icon

Ako sa psychicky zotaviť po umelom prerušení tehotenstva?

rebecca717
8. júl 2021

Ahojte, dlho som vahala či sem napísať alebo nie, hlavne keď veľa z vás sa tu snaží o dieťa a z rôznych príčin sa vám nedarí. Vysvetlím vám to od začiatku.
Mám priateľa, s ktorým máme medzi sebou 17 ročný rozdiel. To však ale nehrá rolu v tom, že by sme si nerozumeli, práve naopak. Spomínam to iba preto, že už ma dospelu dcéru. Minulý rok prišla na to, že je tehotná. Samozrejme sme sa všetci tešili. My (Asi hlavne ja) sme však túžili po vlastnom bábätku. Mesiac na to som zistila, že aj ja som tehotná. Veľmi som sa tešila. L3nze tu prišiel kameň úrazu. Zrazu z jého strany začali pochybnosti ako to budeme zvládať či už finančne alebo ako.. spolu sme sa rozhodli pre potrat. Ja som to okamžite po zákroku olutovala, aj keď som sa samej sebe snažila nahovárať že to je takto lepšie. Vždy ma to zozieralo, ale bolo to znesitelne. Včera sa však jeho dvere narodil syn a zacalo sa mi totálne zle dýchať, mala som pocit že vyplacem dušu a neviem sa a tým nijako vyrov at. V hlave mám otázky ako napríklad prečo ona ma právo byť šťastná mať dieťa keď mne to dopriate nebolo? Neviem si predstaviť čo nastane keď príde s malým z porodnice. Tak veľmi túžim po vlastnom bábätku... zároveň nechcem ničiť priateľovi toto stastie... chvíle, kedy by mal byť šťastný že má zdravého vnuka a dcéru

Strana
z4
mironka
12. júl 2021

Napisem vseobecne. Je podla mna krute zmyslat stylom: Je mi luto,Anicka,musis prec,nemame pre nas vhodne byvanie. Ked bude podla predstav ocka a mamky,tak potom si urobime Evicku. (Uz nikdy to nebude to iste dieta,ta Anicka) ....my mame 4 deti...neplanovane posledne dve. Muz mi stale napriek nepriazni okolia,povedal,ze to zvladneme a zvladame nejak...a ano,chodim s kocikom po prvom dietati...takze aj v takom stave je...neurob to uz kvoli takejto situacii. Budem na Teba mysliet. Aj duchovne. Aby si bola uzdravena. Na tele a dusi. Aby si nasla pokoj v dusi,mudrost do dalsich situacii a spravnych ludi okolo seba. A aby Ti neskor bolo dopriate stat sa stastnou mamkou. Lebo Tvoje srdce po tom tuzi a Ty to vies. To volanie v sebe mas. Drzim Ti palce.

karolinakr
12. júl 2021

Toto je úplne z cesty, aby ty si teraz hladela na to,že necheš ničiť priateľovi šťastie, ked ťa kvári taky balvan na duši. Aký pomer a rovnováha síl je vo vašom vzťahu? A tiež najprv on súhlasí, potom cúvne. Spýtaj sa ho na dátum svadby, že kedy a požiada o ruku, To už cúvne úplne celkom. Ak sa pokúsite niekedy o dieťatko ešte, tak už len po svadbe a ďalšia v 43 nie je pripravený, tak kedy bude v 50ke? To už tebe bude tiahnuť na 40ku. No zváž si, aké vyhliadky ťa s ním čakajú a ked sa nevieš preniesť cez situáciu, odporúčam v nedeľu ísť za dobrým kňazom na spoveď a prípadne ho požiadať o duchovné vedenie. myslím, že niektorí aj s týmto majú skúsenosti alebo kresťanské združenie, čo rieší túto problematiku Pokiaľ si neveriaca a všetko je len na tvojich pleciach, poradiť ti neviem, možnože len lieky na nervy, ale treba riešiť príčinu, nie následky

zuzana212722
12. júl 2021

@shee11 teba sa tu niekto niečo pýta?

shee11
12. júl 2021

@zuzana212722 sklanam sa pred tvojim argumentom 😅🤦

zuzana212722
12. júl 2021

@shee11 ďakujem 😘 krásny deň ti želám

niikoletka
12. júl 2021

@shee11 kde ja píšem že nech trpí? Ale nehnevaj sa ako môže také niečo napísať? Si myslíš ze mne sa dobre také niečo číta po ivfkach a potratoch že práve jej nebolo súdené byť šťastná? To je výsmech všetkým ženám ktoré sa márne snažia o dieťa roky. Jej to dopriate bolo!!!! A to ze si to nevážila a išla na potrat je teraz len na jej svedomí ale určite nemá žiadne právo vyniť z toho nejaký osud vesmír Boha alebo čokoľvek v co verí že jej to nedoprial! Môže si za to sama nikto iný tak nech sa s tým vysporiada zoči voči a nie obvinovanim iných.

