icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

moniquie
9. mar 2010

ahojte kočky,
tak aj ja pridávma, teraz neviem či dobru spravu či zlu,,
ale hlavne vieme kde je problem,

z genetiky , hematka vyšlo pozitívne MTHFR C677T čiže homozygot,,
odporučila ma doktorka dalej na dalsie hematologicke vyšetrenie,
som zvedava kolko zas mame čakať 😢

mafy : nevešaj hlavu, viem tešila si sa,, všetky sa budeme raz tešiť a nie len raz,

mici : ako fakt stale ťa niečo obchadza, bud teba či drahého,, držim moc moc palec, nech je to konečne všetko za vami ..

micicka
9. mar 2010

velvetka, jasne, že je lepšie ked sa zistí problem, to sa teším, len je toho nejako veľa na kopu, ale prehrizieme sa cez to. teraz len dufam, ze ten moj sa z toho vylíže bez nejakých následkov a čo najskôr 😉

k večery prajem dobrú chuť, ja budem dnes robiť asi iba bramboráky = zemiakové placky, iné sa mi určite nechce

micicka
9. mar 2010

moniquie ahoj 🙂 to je dobré, že už vieš kde je problém, aspoň sa mu môžeš vyvarovať. a kam ťa poslala na vyšetrenie? to ona ťa akože nevyšetrila dostatočne, či ako? ale radšej nech urobia viacej vyšetrení ako by malo jedno chýbať 😀

máš pravdu, nejako sa nám to sype na hlavu, stále niečo, nejaké je to začarované, už začínam rozmýšľať nad tým, či my to niekto nerobí naschvál - vieš, či ma niekto neuriekol a tak.... lebo toto už je trošku veľa 😠

no výsledky z hemato budem mať o mesiac aj niečo, tak už predpokladám, že sa niečo najde, ale aspoň budem spokojná, že mám skoro všetko preskúmané 😉 a snáď bude aj nám už v tomto roku lepšie

moniquie
9. mar 2010

mici . moc moc ti držím palec, nech sa dáte do poriadku, a potom už nebude nič stáť v ceste,
ani zdravotne, ani psychicky, ani blbá robota..

mne roabila testy Dr. Barošová v nemocnici,
prešla karyotyp, choromozomi, ktoré boli ok
taktiež bolo ok faktor Leiden, protrombin F II G20210A, A 1298 C, našla len homozygota,,

viac nezisťovali, a to sme čakali 6 týždňov, nakázala brať len listovku a B 12, čo beriem vo femibione, dalej odporučila nech ma môj doktor pošle na dalšiu hematologiu,, čo už neni zrjeme u nej ,, s podozrením na trombolfiie,,, takže ma čakajú zase dlhééé letné dni ...... 😢

už ani radčej nechcem o tom všetkom čítať,, tu človekpíše hocičo, akože s touto mutáciou je 7O% šanca donosiť,, no dosť málo .. chcem zdravé bábetko ,,,, hrozne moc,, ako všetky .
nechcem už 3 x revať do perín .. eeee 😔

mafynka
9. mar 2010

velvet a co mi testy pomozu,ked je krv negativna?,,,nechcem si robit zbytocne nadeje,ked uz nadej neexistuje

zuztek
9. mar 2010

ahojte 🙂

mafy, to nie je mozne!!! inak ta doktorka je kus mimo, sak v 5tt tam este nemusi byt nic vidno!!! a dala ti robit aj hcg ci len tie bezne hormony, ked povedala ze mrcha sa blizi??? skus si urobit dalsi test, som zvedava ako to cele dopadne, drzim palce...

inak, vyriesena je aj moja vcerajsia zahadna nevolnost, dnes mi totiz uz nic nie je, no a sestra mi volala ze ma crevnu chripku, minuly tyzden mal svagor... tak si myslim ze mozno daco na mna islo, ale kedze beriem probiotika, tak sa to az tak neprejavilo... navyse mi zacala klesat teplotka, tak cakam mrchu do dvoch dni, a potom sup na to aby bolo vianocne babatko 😉

zuztek
9. mar 2010

micicka, a co konkretne si mala pozit?

moniquie, tak teda trombofilia sa potvrdila 😒 ale aspon vies na com si, tak budes moct predist dalsim komplikaciam v buducom tehu, najblizsie to bude urcite pekne zdrave babatko 😉

moniquie
9. mar 2010

zuztek :
tak to dúfam, že bude všetko ok,, no zrjeme zas sa do toho nevrhnem, 14 mám dalsiu ovulku asi zas jednu preskočíme , uvidíme čo zajtra povie moj gyndoš ..

