Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?
Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?
@anonym_b4fadf staci citat pozorne a uvidis, ze sa chystam pomoct, preto si od nich objednavam ozdobky. Len ja radsej pomaham jak mozem uz narodenym detom a nekopem a dupem do niekoho kto chce ist na potrat.
@diaamax Tak ale asi je rozdiel kúpiť ozdobky a darovať byt, nemyslíš? Keď si už mala potrebu na to poukázať.
@diaamax je to smutné, ale ak jeden odvádza dane a jeden nie tak je to celkom nefer nemyslíš? Ja si kd nich tiez objednávam ozdoby, rada podporím. Neviem komu tak mohli ležať v žalúdku, ze ich udali ale všade treba dodržiavať pravidlá.
@anonym_7af42d tu ide o princip, ano spravili chybu. Ale v tejto diskusii sa tu ohradzaju darovanim bytov v BA, aby riesili nenarodene dieta a autorka pomoc ani nepytala. Tu by pomoc padla na urodnu podu, preco tam neponukne byt, pomoc a neviem co? Lebo dieta je narodene interrupcia zazehnana uz nech ziju jak chcu.
@diaamax je to smutné, ale ak jeden odvádza dane a jeden nie tak je to celkom nefer nemyslíš? Ja si kd nich tiez objednávam ozdoby, rada podporím. Neviem komu tak mohli ležať v žalúdku, ze ich udali ale všade treba dodržiavať pravidlá.
@anonym_b4fadf Je to pro-choice, právo výberu. Nad maternicou ženy by nemali mať právo rozhodovať ľudia mimo ženy samotnej. Je to absurdné.
@anonym_b4fadf Veď v tom príspevku sama píše že ich podporuje.
@anonym_7af42d Pretože 300kg čokolády a 400+ vín sektu z vrecka daňových poplatníkov je v poriadku, ale zárobková činnosť na choré dieťa je už neprávom, okej. Hlavne že každý druhý si pýta “lacnejšie než bločku”, veď ceny sú drahé. S novými odvodmi za zdravotné a sociálne by museli mať mesačný obrat ako malá firma aby z toho mali nejaký úžitok.
@diaamax Tak ale asi je rozdiel kúpiť ozdobky a darovať byt, nemyslíš? Keď si už mala potrebu na to poukázať.
@anonym_b4fadf ved tu uz isli autorke darovat byt, ked nepojde na potrat - ja jej tuto moznost neponukala - na toto som mala potrebu poukazat, ale to uz zase treba citat vsetko ne len utrzky si spajat.
@anonym_ce7af6 výnimka? Vtedy to uz nieje živý tvor? Pri zdravotných problémoch uz nieje Boh ? Ze si potrebuje matku povolať k sebe ? ... budeme sa riadiť teda tebou, dáš mi svoj kontakt ? Keď otehotnieť zavolam ti, co s tym babatkom
@anonym_7af42d Ako vidím vykrúcas moje slová. Zdravotný problém je výnimka, moja sestra čakala dievčatko a zistili jej vrodenú srdcovú vadu. Bola u troch gynekológov všetci jej to potvrdili keď sa narodí neprežije, tak v 20.tyzdni jej vyvolali pôrod a musela bábo porodiť.
@anonym_b4fadf ved tu uz isli autorke darovat byt, ked nepojde na potrat - ja jej tuto moznost neponukala - na toto som mala potrebu poukazat, ale to uz zase treba citat vsetko ne len utrzky si spajat.
@diaamax Viem, ze to bolo ponúknuté, ale táto ponuka bola venovaná konkrétnej osobe za konkrétnym účelom, keďže mimochodom v úvodnom príspevku uviedla, že ide na potrat kvôli financiám. Darca sa sám rozhodol ako a komu peniaze venuje. Na to má snáď legitímny nárok. A keby si si pozornejšie prečítala jej prispevok, tak tam bolo spomenuté okrem iného že sa s rodinkou venujú rôznym aktivitám pomoci. Tiež by bolo zaujímavé vedieť, koľko z týchto "prodeath aktivistiek" sa venuje aktívnym formám pomoci, keď majú potrebu na to neustále poukazovať. Či netreba, lebo lepšie by bolo zabiť?
