icon

Ako sa vyrovnať s missed abortion?

11. aug 2025

Ahojte,
som po MA (missed abortion) v 13.tyzdni. Malicke malo hydrops. Ako sa vam podarilo vyrovnat so stratou babatka? Podarilo sa vam opat otehotniet (po akom case) a donosit dietatko?
Budem velmi vdacna ak sa podelite o svoje skusenosti.

anonym_88264b
11. aug 2025

@anonym_autor ahoj v prvom rade ma to hrozne mrzi a chapem ta...presla som si tym v marci v 11tt...chce to len cas a bude to lepsie...otrepane ale plati...miestecko v srdci pre to malinke zostane....my sme napriklad zapalili sviecku....proste najdi si cokolvek co ti pomoze ale nepopieraj ten smutok..je prirodzeny a mas na neho pravo....za mna zatial tehotna nie som ale uz by sme aj chceli ....posielam vela sil

denisahud
11. aug 2025

@anonym_autor ahoj, to mi je luto. Ja som potratila v 10.TT minuly november, ale ja som to tak nejak čakala (každá žena v našej rodina mala potrat po maminej strane), aj moja sestra 2x (kvoli zrážanlivosti krvi, už má zdravé dieťa) Ale tak bol to sok, bola som aj smutná ale nejak mi to prešlo same… ja som napr. mala aj pocit že som na seba “hrdá”, že som to zvládla pohode celé a nejak som to brala že to tak malo byt, ze ved bolo ešte malé a napr. išli sme aspoň na dovolenku v lete, inak by sme nešli.. aj doktorka v Ružinove v nemocnici bola príjemná že veď som ešte mlada ešte budem mat deti, nech počkám do jari a podarí sa to a tak aj bolo, v apríli som otehotnela a zatiaľ to vyzerá ok ale zas teraz mam taký stav že nechcem kupovať nič ideálne až do pôrodu, lebo veď čo s tým keď sa to zas nepodarí atd… ale každá žena je iná proste pre mna to nebol konec sveta.. ja to berem tak že to bolo ešte len embryo nie dieťa a nebudem sa tým utapat keď to hlavne nebola moja vina a nedalo sa to ovplyvniť, život ide ďalej…to bol moj prístup čo mne pomohol

zuzkaa1991
11. aug 2025

@anonym_autor ja som mala.Ma v 12tt bolo to.tazke.ale prejde to .... po.roku od MA som bola opat tehu kedzepo kyrete som.mala problémy menšie....aj prve aj druhe tehu sme.sa dlhsie snazili....druhe tehu bolo.narocne ale uspesne sme.dobojovali aj ked bol strach cele.tehu som len odpocitavala dni dokonca.
Po 8r.som.opat.tehu úplne ine tehu ze ani neviem o nom klop.klop....
Je to.narocne ale podpora.manzela (partnera) je zaklad začať brat vitamíny ešte pred.snazenim ;) a mysliet pozitívne

oceanahory
11. aug 2025

@anonym_autor Mrzi ma tvoja strata, pomoze cas, nic viac a nic menej. Ja som mala jeden spontanny potrat este hned na zaciatku tehotenstva a dalsi v 17tt uz porodom s velmi vaznyn priebehom aj pre mna, masivne som krvacala. Ja som nasledne asi cca. 1,5 roka nebola este pripravena fyzicky a ani psychicky na dalsie tehotenstvo az nasledne, ked som sa znova odhodlala, tak som otehotnela na prvu supu a skoro uplne donosila (36tt) zdraveho syna ☺️. Sice moje tehotenstvo bolo otrasne, mnoho komplikacii a je vlastne zazrak, ze sa to podarilo.
Neupinaj sa ale na zivotne skusenosti inych, kazda mame ine telo, ine problemy... Verim, ze tvoje dalsie tehotenstvo bude uz bezproblemove!

domka222
11. aug 2025

Len jediné, čas.

marhulka13
11. aug 2025

@anonym_autor ja už som trikrát po MA a ďalší pokus už nechceme podstúpiť. Mrzí ma tvoja strata, ale naozaj to chce len čas prijať to

tandariatko
12. aug 2025

@anonym_autor Včera som si prešla tým istým...😥 Dostala som lieky na vyvolanie potratu...som psychicky na dne. Jediné čo má drží nad vodou je môj synček a manžel ❤️ neviem ako sa stým vyrovnať. Myslela som si že mne sa niečo také nemôže NIKDY STAŤ!

autor
12. aug 2025

Mile dievcata, velmi si vazim vase slova povzbudenia, je to od vas naozaj mile, ze takto empaticky pristupujete k uplne cudziemu cloveku, naozaj dakujem.❤️ Som spat v nemocnici, so zapalom maternice, len chcem strasne dufat, ze po tychto vsetkych strastiach pride vytuzene babatko.😥 Teba tandariatko objimam na dialku, zelam ti nech sa tvoje telicko rychlo zregeneruje, viem, ze dusicka bude potrebovat dlhsi cas - ale tvoj anjelik ti urcite zasle do narucia novy zivot. Verme❤️

tandariatko
13. aug 2025
@anonym_autor

Mile dievcata, velmi si vazim vase slova povzbudenia, je to od vas naozaj mile, ze takto empaticky pristupujete k uplne cudziemu cloveku, naozaj dakujem.❤️ Som spat v nemocnici, so zapalom maternice, len chcem strasne dufat, ze po tychto vsetkych strastiach pride vytuzene babatko.😥 Teba tandariatko objimam na dialku, zelam ti nech sa tvoje telicko rychlo zregeneruje, viem, ze dusicka bude potrebovat dlhsi cas - ale tvoj anjelik ti urcite zasle do narucia novy zivot. Verme❤️

@anonym_autor Prajem ti veľa síl ❤️

selena_luna
13. aug 2025
@tandariatko

@anonym_autor Včera som si prešla tým istým...😥 Dostala som lieky na vyvolanie potratu...som psychicky na dne. Jediné čo má drží nad vodou je môj synček a manžel ❤️ neviem ako sa stým vyrovnať. Myslela som si že mne sa niečo také nemôže NIKDY STAŤ!

@tandariatko a @anonymnyautor
Kazdej sa to moze stat. Nie je to nicia chyba casto, proste delenie buniek je zazrak a malicka chyba na zaciatku prerastie do obrovskej, nezlucitelnej so zivotom. Odhaduje sa, ze az 40% tehotenstiev konci potratom v rannom stadiu ( biochemicke, ma, spontanne...) je to dokonca take caste, ze aj 2 straty po sebe povazuju doktori za hlupu a nestastnu zhodu nahod a nie za zdravotny problem. mnohe sme si tym presli a mnohe mame tiez dalsie zdrave a dokonale deti. Bolest zmierni cas, dolezite je ist dalej a verim ze coskoro sa dockate duhovych dietatok. ♡♡ drzte sa obe.

tehotenska_masaz
25. aug 2025

@anonym_autor ahoj, velmi ma mrzi cim si prechadzas❤️ bola som tam kde ty, minuly rok v maji. Tiez MA v 11tt. Bola som zrutena.
dnes uz drzim trojtyzdnovu lasku v naruci❤️ na prve tehotenstvo ale nezabudnem a stale mu posielam lasku tam hore❤️ bude to dobre☺️🙏🏻