 1-2r dieťa toho veľa nepotrebuje nerieši ine deti ale taky pubertiak už áno nehovoriac o večnom hlade keď matka koľko krat sama žije na rokoch a zemiakoch aby mali deti...
Takýmto ženám nejde o to ci budu mat nato aby mohli zaplatiť jednu letenku navyše na Maledivy.. Takýmto ženám ide doslova o existenčné problémy... Potrebujú podplatiť účty, chodiť do práce k deťom nemajú nikoho na postrazenie a platiť opatrovateľku je šialene keď jej ma dat veľkú časť svojho platu keď už sama uvažuje ako to potiahne do ďalšieho mesiaca....
Takže áno finančné dôvody sú dosť veľkým meradlom ci si dieťa nechať alebo nie.... Nehovoriac o nekonečných OCRkach ktoré nie každý zamestnávateľ je ochotný akceptovať keď si týždeň v práci 2 týždeň doma týždeň v práci týždeň doma, 2tyzdne v práci týždeň doma a takto dookola 2/3roky v kuse....
Ja sama som zástanca života a n a potrat by som asi nedokázala ísť ale áno peniaze sú môžu byť veľkým a často hlavným dôvodom na takéto rozhodnutie....

lenkasarka
2. nov 2024

@yosi v druhom rade ak si niesi istý ale máš podozrenie tak si mal podať na súd o určenie otcovstva a bol by si si istý na 100% lebo ak je tvoje a ty si sa za cely zivot toho dieťaťa nepostaral o nič tak nemáš ani najmenšie právo tu moralizovať a písať tieto voloviny. A že matka nechce? A ty si pritakal. Tak ak žena otehotnie a nechce to dieťa tak pritakaj tiež. Lebo je to presne taká istá voľba ako bola voľba matky možno tvojho dieťaťa. Už som ti raz napísala najprv si pozametaj pres svojim prahom ✌️

vorkola
2. nov 2024

@janai1 Ano, pomaham podla mojich moznosti, kde sa len da

1ryba
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
2. nov 2024

@1ryba ale plna huba morálky ako napr

yosi

Včera o 23:16

@janai1 Prdím na tvoju maternicu, ale tiež zastávam názor, že keď si si decko vedela ušukať, tak sa o neho aj postaraj.

ysseba
2. nov 2024

Chcela som pripad komentar v duchu ako @azzflo ale ty si to uplne presne vystihla. Problem je ten, ze “protipotratove aktivistky” sa angazuju len dokym je plod v maternici. Ale ked zena porodi, tak su vsetci prec a nech si pomoze sama.

vorkola
2. nov 2024

@jankalukasova na co sa pytas na tu poslednu vetu? Bezdetni rodicia nemaju pravo na radost,po ktorej tuzia, ?Kolko je takych ,co cakaju na adopciu, ja by buda mamiciek teda tych co radcej zavrazdia, svoje nenarodene dieta, ako by mali spravit dve radosti nechat zit dietatko a zaroven stastnych adoptivnych rodicov.Ved to zabite nenarodene nevinne dietatko, keby ho nechali zit ,by spravilo radost tym rodicom ,co dietatko chcu.

cecilia29
2. nov 2024

@julish na čo konkrétne? Na smrť po tabletke? Ak áno link v komentoch je

simsalabim
2. nov 2024

@vorkola s tymto by som suhlasila, ale bohuzial, telo zeny ostava tehotenstvom a porodom navzdy poznacene a tie nasledky mozu byt vyrazne. Uz len preto jej to nemozeme prikazat (a dalsie dovody nie je vobec zlozite najst). A bezdetny par na ten plod nema ziaden narok. To ako keby tebe niekto vzal oblicku, lebo ju dakto iny potrebuje.

viestta
2. nov 2024

@vorkola takze v Polsku vobec nie su poradovniky na adopcie, vsetky deti narodene z neplanovanych tehotenstiev nasli svoju rodinu?
A este raz ti ja napisem, rodic je ten, kto ma dieta. Bezdetni nemozu byt rodicia, mozu byt rodina, lebo aj par je rodina, ale este nie su rodicia.

cecilia29
2. nov 2024

@viestta bezdetny nemôžu byť rodina. Rodina je aspoň jeden rodic + dieťa.

lenkasarka
2. nov 2024

@vorkola s častou tvojho komentára súhlasím,ale prečo potom je takmer každý detský domov plny? Adoptívni rodičia majú tiež nejaké požiadavky,možno preto.

viestta
2. nov 2024

@cecilia29 rodina moze byt aj manzel a manzelka bez deti

janai1
2. nov 2024

@yosi aha, takže zakazovať iným áno ale keď už je reálne dieťa na svete už ťa nezaujíma... ale počkať, teba nezaujíma ani vlastné decko ktoré si niekde vo svete pobehuje...

vorkola
2. nov 2024

@cecilia29 Dieta,je dieta , a je sucast rodiny, aj ked nefuncnej. Pises, rodina je aspon 1 rodic,A to, tomu jednemu rodicovi to dieta spadlo z neba, ?Ved na narodenie dietata sa potrebuju dvaja.ON+ ONA,Na svete sa stal len jeden zazrak a viac takych nebude ,A ten zazrak bolo narodenie Jezisa Krista,cez P.Mariu, skrze ducha sväteho,Sv.Jozef bol len pestun. Ved aj na ivt potrebujes vajicko a spermiu Dve vajicka, alebo dve spermie sa neujmu. Tam tiez plati zakon TO VAJICKO,+ TA SPERMIA..Ja som na biologii nespala,takze ja tvrdim ,ze niekdajsi vedci nas dobre ucili , aj ked neboli pocitace.zelam zdravie a pekny den

vorkola
2. nov 2024

@vorkola Pardon tento koment patri@viestta

vorkola
2. nov 2024

@vorkola @viestta,koment vyssie patri tebe

vorkola
2. nov 2024

@lenkasarka Ale tam su aj deti siroty, potom deti z neusporiadanych rodin,deti o ktore sa rodicia nedokazu postarat z roznych dovodov,To je nieco podobne,ako domovy dochodcov,Su to socialne zariadenia.Ani my nevieme kde skoncime,