icon

Ako sa vyrovnať so zmenami pri starnutí žien?

4. máj 2026

Ahojte, sú medzi Vami ženy 45+, ktoré vnimali na sebe, že sa zo ženy menili na "tetku" ? Ja mám jednoducho zo seba taký pocit. Pribrala som cca 7kg, strašne mi vlasy 2-3 roky vypadávali, potom sa strašne zmenila ich kvalita k horšiemu, vyzeraju jak rozpirena slama, niečo otrasne, v živote som take hrozne vlasy nemala, do toho som sa normalne o 1-2 cm výškovo znižila. Samozrejme aj tvár je už strhanješia, zostarnutá. Strašne si pripadám už staro, že už ani nie som pekná mladá žena ale presne taká tá tetka v rokoch. Proste ten typ postavy. Aj sa mi zdá že už nemám také pružné myslenie, niekedy aj dlhsšie nad výrazom nejakým rozmýšlam...skratka starnem a nejako sa mi nechce to prijat...

anonym_6adf48
4. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_83b1ad Myslim, ze to "tetkovatenie" prichadza neskor, nie v 40tke. Ja som sa do cca 45 citila celkom fajn, tak normalne. Az potom ako mi zacali strasne vlasy vypadavat som uz citila ze je to nejake divne, do toho som musela prestat nosit sosovky, tak som zacala s okuliarmi a na tie si absolutne neviem zvyknut, cely zivot som nosila sosovky, tak si stale tak pripadam blbo v okuliaroch a je to take obmedzujuce. A teraz ked som zacala aj tak rapidne priberat...neviem no, proste kopec takych tych perimenopauzalnych zmien. Do toho v kuse vlozka, lebo neviem ci pride menzes alebo nie...Nic moc.

@anonym_autor 40tka je v pohode. Pride to 45+, kto ma lepsiu genetiku, dostane par rokov k dobru. Ale bacha, su tu vecne mlade nicky, ktore su haklive na diskusie o veku. Ked spomenies 45 rokov a starobu, nahlasuju to adminom.

mandzula
4. máj 2026

Mam presne tych 45 a, ano, telo aj tvar sa menia, no faktom je, ze vela mame aj vo svojich rukach. Je to strava, cvicenie, spanok, pohoda doma a v praci. A hlavne sa vecne neporovnavat s tymi mladsimi, tym si clovek moze uhnat akurat tak depku. Co sa hmotnosti a vrasok tyka - radsej budem stihla a vraskava ako pribrata a s hladsou tvarou, pretoze vrasky nezabili nikoho, nadvaha ano. A k poklesu mentalnych schopnosti - mam aktualne super recept - novy typ prace. Uplne si preinstalovavam mozog, je to ako zmena zabehnuteho treningu - zlozite, ale ucinne.

anonym_b58006
4. máj 2026
@anonym_5f3648

@anonym_autor plazmaterapia 100 x 2 = 200 eur, botox 180 x 2 = 360 eur, peptidy 1x 150 eur , kaderník 125 eurx2 = 250 eur, kozmetika 40x4= 160 eur, výživové doplnky keratín, kolagén - 120 eur/ročne, kozmetika (krém, sérum, toner, maska, eye pads ) 160 eur/ročne.

Čiže 1400 eur/ročne..
Nemám žiadne výplne pier, nemám facelift ani niťový filfting, ani liposukciu brucha ci hocičoho iného, nemám upravený nos, ani urobené prsia. Nemám nadpojené vlasy, ani umelé mihalnice, umelé nechty, umelé zuby. Všetko sú to len neinvazívne zákroky.

@anonym_5f3648 nato vsetko,ako investujes do seba,ani to moc nestojí.ja len nechty a masáž každý mesiac 68 eur...

biba_18
4. máj 2026

@anonym_b58006 nemá tam dobré cifry, stojí to možno 2x viac 😏 som si to pozerala, už na kolgene jej chýba 300€… vychádza to na 250 a viac mesačne…

anonym_5f3648
4. máj 2026
@biba_18

@anonym_b58006 nemá tam dobré cifry, stojí to možno 2x viac 😏 som si to pozerala, už na kolgene jej chýba 300€… vychádza to na 250 a viac mesačne…

@biba_18 čo stojí 2x viac? Keratín a kolagén užívam v kúre 3m. 60*3 = 180 eur/m.

