icon

Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?

30. okt 2025

Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?

Strana
anjelicek26
30. okt 2025

Velmi vela z nas ma za sebou kyret, toto ine nebude... len ta psychika bude ina... nasmu babu prestalo bit srdiecko v 14.tyzdni, zakrok bol rychly, hned na druhy den, zotavovanie asi tyzden, mierne spinenie... zavisi ako zvladas narkozu vseobecne, mozu ta trochu boliet svaly a unava, neviem, ci ta vypisu PN, ja som bola dva tyzdne, ale to kvoli psychike.

anonym_6c0016
30. okt 2025

@anonym_autor zakroku sa bat nemusis, ten prespis, skor sa boj toho, co bude nasledovat, ked s interupciou nie si vysporiadana a financie su jediny dôvod preco to chces podstupit. Je to tvoje vlastne rozhodnutie, ci si bola do toho dotlacena manzelom/partnerom? To ze nie su peniaze teraz, neznamena, ze nebudu o rok, dva.

lucyluska
30. okt 2025
@anjelicek26

Velmi vela z nas ma za sebou kyret, toto ine nebude... len ta psychika bude ina... nasmu babu prestalo bit srdiecko v 14.tyzdni, zakrok bol rychly, hned na druhy den, zotavovanie asi tyzden, mierne spinenie... zavisi ako zvladas narkozu vseobecne, mozu ta trochu boliet svaly a unava, neviem, ci ta vypisu PN, ja som bola dva tyzdne, ale to kvoli psychike.

@anjelicek26 mrzí ma to 😪😘😘😘

ja200223
Autor odpoveď zmazal
anonym_bf0ec3
30. okt 2025

@anonym_autor skus kontaktovat Poradnu Alexis pre neplanovane tehotne. Je to krok, ktory uz nevezmes spat a aj ked ti tvrdia ze nie zanecha to v tebe vazne nasledky, ktore sa prejavia casom a mozno aj hned. Ako budes moct zit s myslienkou, ze si zabila vlastne dieta. Skor ho daj na adopciu. Vtedy budes mat sancu si obnovit vztah s dietatom ak budes mat zaujem. Co by ine za to dali. A je to velky hriech.

anonym_477c7d
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_autor skus kontaktovat Poradnu Alexis pre neplanovane tehotne. Je to krok, ktory uz nevezmes spat a aj ked ti tvrdia ze nie zanecha to v tebe vazne nasledky, ktore sa prejavia casom a mozno aj hned. Ako budes moct zit s myslienkou, ze si zabila vlastne dieta. Skor ho daj na adopciu. Vtedy budes mat sancu si obnovit vztah s dietatom ak budes mat zaujem. Co by ine za to dali. A je to velky hriech.

@anonym_bf0ec3 lebo 9m chodit s bruchom pred rodinou, susedmi, kolegami, a potom babo dat prec, je uplne lahucke, to nezanecha nasledky

nicoletta98
30. okt 2025
@anonym_6c0016

@anonym_autor zakroku sa bat nemusis, ten prespis, skor sa boj toho, co bude nasledovat, ked s interupciou nie si vysporiadana a financie su jediny dôvod preco to chces podstupit. Je to tvoje vlastne rozhodnutie, ci si bola do toho dotlacena manzelom/partnerom? To ze nie su peniaze teraz, neznamena, ze nebudu o rok, dva.

@anonym_6c0016 A keď nebudú financie ani o rok, ani o dva? A čo ten rok, dva? Pomôžeš im finančne vždy, keď bude treba?

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@anonym_477c7d

@anonym_bf0ec3 lebo 9m chodit s bruchom pred rodinou, susedmi, kolegami, a potom babo dat prec, je uplne lahucke, to nezanecha nasledky

@anonym_477c7d je to sebecke toto napisat. Co na to povedia druhi? 🤔 ja som takto chodila a o dietatko som prisla zomrelo, myslis ze som riesila co na to povedia druhi. Co je lahsie zabit dieta vlastnym pricinenim a nikdy ho nevidiet alebo zit s vedomim ze mu dam sancu aby mohlo zit ale u niekoho druheho? Vies ze nasledok potraru je aj riziko, ze nebude mat uz nikdy deti? Ak ma dieta a tomu sa ni3co stane uz nikdy nemusi mat dalsie, potom bude riesit adopciu? 🤔 cudzie mozu dat na adopciu no ona nie? 🤔 alebo ak nema este deti? Potom zas adopcia? 🤔

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@nicoletta98

@anonym_6c0016 A keď nebudú financie ani o rok, ani o dva? A čo ten rok, dva? Pomôžeš im finančne vždy, keď bude treba?

