Ako sa vyrovnať zo znásilnením ?
Ahojte, ako sa vyrovnať zo znásilnením? Stalo sa to pred 9 rokmi a ja som sa s tým stále nevyrovnala. Mávam stále nočné mory, jednoducho to už celé psychicky nedávam. Poraďte mi prosím :(
@oliolijanka Nebola som, veľmi som sa bála, myslela som vtedy iba nato, aby sa to nikto nedozvedel, cítila som sa pošpinená a veľkú hanbu.
Nenahlásiť to je veľká chyba. Ten muž môže ubližovať ďalším ženám alebo naopak, niektorá zo žien môže mať takéto hovädo za manžela alebo za priateľa a ani o tom nevie. A potom to nakoniec bude ešte vzorný tatko a o jeho násilnej minulosti nikto nevie. Ale rozumiem tvojmu vtedajšiemu zmýšľaniu a chápem, že to vôbec nebolo jednoduché. No ty si hlavne nič nevyčítaj, na necitlivú kamarátku sa vykašli a obrať sa na psychológa. Nie je to hanba, veď bežne ideš s bolesťou k lekárovi. Toto nie je o nič iné, o nič horšie, len ide o bolesť na duši. Silno ti držím prsty.
Nie nebola som na polícii, pre mňa nebol dôvod. Keby skončím nejaká dobita alebo je to nejaké brutalne tak aj idem, ale to bol skôr nedobrovoľný sex, nič co zanechá na tele následky, skôr na psychike.
Ale ani sa nedivim ženám že nejdu na políciu ci už po fyzickom alebo sexuálnom násilí. Chce sprchu, pokoj, spánok a plač. Riešiť to by znamenalo okamžite nabehnúť k Dr na prehliadku (hneď, ani sprcha nič koli dôkazom) , absolvovať výsluchy na polícii kde žena častokrat stretne otraveneho vyšetrovateľa ktorý ju má za hysterku, krúti očami že musí spisovat zapisnicu, presviedča ju že zvelicuje, že si to vymýšľa pripadne sa ňou odmietne zapodievat lebo nemá u seba obciansky preukaz (teraz píšem reálnu skúsenosť, našťastie nie moju ale takto to naozaj chodí)
Jeden výsluch nestačí, žena musí vypovedať ešte niekoľko krát vrátane výpovede pred súdom. Opakovať znova a znova pred 10 tímy neznámymi príbeh so všetkými detailami na ktory by ste najradsej zabudli je nápor na psychiku a máloktorá žena sa na to chce dať.
K tomu všetkému sa pridá ďalší fakt a to ten že všetko sa dozvie rodina a známy. Je im síce ženy ľúto ale začnú hľadať vinníka, príčiny prečo sa to stalo, častokrat veľmi necitlivo... Prečo si nekricala, prečo si sa nebránila, prečo si šla vtedy von, prečo si bola namaľovaná, možno keby spravíš to alebo to nič by sa nestalo
Boh vie najlepšie zoceliť duševné rany.Skús to vypovedť Jemu.
@lujza123 To je veľmi smutné, že takto správajú tí, ktorí by mali sa snažiť najviac pomôcť žene po takej traumatickej udalosti. Prečo musí niekoľkokrát vypovedať? Presne tak isto reagovala moja kamarátka, že keby som sa viac nebránila, tak by sa to nestalo.
skus institut virginie satirovej. skus napisat katarina danova napr. drzim ti palce. neboj sa. tato trauma moze byt zahojena terapiou. nebola to tvpja chyba. ty si nechcela byt znasilnena. bola to chyba nasilnika. drzim ti palce
@juliet86 Môžem sa spýtať, aký je to inštitút?
@zupka33 Presne ako si napísala, jediné, čo chcem, tak to je zabudnúť.. A aby prestali tie nočné mory.
mozes vyguglit. su ti normalne vystudovane psychologicky. ziadny kult 🤣 ja som skusala vela roznych psychologiciek rozne smery ale toto mi pomaha najviac. lebo naozaj pracuju tak ze zmenis svoje ocakavanie predstavenia pochopis preco sa ti deje co sa ti deje. su velmi dobri aj na oracu s traumou. preto myslim ze skus zacat tam...
Vela sportuj, to ti pomoze prekonat to. A po druhe, stretavaj sa s ludmi, ktori ta obohatia a rozveselia
Ahoj, jedine co to pomoze je riesit to, odpustit sebe aj nasilnikovi, inak sa to nude s tebou tahat stale a sa budes trapit. Stalo sa to treba to prijat, nie sa bat o tom hovorit. Pojdes par krat na terapiu vyplaces si to a zbavis sa strachu, zloby, nenavisti a odporu voci sebe aj inym. Jasne je to tazke ale potom ta radost a sloboda co ta caka ked si to vyriesis je neopisatelna, posunies sa v zivote dalej. Najdi si terapeuta pre terapiu Cesta a chod do Toho!!! Mne to uplne zmenilo zivot.
Podľa mňa si nájdi osobu ktorej to povieš ci uz psychologička školská alebo napr mne môžeš napísať... Lebo to potrebuješ to seba dostať aby si sa s tým vyrovnala.. Nemôžeš to dusiť v sebe lebo ti z toho prepne proste prekoná svoj strach a neboj sa... Ľudia sú tu aby ti pomohli..
Bejby mňa znásilnil 22r.kamarát keď som mala 13.
Teraz sme najlepšie friends.
Možno to prijať stalo sa ale ja som stále hodnotná žena a zaslúžim si všetko čo život ponúka. Zaslúžim si to spracovať a mať sa rada celá. Veľa pomáhajú aj mapovania miest kde prešiel útok sú to tantricke techniky alebo aj vyhľadaj pomoc nebuď sama ak potrebuješ vráť tu vnútornú ženu a uzdrav ju čo je pre teba dobre

@lujza123 Môžem sa spýtať, ty si to nahlásila na polícii? Ja som vtedy myslela jedine nato, aby sa to nikto nedozvedel. Mala som úplne panický strach z toho, že sa to niekto dozvie..