Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@alice107 nie som tak zbezpecena aby som mala na sudy ..to ale neopravnuje stat sa ku mne chovat ako ku psovi...ak som chcela mat deti pozerala som ci mam strechu nad hlavou to je pravda ale som proti interupciam v mojom zivote..keby som otehotnela neplanovane urcite by som nedala prec moje dieta len pre peniaze ..poznas moj nazor velmi dobre..radsej skromne ale..spolahlivo..precitaj si viac o tom pripade ok??
@ivka2903 - dakujem 🙂 Citila som taku potrebu tu objasnit, preco vlastne tu stale chodim, preco ma to tak chytilo za srdce a z niektorych prispevkov som proste mala pocit, ze su tu baby, co to citia rovnako. Obcas by som aj chcela sa odputat, lebo fakt je to narocne na psychiku, ale neda sa. Najma noci po tom, ako toto citam (cez den sa mi neda, az ked dcerka zaspi), su dost tazke, stale mi to chodi po rozume a neda mi to spat...
@sirinka @dai - ale tak netreba zabudnut, ze zrejme bola pod obrovskym psychickym tlakom, ak jej aj naznacili (nemuseli priamo povedat), ze deti jej vratia, ak prizna, ze ich tyral, tak mozno sa ako "topiaca sa slamky chytila" - clovek v absolutnom zufalstve a na pokraji dna urobi hocico, ak si mysli, ze mu to pomoze. Inak by asi zmyslala, keby mohla "triezvo" uvazovat, co v tom momente asi neslo. Aspon ja si to tak vysvetlujem, dokonca neviem, ci aj jej muz toto nehovoril, ze ona bola na pokraji zrutenia, lebo ich stale deptali, a davali im taketo falosne nadeje. Tiez si o sebe teraz myslim, ze by som nikdy v zivote toto nepovedala o vlastnom muzovi (ak by to nebola pravda), ale co ja viem, ci by mi doslova nepreskocilo, keby mi deti takto zobrali?
Ach jááááááj ženy... to vám naozaj tak velmi záleží na tom, čo si Alica myslí, že ju tu na viac ako 10tich stranách presviedčate o tom, že sa mýli??? No veď už kašlite prosím vás na ňu.. Bude vám lepšie, ak sa urobí súkromka a sem sa budú dávať len linky a informácie k prípadom?? Mohli sme tu otvorene kecať a mohol sa ktokolvek pridávať, ale vy riešite stále len Alicin názor.. Nechápem... ☹
@zeleny_cajik kludne sa pripojím do súkromky a rada, len ja neviem, ako ju založiť, tak to nechám na teba, alebo na niekom inom.. ak už..
@dusika11 vies,to co hovori ta zena a jej matka je pre mna irelavantne. lebo je to subjektivny nazor.lebo ked vidis fakty tak vies,ze ona je nedoveryhodnna.
co by chcela este od statu? ked na to pozries realisticky tak vidis ze ona namiesto toho aby kontaktovala advokata bombardovala sk ziadostami o pomoc co jej nemozno poskytnut.
cakala ,ze sk strana sa do toho vlozi a urobi a zaplati za nu co ma znasat ona .
namiesto toho sa dala vyuzit tym poslancom na jeho politicke ciele.
nikto jej nie je navine .ak ma pocit a dokazy ze urady konali nespravne a sud tiez/pretoze odnatie deti je len na zaklade sudneho rozhodnutia / tak mala podat staznost,odvolat sa. koho je chybou ze nemala na advokata? hadam len nie sk ambasady a uk ? jedine co jej mohlo pomoct vtedy/a to ucinnejsie kako dnes/ bol dobry advokat.
takze niet o com sa bavit.
