icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

jarulai
7. feb 2010

jaaaaj, vlastne ty mas tie extra dlhe cykly - ja hlava derava 😀

ale neviem, ci to moze byt ovulka - ved to by si potom mala LF kolko, 30dni? to snad ani neni mozne, nie? ci?

a ty nemerias? ci merias?

vifinka
7. feb 2010

od coho zavisi dlzka LF? ked som mala ovu 22 DC (na 95%), tak mrcha by sa mala najskor objavit kedy? 😕 tiez si myslim, ze na tak dlhe cykly je ovu prilis skoro 😒

jarulai
7. feb 2010

LF by mala byt min 10dni. to je doba potrebna na uhniezdenie. ale od coho zavisi - neviem. skusim to niekde vygooglit 😉

jarulai
7. feb 2010

Luteálna fáza je časťou cyklu, ktorá začína ovuláciou a končí tesne pred začatím ďalšiho cyklu. Zvyčajne trvá 14 dní a nemení sa. Luteálna fáza je pomenovaná po teliesku zvanom luteum, ktoré rastie vo vaječníku, kde bolo uvoľnené vajíčko pri ovulácii. Teliesko luteum produkuje progesteron, ktorý pripravuje maternicu na tehotenstvo. Luteálna fáza musí byť dlhá aspoň 10 dní, aby podporila tehotenstvo.
Ako sa dá určiť luteálna fáza?

Jediná možnosť, ako určiť luteálnu fázu je pomocou špecifického hormonálneho vyšetrenia.
Čo, ak nepoznáte dĺžku luteálnej fázy?

Ak si nie ste istá dĺžkou luteálnej fázy, predpokladajte, že trvá 14 dní. Táto dĺžka platí pre väčšinu žien.

vifinka
7. feb 2010

pre dnes notasovania stacilo ... rano sa tesim na meranie, uvidim, ci tam vykukne aspon 36,7...idem sa venovat mm, pekny vecer 🙂

jarulai, ja to uz nechavam na prirode 🙂

papa

jarulai
7. feb 2010

aha co som nasla 😉

Obdobie plodnosti začína 4-5 dní pred ovuláciou a končí 24 až 48 hodín po nej. Je to pretože spermie môžu žiť v tele približne 4 až 5 dní a vajíčko môže žiť od 24 do 48 hodín po jeho uvoľnení z vaječníka. Žena je najplodnejšia v deň pred a v deň ovulácie. Znalosť plodných dní pomáha zvýšiť šance otehotnenia, alebo naopak vyhnúť sa nežiadúcemu otehotneniu.

cize ciste teoretikuš je možne otehotniet aj 2dni po ovulke 😵

vifi, dobru noc. uzi si mm 😉
pa

mafynka
7. feb 2010

baby mne je hrozne,,ale nejdem vas tu tym zatazovat ☹ ☹ ☹ idem radsej zalahnut ☹ ☹ ☹ dobru noc

jarulai
7. feb 2010

mafy, dobru noc aj tebe.
a neboj, zajtra bude lepsie 😉

lenkka81
7. feb 2010

ahojty kočandy...no ja zanedbávam konika...akosi som na tom zle s casom: Vcera oslava,troska sme sa napchali, v piatok dosiel este bracho z irska tak sme troska posedeli a dnes hybaj ho na lyze.... 🙂 🙂 🙂 No teda, ale vam poviem bolo úúúúúzasne...Síce bolo dost surovo, ale na slniecko bolo vyborne. Tak sme sa troska rozhýbali a az tak lepsie mi je na dusi... Cítala som poctivo vsetko co ste popísali, zas máme nejaku adeptku na tehluku, tak som samozrejme rada, mne zacalo akesi spinenie v 26d cyklu, uz som z toho magor...cakala som ze dorazi mrcha skor a nic.Nerozmumiem tomu..Tak krásny zbytok vecera a pekn ý nový týžden... 🙂 🙂 🙂

