Ako ste sa psychicky vyrovnali po potrate?
Ahojte chcem sa spytat, ako ste sa vyrovnali psychicky po potrate a com vam najviac pomohlo 🙂
@amylienka presne tak . prave teras mi je tak ked vidim male babo tak strasne zavidim tasko sa stoho spametavam ale co uz no :(
Ahojte,mne sa to stalo v piatok pred vikendom tak som sa cez vikend vyplakala kolko to len slo,nic som v sebe nezadrziavala a najviac mi pomohlo to ze som sa v pondelok okamzite vratila do prace.zariadila som si aby sa to vsetci dozvedeli okamzite a tym padom sa ma nikto na nic nepytal a aj fyzicky brali na mna ohlad.mam mimoriadne rychlu a dost stresujucu pracu,obrovsku zodpovednost na pleciach takze mi praca zamestnala hlavu a nemala som cas neustale nad tym dumat preco prave my co by ma tahalo dole.prijala som to tak ze proste babo nebolo zdrave a vyriesila to priroda.ze vsetko ma svoj dovod a narodi sa mi "to iste"dietatko v zdravom telicku.myslim ze po troch tyzdnoch som uplne fit fyzicky aj psychicky a neviem sa dockat kedy budem opat tehotna.stopa na dusi ostane navzdy ale som vysporiadana.Pravda je ze radsej v prvom tromestri ako neskor.takze pockam 2 cykly a ideme na to znova,verim ze mi Boh dopraje surodenca pre moju dcerku 🙂 naucilo ma to obrovskej pokore ku vsetkemu,to priznavam.
ahojte baby, pridam sa aj ja s mojim pribehom, potratila som v 27tt vo Februari tento rok , dozvedela som sa to na 3D utz, na ktory som sa velmi tesila, otehotnela som po IVF a teraz neviem co mam robit, som psychicky velmi rozladena, jeden den je dobre, druhy den som nestastna, povedala som si , ze to prejde ked pojdem na 2IVF, ale teraz som neista, bohuzial prirodzene nemame sancu
No ja som potratila pred 15 r v 12 tt bol to sok odmietala som kiretaz az rano prisiel lekar a povedal mi ze ak hned si to nedam zobrat dostanem otravu krvy......Ja som stale verila,ze to bude dobre .Bohuzial museli ma vycistit a plakala som velmi velmi ma to trapio a trapi dodnes.No ostala som potom tehu do 4 mes.a nadledne donosila porodila to mi pomohlo sa dostat s depky.No teras ma 3 deti a poviem uprimne z casu na cas si spomeniem na moje mimi ake by bolo co by to bolo.Nikdy nezabudnem !Je to velmi tazke pre kazdu zenu boli to velmi.
@lvancova och to je mi to strasne luto,ze si niecim takymto zena musi prejst . ja som prisla o mojho synceka v 34tt 6.9.2016 dnes je 6.5.2017 a mna to rovnako boli ako ten prvy den . Tiez jeden den mam dobru naladu a snazim sa vidiet vsetko ruzovo,poviem si ze si to zasluzim a na dalsi den obrat o stoosemdesiat stupnov placem,kricim bojim sa,co ak sa to stane zas? obavy su velke. Viem ako ti je. Ja som mala cs,ale vdakabohu hned po suhlase dr. som otehotnela. Ale je to strasne. Bojim sa. Velmi .Vobec si to neuxivam ako moje prve..,.Nikto okrem muza o tom teraz nevie a ani sa to zatial nechystam oznamovat a to som v 15tt. Zakryvam to.Verim ze sa coskoro zotavis,je to este velmi cerstve,das sa trosku dokopy a uchyti sa hned na prvykrat sa podari otehotniet. Viem ze je to tazke ale musis verit a mysliet pozitivne. Ja viem je to velmi tazke obdobie co robit medzi zotavovanim a dalsim otehotnenim,ale ja som sa vratila do prace po 2mes. Je to ale ine ,hanbim sa ze jedinej v mojom okoli sa to mne muselo stat, ze som neschopna, a najhorsie je ze vtedajsi gynekolog mi povedal hned ako sa to stalo "ze aj to sa stava ,ziadna lutost,len to zhrnul ze nestastna nahoda :( je mi z toho do placu. Nikedy nas ti doktori beru ako kus tovaru . Ale musime verit ze uz bude vsetko v poriadku ,ze uz sme si svoje odtrpeli a uz nas caka v zivote len to pekne . drzim palce .....
ja som prisla o babo v 7 tyzdni, a mozno preto ze to v podstate trvalo iba tri tyzdne tak som sa stym rychlo zmierila a pozrela na to z tej lepsej stranky, ze vlastne si mozme znova uzivat miilovanie bez toho aby som musela riesit nejaku ochranu...ono vsetko je v hlave a hlavne clovek to musi akceptovat tak ako to je....