no vies,kazdy ma urcite zivotne hodnoty.a kazda zena sa moze dnes pred nezelanym tehotenstvom chranit.a to ucinne.ale to je o inom. 😉
je lepsie mat finacnu rezervu ak by sa nieco mimoriadne stalo.a je kazdeho vec ci to ma ,ci nema.len potom nech neziada inych,aby platili za neho ak bude mat problemy.je jedno,ci sa do nich dostal sam,ci ide o nespravne rozhodnutie ci omyl.mna popravde zaujima rozhodnutie a hlavne odvodnenie vo veci.nie bulvarne nazory. 😉
@alice107 ahoj, zacnem tym, ze viem, co sa skutocne stalo pani ivane. pytas sa ci sa odvolala. to presne neviem, len viem ze cele dva roky bojovali z plnych sil, pisali na urady, na sudy, do SS. no neuspela. nesedela a nevyckavala. su to dva roky neustaleho boja o deti.
mam susedu ktora zije v UK a teda nie je to tam lahke. tam v porodnici nesmies ani len naznacit, ani len naskrtnut obavu, ci budes dobrou matkou, ci nieco povedat, co sa im nahodou nebude pacit. hned to dieta berie SS, ze si zla matka..
tieto deti uz mali vytipovane na adopciu. keby toto cele okolo conkovych nevypuklo, tak ten sud, ktory sa konal v case medializacie, uz mali rozhodnut do ktorej rodiny pojdu. takze to ze su v docasnej starostlivosti, bola pravda az do sudu, ktory mali uz davno prehraty. ale nastastie to cele uzrelo svetlo sveta a ma malicku nadej, ze jej deticky vratia.
pises, ze na odnatie museli mat vazny dovod. ako dovod uviedli,ze maleho obtazuje jeho otec. no ked ho sprostili viny, ktoru mu nikdy nedokazali a aj ho pustili, cize ho uznali nevinnym, tak preco im tie deti nevratili, ked vedeli, ze je vsetko v poriadku? a nebyvali v takej chatrci ako dnes ukazovali tych bezdakov co im zomrelo babo v kociku..
a k tomu ze slovenska strana nepochybila... by som sa radsej nevyjadrovala nakolko viem kolko usilia, namahy dovolat sa spravodlivosti a pomoci zo strany slovenskeho statu.. a kolko penazi to stalo tuto rodinu si asi postrehla .. vyse 20tis € pani norika odchadzala za ivanou do anglicka s tym ze vedela zakladne slovicka.. naucila sa po anglicky, aby ich zastupovala, kedze na pravnika nemali, a ten co im bol prideleny, tak mal hlboko v pazi.. pani ma neplatene volno, nebyt dobreho zamestnavatela, tak by dnes bola bez prace.. co by im zas a znova len a len pritazilo. neviem ci si postrehla, ze na jej mesacny plat 750 eur a tusim stvorizbovy byt v osobnom vlastnictve jej povedali ze je nedostacujuci.. preco si nepreveruju, ake su tu platy a co je postacujuce u nas, ked to chcu posudzovat?
tvoje slova: "a potom sa rozhodne na zaklade skutkoveho stavu ci podmieky su take,aby sa deti rodicom mohli vratit. zatial je vsetko otvorene" - ano je vsetko otvorene ale len vdaka tomu, ze sa to medializovalo. vies co im povedali hned na zaciatku? ze ak sa to objavi v mediach, tak deti v zivote neuvidi. a ked urobi krok z UK tak uz vonkoncom..
@alice107 este mi povedz, co je financna rezerva podla teba, lebo ked minuli 20tis eur len na zakladne poplatky pojednavani a nemohli si dovolit dobreho pravnika ako vravis.. ty mas nasetrene pre pripad viac ako 30tis. eur?
ved ta zena sa im tam stara o postihnutych ludi. to je asocialne?