zuztek
9. mar 2010

moniquie, pri tej MTHFR je dolezity hlavne ten femibion, co ty beries, + mozno ti daju nejake vitaminy navyse, podla mna uz mozte kludne skusat babatko, ved budes pod dohladom lekarov... uvidis co ti povie zajtra gyndos

lu.lu.
9. mar 2010

moniquie--pozitivum,vies na com si, len zase to cakanie,ze? 🙄

zuztek-tak myslis,ze mrcha dorazi? skoda,ale ako hovoris, bude to vianocne babatko a my tiez ideme na to 😉

len ma trapi,ze stale spinim, teplota sa drzi hore,ale nie som tehu,dokonca som si sama spravila diagnozu,podla mna mam zvysenyprolaktin-znizeny progesteron 😒 ....mam vsetky priznaky,ale kym mna tu vysetria, bude aj rok2020, takze nejdem cakat uz so snazilkovanim, chcem ist v aprili na sk, tak mozno tam mi moj lekar urobi nejake testy

moniquie
9. mar 2010

no tiež si myslím, že v podstate som začala od februára s femibionom a aj s aloe vera čo môj gyndoš podporuje,,
toto som pred tým nikdy nebrala,, listovku hej, no ked už bolo neskoro vždy,, tak uvidím čo a ako , ako sa vyjadrí doktor zajtra.. rada by som pocula dalsí nazor nejakého hematolog ..

micicka
9. mar 2010

moniq ďakujem veľmi pekne za povzbudenie 😀

s tým hemato je to nejaké divné - teda aspoň ja tomu nejako nerozumiem, ale tak zajtra ti gyndoš určite povie viac a budeš vedieť ako ďalej, určite by som ešte radšej počkala s bábätkom, aj keď hemato vyšetrenie asi nebude hneď, asi zase budeš musieť čakať - a možno sa stretneme na hemato 27.4. 😀

moniquie
9. mar 2010

idem ja kočky pohrať sa so synovcom,, je zas u našich, tak večer nakuknem ako písmenkujete..
pekný večer .. 😅

micicka
9. mar 2010

zuztek, neviem presne čo som mala pozitívne, zajtra idem pre recept, tak sa popýtam - teda ak myslíš tie odbery kultivácií?

leamax
9. mar 2010

ahojte dievcata 🙂
ste toho zase popisali. tak co mame nove?

zuztek
9. mar 2010

mici, hej, tie odbery som myslela, pozistuj a daj vediet, v tom som trochu zbehla 🙂

lulu, a nemoze byt to spinenie z duphiku? viem ze niektore baby o tom pisali ze tiez spinili... mala si to aj predtym? a preco myslis ze mas zvyseny prolaktin? 😕

lu.lu.
9. mar 2010

zuztek- mala som spinenie aj minuly cyklus,ked som este nebrala...a zvyseny prolaktin sa prejavuje tiez spinenim pred menzes a citlivymi prsiami a tie ja mam uz take od ovulky...mozno to tak nie je, ale vies ake to je ked sa zacnes sa skumat,tak mas vsetky priznaky 😀

btw-prave som kupila letenky, letime 12.4. 😅 ...sa tesiiiiiim

zuztek
9. mar 2010

moniquie, ked si MTHFR homozygot, problem bol na 100% s listovkou, pokial si nebrala femibion, tak obycajna listovka ti nemohla pri MTHFR zabrat, preto asi tie dva MA... teraz musis dalej femibion, spytaj sa ake este dalsie vitaminy, myslim ze B6 a B12 sa beru vyssie davky...

zuztek
9. mar 2010

lulu, to poznam s tym skumanim 😀 so spinenim ja problem nemam, ale prsia mavam citlive aj ja od ovulky, ale to v podstate kazdy cyklus, tak to beriem ako normalne 😕

ivanap6
9. mar 2010

uf už som vás dočítala, ahojte 🙂

ja v podstate tiež nič nové, samá práca - nejak ma to ničí, musím si zvyknuť...

micicka - som veľmi zvedavá na tvoje výsledky, možno budeš mať to isté čo ja (urea), tiež beriem atb a musela som odložiť snaženie ☹ ale hlavne že sa to prelieči, teda dúfam!