Ale ste teda tuto temu extremne prehrotili. Vsetky a dost nechutnym sposobom.
@anonym_b4fadf Je to pro-choice, právo výberu. Nad maternicou ženy by nemali mať právo rozhodovať ľudia mimo ženy samotnej. Je to absurdné.
@anonym_b4fadf Veď v tom príspevku sama píše že ich podporuje.
@anonym_7af42d Pretože 300kg čokolády a 400+ vín sektu z vrecka daňových poplatníkov je v poriadku, ale zárobková činnosť na choré dieťa je už neprávom, okej. Hlavne že každý druhý si pýta “lacnejšie než bločku”, veď ceny sú drahé. S novými odvodmi za zdravotné a sociálne by museli mať mesačný obrat ako malá firma aby z toho mali nejaký úžitok.
@cyneric nema zmysel vysvetlovat. Ale tieto temy nikdy nesklamu to je fakt.
@anonym_ce7af6 ja by som zas uzakonila aby primitívny ľudia nemohli voliť a používať sociálne siete, a nemohli súdiť iných ludi... Nie vždy žena co sa rozhodne pre UPT je rajda co len súloží...niekedy zlyhá antikoncepciia, dokonca môže počať násilím a podla teba si ma každý každé dieťa nechat
@rachel36a Nie som primitív ak narážas na mňa, len píšem svoj názor na danu vec. No hlavne nie som vrah.
Potrat je satanisticka obeť, tu je o tom dokumentarny film, hovori bývalí satanista
@anonym_7af42d Ako vidím vykrúcas moje slová. Zdravotný problém je výnimka, moja sestra čakala dievčatko a zistili jej vrodenú srdcovú vadu. Bola u troch gynekológov všetci jej to potvrdili keď sa narodí neprežije, tak v 20.tyzdni jej vyvolali pôrod a musela bábo porodiť.
@anonym_ce7af6 jaj vtedy môžme zavraždiť? Véd sa môže narodiť aj v termíne a dať mu aspoň možnú šancu... ako to ukončiť bez šance? Lekári sa môžu aj mýliť
Ale ste teda tuto temu extremne prehrotili. Vsetky a dost nechutnym sposobom.
@drahomirrra nechutné je jedine to, že zabitie nenarodeného dieťaťa sa považuje za “právo ženy”
@anonym_ce7af6 su ludia co im chybaju niektore emocie, psychiatri ich nazyvaju psychopati. Je to porucha osobnosti, iba tak si viem vysvetlit, ze nejaka zena dokaze zabit svoje dieta a dokonca aj viackrat za sebou a nema pocit viny ci lutosti, ako tu niektore nazvali je to ako vytrhnut zub. 😪
@anonym_bf0ec3 Ja tiež nechápem ako taký človek môže pozrieť sa do zrkadla. Ja by som nemala na to svedomie. Jedna známa ma posielala na potrat čo som ostala tehotná v 20tke a priateľ sa so mnou rozišiel. Hovorila mi či chcem zničiť si život s bábätkom. Ani som nepomyslela na potrat a dieťa som si vychovala sama bez pomoci. Teraz má 10 rokov a tešíme sa obe že onedlho bude mať súrodenca.
@anonym_ce7af6 jaj vtedy môžme zavraždiť? Véd sa môže narodiť aj v termíne a dať mu aspoň možnú šancu... ako to ukončiť bez šance? Lekári sa môžu aj mýliť
@anonym_7af42d Čítaš vôbec čo píšem traja vychýrený gynekológovia to potvrdili že má vadu srdiečka že by neprežila vôbec. Preto jej radili ukončiť tehotenstvo.
Ani so nevieš predstaviť ako ju to zobralo psychicky dlho sa z toho spamätáva. A niektoré tu chodia na potrat ako keby im vytrhli len zub.