@bigoci88 uplne presne viem o com hovoris, ja som sa vratila po mesiaci do prace, kedze sa mi to este skomplikovalo, lekari ma nevycistli uplne , ale tiez si hovorim, ako je to mozne, ze ja som takto potrestana, a citim sa neschopna, no mne moj gynekolog predpisal antikoncepciu, podla neho najlepsie riesenie , a presne , toto sa stava a ani na ziadne vysetrenia ma neposlal
Ahojte žienky tak 22.4som podstúpila prídu iui boli sme radi že všetko dobre ide a že sa to podarilo prvú kontrolu som mala 5.5.2017a na sone nič nebolo vidno tak mi zohrali hcg Ale hcg som mala 19,2 viem je to malo ale bola som chorá tak možno preto také nízke no išla som na ďalšiu Kontrolu to bolo 9. 5.2017 na sone som ani nebola brali iba hcg a to vislo až na 180.200cize super išlo hore ďalšia kontrola bola 12.5.2017 už aj zo sonom a zase nič nebolo vidno iba že sliznica maternice je dobre vysoká hcg som mala pekne 924.300 a na ďalšiu Kontrolu som išla vcera 17.5.2017 dr mi potvrdil že som tehotná ale že nevidí kde sa to tehotenstvo tvorí no tak mi zase brali krvi a hcg boli 29.5cize som potratila
Chcem sa spýtať idem 22.5.2017 ešte na sonografiu a chcela by som sa informovať alebo pista keď bi som mohla ísť znova na iui alebo ivf na základe tohto že asi vyskrab mi robiť nebudú keďze nič nebolo vidno na sone.Vopted veľmi pekne ďakujem.
@peta1223 to mi je luto, ja som dnes volala za vysledky z druheho testu z hematologie a ak budem chciet otehotniet , tak mi daju neake lieky, dovod mojho potratu je zla zrazanlivost krvnych dosticiek, vlastne doktor mi povedal doslovne, vase dosticky reaguju intenzivnejsie akoby mali ☹
skusis teda ivf ?
@voleksi je to nespravodlivé. Toto je síce staršia diskusia ale aj tak. Mne sa to stalo po dvoch deťoch, prvý sa narodil v septembri 2018 a druhý má skoro rok a pol. Ten starší sa tešil na súrodenca. Keď som v ten deň prišla od gynekologičky, bohový dátum 13.1. piatok tak chcel si ísť ku mne ľahnúť na postel k bábätku. Bol to missed aborted 8tt a 6 deň ale stalo sa to podľa utz skôr. Bola som v takom šoku, že som ešte v ten deň išla na rady mojej gynky do nemocnice stratiť 3.5 hodiny z môjho života predoperačnými vyšetreniami. V pondelok 16.1 kyret. Píšem teraz o tom poviedku do Slovenského rozhlasu. Ten týždeň som ani poriadne neplakala, zato revem teraz každý druhý deň...Je to hrozné. A viete čo ma najviac irituje? Že ženy, ktoré si dieťa absolútne nezaslúžia k nemu prídu ani nevedia ako. Švagrova ex, pomaly v piatom mesiaci zistila, že je v tom, k lekárovi na poradne nechodila, alkoholička na antidepresívach, o chvíľu jej dcéra bude mať 5 mesiacov. Je pravda, že kto si tým neprejde aj s kyretom nech radšej drží hubu. Tiež som od vlastnej matky dostala rady typu, že mám sa tešiť, mám dvoch zdravých synov a že môžem byť rada, že to nebolo napr. v šiestom mesiaci...A bla bla bla. Fakt mi je miestami zle, mám z toho depresie a na deti do polroka radšej ani nepozerám.
Prijala som to a nesparala sa v tom.priroda vie co robi..opistila som sa iba v ten den ked mi doktor oznamil ze srdiecko nebije poplakala som si vypustila emocie a bolo. Prebehlo to doma bez komplikacii.cele.to trvalo cca tyzden.nemam problem pozriet na kocik ani na babetka.nemam psychicke problemy normalne fungujem ako predtym.dalsie dieta teraz urcite neplanujem..ale ja uz jedno dieta mam.bola som nutena fungovat.stat sa mi to pri prvom asi by som to nebrala tak v pohode.

Ahojte baby. Pridam aj ja svoju skusenost. Potratila som este v prvom trimestri, mozno preto to pre mna nebolo az tak hrozne. Mne velmi pomohlo v prvom rade to, ze este nikto nevedel ze som tehotna (teda krem manzela), takze som nemusela nikou nic vysvetlovat. Po 2. v hlave som si nastavila myslenie tak, ze som si povedala, kolko toho este mozem stihnut dovtedy, kym nemame dietatko. Cize sme isli na dovolenku, zacala som aktivne behat, cvicit, starat sa o seba, isla som von s kamosmi, sustredila som sa na pracu. A hlavne som si povedala ze to tak malo byt a este neprisiel ten spravny cas na dietatko, ze pan Bozko to tak chcel. No a po cca pol roku som znovu otehotnela a verim, ze to teraz dotiahneme do uspesneho konca 🙂 . V kazdej zivotnej situacii si treba najst zmysel zivota 🙂.