@alice107 tam islo o to, hlavne, ked ziadala stat o pomoc, ze mali iba napisat sprosty list, ze na slovensku ma niekto o tie deti zaujem. o nic viac. neziadala platit pravnika. ziadala OBYCAJNY LIST O TOM ZE ANO MAME O TIE DETI ZAUJEM
nic viac, nic menej.
ale tuto nie je schopny nik ani len ciarku napisat nie to este tolko vela pismen za sebou
@katrinka8 ale ja to chapem, pod tlakom udalosti a navyse, ak jej skutocne tvrdili, ze chlapec javil znakmy sexualneho zneuzivania, ved povedzme si na rovinu, lekarske zavery si maloktory laik dovoli napadnut, tak skutocne mohla zapochybovat...
ludia zbehli a skuseni vedia ako kam spravne zatlacit, aby vyvolali pochybnosti, aby clovek zneistel....
@alibabaa ty nemas info.ty mas len dohady. apon podla toho co pise.a info len z jednej strany. zjej.nevies ci sa odvolali.no neodvolali. prave preto sk strana sa vlozila do toho a ziadal odpustenie zmeskania lehoty.
co sa tyka sk a spavodlivosti tak neviem ci ty to poznas pracovne .ale ja ano a viem ze sk je pravny stat.aj ked jedinec niekedy zlyha,je moznost napravy. tvoje vyjadrenia su vydrenia laika atak to aj chapem.takto sa vyjadruju ti co o systeme nemaju ani ponatia.nic v zlom. 😉
co sa tyka pordnic,tak nam v uk rodinu, a navstevjujem ich.a co sa tyka porodnice tak bola ta najvysia spokojnost.sukromna porodnica,dieta donesene len na poziaadanie na izbu,zdvorilost a ochota personalu a ucta resapekt k zelaniu matky
nikto nemal zaujem dieta ukradnut ani adodnes spokojne zije so svojimi rodicmi.ti sa o ne staraju aneboja sa,ze im ss urad bude zasahovat do zivota.nemaju pricinu
ty si videla rozhodnutia sudu ci policie?
ty vies v akom stadiu je ten prpad momentalne
ak vies ,tak napis.ale len fakty
to aky plat ona ma je jej problem.aj riesenie jej situacie. to ju ma zivit sk alebo uk
a ak sa to objavi v mediach tak myslis ze to ovplyvni nezavislost sudu v uk?ver ze nie.
tak to chcem vidiet porodnicu v uk kde su deti oddelene od matky ...ijaaaaaj sukromnaaaa?neverim 😉 toto je nieco s cim som sa tu v zivote nestretla a to mam teda priatelov aj na exkluzivnych miestach
@pectore - to s tym ockovanim je podla mna trochu iny priklad, pretoze si osobne myslim, ze kazdy rodic da prednost vlastnemu dietatu (resp. teda v tomto kontexte biologickemu dietatu) pred ostatnymi detmi, ktore mu sice nemusia byt zrovna lahostajne, ale urcite sa najprv bude kazdy zaujimat o to "svoje" - je to prirodzeny instinkt. Je to, ako vravis, velmi citliva tema. Nemyslim, ze ked niekto povie, ze ho "nezaujimaju ine deti", ze to mysli v takom kontexte ze tie nech aj urmu alebo pod. ale podla mna tym chce povedat, ze momentalne je pre neho prvorade, aby jeho dieta netrpelo. Cisto hypoteticy, ak by som mala urobit rozhodnutie, ci zachranim vlastne dieta, ale ohrozim pri tom cudzie deti (napr. to spominane ockovanie), ak nie inak, instinktivne budem chranit to vlastne. Idelana moznost je zachranit svoje, neohrozit (alebo dokonca aj zachranit) cudzie. Nie vzdy to ale takto funguje, niekedy je proste len jedna moznost volby. Zivot je absurdny, pri tejto prilezitosti mi napadla kniha / film Sofiina volba. Musela sa matka rozhodnut pre jedno z vlastnych deti. Ak chcela, aby aspon jedno prezilo. Rozhodla sa a znicilo jej to zivot. Tazko sudit, hypoteticky riesit, co by bolo keby. A to iste v pripade Ivany, co by bolo, keby nepovedala... zrejme nic ake by sa nezmenilo, dodeptali by ich inak.
