icon

Ako sa vyrovnať so zmenami pri starnutí žien?

Dnes o 09:56

Ahojte, sú medzi Vami ženy 45+, ktoré vnimali na sebe, že sa zo ženy menili na "tetku" ? Ja mám jednoducho zo seba taký pocit. Pribrala som cca 7kg, strašne mi vlasy 2-3 roky vypadávali, potom sa strašne zmenila ich kvalita k horšiemu, vyzeraju jak rozpirena slama, niečo otrasne, v živote som take hrozne vlasy nemala, do toho som sa normalne o 1-2 cm výškovo znižila. Samozrejme aj tvár je už strhanješia, zostarnutá. Strašne si pripadám už staro, že už ani nie som pekná mladá žena ale presne taká tá tetka v rokoch. Proste ten typ postavy. Aj sa mi zdá že už nemám také pružné myslenie, niekedy aj dlhsšie nad výrazom nejakým rozmýšlam...skratka starnem a nejako sa mi nechce to prijat...

Strana
z2
catherin4
Dnes o 10:45

Ja mam 47, v tvari vyzeram mladsie, nemam este vrasky. Ale posledne roky som pribrala 25 kil skrz antidepresiva. Vlasy som mala vzdy zle, na tom sa nic nezmenilo, riedke a mastne. Po 40 som zacala horsie vidiet, ja, co som mala vzdy vyborny zrak potrebujem okuliare na citanie. Ale inak si starnutie moc nepripustam, citim sa stale mlada.

biba_18
Dnes o 10:46

@anonym_5f3648 kolagen a keratin 120€ - to je 10€ na mesiac, to sa mi až veriť nechce ...

anonym_4d12c4
Dnes o 10:49

@anonym_autor Jaj vieš čo všetko musim robiť aby som vyzerala o 10 rokov menej...mam 43 a fakt na tolko nevyzeram..keď to ide u mna musi to ist u každej....robim masaž tvare, cvičim, chodim na masaže, obmedzujem cukor, bielu muku, spracovane potraviny , jem vela vajec, mrkvy, jablk,ovesne vločky ,ryby , pijem žihlavovy čaj proste kazdy deň pre seba niečo urobím... žiaden alkohol už 10 rokov a fajčenie

anonym_612df4
Dnes o 10:52
@anonym_4d12c4

@anonym_autor Jaj vieš čo všetko musim robiť aby som vyzerala o 10 rokov menej...mam 43 a fakt na tolko nevyzeram..keď to ide u mna musi to ist u každej....robim masaž tvare, cvičim, chodim na masaže, obmedzujem cukor, bielu muku, spracovane potraviny , jem vela vajec, mrkvy, jablk,ovesne vločky ,ryby , pijem žihlavovy čaj proste kazdy deň pre seba niečo urobím... žiaden alkohol už 10 rokov a fajčenie

@anonym_4d12c4 Este taka fotecka, aby sme ti aj uverili ze mas 43 a vyzeras na 33. Lebo vacsinou tie zeny klamu seba same, co si uberaju vek. Alebo okolie ktore nevie vek sa zo slusnosti snazi tipovat menej, aby neurazili. Ale fotku neda ziadna, iba pise, ze vyzera o 10 aj 15 rokov menej.

anonym_2461cf
Dnes o 10:52
@anonym_612df4

@anonym_4d12c4 Este taka fotecka, aby sme ti aj uverili ze mas 43 a vyzeras na 33. Lebo vacsinou tie zeny klamu seba same, co si uberaju vek. Alebo okolie ktore nevie vek sa zo slusnosti snazi tipovat menej, aby neurazili. Ale fotku neda ziadna, iba pise, ze vyzera o 10 aj 15 rokov menej.

@anonym_612df4 toto je TOP.... 😀👍👍👍

kofa77
Dnes o 10:53

jasne, ze nevyzeraju v 40 na 30. to uz je taky folklor na internetoch😉

anonym_2461cf
Dnes o 10:53
@catherin4

Ja mam 47, v tvari vyzeram mladsie, nemam este vrasky. Ale posledne roky som pribrala 25 kil skrz antidepresiva. Vlasy som mala vzdy zle, na tom sa nic nezmenilo, riedke a mastne. Po 40 som zacala horsie vidiet, ja, co som mala vzdy vyborny zrak potrebujem okuliare na citanie. Ale inak si starnutie moc nepripustam, citim sa stale mlada.

@catherin4 +25 kg? Radšej budem vyzerať staršie, ale kg NIÉÉÉ.

kofa77
Dnes o 10:54

ja co vidim na sebe najviac je klesanie IQ.

biba_18
Dnes o 10:55

na to aby si nepôsobila ako tetka treba mať držanie tela. keď sa žena šuchce, poriadne nedvíha nohy, stojí zhrbená, môže mať aj 53 kíl, nebude jednoducho pôsobiť mladistvo...
samozrejme rutina čo sa týka skincare, možno tvárová joga, možno gua sha, zmena účesu, nejaké wellnessy pravidelne, možno operácia viečok ... a brať to tak, že 35-roční ťa baliť nebudú, ale pre rovesníkov môžeš byť stále kočka ...

anonym_6adf48
Dnes o 10:57
@anonym_612df4

@anonym_612df4 tak bacha, aby ti neposlala fotku spred 15 rokov 🙂

anonym_5f3648
Dnes o 11:06
@biba_18

@anonym_5f3648 kolagen a keratin 120€ - to je 10€ na mesiac, to sa mi až veriť nechce ...