@nicoletta98 peniaze su len vyhovorky vsetko sa da ked sa chce.

ivik4
30. okt 2025

No aspon si to uvedomujete lebo niektori rodicia vidia len tie prve roky ked je dieta malinke ale nepozeraju sa na to ze neskor su vydavky naozaj väcsie a väcsie. Kazdopadne zial mali ste sa chranit, daj si potom antikoncepciu. Ak to nebudes zvladat potom zajdi za odbornikom. Ja poznam hned 3 zeny ktore to prezili akoby im vytrhli zub a potom na to hned zabudli

nicoletta98
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_477c7d je to sebecke toto napisat. Co na to povedia druhi? 🤔 ja som takto chodila a o dietatko som prisla zomrelo, myslis ze som riesila co na to povedia druhi. Co je lahsie zabit dieta vlastnym pricinenim a nikdy ho nevidiet alebo zit s vedomim ze mu dam sancu aby mohlo zit ale u niekoho druheho? Vies ze nasledok potraru je aj riziko, ze nebude mat uz nikdy deti? Ak ma dieta a tomu sa ni3co stane uz nikdy nemusi mat dalsie, potom bude riesit adopciu? 🤔 cudzie mozu dat na adopciu no ona nie? 🤔 alebo ak nema este deti? Potom zas adopcia? 🤔

@anonym_bf0ec3 asi je rozdiel, keď si o dieta prišla a keby si ho dala na adopciu. Dieťa to ešte nie je, ale na tuto konverzáciu pripravená nie si.

nicoletta98
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@nicoletta98 peniaze su len vyhovorky vsetko sa da ked sa chce.

@anonym_bf0ec3 aké výhovorky?🤣🤣 z čoho budú žiť? Z lásky? Dnes vyjdeš z domu a minieš denne desiatky eur len tak… rozprávaš ako keby tu boli platy cez 1500€ a smiešne ceny

anonym_6c0016
30. okt 2025
@nicoletta98

@nicoletta98 ukludni sa, ja nikoho neodhovaram, len poukazujem na to, ze to musi byt prioritne len jej rozhodnutie, nie muzov pohlad na vec. On nemusi podstupit zakrok ani zit s vycitkami (ak by sa nahodou dostavili)

anonym_7af42d
30. okt 2025

Co tu moralizujete? Každý nech robí tak ako vie.

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@nicoletta98

@anonym_bf0ec3 asi je rozdiel, keď si o dieta prišla a keby si ho dala na adopciu. Dieťa to ešte nie je, ale na tuto konverzáciu pripravená nie si.

@nicoletta98 tak sa mylis ani netusis ako. Nech sa Boh nad tebou zlutuje. 🙏🙏🙏🙏

nicoletta98
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_bf0ec3 ten tvoj boh by sa mohol zľutovat nad tým zlom, čo sa deje vo svete a všade okolo nás, nado mnou nemusí

anonym_73646f
30. okt 2025

Kontaktuj poradňu Alexis , pomôže ti , dá ti rôzne formy pomoci pre rôzne možnosti , plus psychologickú pomoc

anonym_4e6349
30. okt 2025

zakrok bol bezproblemovy, potom dve hodiny polezis na izbe a ides domov, zle mi nebolo, jasne, ze som sa bala ako kazdy pred operaciou, o par dni som mala postinterupcny syndrom, trval cca rok, nie je to jednoduche, ale bola som pevne rozhodnuta

