Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?
Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?
@any_soj prosím pomoz inej mamicke naozaj ich je na Slovensku vela , staci ísť pozrieť do osad alebo sociálne slabe rodiny kde maju aj 8 deti a rodia ďalšie.... uricte by som neprijala pomôcť od cudzích ludi aby mi posielali peniaze ....od skoly chodim do prace a viem si na moje deti zarobit sama hlavne na tie ktoré mam aby im nic nechýbalo....
@anonym_autor ocividne nevies
@anonym_a8f954 deti má už teraz 3. Jej už existujúce narodené deti keď boli v 5.tom alebo ktoromkoľvek týždni neboli jej deťmi? Odkedy začali byť jej deťmi?
@anonym_ce7af6 Dobré… pretože zakazovať ženám potrat je tá “správna cesta” k demokratickej budúcnosti a prosperujúcej krajine.
@annalubuska keď sa narodili a bol im udelený rodný list.
@anonym_a8f954 deti má už teraz 3. Jej už existujúce narodené deti keď boli v 5.tom alebo ktoromkoľvek týždni neboli jej deťmi? Odkedy začali byť jej deťmi?
@annalubuska Deti má dve a neotravuj ma.
@nicoletta98 žial tu nejde o maternicu ale o bezbranné dieťa. To ako keby si povedala, že je jedno čo urobíš vo vlastnom dome, takže v ňom môžeš vraždiť
@anonym_df4143 dajme tomu, zákazu sa potraty. A ked sa budú vraždiť novorodenci? Zahodia ich do koša ako raky odpad ? Vtedy si človek pomyslí, ze ho toho utrpenia mohli zbavit vtedy ,ked ešte nix necítilo
@anonym_ce7af6 a ja som rada ze zijeme v takej krajine kde je apson toto ponechane na zenu čo spraví so svojou maternicou a nie na cudzie zeny
@anonym_autor Po tomto, ako si sa tu odprezentovala, je jasné, že peniaze sú iba výhovorka, nakoľko ti bola reálne ponúknutá pomoc. Ani ti nestojí za to nad tým pouvažovať. Ty svoje dieťa skrátka nechceš, aj keby si mala milióny. Bojíš sa len sama o seba a svoje pohodlie.
@anonym_autor Po tomto, ako si sa tu odprezentovala, je jasné, že peniaze sú iba výhovorka, nakoľko ti bola reálne ponúknutá pomoc. Ani ti nestojí za to nad tým pouvažovať. Ty svoje dieťa skrátka nechceš, aj keby si mala milióny. Bojíš sa len sama o seba a svoje pohodlie.
@morusha hádam neveríš, žeby jej ta žena posielala 500e mesačne 🫣🫣
Ako viete ze si žijeme tak dobre ? Len preto ze mame dom na uver ? Mozno zijeme z vypalty do výplaty ...mozno sme od rana do vecera v praci aby sme to mali ...akp viete ze som sa nechranila? Ako viete ze mi nezlyhala antikoncepcia? možno zlyhalo teliesko? A najviac budu súdiť tie co chodia do kostola a modlia sa v prvej lavici.amen
@anonym_autor načo si sem vôbec písala? Aby si si ututlala svedomie medovými rečami? Nie je nič otrasnejšie, ako keď matka zabije vlastné dieťa.
Zbytočne prskáte. Ako veľmi by ste chceli zmeniť pravdu. Ľudia dokázali vychovať deti aj keď žili v skromnosti, dokonca počas vojny. V dnešnom blahobyte, keď máme teplo, pitnú vodu, práčku, auto, lekárov, budeme fňukať. Sebectvo a pohodlie je nám nadovšetko. Najdôležitejšia pre deti je láska.
@morusha preco by som mala brat penaize od cudzích ludi ? Su na tom aj horšie ako ja treba pomáhať tam kde treba ..
@annalubuska keď je to teda uz dieta, robí sa im aj pohreb ?