@biba_18 zeen kolagén 40 eur, ZEEN keratín 20 eur. Obe dávky sú na mesiac.

biba_18
Dnes o 11:10

@anonym_5f3648 teda na mesiac 60€, nie 10€ ... či? ... teda ročne 720€, nie 120€ ...

anonym_051324
Dnes o 11:24
@sara07

začni cvičit , behat, starat sa o seba
upravi si jedalniček
budeš mat viac energie aj sa budeš lepšie cítit
vlasy - porieš to tupe , mimochodom aj mladučké baby ich nosia , budeš mat hustejšie a krajšie vlasy
existuju aj upravy ako laser, procedury na vypnutie pleti, doplnenie kolagenu atd ... ak máš padnute kutiky daj si pichnut kys hyl. nemusíš mat pery ako kačka dá sa aj totálne jemne o par milimetrov skorigovat , a kutiky urobia dost ked ich napravia ...
vôbec nemusíš ist napr do botoxu , su procedury ktore su lepšie ako botox
všekto je v hlave a tvojom nastavení

@sara07 na spadnuté kútiky úst sa pichá botox a nie kyselina
@anonym_autor a bude to ešte výraznejšie horšie okolo 50 tky, resp, keď skončí menzes tak do roku uvidíš😆ak by som mohla vrátiť čas pravidelne a viac cvičím

anonym_051324
Dnes o 11:55

@anonym_autor len sa tak zamyslam do koľko rokov by chceli ženy vyzerať mlado a dobre?45+50+ je vek kedy sa ženy stávajú babkou to, že dnes ženy majú v takom veku malé deti je druhá vec.Prve vrásky začínajú po 25, každý rok klesne % svalstva a po 40 tke radikálne.Niekto spomínal Mullerovu tá má guľatý typ tváre a také ženy majú plus, že tá tvár až tak neobišla.Jej dcéra tiež nevyzerá na svoj vek, ale ako dievčatko.Mullerovej mama je stará pani a tiež vyzerá dobre niekto to má v genoch.Neporovnavajte sa so ženami na IG, ktoré majú desiatky úprav.Estrogen je hormón ženskosti a len ubúda.To len spoločnosť nám podsúva ako každý môže dobre vyzerať, športovať do aleluja.Ja vidím rozdiel medzi kamarátkami, ktoré chodia na botox, kyselinu a ktoré nie.Vyrazny rozdiel.Ja som si pozerala včera fotky teraz mám 46 r a od 40 tky som veľmi zostarla aj, keď sa starám o seba oveľa viac.Moja sestra prišla do menopauzy v 45 teraz má 53 pribrala, ovisli jej ruky, z vlasov polovica osteoporóza jednoducho starneme veď nemôže žena v 55 r vyzerať mlado a sviežo.Hlavne, že sme zdravé užívajte si dni, lebo ide to rýchlo.

prabinka
Dnes o 13:10

Presne tak, je to o nastavení mysle, spôsobe života, o tom mať rada samu seba. Ver mi, že keď zmeníš tieto veci, proste celkový pohľad na svet, zmení sa ti všetko. Samozrejme k lepšiemu. ♥

sara07
Dnes o 13:22
@anonym_051324

@anonym_autor a bude to ešte výraznejšie horšie okolo 50 tky, resp, keď skončí menzes tak do roku uvidíš😆ak by som mohla vrátiť čas pravidelne a viac cvičím

@anonym_051324 nemusí sa pichat botox , zaleží kto čo doporuči a zrejme asi aj v akom stave ich máš , možno aj podla druhu kys.hyl.

salamistka
Dnes o 14:12

Akože videla som čiernobielu skupinovú fotku z rokov 80-tych, odfotená nejaká rodina z dediny a všetky ženy komplet mali nadváhu, typujem že mali okolo 30-35 rokov, ale zaguľatené poriadne ako sa na žienku domácu patrí...takže tvrdiť, že voľakedy bolo menej obéznych, nie je úplne pravda, aj keď medzi deťmi a mladými to bola rarita, ale staršia generácia priberala tak isto ako teraz

tiezjedna
Dnes o 14:47
@anonym_612df4

@anonym_612df4 tak logicky keď tu niekto vystupuje ako NN, nebude dávať fotku, to by postrádalo logicku... Ja by som ju sem tiež nedala, a to anonym nepoužívam👍 A naozaj aj ja poznám veľa žien, ktoré sú reálne oveľa staršie než na koľko vyzerajú. A čo som si všimla ja, sú to väčšinou ženy s takým tým pozitívnym prístupom k životu, svetu a sebe samým, ak mi rozumieš.

anonym_4d12c4
Dnes o 15:18
@anonym_612df4

@anonym_612df4 Čakala som takú reakciu😄...nemusím nikomu nič dokazovať a načo veď sa ani nepoznáme...chcela som len motovovať že sa to dá....nie aby som sa chvalila.

anonym_71e0f8
Dnes o 15:41

Mám 46, cítim sa na 30, starám sa o seba: skincare (za mňa je najdôležitejšie spf50+hydratácia, hydrafacial, ja som maniak na pleť), zafarbené upravené vlasy, manikúra a pedikúra s decentnou farbou, pijem kolagén a kyselinu, nemám robené pery, mihalnice, tetovane obočie, ....som sama sebou
Oblečenie a topánky robí veľa a chôdza, všímam si ženy, častokrát krásne v tvári, a kráčajú ako kočiš krivo, smatlaju....vystrieť telo, plecia dozadu, zdravé sebavedomie a úsmev, malé vrásky vobec nevadia..

nikha2809
Dnes o 15:58
@anonym_051324

@anonym_051324 na spadnuté kutiky ust mi doktorka pichala kyselinu

Strana
z2