Ako sa vyrovnať so zmenami pri starnutí žien?
Ahojte, sú medzi Vami ženy 45+, ktoré vnimali na sebe, že sa zo ženy menili na "tetku" ? Ja mám jednoducho zo seba taký pocit. Pribrala som cca 7kg, strašne mi vlasy 2-3 roky vypadávali, potom sa strašne zmenila ich kvalita k horšiemu, vyzeraju jak rozpirena slama, niečo otrasne, v živote som take hrozne vlasy nemala, do toho som sa normalne o 1-2 cm výškovo znižila. Samozrejme aj tvár je už strhanješia, zostarnutá. Strašne si pripadám už staro, že už ani nie som pekná mladá žena ale presne taká tá tetka v rokoch. Proste ten typ postavy. Aj sa mi zdá že už nemám také pružné myslenie, niekedy aj dlhsšie nad výrazom nejakým rozmýšlam...skratka starnem a nejako sa mi nechce to prijat...
@anonym_autor áno sledujem to aj v okolí. Menopauza. Tie ženy nie sú vyslovene tučné ako prežratá mladá generácia, kde sa sadlo valí z každej strany. Skôr taká divná postava, aj výraz v tvári. Nie je to fér 😒
Ja som nepribrala, som stále štíhla, vek vyšší ako ty, ale tá tvár - no plastika by sa asi zišla. aj keď sa už vyzlečiem do plaviek, už to nie je to čo kedysi.
Vlasy - to je kategória sama osebe. neboli nikdy že wau, ale teraz už načisto zle.
Dopraj si s kamoškou alebo dcérou alebo s niekým úplný beauty deň. Vlasy, kozmetika, mani, pedi, neviem, čo preferuješ. Určite sa budeš cítiť príjemnejšie. Môj vek je iný, ale mne veľmi urobilo dobre, keď som si teraz dopriala takú lepšiu kozmetiku pre seba. Vždy som používala čo prišlo, ale som si povedala, že trošku do seba investujem.
Niekde robis chybu. Tu vsetky vyzeraju o 10-20 rokov mladsie. Mozno mas iba lepsie zrkadlo a lepsie okuliare. Vek sa oklamat neda, da sa trochu "spomalit" stravou, sportovanim a pohybom. To je tak vsetko.
take to stetkovatenie maju aj ovela mladsie zeny, niektore sa tak zmenia aj po tridsiatke
niektore zeny si a vo vyssom veku zachovaju take to dievčenstvo, sviznost, ako napriklad Sona Mullerova alebo ja neviem Monika Belucci, vidno, ze su starsie, maju vrasky, ale stale posobia mladistvo
vela robi aj postava, aj celkovo taky styl - chodza, nalada, vyzarovanie
take to stetkovatenie maju aj ovela mladsie zeny, niektore sa tak zmenia aj po tridsiatke
niektore zeny si a vo vyssom veku zachovaju take to dievčenstvo, sviznost, ako napriklad Sona Mullerova alebo ja neviem Monika Belucci, vidno, ze su starsie, maju vrasky, ale stale posobia mladistvo
@anonym_f01a05 Millerová má isto plastiky, my nepíš že nie.
Ja som nejak pribrala do ramien, krku, brucha a do chrbta, nohy chude, zadok nikde. Sa zo mna z chudunkej atletickej postavy stal proste taky nejaky buvol, tiez nechapem.
Tvar este drzi, ale uz si citim bradu (2jka)c. Ma to este niekto? Co s tym?
@anonym_f01a05 Soňa vyzerá super, ale ☝️ určite chodila minimálne 15 rokov na neinvazivnú starostlivosť do BA kliniky, kde som ju pár x stretla. Žehlička, svetlo, mikroihličky, mezolift. O Monice Belluci nemusíme ani diskutovať
Ja som nejak pribrala do ramien, krku, brucha a do chrbta, nohy chude, zadok nikde. Sa zo mna z chudunkej atletickej postavy stal proste taky nejaky buvol, tiez nechapem.
Tvar este drzi, ale uz si citim bradu (2jka)c. Ma to este niekto? Co s tym?
@anonym_1d4831 face lift, začni šetriť 😃
@anonym_1d4831 face lift, začni šetriť 😃
@anonym_21f2bc Nemusim setrit, financie by boli, ale nechce sa mi pod skalpel. A ani nemas istotu ako sa to cele vyvinie (joker face).