marca12
4. máj 2026

@anonym_autor Zacni sportovat,hybat sa. A zmeni sa ti aj vyraz tvare. Ja to vidim na sebe. Ked necvucim,tak mam tvar bez zivota. Staci si zacvicit,telo sa okyslici a v tvari to velmi vidno. 45 vobec nie je vek,aby si stetkovatela.

marianarem
4. máj 2026
@anonym_73ab79

Podľa mňa normálne zrenie človeka
Neviem si predstaviť chodiť každý deň sa trápiť do posilky,jest ako vrabcek, skúšať všetky procedúry, ktoré záberu a stále byt v napätí do konca života či stále vyzerám ok😃
A ako prečo.... To kto povedal , že žena bez tohto všetkého vyzerá zle
Biznis?😅ten môžem kašľať

@anonym_73ab79 Suhlasim, neviem preco by zena za kazdu cenu mala vyzerat mladsia ako je. Sympaticka moze byt aj zena vyzerajuca na svoj vek. Ja mam uz 89rocnu susedu, ktora je stale aktivna, stale si privyraba, vsetci z okolia aj mladi chodia za nou na pokec, ma stale plany do buducnosti. Ale v zivote sa vyzorovo nehrala na mladsiu, je to uz roky proste uplne klasicka babka v zastere a kapciach.

autor
4. máj 2026
@marca12

@anonym_autor Zacni sportovat,hybat sa. A zmeni sa ti aj vyraz tvare. Ja to vidim na sebe. Ked necvucim,tak mam tvar bez zivota. Staci si zacvicit,telo sa okyslici a v tvari to velmi vidno. 45 vobec nie je vek,aby si stetkovatela.

@marca12 Tak ja mam o 3 mesiace 49r. To sa postupne tie zmeny diali, posledne 4 roky.

autor
4. máj 2026
@marca12

@marca12 Ale ten sport a pohyb je urcite jedno z najjednoduchsich a najucinnejsich rieseni sa mi zda. Uz som trosku zacala od novembra, kedze ja som vobec nesportovala. Uz si dam aj rano kratucku 5-10 min rozcvicku a rozhybem telo. Uz aj to mi vie trocha zlepsit rano. A davam si 2x do tyzdna takych 5km chodzo-poklusu. Aj to mam velmi rada, mam zo seba lepsi pocit. A 1x do tyzdna idem na hodku do posilky. Skratka citim na sebe ze ten pohyb mi zlepsuje psychicku pohodu aj kondicku.

autor
4. máj 2026
@marianarem

@anonym_73ab79 Suhlasim, neviem preco by zena za kazdu cenu mala vyzerat mladsia ako je. Sympaticka moze byt aj zena vyzerajuca na svoj vek. Ja mam uz 89rocnu susedu, ktora je stale aktivna, stale si privyraba, vsetci z okolia aj mladi chodia za nou na pokec, ma stale plany do buducnosti. Ale v zivote sa vyzorovo nehrala na mladsiu, je to uz roky proste uplne klasicka babka v zastere a kapciach.

@marianarem Ved ano, treba starnut s graciou. Len sa teda zamyslam, ci to maju aj ostatne tak, ze citili ze "stetkovateli". Lebo mam kolegyne ktore su fakt ze schick ( neviem ako sa to pise🙂 stihle, perfektne sa obliekaju, moderne, sama kozmetika, dve aj sportuju su po 40tke (42r., 46r, 48r., 49r.) , ale fakt ziadne "tetkovatenie" u nich nepozorujem. U seba, zial ano. Dokonca este aj kolegyna 62r. mi pride menej tetkovsky typ ako ja. Tiez celkom dobra postava, bystra mysel, perfektne zladena, oblecena. Tak len preto, ze cim to je ze niekto proste posobi a citi sa ako tetka po 45ke a niekto nie. Ale uz teda vidim tie odpovede, ze asi je to predovsetkym typom postavy a badvahou u mnohych zien. Tak, ze zmena myslenia, ine nastavenie, pohyb, striedma vyvazena strava, svieze oblecenie, pekne drzanie tela a ked sa da tak nejake tie kozmeticke a vitaminove doplnky, jemne vyleosovacky. To by mohlo "tetku" u mna trosku zmiernit ;) Najradsej by som si sla dat zmensit prsia na plne Bcka ( teraz mam 85D-E) a samozrejme dvihnut, plus by som si dala zoperovat oci. Mozno aj to by mi pomohlo citit sa sebavedomejsie a menej staro a tetkovsky 🙂 Len na to treba opat peniaze, a to nemam.

