Ako sa vyrovnať s túžbou po ďalšom dieťati?
Nevieme sa s manzelom dohodnut. Slubil mi to a zrazu otocil. Nasa mala bude mat 5. Viem ze nie je dobre chlapa do toho tlacit. Ale ja to citim rovnako , ako tlak z jeho strany, ze mam na to zabudnut.
Prehodnotila som vsetky pre a proti. Financie , zdravotny stav, vek… vsetko je v norme.
Som este vo veku kedy nam nic nebrani, osobne si myslim ze hlavne zena by sa mala na to citit. ze predsa len to nie je 50/50. aj tak zena sa stara vacsinou o to male dieta daleko viac do nejakych 2 rokov ( vacsinou pisem, viem ze su aj ockovia niekedy v popredi)
jeho argumenty su, ze on potrebuje cas pre seba. na svoje hobby. ze zistil po rokoch ze nie je rodinny typ. strasne ma trapi. mala som sen o vacsej rodine. Viem ze tychto tem je tu vela, viem ze mala by som byt vdacna aj za to jedno dieta.
Prejdu ma tieto pocity niekedy???pocity straty… sklamania. stale ked predavam alebo darujem veci po malej je mi do revu
@petamich Ale aj on ma sen, ktory dost podstatne ovplyvnuje ju...vtedy ako ?
@anonym_2681a1 ano pravdu mas, evidentne su ich sny nezlucitelne, takze bud autorka presvedci manzela a bude znasat pripadne dosledky (ze sa nebude angazovat, ze hrozi, ze odide a xy inych dalsich) alebo manzel presvedci autorku alebo si najde noveho partnera a s nim to dieta mat bude, pevne verim, ze aj ked jej partner nie je rodinny typ, tak dietata sa to nedotyka a je dobry otec, lebo ak nie je a dieta si nevsima, tak potom chciet dalsie dieta s takym chlapom je ciro cira hlupost a nechapem autorkinu motivaciu. Ak je aspon dobry otec, tak potom fajn.
@anonym_50ffcc Tak to mi je luto. Ale zase tiez sa tvoj chlap mohol otvorenejsie vyjadrit.
V pripade autorky sa chlap jasne vyjadril. A mne by tym bolo jasne, ze nechcem mat dieta s chlapom, ktory ho so mnou mat nechce. Lenze ja mam pocti, ze autorka dufa, ze ked ho do toho "dotlaci" tak to dobre dopadne. No nedopadne.
Ja poznam pripad, kedy si zena myslela, ze si 2. dietatom udrzi chlapa lebo mal milenku. 🙄 To uz fakt do takehoto niecoho priviest dieta je vrchol sebectva. No co myslis ako to dopadlo?
@anonym_205ae1 áno žiaľ,som to nepochopila správne a teraz naozaj ľutujem iba naše druhé dieťa-zničila som mu život…keby mi to povedal úprimne na rovinu,tiež pochopím,lebo ako píšete dodatočne povedal-ja som vedel,že s tebou druhé dieťa nebudem chcieť - tak aj ja by som povedala,ďakujem ani ja s takýmto mužom nebudem chcieť.
Žena vedela,že chlap má milenku a otehotnela s ním?😳🙈
@anonym_2681a1 ano pravdu mas, evidentne su ich sny nezlucitelne, takze bud autorka presvedci manzela a bude znasat pripadne dosledky (ze sa nebude angazovat, ze hrozi, ze odide a xy inych dalsich) alebo manzel presvedci autorku alebo si najde noveho partnera a s nim to dieta mat bude, pevne verim, ze aj ked jej partner nie je rodinny typ, tak dietata sa to nedotyka a je dobry otec, lebo ak nie je a dieta si nevsima, tak potom chciet dalsie dieta s takym chlapom je ciro cira hlupost a nechapem autorkinu motivaciu. Ak je aspon dobry otec, tak potom fajn.
@petamich je skvely otec. ale do nejakych 2 rokov malej sa “hladal”. proste babatka nema rad. pocituje prilisny pocit zodpovednosti az uzkost.
@anonym_205ae1 súhlasím 🌸 - u nás síce bol probleém v tom,že nepovedal úprimne,že nechce-po 1.dieťati mi navrhol, aby sme sa chránili a ja som to nepochopila- už vtedy by som mala vedieť, že on to druhé dieťa nechce-poviem úprimne,že to bola moja chyba, ale som bola tesne po strašnom pôrode-mala som popôrodnú depresiu,predtým sme sa nechránili/veď sme chceli dieťa/a zrazu chcel - som to nepochopila správne žiaľ. Akonáhle som zostala tehotná,mi vyčítal,že on nechcel druhé dieťa-on mi aj povedal,aby sme sa chránili-je to moja vina-a keď som mu povedala,že veď na začiatku si chcel 2 deti,tak si začal vymýšľať že vlastne áno,ale nie teraz atď/má 45 rokov 😳ja 38-tak som sa pýtala kedy?a potom sa priznal,že keď už sme mali to prvé dieťa pochopil, čo to všetko obnáša a samozrejme nechcel druhé aj mi povedal, keby bol úprimný, tak by som pochopila - ale žiaľ v tak krátkom čase po pôrode keď som bola úplne zmenená, nejako mi to nedošlo a potom sme to neriešili…Keby bol úprimný,keby som pochopila,inak by to dopadlo - všetko dopadlo zase zle a teraz navonok krásna rodina je rozpadnutá-a tiež si myslím že chlap sa nezmení-aj môj zostal rovnaký-zase sa hrá divadielko-pred rodinou a cudzími ľuďmi sa chváli - doma si vyčíta že je to moja vina,prečo som vtedy/6 t po pôrode/nepochopila, že nechce druhé dieťa.Odísť nechce,ale ja som už pochopila,kto je on v skutočnosti,takže bude musieť odísť skôr či neskôr.