lenkka81
7. feb 2010

ozaj mici...drzkaj sa s tými zubadlami, ja neznásam zubarov brrrrrr Ja som aj po porode povedala, ze radsej budem 5x rodit, ako raz k zubarovi.... Hmmmmmm už aby to bolo 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 tesím tesim tesim

misinn
8. feb 2010

ahojte, dlho som tu nebola, mala som problemy s chrbticou tak sa mi stale krutila hlava.. ale uz mi je nastastie lepsie... 🙂

cukor
8. feb 2010

ahoj misinn.....a mala si aj nízky tlak?to tiež zvykne byt.....možno nejaký stavec ti pritlačil nerv......aj mna stále bolí chrbtica po tom mojom užasnom decembrovom kotrlmelci.....ale to chce čas.......to se vsákne 😝

misinn
8. feb 2010

cukor, bola som na rtg a vraj mam vydraty 5 a 6 stavec... ☹

cukor
8. feb 2010

moja zlatá...v tvojom veku?to je dost skoro.... 😀

misinn
8. feb 2010

cukor, ved to riadne som bola prekvapena...mozno to mam z prace, lebo mam taku robotu v kancelarii a 8 hodin sedim pri pc ...ale svokra mi povedala ze som to mohla mat aj z tehotenstva ze velka zataz na chrbticu...no neviem...ale dost na nic to je...

mafynka
8. feb 2010

ahojte,,babky moje,,ja vas budem dnes asi zatazovat,,,ale je mi hrozne a potrebujem to dostat zo seba von,,tak dnes ako som cakala,,dosla mrcha naplno,,som bola z toho velmi smutna,,ale dalo sa to prekonat,,vstala som a sla do skoly,lebo po vianociach sme mali prve prednasky,,my tam mame jednu mladu profku, ktora sa pred 2 rokmi vydala,,mozno ani to nie,,je ku mne dost hnusna,,ledva mi dava vsetko prejst,aj ked jej to odovzdam neviem ako dokonale,,vzdy najde nejaky problem,,lebo sa jej nepaci,ze mam viac roboty ako ona..a dnes som prisla do skoly,,a jej uz vykuka brusko,,je tehotna,,boze babky, mna to tak neskutocne vzalo,,ja viem,som nevdacna,,hlupa,,,ja jej to prajem,,ale nemozem si pomoct,ako mi to bolo luto a vzalo ma to,,neviem ako sa budem kukat na nu,ako jej kazdym tyzdnom bude rast brusko,,hlavne,ked sa blizi termin,kedy som mala porodit,,babky mna to tak strasne vzalo,,boli ma to neskutocne,,co som spravila v zivote zle,ze sa nemozem tesit zo svojho babatka,,preco to tak muselo skoncit??,,,kde bola chyba??,,,vycitam si,ze ma to tak vzalo,,ale co mam robit,aby ma pohlad na nu tak nebolel??,,,,preco ma muselo moje babatko opustit?,preco nechcelo so mnou zostat??,,,tak neskutocne mi chyba ☹ ☹ ☹ ☹

cukruska1920
8. feb 2010

mafy..viem ake su to stavy.. my sa snazime odznova ale tiez ma niekedy chytia take stavy ze placem...najma ked vidim tehotnu zenu ktora je evidentne so slabsich financnych pomerov...je to tazke a tym si musime prest kazda..ale povedz si ze to tak malo byt a ze bude ine babo a lepsie a krajsie..ja si to hovorim stale a pomaha mi to ..musis byt len silna

cukor
8. feb 2010

.....mafynka.......skus sa na tu hnusnú babu usmiat a dopraj jej aj tebe bude.....hlavne ber to čo sa stalo ako fakt,proste príroda to takto chcela........nie je to koniec sveta a nie je to ani tragédia.tragédia je to čo sa stalo napr. misinn....to dietatko malo žit,všetko tomu nasvädčovalo,ze to bude dobré a strašnou nedbanlivostou lekárov tu nie je....toto je tragédia..........takže pozeraj dopredu a nestresuj sa. 😉