marianarem
4. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem Ved ano, treba starnut s graciou. Len sa teda zamyslam, ci to maju aj ostatne tak, ze citili ze "stetkovateli". Lebo mam kolegyne ktore su fakt ze schick ( neviem ako sa to pise🙂 stihle, perfektne sa obliekaju, moderne, sama kozmetika, dve aj sportuju su po 40tke (42r., 46r, 48r., 49r.) , ale fakt ziadne "tetkovatenie" u nich nepozorujem. U seba, zial ano. Dokonca este aj kolegyna 62r. mi pride menej tetkovsky typ ako ja. Tiez celkom dobra postava, bystra mysel, perfektne zladena, oblecena. Tak len preto, ze cim to je ze niekto proste posobi a citi sa ako tetka po 45ke a niekto nie. Ale uz teda vidim tie odpovede, ze asi je to predovsetkym typom postavy a badvahou u mnohych zien. Tak, ze zmena myslenia, ine nastavenie, pohyb, striedma vyvazena strava, svieze oblecenie, pekne drzanie tela a ked sa da tak nejake tie kozmeticke a vitaminove doplnky, jemne vyleosovacky. To by mohlo "tetku" u mna trosku zmiernit ;) Najradsej by som si sla dat zmensit prsia na plne Bcka ( teraz mam 85D-E) a samozrejme dvihnut, plus by som si dala zoperovat oci. Mozno aj to by mi pomohlo citit sa sebavedomejsie a menej staro a tetkovsky 🙂 Len na to treba opat peniaze, a to nemam.

@anonym_autor Tak este tazko povedat, ci si tak pripadas len ty, alebo ta tak vnima aj okolie. Ja budem mat tento rok 48 a tiez samozrejme na sebe vidim, ze uz vyzeram starsie. Obcas mam taku chvilu, ked mam pocit, ze moj muz vyzera rokmi coraz lepsie a ja naopak 🙂 Ale zase nestoji mi to za to, aby som si urobila napln zivota zo snahy vyzerat mladsie, radsej sa snazim vyuzit cas tak, aby som nemala pocit, ze roky usli a nijako som ich nevyuzila. Tak proste vyzeram na svoj vek. A od muza aj tak dostavam komplimenty ohladom vzhladu, takze sa zda, ze on to tak nevidi, ze by som nejako skaredela 🙂

autor
5. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Tak este tazko povedat, ci si tak pripadas len ty, alebo ta tak vnima aj okolie. Ja budem mat tento rok 48 a tiez samozrejme na sebe vidim, ze uz vyzeram starsie. Obcas mam taku chvilu, ked mam pocit, ze moj muz vyzera rokmi coraz lepsie a ja naopak 🙂 Ale zase nestoji mi to za to, aby som si urobila napln zivota zo snahy vyzerat mladsie, radsej sa snazim vyuzit cas tak, aby som nemala pocit, ze roky usli a nijako som ich nevyuzila. Tak proste vyzeram na svoj vek. A od muza aj tak dostavam komplimenty ohladom vzhladu, takze sa zda, ze on to tak nevidi, ze by som nejako skaredela 🙂

@marianarem Tak ano, to je super ked dostavas komplimenty od muza, ze vyzeras dobre. U mna to bude aj tym, ze muz o mna nezakopne ako je rok dlhy, nevidi ma, nevnima ma, cize asi aj skrz ten skrachovany vztah si pripadam ako stara tetka

marianarem
5. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem Tak ano, to je super ked dostavas komplimenty od muza, ze vyzeras dobre. U mna to bude aj tym, ze muz o mna nezakopne ako je rok dlhy, nevidi ma, nevnima ma, cize asi aj skrz ten skrachovany vztah si pripadam ako stara tetka

@anonym_autor Jasne, to ma mrzi, urcite to k tomu velmi prispieva. Tak v tvojom pripade je asi naozaj cesta zacat sa venovat tomu pohybu a strave, dala by som sa aj na nejake skupinove cvicenie mozno, nech aj spoznas novych ludi...Alebo nejaky iny novy konicek. Tymi zmenami sa ti trochu vleje krv do zil a aj keby si nezacala vyzerat mladsie, budes vyzerat zivsie, cize urcite lepsie 🙂

anonym_051324
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zeny sa často vidia skaredsie ako ostatné a porovnávajú sa.Asi si na seba prísna.Oci ti môžu zoperovat zadarmo mojej sestre ich tak operovali.Bola u očného lekára, lebo ju boleli a ten jej navrhol operáciu.Kozny previs je ťažký a ma to pekne úplne sa jej zmenil pohľad k lepšiemu aj sa ľahšie maľuje.Na tvojom mieste si dám pichnúť botox ja si pichám raz ročne nadvihne mi to obočie a vyzerám lepšie ako s harmonikou na čele.