@anonym_7af42d áno, samozrejme. Na SK existuje momentálne 14 hrobových miest pre takého deti. Alebo ich rodičia ukladajú do existujúceho hrobu príbuzných. Alebo ich niekto uloží doma na záhrade alebo inom pre neho významnom mieste.
@annalubuska 14 ?
@morusha preco by som mala brat penaize od cudzích ludi ? Su na tom aj horšie ako ja treba pomáhať tam kde treba ..
@anonym_autor pretože jej záleží na živote toho dieťatka viac ako vlastnej matke. Sú aj takýto dobrí ľudia. Tvoja pýcha ti odmieta prijať pomoc
@annalubuska 14 ?
@anonym_7af42d áno, aktuálne 14 https://sviecka.forumzivota.sk/pamatniky-nenaro...
@anonym_7af42d áno, samozrejme. Na SK existuje momentálne 14 hrobových miest pre takého deti. Alebo ich rodičia ukladajú do existujúceho hrobu príbuzných. Alebo ich niekto uloží doma na záhrade alebo inom pre neho významnom mieste.
@annalubuska Nemôžeš pochovávať doma na záhrade ani inde len tak, kde chceš.
@anonym_ce7af6 Dobré… pretože zakazovať ženám potrat je tá “správna cesta” k demokratickej budúcnosti a prosperujúcej krajine.
@annalubuska keď sa narodili a bol im udelený rodný list.
@cyneric keď najbližšie stretneš tehotnú, nezabudni ju poučiť, že to čo má v bruchu nie je dieťa, určite sa ti s vďačnosťou poďakuje za osvietenú radu.
@annalubuska doma na záhrade možes pochovať akurát zviera. Dobre ti hrablo.
@cyneric keď najbližšie stretneš tehotnú, nezabudni ju poučiť, že to čo má v bruchu nie je dieťa, určite sa ti s vďačnosťou poďakuje za osvietenú radu.
@morusha Takže keby si dieťa nechá, hneď ako to je možné ho odloží do jaslí a takto ho nechá existovať v zariadeniach na väčšinu dňa až kým dieťa nebude mať 18 tak je vlastne všetko v poriadku, pretože dieťa žije.
@annalubuska Som tehotná. Kým sa to neporodí tak je to pre mňa zhluk buniek ktorý vo mne funguje prakticky ako parazit. To že to iné ženy berú inak a už od 1 dňa dpo si začnú hovoriť že čakajú dieťa je ich vlastná naratíva.
@annalubuska Nemôžeš pochovávať doma na záhrade ani inde len tak, kde chceš.
@anonym_a8f954 ak sa bavíme o potratoch v prvých týždňoch, tak áno, pokiaľ prebehne doma, nikto nerieši kde ho uložíš, ak v nemocnici, tam potom papiere a pohrebná služba.
Je úplne jedno, aké má autorka dôvody - či už financie, pohodlie, sebeckosť, hocičo - je to len a len jej vec, darmo tu budete moralizovať, vstupovať jej do svedomia, zatracovať ju. Radšej sa starajte o svoje už narodené deti, urobíte tým svetu väčšiu službu, ako keď tu budete pľuť jedovaté sliny.
@morusha Takže keby si dieťa nechá, hneď ako to je možné ho odloží do jaslí a takto ho nechá existovať v zariadeniach na väčšinu dňa až kým dieťa nebude mať 18 tak je vlastne všetko v poriadku, pretože dieťa žije.
@annalubuska Som tehotná. Kým sa to neporodí tak je to pre mňa zhluk buniek ktorý vo mne funguje prakticky ako parazit. To že to iné ženy berú inak a už od 1 dňa dpo si začnú hovoriť že čakajú dieťa je ich vlastná naratíva.