@anonym_autor ja som mala dnes už 2x termin na upt...7:30 a ležim doma v posteli a jak velmi som nechcela 3tie tak sa ho nechcem vzdať lebo viem že ženy ktoré podstupili upt si na to spomenu aj na smrtelnej posteli...
@anonym_ed5227 si na to sama, tvoj muz co na to?
@anonym_ce7af6 škoda, že sa dala presvedčiť. Tak sa s dieťatkom nemohla ani rozlúčiť 😢. Zažila som spontánny “potrat” v 22tt a bolo to strašné. Dieťatko nám umožnili pochovať, ale nemohla som si ho ani podržať v náručí. A mnohokrát sa stalo, že dieťa sa narodilo, a nakoniec sa nepotvrdili hrozostrasne scenare a srdiečko sa dalo zoperovať. Môj syn sa narodil s fallotovou tetralogiou, tiež ma strašili a nakoniec ho tak perfektne zoperovali, že nemá žiadne obmedzenia, neberie ani lieky a chodí iba raz do roka na kontrolu
@anonym_bf0ec3 Ja tiež nechápem ako taký človek môže pozrieť sa do zrkadla. Ja by som nemala na to svedomie. Jedna známa ma posielala na potrat čo som ostala tehotná v 20tke a priateľ sa so mnou rozišiel. Hovorila mi či chcem zničiť si život s bábätkom. Ani som nepomyslela na potrat a dieťa som si vychovala sama bez pomoci. Teraz má 10 rokov a tešíme sa obe že onedlho bude mať súrodenca.
@anonym_ce7af6 mna tiez ex nutil na potrat kvoli downovi a nesla som a dietako zdrave.
@anonym_autor ja som mala dnes už 2x termin na upt...7:30 a ležim doma v posteli a jak velmi som nechcela 3tie tak sa ho nechcem vzdať lebo viem že ženy ktoré podstupili upt si na to spomenu aj na smrtelnej posteli...
Ak by si potrebovala s niečím pomôcť, tiež rada pomôžem
@anonym_ce7af6 škoda, že sa dala presvedčiť. Tak sa s dieťatkom nemohla ani rozlúčiť 😢. Zažila som spontánny “potrat” v 22tt a bolo to strašné. Dieťatko nám umožnili pochovať, ale nemohla som si ho ani podržať v náručí. A mnohokrát sa stalo, že dieťa sa narodilo, a nakoniec sa nepotvrdili hrozostrasne scenare a srdiečko sa dalo zoperovať. Môj syn sa narodil s fallotovou tetralogiou, tiež ma strašili a nakoniec ho tak perfektne zoperovali, že nemá žiadne obmedzenia, neberie ani lieky a chodí iba raz do roka na kontrolu
@anonym_df4143 Nie nemohla sa s ňou rozlúčiť ani pochovať ju😢
@anonym_df4143 Nie nemohla sa s ňou rozlúčiť ani pochovať ju😢
@anonym_ce7af6 my sme hned po “potrate” poziadali o tlacivo ziadost o pochovanie sa to tusim volalo. Vedeli sme, ze mame na to pravo. Utes ju, ze uz je v nebi a nic ju neboli. Ze je stastna a raz sa mozu stretnut.
@anonym_7af42d tu ide o princip, ano spravili chybu. Ale v tejto diskusii sa tu ohradzaju darovanim bytov v BA, aby riesili nenarodene dieta a autorka pomoc ani nepytala. Tu by pomoc padla na urodnu podu, preco tam neponukne byt, pomoc a neviem co? Lebo dieta je narodene interrupcia zazehnana uz nech ziju jak chcu.
@diaamax lebo máme len jednu možnosť takejto pomoci. Nemôžeme zachrániť všetkých. Nie sme bohatí. Pre niekoho by bola taká pomoc len malou kvapkou v mori príjmu. Pre nás je to obrovský krok, a vôbec nie jednoduchý pre nás. Ale za cenu toho, aby raz nejaká žena sa nemusela zaťažiť zabitím svojho dieťaťa, nám to stojí.