A tu niekde je aj ta krehka hranica toho, co sme este ochotni akcpetovat, ze urobime pre spolocnost, a co uz ta spolocnost od nas ziada ako "prilis" a nie sme ochotni to akceptovat a bojujeme proti tomu. Neviem, ci som to zrozumitelne popisala, ale je to zlozite velmi.
@alice107 Ty by si nam sem mala teraz zhrnut ake fakty o pripade Borovcov poznas...ale prosim iba fakty.
A potom na zaklade nich povedz, co ako pravnicka mozes povedat.
Lebo cely cas sa tu stavias proti Ivane Borovej, ale....videla si ty niektory zo spisov tohoto pripadu na vlastne oci???
Ak nie, ako mozes tvrdit vsetko to, co tu tvrdis???
@alice107 zmeskane lehoty? o com tu hovoris moja? ta zena je kolegyna mojej maminy. ty sa k tomu v tom pripade nevyjadruj. zijeme tym uz dva roky!!! kde si bola? mohla si pomoct .. mozno by tvoje "mudre rady presvedcili aj kralovnu" .
a ty si ho videla ked sa tu o tom rozhodnuti stale vyjadrujes?
plat babky bol dost zavazny problem, nakolko si ich chcela na slovensko zobrat, ze ked sa matka nemoze, tak sa bude ona. ved je ich najblizsia rodina. no oni maju v adoptivnych rodinach plat 500libier tyzdenne kde by ona mohla obstat so svojimi 750 eurami?
neodpovedala si mi ci mas tu financnu rezervu tiez taku vysoku ako mali mat oni, ked tam stastne a nekonfliktne zili?
medializacia pomohla, lebo stat konecne zareagoval. inak by ani prstom nepohol a ivana by tento posledny sud prehrala na plnej ciare.
v akom je stadiu? stale sa caka na nove pojednavanie, deti nevidela uz dlho a ani nevie kde su. a najhorsie je ze zacal ten starsi navstevovat skolu, uz ho len tak nepustia.
tie deti placu ked odchadzaju zo stretnutia s mamou. to preco ten sud nepresvedci, ze tam nie je nieco v poriadku? ved keby nemali deti zaujem o stretnutie s matkou, tak by to bolo ok, ze idu na adopciu ale oni placu.
ak sa neodvolali, nemali na to bud moznost, alebo peniaze.
ty vies co sa dialo okolo conkovcov ake tam boli problemy? skoro aj im vzali deti, lebo dali rozdne datumy, miesta a hodiny toho kedy bude sud. aby neprisli. aby to vyzeralo ze nemaju zaujem.
ze to sme este nevideli ako sa vie britsky sudca cudovat, ze dorazili na sudne pojednavanie.
😀 😀 😀 som sa pobavila o Slovensku že "aj ked jedinec niekedy zlyha,je moznost napravy. "
A v podstate jej závidím, v akej pohode si žije, keď tomu verí.
Baby ja som dnes videla v autobuse babku, Ivaninu mamu. Tak strašne som jej chcela ísť povedať, ako jej držím palce... ale ja som bola s dvoma deťmi a ona s nejakým pánom diskutovala, tak som to neurobila. Aby zas jej tá "popularita" nebola na obtiaž.
@alibabaa prosim ta a existuju nejake doveryhodne, rukolapne fakty, preco by sa nemali deti vratit domov? pokial viem, dovody, kvoli ktorym boli odobrate na zaciatku sa nepotvrdili ani jeden...
a to, ze alicka povazuje za relevantny fakt to, ze ivana je nedoveryhodna osoba, je zase len jej subjektivny nazor, nie rukolapny fakt...
@evkasus tiez by ma to zaujimalo. stavia sa k tomu ako najvyssi sudca. ked ma vsetky spisy tak mala podniknut nieco aby jej ich vratili hned a nemusela sa ivana vobec trapit.
uz ma potom jedine napada, ze je to zena, ktora je platena, aby to tu rozvirila ... zaujimalo by ma aku funkciu ma, ..