moniq - vitaj v klube, aj ja mám MTHFR homozygot, no mne dr. povedala, že to budeme riešiť až ked otehotniem, tak neviem 😒 Je dobré, že to u teba riešia. V tvojom prípade by som nečakala s otehotnením, lebo takto majú doktori čas a naťahujú výsledky, ale ked budeš tehu, budeš urgentný prípad a vysledky budú ihned - môj názor ale

mafynka - dr.v 5tt podla mňa ani nič vidieť nemôže, tou vyvolávačkou ma dorazila, ale ked neublíži, tak sa nič nedeje a pekne si počkaj či príde mrcha a skús sa nestresovať zbytočne, ved ked sa to nepodarilo teraz, o mesiac určite 😉

aha a mám niečo nové - mešká mi ms už 4 dni, ale špiním už 3 dni a stále nič - podotýkam, že tehu byť nemôžem, lebo sme keksikovali iba tesne po ms a potom som brala tie atb, tak tie mi to asi posunuli, no nechápem, dúfam, že čoskoro dojde 😠 a mam pocit, že aj ovulku som mala posunutú, teda myslím, som z toho jeleň 😲

beak
9. mar 2010

ahojte

ivka, ja som mala tiež takú MS, tri dni špinenie a až potom sa to rozbehlo

ivanap6
9. mar 2010

cau bei, konečne aj ty si nakukla 😉 máš veľa robotky stále, že?

tak snád sa rozbehne a možno bude konečne aj silná, lebo tie dve čo som mala po kyr. boli také slabé oničom

janga
9. mar 2010

jeeejda baby, co je to tu dnes za zle spravy... ☹
my nic nove... ano dobreee ani zleeee

janga
9. mar 2010

myslela som ani - ani, chapete...

ivanap6
9. mar 2010

ahoj janga 🙂
veru aj ty nám tu chýbaš, nejak to tiež zanedbávaš 😀 ale ked nemáš nič nové, čo už s tebou 😅

beak
9. mar 2010

ahoj ivka, máš pravdu, stále pracujem, ešte tri týždne a bude po všetkom
moc sem nechodím, neviem napísať nič pozitívne, tak radšej nepíšem
dnes som mala tiež deň blbec, kolegovi sa narodil syn, všetci oslavovali a ja som bola totálne mimo, o mesiac som mohla aj ja mať chlapčeka

ozaj ja som prvé dve mrchy mala ukážkové a teraz sa mi to začína nejako kaziť, tak uvidím, ako to bude pokračovať

a čo nové v práci?

awe
9. mar 2010

ahojte kocky 😉
len teraz sme dofrcali domov....nestiham vas docitat...skusim neskor v posteli 😉
len k mafynke, mafy - nezufaj, pockaj este...niec nie je stratene, kym mrcha nedorazi. Nechcem ti davat plane nadeje, ale viem, co hvorim, u mna v 5tt nebolo tiez nic vidiet, az na prelome 5tt a 6tt sa ukazal pekne gestacny vacok a potom uz o nejakych par dni aj plodik 😉 chodila som na odbery prve dva tyzdne kazdy druhy den, nakolko pociatocna hladina HCG bola nizka, tak si chceli byt isti, ze sa nejedna o mimomaternicove a nakoniec sa HCG nadherne vysplhalo a tehu bolo potvrdene, uzila som si sice nervov vyse hlavy, prve dva tyzdne...ale bola som tehu 🙂 aj ked nie dlho, kedze v 12tt sme o babenko prisli 😔

janga
9. mar 2010

ivi ale citam vas 🙂 ale co mam pisat, ked sa nic pozitivne nedeje??? budem vam tu este aj ja kazit naladu? 🤐

ivanap6
9. mar 2010

bei, to ma mrzí, ono to bude veru ťažšie s blížiacim sa termínom pôrodu 😒 Musíme sa nejako obrniť, len to sa lahko hovorí a ťažko koná...ja viem...

v práci nestíham nič iné,iba pracovať 😖 Tým chcem povedať, že žiadny koník nehrozí a aj tak ho máme zablokovaný, tak si vás vždy večer aspoň prečítam. Ale všetko sa mi to strašne pletie, je toho veľa, no som rada, že mám robotu, nemôžem si vyberať...

ivanap6
9. mar 2010

janga, ved to, aj ja menej píšem, lebo všetko po starom, ale čítam poctivo, ved nemôžu mi uniknúť žiadne novinky 😀 Júj, držím vam palce tehulky a snažilky, ja ešte ani snažiť nemôžem, ale už teraz sa tešíííím