anonym_4154f0
5. máj 2026

Starnutie je prirodzená súčasť života. PRIRODZENÁ. Niektoré s tým bojujú botoxom, umelými vlasmi, mihalnicami, napichanými a tetovanými perami. Je to také v štýle "stará mladou chcela byť" a to je skôr smiešne ako pekné. Skrátka sú veci, ktoré nezmeníš. A toto je jedna z nich. Skôr ako starnutie treba riešiť psychiku. So starnutím neurobíš nič, s psychikou áno

salamistka
5. máj 2026

To vaše písanie bez diakritiky, namiesto stetkovatenia som čítala štetkovatenie, som nechápala, prečo je reč o štetkách :D
Ja mám takmer 48 rokov, cvičím už roky, cítim sa fajn, menzes už síce nemám, ale zatiaľ nejaké väčšie negatívne zmeny na sebe necítim, minulý rok sa mi podarilo celkom dobre schudnúť nejakých 8 kíl, aj to bolo vidieť, časom sa to však začalo nabaľovať späť, hoci stále dodržujem ten môj režim, ale mám pás stále chudší a vidieť aj nejaké tie svaly....môj muž sa ma včera spýtal, ako to je možné, že sa mi nedarí schudnúť tak, ako ostatným ženám :D:D:D:D
z toho som pochopila, že to bude stále ťažšie udržať a proste niekedy človek môže robiť čo chce a niekedy sa mám chuť na to vykašľať, keď si pomyslím, že cvičím 6x do týždňa a predsa mám na sebe viac kíl ako ľudia, ktorí vysedávajú na gauči :D

anonym_7058f1
5. máj 2026
@a0

@anonym_autor možno to nemusíš prijať, len pochopiť, že už ti nestačí ráno na seba šplechnúť čistú vodu a umyť si zuby ale že pre svoje telo musíš urobiť niečo navyše. Podľa mňa môžeš ešte docieliť mladší vzhľad ale musíš najskôr zmeniť prístup. A krok po kroku sa dopracovať k želanému výsledku. Napr vlasy zveriť do rúk kaderníčke - niektoré vedia naozaj čarovať. Narovnať si chrbticu u fyzio + silový tréningom, nech sa ti tie tvoje 2cm vrátia, na tvar použiť nie len kozmetiku ale aj tvárovú jógu, možno prehodnotiť, či by si nechcela skúsiť aj nejakú výplň kyselinou hyaulronovou, prip.botox, oboje v rozumnej miere vedia urobiť krajší fresh efekt na tvári 🙂. Postupne naberieš sebavedomie a nebudeš o sebe hovoriť že si tetka ale pekná, sebavedomá žena v strednom veku

@anonym_autor daj si predpísať hormonálnu liečbu.Ja žijem v zahraničí a tu väčšina žien berie v tomto veku hormóny, gély, náplaste.Nie kvôli kráse, ale energií, pochmúrnej nálade a znižuje sa riziko osteoporózy, úbytok svalstva.Zeny estrogén a progesterón potrebujú.Ja ich beriem pol roka a už netrpim nocnym budením sa, celkovo sa cítim aj psychicky aj fyzicky lepšie.Moje kolegyne vyzerajú dobre su mi vzorom väčšina medzi 50-60, ale tu to je aj životný štýl každá cvičí jogu, bicykluje, žijú naplno.Mne sa zdá, keď prídem domov na Slovensko, že tu po 50 tke skončil život.Nejdem, nechce sa mi, nemám čas len kysnúť na gauči, spraviť večeru.

anonym_c3b353
5. máj 2026
@anonym_7058f1

@anonym_autor daj si predpísať hormonálnu liečbu.Ja žijem v zahraničí a tu väčšina žien berie v tomto veku hormóny, gély, náplaste.Nie kvôli kráse, ale energií, pochmúrnej nálade a znižuje sa riziko osteoporózy, úbytok svalstva.Zeny estrogén a progesterón potrebujú.Ja ich beriem pol roka a už netrpim nocnym budením sa, celkovo sa cítim aj psychicky aj fyzicky lepšie.Moje kolegyne vyzerajú dobre su mi vzorom väčšina medzi 50-60, ale tu to je aj životný štýl každá cvičí jogu, bicykluje, žijú naplno.Mne sa zdá, keď prídem domov na Slovensko, že tu po 50 tke skončil život.Nejdem, nechce sa mi, nemám čas len kysnúť na gauči, spraviť večeru.