Narodeným pomáhame priebežne, tak, aby to bolo dlhodobo udržateľné, nielen jednorazová vec.
@diaamax lebo máme len jednu možnosť takejto pomoci. Nemôžeme zachrániť všetkých. Nie sme bohatí. Pre niekoho by bola taká pomoc len malou kvapkou v mori príjmu. Pre nás je to obrovský krok, a vôbec nie jednoduchý pre nás. Ale za cenu toho, aby raz nejaká žena sa nemusela zaťažiť zabitím svojho dieťaťa, nám to stojí.
Narodeným pomáhame priebežne, tak, aby to bolo dlhodobo udržateľné, nielen jednorazová vec.
@any_soj to by si zachranila statisticky 1/30 dennej kvoty upt... Nechaj ich, nech si povrazdia, keby do toho sukolia smrti aspon nemuseli tahat doktorov, ved to ide aj proti HP-hlavne neskodit, (nie je rec o indikovannych upt, nech 500-1000,ale nie 8 - 9000,pri porodnosti 48 000,kazdy s tym nie je ok, ze sa ako rodina zmestia za jeden stol, rodicia, 2 deti, vnucka od dcery, slobodny brat, bodka▪️(Mandz.)
@diaamax Viem, ze to bolo ponúknuté, ale táto ponuka bola venovaná konkrétnej osobe za konkrétnym účelom, keďže mimochodom v úvodnom príspevku uviedla, že ide na potrat kvôli financiám. Darca sa sám rozhodol ako a komu peniaze venuje. Na to má snáď legitímny nárok. A keby si si pozornejšie prečítala jej prispevok, tak tam bolo spomenuté okrem iného že sa s rodinkou venujú rôznym aktivitám pomoci. Tiež by bolo zaujímavé vedieť, koľko z týchto "prodeath aktivistiek" sa venuje aktívnym formám pomoci, keď majú potrebu na to neustále poukazovať. Či netreba, lebo lepšie by bolo zabiť?
@anonym_b4fadf Upokojím ťa, prispievam pravidelne finančne aj sa zapájam do dobrovoľníckych aktivít pre deti. A ešte ich učím. 🙂 Akurát moja pozornosť je venovaná už narodeným jedincom.
@anonym_b4fadf Upokojím ťa, prispievam pravidelne finančne aj sa zapájam do dobrovoľníckych aktivít pre deti. A ešte ich učím. 🙂 Akurát moja pozornosť je venovaná už narodeným jedincom.
@cyneric Veď to je chvályhodné, ale neviem kde berieš presvedčenie ty a aj ostatné tu, že prolife aktivistky tak nerobia.
@cyneric Veď to je chvályhodné, ale neviem kde berieš presvedčenie ty a aj ostatné tu, že prolife aktivistky tak nerobia.
@anonym_b4fadf Rozdiel je v tom, že pro-choice "aktivistky" nemajú problém so ženami ktoré sa rozhodli ísť na potrat, ani nemajú potrebu vyhadzovať častokrát nevyspatým, unaveným, prestimulovaným ženám s jedným alebo viacerými deťmi na oči že "oni si za to vlastne môžu sami pretože to tak chceli a budú to ľutovať do konca života vždy keď si uvedomia že si mohli život zariadiť aj inak". Narozdiel od pro-life aktivistov ktorí majú nutnú potrebu opakovať dookola že žena ktorá nechce porodiť je "vrahyňa", "prečo vlastne chcela mať styk (ako si dovoľuje mať intímny život)", "bude to ľutovať do konca života", "čo by za to iné ženy dali" a všetko ostatné čo si vieme pekne prečítať v predchádzajúcich 12+ stranách.