shee11
12. júl 2021

@niikoletka ona iba opisala svoje pocity. na tom nie je nic zle. nemusime sa stale tocit okolo tejto jednej vety, ale vnimat to komplexne. neviem preco kazdy riesi iba toto. okrem toho, kazda sa tu bude bit do hrude ako je potrat pravo zeny, a ked to nejaka spravi a opise svoje zufalstvo, tak ju zdupeme pod ciernu zem. trochu paranoja, nie? ja sa tychto zien co tu prispeli iba pytam, ako zakladatelke pomoze vyrovnat sa so situáciou, ked jej napisu - bolo ti dopriate , tak ti treba! mozes mi povedat?

gelifil
12. júl 2021

@shee11 nie každý sa tu bude bit za toto právo...sú to len dobre kriklunky a jedna liberalna strana

gelifil
12. júl 2021

@shee11 nijako jj to nepomože, pomoct si musi sama....ona sama sa rozhodla, darmo caka ospravdlnenie svojho cinu

ckatka
12. júl 2021

Ako zene, ktorej nebolo dopriate dlhé roky...sa mi to.hrozne ťažko číta. Navyše keď viem, že sú mnohé iné cesty ako sa dieťaťa "zbaviť".
Čas už nevrátite...A darmo si budeš teraz hlavu búchať, že mohla si povedať že na potrat nepôjdeš, že ho dáš potom na adopciu a získať tak vzácny čas...nepomôže to nikomu.
Jeho vnuča mohlo mať rovesnika...A navždy ti bude pripomínať ten váš hlúpy krok. A podla mňa v budúcnosti sa bude pri vás zle cítiť aj keď tomu nebude rozumieť.
Musíš sa s tým len zmieriť a zamerať sa na budúcnosť. Nezmenis, čo sa stalo. To je tvoj trest...

123andy123
12. júl 2021

Ona tu nestastnu vetu myslela tak ze jej to nebolo dopriate od manzela, proste ju zmanipuloval k potratu. Nebolo to spolocne rozhodnutie. To ze je od teba o dost starsi neznamena ze je aj rozumnejsi a mas ho posluchat. Uz niesi male dievcatko ale zena. Mas svoju hlavu a srdce. Ono to babatko zasa tolko financi nestoji. Uz nemysli na to co sa stalo, mysli dopredu ci s takym clovekom chces naozaj prezit cely zivot.

shee11
12. júl 2021

@123andy123 👏konecne niekto normalny a empaticky.

coochy
14. júl 2021

@rebecca717 neporovnavaj sa s jeho dcerou - tebe babatko (stastie) dopriate bolo tiez, sama si sa ho vzdala.. pytaj sa len a len seba preco si bola taka hlupa a nechala si sa starym capom takto ovplyvnit.. on chce pri sebe mladuchu, co bude okolo neho skakat a ktoru bude pretahovat a nic viac.. sama si za to mozes

janickacrazy
24. júl 2021

@rebecca717 jediná rada pre teba, odíď od neho, on ťa neľúbi, keby ťa skutočne miloval, nikdy by ťa neposlal na potrat, on ďalšie dieťa proste nechce, ty s ním len stratis drahocenný čas. Vravím z vlastnej skúsenosti, môj bývalý tiež nasľuboval hory doly, ako on chce dieťa, keď som mala podozrenie že som tehotná, sa vyfarbil. Že on už sa cíti starý!!! na dieťa, mal 32 rokov!!! Našťastie som tehotná nakoniec nebola, ale náš vzťah išiel dole vodou odvtedy, odišla som a nič lepšie sa mi nemohlo stať.

miadi
24. júl 2021

@shee11 ze konecne Niekto normalny a empaticky. Vsetky sme tu normalne empaticky napisali ibaze v tom komente co sa ti tak paci je omyl. On nie je ani jej manzel iba priatel. Panko ju mà na uživanie si. Manzel by ju snad na potrat neposlal lebo take veci ci chce mat par deti si ludia ujasnia nez sa zoberu.

majoranka24
26. júl 2021

@rebecca717 Ked je to aj jemu luto, uz sa snazite o dalsie dieta? Skor si myslim, ze klame, aby ta nejako oblbol.

ktochytavzite
30. júl 2021

@rebecca717 no co,mozes si za to sama a teraz nezavid jeho dcere.
Najdi sinineho,tento ta asi tak nemiluje,inak by ti to neurobil.
Ja inak nechap co vidite na strych capoch.
inak @pribinak vzdy tak trefne napise;)

jarka26011
23. aug 2021

@rebecca717 ty si neskutočne naivná, nehnevaj sa

Strana
z4