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_bf0ec3 tak je to rozdiel, ked porodis dieťatko, ktoré umrie ... ľudia dávajú ľútosť. Porodila a dáš na adpociu pozerajú na teba to je ta co to dieta nechce... ale nevidia to pozadie.... nevedia prečo ale budú najmudrejsi

anonym_60e293
30. okt 2025
@nicoletta98

@anonym_bf0ec3 ten tvoj boh by sa mohol zľutovat nad tým zlom, čo sa deje vo svete a všade okolo nás, nado mnou nemusí

@nicoletta98 sami si ľudia môžu za zlo vo svete prečo by nás mal Boh stále zachraňovať keď mame možnosť voľby ? Interupcia je hriech ,uz jej nemusí dieťa požehnať

tykat
30. okt 2025

@anonym_autor bojis sa zakroku alebo toho rozhodnutia? Zakrok prespis, vacsinou to je bez komplikacii. Rozhodnutie...musis v tom mat jasno.

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_60e293

@nicoletta98 sami si ľudia môžu za zlo vo svete prečo by nás mal Boh stále zachraňovať keď mame možnosť voľby ? Interupcia je hriech ,uz jej nemusí dieťa požehnať

@anonym_60e293 a prečo Boh dopusti ,ze sa narodi mrtve dieta ?

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_bf0ec3 tak je to rozdiel, ked porodis dieťatko, ktoré umrie ... ľudia dávajú ľútosť. Porodila a dáš na adpociu pozerajú na teba to je ta co to dieta nechce... ale nevidia to pozadie.... nevedia prečo ale budú najmudrejsi

@anonym_7af42d jaj ty sa riadis podla toho co ini povedia? Tak to mi je luto. 😞 ja sa riadim podla seba a to co chce autorka urobit sa neda nijako ospravedlnit ani peniazmi. Ak ich teraz nema a potom raz bude mat bude velmi lutovat. Vsetky peniaze sveta nestaja za to aby som zabila vlastne dieta. Otazka znie co je dost penazi? Kazdy ma ine meritko.

anonym_60e293
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_60e293 a prečo Boh dopusti ,ze sa narodi mrtve dieta ?

@anonym_7af42d je to lekcia nie trest ..s dieťatkom ma svoj plán a pre to si ho povolal

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_7af42d jaj ty sa riadis podla toho co ini povedia? Tak to mi je luto. 😞 ja sa riadim podla seba a to co chce autorka urobit sa neda nijako ospravedlnit ani peniazmi. Ak ich teraz nema a potom raz bude mat bude velmi lutovat. Vsetky peniaze sveta nestaja za to aby som zabila vlastne dieta. Otazka znie co je dost penazi? Kazdy ma ine meritko.

@anonym_bf0ec3 mne je konkrétne jedno co si o mne kto mysli, napisala som len rozdiel. Ved aj ty ju uz skatulkujes a pritom vies o nej hole H. Ona vie aku maju finančnú situaciu ak im teraz nestačí z čoho budú žiť ked sa male narodi ? Nie z lásky sa naozaj žiť nedá🙂 Ži v prítomnosti nie v budúcnosti, ak budú mať peniaze o 5 rokov, dovtedy co ? Budú pozerať na hladné dieta ? Na dieta, ktorému nemajú pomalí co obliect ? Len aby si ty mala srdce na mieste ?

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_60e293

@anonym_7af42d je to lekcia nie trest ..s dieťatkom ma svoj plán a pre to si ho povolal

@anonym_60e293 ach tieto kecy

anonym_60e293
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_60e293 ach tieto kecy

@anonym_7af42d ved ty sa zbadáš v súdny deň

anonym_af6ed2
30. okt 2025

Normálne som prišla, spravili vyšetrenie, uspali ma a bolo po všetkom. A nemám ani žiadnu traumu ako tu poniektoré píšu ani nic.Jednoducho, stalo sa a tretie dieta by uz bolo veľa

anonym_7af42d
30. okt 2025
@anonym_60e293

@anonym_7af42d ved ty sa zbadáš v súdny deň

@anonym_60e293 však aj ty

anonym_cbf542
30. okt 2025

@anonym_autor báť sa vôbec nemusíš. Prídeš, uspia ta, zobudia, odchadzas….

Strana