Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@cinderella. Vďaka za odpoveď. Najprv som ti dala lajk, čo malo znamenať akože Ďakujem za odpoveĎ, ale potom som si uvedomila, že tá samotná správa sa mi teda nepáči. 😖
@jezkomanka tak o tej chorobe som už počula, dieťa má veľmi krehké kosti...ale to by sa mu dolámali už aj pri pôrode...nechcem polemizovať ale pokiaľ nemalo modriny,tak fraktúry mohli vzniknúť tou diagnózou
@bailey06 bolo to tu spmenute par krat ale fakt sa mi nechce hladat kto co povedal...
@poppelka5000 ani keby ty si riesila vsetky problemy sveta ...good luck s tvojim pristupom
@aliza o tom vzdelani by som si dovolit oponovat - ja som tu studovala a v mojom kurze nebol ani jeden pakistanec alebo ind...Tak isto zhruba polovica rocnika boli anglicania. Plus chodila do roznych klubov po uni a tak a tam boli vyhradne anglicania - studujuci vacsinou medicinu, pravnikov atd...Ja chapem ze vela zalezi od oblasti kde byvas a myslim ze birminham nie je prave naj...Podotykam ja tiez zijem vo velkomeste (manchester) ale vela veci co tu baby pisu sa tu nedeje ...
Osobne byvala som 3 roky v londyne a viem ze je to ine - neosobne uponahlane . Preto ked niekto napise ze anglicania su neviem aky a neviem co sa tu deje, neda mi nereagovat, preto ze ja mam fakt ine skusenosti. Ide o to ze baby co v zivote neboli mimo slovenska dostanu obraz a hned sa im zda vsetko sokujuce....Podla mna tu je normalny zivot, len si treba zvyknut...Aj tebe keby vsetko vadilo co je ine nez u nas tak si uz davno zbalis kufre...
S tym zdravotnictvom - ja som teraz 9 mes tehotna a zdravotna starostlivost mi plne vyhovuje - nemam ziaden problem ci uz ohladom starostlivosti v tehotnosti alebo predtym. Takisto skolstvo - hm ohladom tych dobrych skol je to skor nahoda alebo vec pohladu - my spadame do skolky/skoly co je v top30 primary schools v krajine a bolo nam povedane ze dieta bude akceptovane bez problemov - je to statna skola ...Ale chapem ze su baby co maju ine skusenosti .... Mne ide len o to, ze kazdy tu ma strasne negativny nazor na anglicanov a system, skolstvo a zdravotnictvo - len preto ze sa ozvu len tie baby ktorym sa nieco nepaci...Nehovorim ze co sa deje ohladom tychto adpocii a vsetko sa mi paci a je to dobry system....
@winipega
@katie555 A všetky ostatné, velmi pekne vás chcem poprosiť..
TATO TEMA JE NA PODPORU IVANY BOOROVEJ A RODIN S PODOBNYM OSUDOM.. ZDIELAME TU VSETKY INFORMACIE KTORE NAJDEME O POCHYBNYCH ADOPCIACH A VSETKO OKOLO TOHO.. to či sa niekde vyzúvajú, alebo ako spávajú, prípadne čo jedia, je síce občas tiež absurdné, ale nie je to o tejto téme.. Prečo chcete siloumocou niektoré túto tému zničiť?????????
Paralelne s demonstraciou v Bratislave sa chysta aj demonstracia v mestach SERED,KOSICE,ZILINA,PRAHA,BELFAST a pripravuju sa aj dalsie.Nezatvarajte oci,pridajte sa,poslite dalej,ak to neoslovilo vas,isto to oslovi niekoho vo vasom okoli,preposielajte letak dalej.Dakujeme!!
Dievcata , ozvala sa @slavka1212? Narychlo to tu neviem najst:-P velmi na nu myslim, dufam, ze vsetko dopadlo najlepsie ako mohlo!!!
@upik neviem kto ten letak vytvoril, ale podla mna tam chyba info pre tych, ktori nevedia o tejto teme a problematike nic...aspon odkaz na www... Pretoze tento letak oslovi len toho, kto sledoval diskusie v telke, ale nie toho kto to nevidel...a podla mna by trebalo oslovit aj tych..pretoze nas tam bude malo
@zuzana581 urob si z tohoto sukromnu temu ked sa ti nepaci ked niekto prispeje niecim co sa ti nepaci...
A co sa toho spania a skoliek tyka ja som to nezacala - zrazu ti vadi ked niekto ma iny nazor ako sokujuci. chod par stran dozadu a baby to rozoberali 3 strany...to ti nevadilo?
natas odkaz je nad letakom a myslim ze kazdy si vie dat aj do googlu bez deti neodidem a ma vsetko co potrebuje ako na dlani
.
@winipega vyryvacka sa vzdy najde aj zo dve
@winipega tim nemyslim Teba 😀
@upik ano, ale ked sa budu letaky hadzat do schranky, tak tam nie je nic..ci letaky do schranky su ine? Lebo ja darmo budem chodit po sidlisku a roznasat, ked to kazdy hodi do kosa...ja neviem chyba mi tam nieco, co by oslovilo aj tych ludi co o tom prd vedia..pochybujem, ze ked si niekto kto o tom nic nevie najde v schranke letak, pojde domov s papierikom googlit 😉
@katie555 Nemyslela som, že pár príspevkov spôsobí takúto lavínu, lebo niekoho ego bolo pošramotené!. .Písala som už adminom a poprosila ich, aby posledné tri strany trochu "poupratovali", tak verím, že nám, ktoré chceme zdielať dôležité informácie pomôžu.. Mimochodom podla mňa je aj to z časti dôležitá informácia, aké praktiky sú v niektorých školách, aby vedeli matky, že aj také veci sa dejú a budú si môcť zistiť ako to v ktorej škole chodí skôr, než tam dieťa dajú..
@popelka5000 zakomlexovana ??? hm len preto ze mam iny nazor nez ty?? typicke slovenske - ty tu regaujes strasne negativne na kazdeho kto sa len co opovazi napisat svoj nazor , ktory je len trosku odlisny od tvojeho....Toto je discusia a nie pritakavanie a kto s kym suhlasi
Dobre baby, dala som vymazat blbe prispevky, k tomu novemu pripadu co hodila @ani3012 link, pod clánok pise ten reporter, ze s nimi hovoril, nemyslim teda, ze je to bulvar ako tu niekto spominal, skor je to len minimum informácii na to aby sme sa k tomu nejak specialne vyjadrovali, novinár tam pise, ze do jednej reportaze sa to nezmesti, tak ich bude viac, potom budeme mudrejsie 😉
@zuzana581 no a ja som presne to napisala, ze treba si zistit ofset report a info predtym nez sa niekam prestahujem a hlavne ked mam deti...nie potom nadavat ake pravidla su na skole....Ak by ti nevadilo, ja som napisala ze mam inu skusenost ohladom par veci nez tu bolo napisane, veci ktore ste vsetky hovorili boze ake sokujuce a to je tyranie a neviem co ....Strasne negativne to ostalo tak som zareagovala ze moje skusenosti su viac pozitivne ....
Ani raz som nenapisala ze SS su tu naj spolocnost a vsetky zakony su idealne....Alebo ak ano poprosim si stranu, datum a cas 😉

@ani3012 aj ja som to prave citala, vobec sa mi to nezda. a ked malo babatko 21 fraktur, to by ho vzala socialka aj na SR! ja zijem v irsku a myslim si, ze tento pripad je zo severneho irska, cize stale GB, u nas v republike neriesi socialka taketo veci ale Health Service executive