@anonym_7058f1 mas pravdu, ja si to tiez vsimam, u nas je taka rezignacia od urciteho veku, navyse sa mi zda, ze u nas je kult mladosti, starsie zeny sa stavaju neviditelne pomaly, zeny maju na seba vysoke naroky, porovnavaju sa s mladymi na IG..
ked som bola napr. v severskych krajinach, vsimala som si starsie zeny, mali taku isku v oku, mali peknu pestovanu plet-ale bez estetickych uprav, mali aj vrasky, v Italy ani nevravim, zeny krasne topanky, satky na krku..
u nas starsie zeny riesia deti a vnucata, zahradku.. a zas nie vsetky, samozrejme, vo vacsich mestach uz sa to meni.

gabrielkaa
5. máj 2026
@anonym_5f3648

Zatiaľ nie, mám 49 rokov, pri výške 170 cm vážim 53 kg. Športujem aktívne 5x do týždňa, jem zdravo a striedmo, žiadne sladkosti, pijem veľa čistej vody, kolagén, používam dobrú skincare, doprajem si ošetrenie u kozmetičky. Prsia držia tam kde majú, ak by nedržali, išla by som si ich dať spraviť. Raz do roka chodím na peptidy pod oči, dva krát do roka na plazmaterapiu - očné okolie + vlasy, 2x ročne botox do čela. Starám sa o seba, vždy som upravená, decentne nalíčená - mám rada glowy/dewy look, minimum nánosu. A veľa robí to, že som obklopená 30tnikmi, čiže používam ich wording. Plus dám si záležať na obliekaní, žiadne usadlé veci, typu 70r teta. Často mi netipujú môj vek, v zásade tak okolo 40tky max a všetci sú prekvapení, že mám 50tku na krku. Vlasy mám dlhé, zlatohnedé, mierne vlnité. A cvičím tvárovú gymnastiku už od 39rokov.

@anonym_5f3648 super! Takto si to aj ja chcem zariadiť. Cvičím pravidelne už dlhé roky, tak hádam to pomôže … 🙂. Obliekam sa mladistvo, vlasy mam tiež ok, dlhé kučeravé.. kozmetiku sa snažím kvalitnú , kozmetické zásahy nemám, ale chystám sa . Užívam vitamíny a čo sa týka tovarovej gym tak s tým som tiež začala. Aj s kolagenom nedávno. A čo je hlavne, nastavenie mysle… ťažké to máme my ženy v tomto svete, kde sa berie ohľad hlavne na fyzickú krásu 🙂

anonym_6adf48
5. máj 2026
@gabrielkaa

@anonym_5f3648 super! Takto si to aj ja chcem zariadiť. Cvičím pravidelne už dlhé roky, tak hádam to pomôže … 🙂. Obliekam sa mladistvo, vlasy mam tiež ok, dlhé kučeravé.. kozmetiku sa snažím kvalitnú , kozmetické zásahy nemám, ale chystám sa . Užívam vitamíny a čo sa týka tovarovej gym tak s tým som tiež začala. Aj s kolagenom nedávno. A čo je hlavne, nastavenie mysle… ťažké to máme my ženy v tomto svete, kde sa berie ohľad hlavne na fyzickú krásu 🙂

@gabrielkaa Keby si bola chlap, nemas min 1,9m, netto 10-20 tis eur mesacne, nie si ochotna vsetko platit, dotovat, ci uplne zivit partnerku doma pomaly cely zivot, tak by si zistila, ze neprejedat sa, obcas si zasportovat, niecim sa namazat, je rychlejsie, jednoduchsie a lahsie. 🙂
Medzi 20-45 trend dorazu na fyzicku krasu nevadi, vtedy je celkom prijemny, ma vela vyhod, ale potom zacne ten sprosty trend poriadne liezt na nervy. 🙂