@anonym_b4fadf Rozdiel je v tom, že pro-choice "aktivistky" nemajú problém so ženami ktoré sa rozhodli ísť na potrat, ani nemajú potrebu vyhadzovať častokrát nevyspatým, unaveným, prestimulovaným ženám s jedným alebo viacerými deťmi na oči že "oni si za to vlastne môžu sami pretože to tak chceli a budú to ľutovať do konca života vždy keď si uvedomia že si mohli život zariadiť aj inak". Narozdiel od pro-life aktivistov ktorí majú nutnú potrebu opakovať dookola že žena ktorá nechce porodiť je "vrahyňa", "prečo vlastne chcela mať styk (ako si dovoľuje mať intímny život)", "bude to ľutovať do konca života", "čo by za to iné ženy dali" a všetko ostatné čo si vieme pekne prečítať v predchádzajúcich 12+ stranách.
@cyneric presne! Aj ja pomaham; vramci svojich moznosti, ale snazim sa. Len je rozdiel v tom, ze ja pomaham tam, kde o pomoc ziadaju a ja si poviem ano tu pomozem a nenutim svoju “pomoc” tam, kde o nu nikto nestoji a nenutim nikomu ani svoj nazor. Je to nazor a stale je to subjektivne. To sa ovsem neda vysvetlit dakomu, kto nema kapacitu pochopit anilen to, ze pre niektore neni skutocny ani ten ich BOH, za ktoreho sa tu vsetky resp takmer vsetky tak vehementne schovavaju!
@anonym_df4143 Normálny, emocionálne zdravý človek prešiel základnou školou a si je vedomý toho že sme všetci začínali ako masa buniek. Ale dobre, možno na cirkevnej škole učia biológiu trochu inak tak nebudem súdiť.
@anonym_bf0ec3 Veľmi správny úsudok, ak plod nie je schopný života tak prečo si to vynucovať vedou a zbytočne trápiť potom už živý organizmus len na to aby som si naplnila nejaký checklist že “potomok narodený”. Keď neprežije tak ušetrím čas, nervy, peniaze. Úprimne dúfam že taká situácia nastane, aj keď pravdepodobnosť rapídne klesá.
@cyneric
Ak sa dieťa narodi v 24tt ,tak je to človek a vlastne je to človek od momentu kedy mu bije srdce ..ty vieš vobec čo je bunka? A keď už sme pri tom . Aj ty si stale zhluk buniek a máš právo žiť...precitaj si prosim z coho je vytvorene telo ..
@cyneric S tou vašou benevolentnosťou by som si nebola taká istá, lebo akonáhle sa niekto vysloví za ochranu života, je tu od vás v momente bombardovaný dokoola omieľanou mantrou o adopciách, o pomoci narodeným atď. Mimochodom si tu viackrát ty alebo niekto iný vyzýval na poslanie čísla účtu, aby sme pekne prispeli my moralistky, a keď to niekto aj reálne urobí, tak zrazu nikto o nič nežiada. Fuj, to je pekne pokrytecké, prekrúcať ako sa v danej chvíli hodí, všakže?
@cyneric to su fakty z reality. Normálny emocionálne zdravý jedinec by niečo také nepovedal. Tvrdila si, že je to zhluk buniek. Vidím, že ani anatómia človeka ti nič nehovorí. Tak niekomu bolo dané viac, niekomu menej.
Čítala a počula som xy svedectiev od žien, ktoré si nechali neplánované dieťa. Ani jedna neľutovala. Skôr naopak. Patria medzi miláčikov celej rodiny. Jedno také dieťatko býva aj neďaleko. Je to krásny vysmiaty chlapček a celá rodina sa z neho vytešuje.
@anonym_df4143 ja sama mam neplanovene 2 deti . Prvé dokonca v 18r . Ani na sekundu som nerozmýšľala nad potratom a to môj muž mal tiež 18. Keď sa chce,zvládnuť sa dá všetko.

@diaamax A tebe čo bráni im pomôcť?
@anonym_b4fadf staci citat pozorne a uvidis, ze sa chystam pomoct, preto si od nich objednavam ozdobky. Len ja radsej pomaham jak mozem uz narodenym detom a nekopem a dupem do niekoho kto chce ist na potrat.