@anonym_f01a05 Soňa vyzerá super, ale ☝️ určite chodila minimálne 15 rokov na neinvazivnú starostlivosť do BA kliniky, kde som ju pár x stretla. Žehlička, svetlo, mikroihličky, mezolift. O Monice Belluci nemusíme ani diskutovať
@anonym_21f2bc
ja verim, ze ano a dobre robi, ked na to ma a chce, zblizka som ju nevidela, ale neposobi nejak umelo
mne skor ide o to, ze ju a jej podobne urcite nenazveme tetkami, skratka starnu so sarmom, vyzaruju energiu - to som chcela tym prikladom povedat, ze to nie kazda tak musi starnut ako tetka, niekto ma stastie ze vyzera v 55 ako Simona Krainova alebo ja neviem Gwyneth - skratka dievcensky
niekto vyzera v 35 ako Helena Ruzickova
@anonym_21f2bc Nemusim setrit, financie by boli, ale nechce sa mi pod skalpel. A ani nemas istotu ako sa to cele vyvinie (joker face).
@anonym_1d4831 daj sa do skupiny plastická chirurgia, tam baby dávajú dobré príspevky a recenzie. Aj @luizina tam dala celý priebeh face liftu, za čo sme jej mnohé vďačné ❣️Mne napríklad tá skupina veľmi.pomohla zorientovať sa a viem kam pôjdem
@anonym_autor Nie si sama.Moje husté vlnité vlasy sú už len minulosťou.Po menopauze, ktorá prišla až po 50ke sa viditeľne zmenila kvalita pokožky, čo je okate najmä na tvari.Tieto zmeny sú prirodzené, každého dobehnú... niekoho skôr, iného neskôr.V podstate, mnohým nebolo dané dožiť sa starnutia,a tak sa teším, že ešte som a udržím myšlienku i moč 😃
@anonym_21f2bc
ja verim, ze ano a dobre robi, ked na to ma a chce, zblizka som ju nevidela, ale neposobi nejak umelo
mne skor ide o to, ze ju a jej podobne urcite nenazveme tetkami, skratka starnu so sarmom, vyzaruju energiu - to som chcela tym prikladom povedat, ze to nie kazda tak musi starnut ako tetka, niekto ma stastie ze vyzera v 55 ako Simona Krainova alebo ja neviem Gwyneth - skratka dievcensky
niekto vyzera v 35 ako Helena Ruzickova
@anonym_f01a05 však áno, každá žena je iná. Niektorá má aj dobrú genetiku, kvalitné vlasy, nechty celý život. A.niektoré baby vyzerajú zle aj v 35 to je fakt. Niektoré za.to ani nemôžu. Riedke vlasy, zlé nechty, blbý typ postavy...
S nastupom perimenopuazy (a potom menopauzy) to ide prudko dole kopcom, co sa vyzoru tyka. Stastna ta, ktorej hormony nezacali klesat po 40+. Lebo s tym pada aj tvorba kolagenu, spomaluje metabolizmus a to su tie vrasky, strhana tvar, klesajuce crty tvare, priberanie aj zo vzduchu.
Instantne si vies pomoct spravnymi farbami oblecenia (daj si niekde poradit), lebo spravna farba ti rozziari tvar, vyzeras na pohlad sviezejsie, trosku mladsie, aj ked sa tak necitis. Za to v nespravnej vyzeras starsia, bleda, ako chora, aj keby si mala skvelu naladu. Ako vycunuta z farby.
Naozaj to funguje.
Spravna dlzka vlasov urobi svoje. Treba hladat, aka ti pristane.
Na postavu len cvicit. Nejde ani tak o schudnutie, ako o formovanie, udrzanie svalovej hmoty (ta zacne upadat aj sama bez pomoci), udrzanie si rozsahu pohyblivosti a energiu (vydrz).
A pomaha stabilizovat pekne drzanie tela.
Tvarova joga spomali ovisanie crt tvare a robenie podbradku.
A doplnky na podporu klbov, pokozky, vlasov a nechtov. (Na to ale potrebujes aj travenie v poriadku, lebo ked sa to nevstrebava, tak darmo toho zjes, kolko chces. Nikam to neprejde a nepomoze.)
To je asi tak vsetko, co vies urobit bez invazivnych zakrokov a operacii.
Základ je držať si štíhlejšiu postavu aj za cenu väčšieho pohybu a menších porcií jedla. Potom sa z teba nestane ten spomenutý stučnený neženský buvol a aj všetko ostatné vyzerá na chudšej žene lepšie - účes, makeup, kozmetické úpravy.