@liave tiez rodila moja kamaratka v nemocnici v UK a nemala taky komfort ako to tu opisuje. o tej depresii pisal ina kamaratka co tam zije ako ta co tam rodila.
a este hovorila, ze oni su tam plateni od poctu adopcii rocne,.. oni si zaciatkom roka stanovuju kolko bude adopcii a ak maju nadplan, tak maju aj odmeny.. tak preco to neurobit?
kazdy sa tesime odmenam nie?
Baby. prosííííííím ignorujte alicine príspevky! Ignoráciou jej príspevkov ju vytočíte určite viac, ako všetkými ostatnými argumentami. 😉 Však je to vidieť na jej príspevkoch, že len hľadá kde by pichla. Iba sa to tu zase zvrhe a téma bude uzamknutá.
@alibabaa mam skusenosti aj rukol;apne dokazy ze mamicky v UK teda nie su take rozmaznavane ako mamicky na sk..ze 4 dni full service v nemocnici p[re jej pekne hnede oci...ani v sukromnej to tak nefrci...apson o tom neviem od kamaratiek ktore rodili v sukromnej nemke...mozno nejake celebritky si to tak vyziadaju ale co ja viem tak v UK je trend natural a z nemky pekne po 12 hodinach po porode pokial niej cisarak putujete pekne aj s dietakom domov ;) ziadne na poziadanie 🙂
@sirinka pritazujuci fakt je ze maly zacal chodit do skoly. vraj to je najzavaznejsi problem, lebo uz sa zaclenuje do spolocnosti. a bla bla bla bla.. nikto v tejto chvili sa neodvazi povedat ci deticky vratia. ale boli by sme vsetci stastny keby sa vratili. najstastnejsi na svete. ta pani norika je vynikajuca zena. PEVNE verim a drzim im palce aby to vyhrali. i ked to bude mat taky priebeh ako conkovci, ze najskor deti pojdu do detskeho domova aby socialka preverila, skutocnosti ci maju dobre prostredie na ich vychovavanie .. ale to uz bude malina oproti UK....
@jolinka @liave @eaka @dana_l a ďalšie... Nezabúdajte, že SS využíva PSYCHOPSEMA, dávala som link, čo to znamená... Dokážu Vás tak zmanipulovať, zastrašiť, psychicky zdeptať, že nebudete vedieť, čo je pravda, čo si myslíte, že je pravda, čo je ich výmysel... Už tu bolo 100x spomenuté, že žiadny právnik sa nepostaví proti systému. Preto platia, tie rady, čo tu už boli tiež 100x spomínané. S SS nekomunikovať, aj keď viete, že ste 100% nevinní. V prípade, že manžel je tyran a pod. nepriznávať, nehľadať v UK pomoc u SS, na polícii... Lebo prídete o deti! Prchať preč!!!
@alibabaa neries ju 😉 ona je bud chora alebo robot 😅 zhrniem ti v skratke to ako sa prezentuje tu na mk:
najlepsie pre zenu je, ked porodi, aby dieta nemala na izbe, ved si potrebuje oddychnut, na to aby sa zena stala matkou, tak musi byt financne tak zabezpecena, aby sa mohla v pripade nudze sudit aj 50 rokov, ak nema na ucte dost penazi tak si nezasluzi byt matkou, najlepsie podla nej je, ak dieta je cely den s guvernantkou, pretoze tak sa zbavi viny a zodpovednosti za pripadne oskrete koleno svojho dietata ked sa jasilo a spadlo ...zabudla som na nieco ? 😝
@alice107 alicka moja ale oni chceli od statu len list ze sk podporuje jej deti a ze ich chce na sk..neviem o akych parvnikoch hovoris..nie nebudem posudzovat svoje tehotenstva na zaklade toho ci mam alebo nemam rezervu..to sa mi zda scestne dietatko vie byt stastne aj bez mojich financnych rezerv...alicka ruku na srdce ty o tom nemas prehlad za du doucit

podla pravidiel a zakonov nemenovanej osoby by sme uz davno vyhynuli!!!