@cyneric a ak sa môžem opýtať, čo iné nosíš v maternici ak nie dieťa? Ja mám malé dieťa a ver tomu že ako "parazit" bude ešte pekných pár mesiacov po narodení, bez totálnej starostlivosti umrie. To že teraz vyzerá inak neznamená že nie je človek. Čo robí človeka človekom? To že má všetky končatiny? To ako vyzerá? ...... sme dosť inteligentné aby sme vedeli že nie...
Je úplne jedno, aké má autorka dôvody - či už financie, pohodlie, sebeckosť, hocičo - je to len a len jej vec, darmo tu budete moralizovať, vstupovať jej do svedomia, zatracovať ju. Radšej sa starajte o svoje už narodené deti, urobíte tým svetu väčšiu službu, ako keď tu budete pľuť jedovaté sliny.
@mandzula tu nikto nepľuje jedovaté sliny, ale hlasno kričí za dieťa ktoré sa ešte nevie brániť.
@nicoletta98 žial tu nejde o maternicu ale o bezbranné dieťa. To ako keby si povedala, že je jedno čo urobíš vo vlastnom dome, takže v ňom môžeš vraždiť
@anonym_df4143 ide o zhluk buniek, nie o dieta
@cyneric a ak sa môžem opýtať, čo iné nosíš v maternici ak nie dieťa? Ja mám malé dieťa a ver tomu že ako "parazit" bude ešte pekných pár mesiacov po narodení, bez totálnej starostlivosti umrie. To že teraz vyzerá inak neznamená že nie je človek. Čo robí človeka človekom? To že má všetky končatiny? To ako vyzerá? ...... sme dosť inteligentné aby sme vedeli že nie...
@annalubuska Neplánovaného parazita ktorý ma privedie do dlhodobej finančnej ruiny a zhoršenej fyzickej kondície. Človeka robí “človekom” jeho schopnosť uvažovať, osobnosť, spôsob ktorým interaguje so svetom. Inak autorka, keď niekto potratí plod ktorý má mať DS alebo pripadne niečo vážnejšie čo je nezlučiteľné so životom, tak aj napriek tomu to treba donosiť a počkať kým umrie v diskomforte a bolestiach? To iba tak, zo zaujímavosti.
@mandzula tu nikto nepľuje jedovaté sliny, ale hlasno kričí za dieťa ktoré sa ešte nevie brániť.
@annalubuska Ale pluje, odsudzuje a riesi autorkino rozhodnutie, do ktoreho nikoho nic. Starajte sa o svoje zivoty a svoje deti.
@annalubuska Neplánovaného parazita ktorý ma privedie do dlhodobej finančnej ruiny a zhoršenej fyzickej kondície. Človeka robí “človekom” jeho schopnosť uvažovať, osobnosť, spôsob ktorým interaguje so svetom. Inak autorka, keď niekto potratí plod ktorý má mať DS alebo pripadne niečo vážnejšie čo je nezlučiteľné so životom, tak aj napriek tomu to treba donosiť a počkať kým umrie v diskomforte a bolestiach? To iba tak, zo zaujímavosti.
@cyneric Ty sa prosim ta pekne skludni, tie cynicke kydy sa nedaju ani citat. Tak si nemala trtkat, ked si nechcela parazita. Omfg.
@anonym_df4143 ide o zhluk buniek, nie o dieta
@nicoletta98 A ty si tiez v kazdej tejto teme, pritom deti ani nemas. Dalsia teoreticka mudrlantka.
@cyneric Ty sa prosim ta pekne skludni, tie cynicke kydy sa nedaju ani citat. Tak si nemala trtkat, ked si nechcela parazita. Omfg.
@anonym_4db3c2 Ja som kľudná, na rozdiel od iných nestrácam nervy nad tým ako sa iní ľudia rozhodnú žiť ich život a narábať s vlastným telom. To a nebojím sa písať pod svojim vlastným nickom.