anonym_f01a05
5. máj 2026
@salamistka

To vaše písanie bez diakritiky, namiesto stetkovatenia som čítala štetkovatenie, som nechápala, prečo je reč o štetkách :D
Ja mám takmer 48 rokov, cvičím už roky, cítim sa fajn, menzes už síce nemám, ale zatiaľ nejaké väčšie negatívne zmeny na sebe necítim, minulý rok sa mi podarilo celkom dobre schudnúť nejakých 8 kíl, aj to bolo vidieť, časom sa to však začalo nabaľovať späť, hoci stále dodržujem ten môj režim, ale mám pás stále chudší a vidieť aj nejaké tie svaly....môj muž sa ma včera spýtal, ako to je možné, že sa mi nedarí schudnúť tak, ako ostatným ženám :D:D:D:D
z toho som pochopila, že to bude stále ťažšie udržať a proste niekedy človek môže robiť čo chce a niekedy sa mám chuť na to vykašľať, keď si pomyslím, že cvičím 6x do týždňa a predsa mám na sebe viac kíl ako ľudia, ktorí vysedávajú na gauči :D

@salamistka a muž je tipujem Adonis, priam Brad Pitt 2!
tak?

anonym_c3b353
5. máj 2026

chlap, min 1,9m, netto 10-20 tis eur mesacne 😅
jednorozec?

anonym_6adf48
5. máj 2026
@anonym_c3b353

chlap, min 1,9m, netto 10-20 tis eur mesacne 😅
jednorozec?

@anonym_c3b353 Ved prave. 🙂 Napriek tomu na takeho niektore precakaju cely zivot ... a kedze jednorozce neexistuju. 🙂

moonlight1210
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zacni sa o sebe starat i tak. Pekne si dopraj, rozmaznaj sa, rob veci, co ta tesia.
Do satnika si zavadzaj zmeny postupne, aby si si na ne zvykala.
Nepotrebujes vyzerat mlado. Potrebujes byt stastna a spokojna.

A uvedom si, ze mas hodnotu a tvoju hodnotu vobec neurcuje prehliadanie a ignoracia tvojho muza. On je meritkom nicoho. Od jeho nazoru sa neodvija ani len to, ci sa do teba niekto iny zamiluje.

To, ci sa niekto zalubi, je v tvojich rukach. Ked budes v pohode sama so sebou. Este aj tvoja postava samu bude zdat super.

Vacsina chlapov totiz precitne v momente, ked vidi, ze niekto dalsi v jeho zene vidi hodnotu, ktoru on odpisal ako okukanu a nezaujimavu. Su ako male deti.

A pokial tvoj muz nahodou zacne mat k tvojim zmenam sproste komentare (take tie, ze preco hentym a tamtym zabijas zbytocne cas, koho to bude zaujimat, a preco si obliekas toto, ci sa v tom chces tvarit, ze si mlada, a pod.), tak pochop, ze sa nemas nechat demotivovat.
Naopak, je to jasny ukazovatel, ze si na dobrej ceste.
On to vidi, chape, ze svoj nezaujem prehnal, uz si sa rozhodla ist svojou cestou bez neho a je v strese.

salamistka
5. máj 2026
@anonym_f01a05

@salamistka a muž je tipujem Adonis, priam Brad Pitt 2!
tak?

@anonym_f01a05 práveže vôbec nie, ale on je ten typ čo na srdci to na jazyku, len si neuvedomuje, že som jeho žena a nie kolega v práci, ktorému v rámci srandy môže povedať hocičo...ja si myslím, že pre ženy je váha a vek sakra citlivá téma

anonym_f01a05
5. máj 2026
@salamistka

@anonym_f01a05 práveže vôbec nie, ale on je ten typ čo na srdci to na jazyku, len si neuvedomuje, že som jeho žena a nie kolega v práci, ktorému v rámci srandy môže povedať hocičo...ja si myslím, že pre ženy je váha a vek sakra citlivá téma

@salamistka ved to, ze chlapi su v tomto majstri sveta, az na to ze nie su 🙂

ano, slova vedia zatat, ci sa to da este v takomto veku scitlivovat neviem

biba_18
5. máj 2026

@salamistka ale ten adonis by tiež asi citlivo niesol kebyže si robíš srandu z jeho pupku či toho pod ním ... lebo to len zo žien si možno robiť srandu asi 😒

autor
5. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor zacni sa o sebe starat i tak. Pekne si dopraj, rozmaznaj sa, rob veci, co ta tesia.
Do satnika si zavadzaj zmeny postupne, aby si si na ne zvykala.
Nepotrebujes vyzerat mlado. Potrebujes byt stastna a spokojna.