mafynka
8. feb 2010

toto mne nepomaha,,,viem,bude druhe,,,ale stale tu mohlo byt aj to prve,,,to prve mi predsa nik nenahradi,,aj ked dalsie budem nesmierne milovat,,,ale to prve mi bude chybat

mafynka
8. feb 2010

ved ja jej to prajem,,,ale boli ma to,nemozem si pomoct,,prepacte,ze vas tym zatazujem

cukruska1920
8. feb 2010

mafy...ja som prisla o dve... hoci tazko ale pozbierala som sa a idem dalej

mafynka
8. feb 2010

ja viem,som nevdacna,,su na tom mnohe horsie ako ja,,prepacte

cukor
8. feb 2010

....nechápem prečo sa tak trýzniš ....ak nemáš nijaký problém je tu velká šanca,že budeš mat ešte kopec detí........ja mam také problémy,že možno nikdy nebudem mat deti ale stále to nevzdávam a hlavne beriem život taký aký je.....proste je to realita a aj ked sa budem neviem ako snažit ....proste to nezmením.a ver mi,ze uz som si v živote vela poplakala ale nič si stým nepomôzem.....

cukruska1920
8. feb 2010

mafy..nemozes to tak brat lebo sa zblaznis...to nerob.. urcite budes mat dalsie babo..hlavu hore

vifinka
8. feb 2010

Ahojte mafy, ja som naposledy mala take stavy, ked kolegyna oznamila, ze je tehu...som revala celu cestu domov a potom este dlllho doma. Som tu babam vylievala srdiecko...doprajem kazdej babe babatko, lebo ked budem priat ja, aj nam sa postasti...
Teplotka v grafe mi pekne vyskocila a dnes ma pobolieva v podbrusku...ale kym neuvidim //, tak to neriesim 🙂

macka2704
8. feb 2010

ahojte dievčence prajem krasny dnik všetkým.no po dlhom čase odpočinku po potrate nastupujem do prace do novej tak som zvedava čo to bude zač.prajem vas krasny zajtrajši den a len pohodu usmev a dobru naladu

jarulai
8. feb 2010

ahojte babulky 🙂
co to tu dnes mame ake smutky 😒
mafy, netyraj sa. ja viem, ze to boli, ale nic s tym neurobis. cas vsetko vylieci. a co ty vies, ci nahodou aj ta baba uz o jedno neprisla? ci nemusela nahodou podstupit IVF, alebo nieco?
nebojkaj, co chvila sa budes aj ty tesit zo svojho rastuceho bruska 😉

velvet26
8. feb 2010

pekny vecer kocky...
mafynka, tvoje pocity co mas su uplne normalne, je ti to proste luto, tu nejde o to, ze by si jej to nepriala, chapeme presne co citis, no musis to brat ako fakt, ze to nezmenis a nemozes sa v tom utapat...
juuuj, aj ja si kazdy den spomeniem, co mohlo byt a nie je...no nic s tym naozaj neurobime, musime pozerat dopredu a uvidis, budeme sa z babatiek tesit... 🙂
inak, mne v sobotu svokra povedala, ze aj ona potratila, muz je jedinacik a po nom bola tehotna, no samovolne potratila, tiez na zaciatku tehu..takze potraty boli stale a stale aj budu...len to je na tom tazke, ze sme ako zeny take citlive..ale ako sa hovori, co ta nezabije, to ta posilni...

velvet26
8. feb 2010

babulky, tusim tu nikto nie je... 😒 no nic, pojdem uz aj ja off, musim este riad umyt a potom sa vykotim pred telku...a inak mafynka, nic si z menzesu nerob, v marci si urcite najdes vytuzene dve ciarocky a pevne verim, ze sa k tebe viacere pridame.. 😉

vifinka
8. feb 2010

Ahojte, ja som sa konecne dotrepala z prace domov...je tu niekto?