Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Chápem, že pod dojmom správ o neprávosti, ktoré sa dejú, sa človek necháva niekedy uniesť a emocionálne sa vyjadrí spôsobom typu "tí Angličania sú hrozní" a pod. Aj keď to ten človek zase možno až tak nemyslí, ale jednoducho sa nechá uniesť tými správami. I ja si možno niekedy takto zanadávam (a nielen na túto tému).
Na druhej strane je však dobré si na to dať pozor, lebo zovšeobecňovanie naozaj nie je príliš dobré. Tiež sa tak môžeme nechtiac dotknúť niekoho, kto si to naozaj nezaslúži. Je to ako keby niekomu zbili v Nemecku vagabundi dieťa a on by potom povedal, že (všetci) Nemci sú fašisti. I keď by som rozumel jeho rozrušeniu a hnevu, nebolo by to správne ani pravdivé.
Skúsme preto i v komunikácii vnímať a chápať jednu i druhú stranu a uhol pohľadu.
Tak to tu trocha sledujem, a zaujmalo by ma co je so Slavkou. Skola konci okolo 15.30 tak mozno az teraz ma SS doma, nie? Dufam, ze to je len nedorozumenie a nechaju ju na pokoji.
Ta laraska pisala, ze rodicov velmi dobre pozna a to 10 tyzdnove babatko bolo chcene a dlho ocakavane ☹
@slavka1212, please, aspon do IP
A v ziadnom pripade to tu nezamykajte! Co blaznite? Za chvilu to tu utichne, najma, ak prestanete dookola pisat to svoje.Tuto temu musime zachovat, kvoli Ivane a ostatnym, nebudme ako male...mnech admin upozorni, ak treba a hotovo, treba pokracovat dalej a nie takto slabossky skoncit!
@slniecko77 kde konkretne si odporujem?
@sirinka prosim ta nereaguj na ne, lebo tuto temu zamknu a to bude velka skoda ☹ ked ti nieco odpise uz to jednoducho odignoruj...ona si sem zavolala kamaratky z temy Tehotne slovenky v UK...to je ubohe, my ostatne vieme o com tato tema je 😉 kazdopadne svoju hadavu slovensku povahu v sebe nezaprie
@sirinka opravujem, ty tvrdis, ze kolonializmus prinasa zo sebou rasizmus...v tom suhlasim..a z tojho prispevku usudzujem, ze mas pocit, ze anglicania su nadalej rasisti...ja sa ti snazim tento nazor vyvratit a tvrdim, ze su tolerantnejsi ako slovaci 😉 nic viac nic menej?..a nemyslim si, ze vsetci Slovaci su zadubeni rasisti..
..a fakt zanechajme tieto zabomysie vojny, k nicomu to nevedie a nic to nepomoze vyriesit 😉
@aliza ake natahovanie 🙂 ved kazdy ma pravo sa vyjadrit nie?a ked vies ze nieco nieje pravda urcite si ani ty nenechas skakat po hlave od inych.pravda ci nie?aspon by ste tu vi dami mali respektovat nazory inych..na to su tu tieto temi,aby sa tu vyjadrili vsetci ludia ak vas tak naozaj obtazuju nazory inych a nedokazete prijat iny nazok ako ten svoj som si ista ze su tu nejake sukromne temi. nikto nic zle nemysli 🙂
hrozne, u lekara hladas pomoc a namiesto toho ta uda. este chapem, ze ked pridu ludia s babatkom s tolkymi zraneniami, napadne doktora tyranie a ublizovanie a je ostrazity. ale ved to si nevie overit, ci nema tu chorobu? luto mi je strasne toho babatka a tiez mami, babatko dojcila. ... ☹ ☹ ☹ .
@sarifa
@elkazu lekari su tu vselijaky,na tych spravnych treba mat LEN A LEN stastie, ale asi su podporovany SS skor akoby diagnostikovali chorobu,ved je nemyslitelne ak taketo precedensi robia ''vraj studovany'' lekari.Tu casto plati lekar liec sam seba, v najhorsom pripade kup letenku a chod domov na sk kde je to aspon bezpecne. Kazdy v UK vie o tom svoje, a je to samostatna kapitola.
@kvietocek7 no ja som lekaRA menila uz 3 krat , a taku temu nech sem ani nedavaju lebo ja by som teda mohla rozpravat o skusenostiach..mne sa hned tlak zvysi ked si len spomeniem. Asi by sme vsetci mohli byt lekarmi ,lebo lekari radi pouzivaju GOOGLE. Tych by si mal skor niekto preverit.
@sarifa DO BODKY SUHLASIM,TIEZ MAM SVOJE ZELEZNE SKUSENOSTI. Aj z nemocnice a mam absolutne dost na cely zivot.
@kvietocek7 vsetko stoji a pada na ludoch, a to neplati len o uk lekaroch. je hrozne, ze napr. ivanka narazila na tych, co boli maximalne lahostajni alebo motivovani, aby boli lahostajni (kto vie, ci sa niekedy dozvie sama ivanka, nie tak este verejnost, o co islo). ved na sk rodine boorovcov za tie 2 roky pomohol akurat unicef. ze existuje nejaky nastaveny system ochrany beriem, ale kazdy system je o tych ludoch a preto ho treba kontrolovat. kto kontroluje ss v uk? kto kontroluje tie sukromne firmy,ktore v systeme funguju a ktorych zaujem je zisk a nie verejny zaujem?ake dovody ma Uk na to, aby vyuzivali institut "nutenych" adopcii?

@winipega ach jaj :(