Zatiaľ nie, mám 49 rokov, pri výške 170 cm vážim 53 kg. Športujem aktívne 5x do týždňa, jem zdravo a striedmo, žiadne sladkosti, pijem veľa čistej vody, kolagén, používam dobrú skincare, doprajem si ošetrenie u kozmetičky. Prsia držia tam kde majú, ak by nedržali, išla by som si ich dať spraviť. Raz do roka chodím na peptidy pod oči, dva krát do roka na plazmaterapiu - očné okolie + vlasy, 2x ročne botox do čela. Starám sa o seba, vždy som upravená, decentne nalíčená - mám rada glowy/dewy look, minimum nánosu. A veľa robí to, že som obklopená 30tnikmi, čiže používam ich wording. Plus dám si záležať na obliekaní, žiadne usadlé veci, typu 70r teta. Často mi netipujú môj vek, v zásade tak okolo 40tky max a všetci sú prekvapení, že mám 50tku na krku. Vlasy mám dlhé, zlatohnedé, mierne vlnité. A cvičím tvárovú gymnastiku už od 39rokov.
@anonym_autor áno sledujem to aj v okolí. Menopauza. Tie ženy nie sú vyslovene tučné ako prežratá mladá generácia, kde sa sadlo valí z každej strany. Skôr taká divná postava, aj výraz v tvári. Nie je to fér 😒
@anonym_21f2bc
sadlo valí z každej strany ma pobavilo inak - dik 🙂
ano tato novodoba tučnota je masaker, desi ma to a občas sa prichytím ako bezuzdne čumím a neviem prestať - za mojich čias /50+/ bol v ročniku obezny jeden max dvaja
Zatiaľ nie, mám 49 rokov, pri výške 170 cm vážim 53 kg. Športujem aktívne 5x do týždňa, jem zdravo a striedmo, žiadne sladkosti, pijem veľa čistej vody, kolagén, používam dobrú skincare, doprajem si ošetrenie u kozmetičky. Prsia držia tam kde majú, ak by nedržali, išla by som si ich dať spraviť. Raz do roka chodím na peptidy pod oči, dva krát do roka na plazmaterapiu - očné okolie + vlasy, 2x ročne botox do čela. Starám sa o seba, vždy som upravená, decentne nalíčená - mám rada glowy/dewy look, minimum nánosu. A veľa robí to, že som obklopená 30tnikmi, čiže používam ich wording. Plus dám si záležať na obliekaní, žiadne usadlé veci, typu 70r teta. Často mi netipujú môj vek, v zásade tak okolo 40tky max a všetci sú prekvapení, že mám 50tku na krku. Vlasy mám dlhé, zlatohnedé, mierne vlnité. A cvičím tvárovú gymnastiku už od 39rokov.
@anonym_5f3648
Vau, tak to je skvele. Ak sa mozem spytat, kolko das cca rocne na seba ? Na upravu svojho zovnajsku a pod. ? Lebo teda ja financie absolutne nazvys nemam, tak si nemozem dovolit xy kadecoho aj ked by to urcite pomohlo.
Autorka, proste nepopieraš realitu a to je tvoje veľké plus.
@anonym_5f3648
Vau, tak to je skvele. Ak sa mozem spytat, kolko das cca rocne na seba ? Na upravu svojho zovnajsku a pod. ? Lebo teda ja financie absolutne nazvys nemam, tak si nemozem dovolit xy kadecoho aj ked by to urcite pomohlo.
@anonym_autor plazmaterapia 100 x 2 = 200 eur, botox 180 x 2 = 360 eur, peptidy 1x 150 eur , kaderník 125 eurx2 = 250 eur, kozmetika 40x4= 160 eur, výživové doplnky keratín, kolagén - 120 eur/ročne, kozmetika (krém, sérum, toner, maska, eye pads ) 160 eur/ročne.
Čiže 1400 eur/ročne..
Nemám žiadne výplne pier, nemám facelift ani niťový filfting, ani liposukciu brucha ci hocičoho iného, nemám upravený nos, ani urobené prsia. Nemám nadpojené vlasy, ani umelé mihalnice, umelé nechty, umelé zuby. Všetko sú to len neinvazívne zákroky.