A uvedom si, ze mas hodnotu a tvoju hodnotu vobec neurcuje prehliadanie a ignoracia tvojho muza. On je meritkom nicoho. Od jeho nazoru sa neodvija ani len to, ci sa do teba niekto iny zamiluje.

To, ci sa niekto zalubi, je v tvojich rukach. Ked budes v pohode sama so sebou. Este aj tvoja postava samu bude zdat super.

Vacsina chlapov totiz precitne v momente, ked vidi, ze niekto dalsi v jeho zene vidi hodnotu, ktoru on odpisal ako okukanu a nezaujimavu. Su ako male deti.

A pokial tvoj muz nahodou zacne mat k tvojim zmenam sproste komentare (take tie, ze preco hentym a tamtym zabijas zbytocne cas, koho to bude zaujimat, a preco si obliekas toto, ci sa v tom chces tvarit, ze si mlada, a pod.), tak pochop, ze sa nemas nechat demotivovat.
Naopak, je to jasny ukazovatel, ze si na dobrej ceste.
On to vidi, chape, ze svoj nezaujem prehnal, uz si sa rozhodla ist svojou cestou bez neho a je v strese.

@moonlight1210 No, poviem Ti, ze sme na tom tak, ze on sa urcite nic neopyta, aj keby som si obliekla uplne nieco ine co bezne, neokomentuje, proste nic. Ja som zacala chodit do posilky, cca 11x som bola. Myslis ze sa opytal kam chodim, kde som co robim ? Absolutne. On ani nevie ze do posilky chodim. Cize ja keby som mu aj teraz zavolala ze tyzden nepridem, tak povie Aha, ok a vybavene. No proste cele zle. Ked som si dala rapidne ostrihat vlasy ani pol slovom nespomenul, a myslim ze vsimnut si to snad vsimol, ze ich mam dost podstrihnute, ale teda nepovedal vobec nic. To aspon deti tak prirodzene ze "jeeej mami nejake mas kratsie vlasy", on absolutne nezajem. Tak ale aspon som trosku zacala cvicit, hybat sa. To mi uz musi vydrzat do smrti 🙂 dufam, ze nepolavim, kym sa mi bude dat hybat 🙂

anonym_e3bda9
6. máj 2026

Ja budem mat 44 a najviac som zostarla kvoli tomu, ze sa stale nahanam a malo spim. Oddychujes dostatocne? Podla mna dostatok spanku, plus sport na cesttvom.vzduchu robi zazraky. A nestresovat sa stale. Ja som mala prve dieta pred 40tkou a dava mi to zabrat.Pribratie nehrozi (a to sa nechvalim, praveze par kg navyse by mi pomohlo lepsie vyzerat) a ano, vlasy tiez katastrofa, tvar zacina "padat", na fotkach seba radsej nepozeram. Zacala som teraz po prestavke pouzivat lepsiu kozmetiku, tak dufam, ze sa to trochu zlepsi. Kazdopadne ked nahodou dobre vyspim, tak hned tvar vyzera lepsie.

anonym_ef5a4e
6. máj 2026
@anonym_5f3648

Zatiaľ nie, mám 49 rokov, pri výške 170 cm vážim 53 kg. Športujem aktívne 5x do týždňa, jem zdravo a striedmo, žiadne sladkosti, pijem veľa čistej vody, kolagén, používam dobrú skincare, doprajem si ošetrenie u kozmetičky. Prsia držia tam kde majú, ak by nedržali, išla by som si ich dať spraviť. Raz do roka chodím na peptidy pod oči, dva krát do roka na plazmaterapiu - očné okolie + vlasy, 2x ročne botox do čela. Starám sa o seba, vždy som upravená, decentne nalíčená - mám rada glowy/dewy look, minimum nánosu. A veľa robí to, že som obklopená 30tnikmi, čiže používam ich wording. Plus dám si záležať na obliekaní, žiadne usadlé veci, typu 70r teta. Často mi netipujú môj vek, v zásade tak okolo 40tky max a všetci sú prekvapení, že mám 50tku na krku. Vlasy mám dlhé, zlatohnedé, mierne vlnité. A cvičím tvárovú gymnastiku už od 39rokov.

@anonym_5f3648 Prosim Ta, ktory kolagen sa Ti osvedcil?