@anonym_50ffcc Joj, ja nechcem Ta nejako este viac deptat, to urcite nie, ale ked povedal po porode, zeby ste sa mali chranit, tak mne to pride dost jasne ze teda nechce aby si bol ahned zas tehotna. Si myslim, ze asi vacsina zien by to proste hned pochopila, ci nie ? Neviem, len rozmyslam. Ale mozno si bola hormonalne tak rozbita ze skratka si si to nejak inak vysvetlila ? Alebo neviem, no.
@anonym_205ae1 áno žiaľ,som to nepochopila správne a teraz naozaj ľutujem iba naše druhé dieťa-zničila som mu život…keby mi to povedal úprimne na rovinu,tiež pochopím,lebo ako píšete dodatočne povedal-ja som vedel,že s tebou druhé dieťa nebudem chcieť - tak aj ja by som povedala,ďakujem ani ja s takýmto mužom nebudem chcieť.
@anonym_50ffcc :( ach…. posielam ❤️
A tiež som na tom finančne celkom fajn-veď aj byt je môj, kde momentálne bývame - nemám hypotéku atď,ale bola to chyba-mohla by som vedieť,že on nebol úprimný - keď som sa ho párkrát pýtala či budeme máť druhé dieťa-tak sa vyjadroval v štýle možno - a keď som minulý rok ostala tehotná - kričal,že on to vedel,že kvôli mne to tak dopadne-a ja som sa ho pýtala veď prečo nebol úprimný a nepovedal mi na rovinu,že on už v žiadnom prípade nebude chcieť druhé dieťa a zase si vymýšľal,ze veď by som to mala vidieť atď.A teraz?!-zničila som život deťom-“rodina je rozpadnutá,aj keby sme zostali spolu - jeden druhého nenávidí - to žiaľ nemá zmysel.
@anonym_50ffcc Neboj nic, bude dobre. V takej nevrazivosti sa neda zit, to veru nie, ale teda sa rozvediete, on odide, vzduch sa vycistí, doladí sa stretávanie a bude opat fajn. Dobre ze mas byt, nemas hypoteku. To je 80% uspechu. Ked zena nema kam ist a nema financ je fest pruser. Najdes casom mozno ineho muza. Neviem, ci sa este lubite, ci uz ani nie.
Před narozením dítěte otcem nikdy nebyl a rodinu nikdy neměl, tzn. ze nemohl vedet, jestli ho to bude naplňovat nebo ne- protože tak to prostě je- jsou lide, které jednoduše rodina nenaplňuje.
Některé naplňuje zaměstnání, sport, jiny koníček. Někteří jen nechtějí ubrat ze svého pohodli, ze svého standardu.
Otázka je spise- jak s tim zachází? A jestli se snaží byt dobrým otcem vašemu dítěti a manželem tobě.
Další dítě si bohužel nevynutíš, nedělalo by to dobrotu. Ale úplně naprosto tvoje pocity chápu, mrzí mě, že jste se “nepotkali “ ve svých přáních.
@anonym_50ffcc Neboj nic, bude dobre. V takej nevrazivosti sa neda zit, to veru nie, ale teda sa rozvediete, on odide, vzduch sa vycistí, doladí sa stretávanie a bude opat fajn. Dobre ze mas byt, nemas hypoteku. To je 80% uspechu. Ked zena nema kam ist a nema financ je fest pruser. Najdes casom mozno ineho muza. Neviem, ci sa este lubite, ci uz ani nie.
@anonym_2681a1 Tak po takomto podraze sa este lubit? No neviem.
@anonym_50ffcc Ano. Ona si myslela ze si ho druhym dietatom udrzi. Tvrdila mu, ze je to nahoda. Nic tym nedosiahla, len dalsie problemy.
Mňa len celkom zarazilo - ako môže niekto povedať, že nie je rodinný typ, keď už jedno dieťa má? Natíska sa mi otázka - chcem byť s takýmto človekom, keď ja po druhom dieťati túžim celým svojím srdcom?
@anonym_autor A kolo by si chcela deti? My sme sa dohodli na 2 deťoch a aj ich máme. Ja mám tiež túžbu, že by som chcel 3., ale to sa na 99 % nestane.

@petamich nechal samu a s detmi??
ano aj to je mozne… alebo… sice nema rad babatka, ale pokial ma aj on zmysel pre zodpovednost ako mam ja voci rodine, co si myslim ze ma, lebo inac by to uz vzdal ked bolo najhorsie.
tak by mi o par rokov povedal ze ach aky som rad ze si na to mala gule na to druhe bejby. ja takto vnimam nase dolezite rozhodnutia…
@anonym_autor podla mna si to idealizujes ale mas pravdu mna nemusis presviedcat 🙂 pytala si sa na nazor, ja som ti svoj povedala ale rozhodnutie viete spravit len ty a tvoj manzel, drzim paste 🤞🏻