@anonym_21f2bc
sadlo valí z každej strany ma pobavilo inak - dik 🙂
ano tato novodoba tučnota je masaker, desi ma to a občas sa prichytím ako bezuzdne čumím a neviem prestať - za mojich čias /50+/ bol v ročniku obezny jeden max dvaja
@anonym_f01a05 aj keď pozrieš staršie filmy a dokumenty, tam veru obézneho človeka nevidíš, tobôž nie dieťa
Podľa mňa normálne zrenie človeka
Neviem si predstaviť chodiť každý deň sa trápiť do posilky,jest ako vrabcek, skúšať všetky procedúry, ktoré záberu a stále byt v napätí do konca života či stále vyzerám ok😃
A ako prečo.... To kto povedal , že žena bez tohto všetkého vyzerá zle
Biznis?😅ten môžem kašľať
začni cvičit , behat, starat sa o seba
upravi si jedalniček
budeš mat viac energie aj sa budeš lepšie cítit
vlasy - porieš to tupe , mimochodom aj mladučké baby ich nosia , budeš mat hustejšie a krajšie vlasy
existuju aj upravy ako laser, procedury na vypnutie pleti, doplnenie kolagenu atd ... ak máš padnute kutiky daj si pichnut kys hyl. nemusíš mat pery ako kačka dá sa aj totálne jemne o par milimetrov skorigovat , a kutiky urobia dost ked ich napravia ...
vôbec nemusíš ist napr do botoxu , su procedury ktore su lepšie ako botox
všekto je v hlave a tvojom nastavení
Základ je držať si štíhlejšiu postavu aj za cenu väčšieho pohybu a menších porcií jedla. Potom sa z teba nestane ten spomenutý stučnený neženský buvol a aj všetko ostatné vyzerá na chudšej žene lepšie - účes, makeup, kozmetické úpravy.
@anonym_ceb3e7 tak ale aj úplne štíhla žena môže vyzerať vyziabnuto, vytrasená, ochabnutá sivá pleť. Ale viem ako to.myslíš
Podľa mňa normálne zrenie človeka
Neviem si predstaviť chodiť každý deň sa trápiť do posilky,jest ako vrabcek, skúšať všetky procedúry, ktoré záberu a stále byt v napätí do konca života či stále vyzerám ok😃
A ako prečo.... To kto povedal , že žena bez tohto všetkého vyzerá zle
Biznis?😅ten môžem kašľať
@anonym_73ab79 tak ale cvičenie má aj iné pozitíva na tvoje zdravie ☝️
@anonym_autor Co ja viem? Mam 51 a zväčša mi tipujú vek do 40 rokov. Zatial priberanie nepocitujem, skor vidim na sebe, ze pokozka uz zacina inak reagovat. Nastastie nemam az tak vela vrasok.
Skor vlanajsia respiracna choroba, ktorej som sa nevedela zbavit, mi ubrala na fyzickom zdravi, plus okolnosti, ktore mi aktualne nedovolia rozvijat kondicku, ale verim, ze to sa zmeni a budem moct..
Ono vela robí aj nastavenie mysle. A mam dost kamosiek medzi mladsimi rocnikmi 😁.
@anonym_73ab79 tak ale cvičenie má aj iné pozitíva na tvoje zdravie ☝️
@anonym_21f2bc ak to je v rámci zdravia to je samozrejmosť🙂
@anonym_autor možno to nemusíš prijať, len pochopiť, že už ti nestačí ráno na seba šplechnúť čistú vodu a umyť si zuby ale že pre svoje telo musíš urobiť niečo navyše. Podľa mňa môžeš ešte docieliť mladší vzhľad ale musíš najskôr zmeniť prístup. A krok po kroku sa dopracovať k želanému výsledku. Napr vlasy zveriť do rúk kaderníčke - niektoré vedia naozaj čarovať. Narovnať si chrbticu u fyzio + silový tréningom, nech sa ti tie tvoje 2cm vrátia, na tvar použiť nie len kozmetiku ale aj tvárovú jógu, možno prehodnotiť, či by si nechcela skúsiť aj nejakú výplň kyselinou hyaulronovou, prip.botox, oboje v rozumnej miere vedia urobiť krajší fresh efekt na tvári 🙂. Postupne naberieš sebavedomie a nebudeš o sebe hovoriť že si tetka ale pekná, sebavedomá žena v strednom veku

@anonym_autor hmm, je to aj o nastavení. Ja mam 60+ a stále sa cítim mlado. Niečo urobiť pre postavu, cvicenie ap. Ake v mysli si to musíš nastaviť sama.