@morusha hádam neveríš, žeby jej ta žena posielala 500e mesačne 🫣🫣
@anonym_7af42d posielala. Nemáme tie peniaze v ruke. Je to byt v Bratislave, ktorý nevyužívame, ale v prípade otázky života a smrti, aby táto žena nemusela dať zabiť svoje dieťa (ide mi viac o autorku, ako o to dieťa v skutočnosti), sme ochotní ho založiť, alebo predať. Alebo, ak by neverila, tak kľudne jej tú časť, nejakých tých 90 000 to vychádza na 15 rokov, jej rovno z predaja darovať. Lebo by nám svedomie nedovolilo uprednostniť náš majetok a pohodlie, ak by sme tým mohli zachrániť človeka. Z môjho pohľadu je upt zabitie. A keď môžem aspoň sa pokúsiť zabrániť tomu, aby sa táto žena zaťažila zabitím vlastného dieťaťa, nemôžem to nespraviť. Nemôžem zachrániť všetkých na svete a o to ani nejde. V rámci našich možností pomáhame z príjmov. Žijeme v dvojizbáku s deťmi, lebo je pre nás dôležitejší čas spolu ako rodina, než nadčasy a vyššia hypotéka a tiež je pre nás dôležité ako rodina venovať sa aj rôznemu dobrovoľníctvu - čiže skôr je v našich možnostiach pomôcť službou, než peniazmi. Ale toto máme s manželom ujasnené, že v prípade, ak by náš byt mohol pomôcť zachrániť ženu od potratu, necháme sa ho vzdať. Lebo tá žena, autorka napríklad, je oveľa vzácnejšia, ako nejaký byt.
@anonym_4db3c2 Ja som kľudná, na rozdiel od iných nestrácam nervy nad tým ako sa iní ľudia rozhodnú žiť ich život a narábať s vlastným telom. To a nebojím sa písať pod svojim vlastným nickom.
@cyneric Nemam pocit ze tu zeny, co brania zivot toho plodu “stracaju nervy”. V zasade je to len forum a autorka si aj tak spravi po svojom, bez ohladu na to, co jej tu zeny popisu. Akekolvek zavzdusnovanie ktorejkolvek strany je viac nez zbytocne.
Zbytocne vsak nie je pozastavenie sa nad autorkinymi dovodmi na potrat, vsak to je hroza co len citat.
Mňa len zaujíma jedna vec ..ste dospelé/dospelí..viete ako sa robia deti ..viete ,že ďalšie dieťa nechcete tak prečo to neriešite pred sexom? Prečo už nie ste sterilizovani? Prečo sexujete? Len aby bolo doma dobre .?
A zlyhala antika? Snáď vieme ,že nie je 100% . Keď nechcem dieta tak kombinujem ..antiku plus gumu a ešte aj včas vytiahne .Sex asi o ničom, ale niečo treba obetovať keď ste na radikalny zásah nešli.
Vy sa tu všetky zastavate absolútnej nezodpovednosti. To je v poriadku ?
Jasne keby je žena znásilnenia,nejaké zdravotné komplikácie,alebo teda ľudia,ktorí žijú v kadejakých podmienkach ,..je to iné. Mnohé za to nemôžu, ze otehotneli ..ale toto ???
Len toľko som chcela . Je to na kazdej zene,ale tato ľahostajnosť voči životu je smutna. Nechcem zbavím sa toho .

@any_soj Gynekológ pomáha. Zlo nie je lekár, čo robí zákrok, ale človek, čo sa hrá na Boha a chce diktovať, čo iní môžu robiť s vlastnou maternicou. Dúfam, že teraz už tomu tvoj mozog porozumel dostatočne jasne. Ak nie, tak som myslela presne ľudí, ako si ty - hrajú to na najväčšiu láskavosť, pokoru a potom idu diktovať niekomu, čo robiť a nerobiť a súdiť druhých. Ani nevieš aká som vďačná, že nie som kresťan… presne kvôli ľudom ako si ty 🙂