icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

jaron
16. nov 2012

s tými podmienkami a kontrolou detí u babky na SK - nie je to trochu na hlavu? Veď to je ako keby ÚPSVaR SR kontroloval anglické deti v pestúnstve v Anglicku.
Snáď by mal súd aj dohlad nad zabezpečením deti na SK už prenechať SR (ÚPSVaR) či čo, nie?

winipega
16. nov 2012

@zuzana581 inak to je také nijaké 🙄 uvidime no,,,,mozno ked pridu reporteri domov tak povedia viac....

natas4
16. nov 2012

@jaron suhlasim s tebou...napriklad oni si povedia, ze chcu aby deti navstevovali anglicku skolku...z coho to ma ich babka zaplatit? je pol roka pred dochodkom a robi v statnej sprave...a uz vidim ako deti keby ostali v Anglicku navstevuju slovensku skolku 😝 mozno by mali maximalne raz tyzdenne hodinu slovenciny

winipega
16. nov 2012

@jaron podla mna to uz je posledny pokus ss ako dokazat ze babka nie je sposobila sa o deti adekvatne postarat 🙄 striehnu na jednu chybičku a tej sa potom v momente chytia 🤐

jaron
16. nov 2012

@natas4 myslím, že z pohladu sudcu je na mieste nejaká kontrola, to by som ešte chápal, alesnáď tou kontrolou poveriť (odovzdať ju) SR a koniec

ale keď už aj, trochu si možno len potrebujem nad tým zašomrať, len aby naozaj už išli na SR

natas4
16. nov 2012

@jaron hlavne nech uz su doma 😔 😵

kadri
16. nov 2012

mozno to je kompromis sudcu, aby neurazil ich system a zachoval akoze vaznost celej tej frasky, co trvala 2r. take tie povinne tanecky

zuzana92101
16. nov 2012

@jaron ...suhlasim, aj mne to pride trosku pritiahnute za vlasy. Co sa maju co Anglicania angazovat do slovenkych deti. Tam nech sa staraju o svoje, neuskodilo by im to. Silne pochybujem, ze by si oni nechali kecat od nas... 😠

lencici
16. nov 2012

chápem to dobre? deti pôjdu na Slovensko s babkou a Ivana ostane v Anglicku?

zeleny_cajik
16. nov 2012

@lencici to snáď nie 😅 myslím, že keď budú deti na SK, Ivana ani babka tam viac nepáchnu ani omylom 😅

lea641981
16. nov 2012

hadam nemozu Ivanu drzat v Anglicku 😲 😲 😲 😲 nechapem 😲 domov vsetci a cim skor na Slovensko 😒 😒 😒 😒 😒 😒

lencici
16. nov 2012

tak v jednej diskusii som to čítala a vôbec ale vôbec mi to nedávalo zmysel....Inak by som dosť zmenila názor na Ivanu...

winipega
16. nov 2012

kopirujem:

Cas.sk pise Podľa aktuálnych informácií Nového Času spomínané údaje musí slovenská strana dodať do pondelka, keď by mal súd vyniesť definitívny rozsudok v prospech starej mamy Eleonóry. Podľa pozorovateľov to vyzerá pre chlapcov veľmi nádejne a smerovanie prípadu by už malo byť nezvratné.

lencici
16. nov 2012

sorry baby...takto sa robia pletky 🙂 ospravedlňujem sa ...

lea641981
16. nov 2012

a vlastne uz skoncilo to rokovanie???a pokracovanie bude v pondelok???a to uz len babka predlozi tie papiere a hotovo???

lea641981
16. nov 2012

@lencici no ja som uz taka domotana z toho 😢 😢 😢

winipega
16. nov 2012

To je ale nejaké čudné...To akože cez víkend majú vybavit lekára školku a ostatné veci čo po nich chcú?Neviem čo si mám o tom myslieť 😕

emajbova
16. nov 2012

Ja stale nerozumiem preco nemozu informovat...sama babka hovorila v telke ze to plati az od 19teho! chapem ze reporteri nechcu poskodit rodine..ale ved teraz jej uz neposkodia ked dal sudca viac menej ustny prislub, ci? sa ten datum informovania zmenil? uz som sa to tu pytala..ale odpoved nikde...Neviete?

macocha
16. nov 2012

@emajbova no lebo keď nemáme informácie, môžeme sa len dohadovať... tak nik neodpovedá.
Ale celkom chápem, že si ani rodina ani reportéri netrúfajú informovať kým to nie je celé uzavreté a kým nie sú na Slovensku - proste nekrič hop! kým nepreskočíš - vydýchnu si až doma.

A ešte čo sa týka dátumu príletu na SK - ja som rozmýšľala, či je dobrý nápad vítať ich na letisku. Teda Ivanku a babku, to by bolo v pohode, ale chlapci - neviem. Asi by bolo pre nich lepšie, keby si ten príchod oslávili len s babkou a rodičmi. Veď oni to tu vôbec nepoznajú. Takže myslím, že súd bude chcieť aj dátum ich príletu držať v tajnosti.

emajbova
16. nov 2012

@macocha to je inak pravda, deticky isto tomu nerozumeju co sa to okolo deje...ved sa im to urcite budu snazit vysvetlit, ale moze to byt pre tych chlapcov aj sok mozno...a asi to budu chciet utajit...po urcitm case, ked uz budu zabehnuti doma Jojka urcite natoci "pokracovaci dokumet" a vsetci sa vsetko dozvieme🙂

evita68
16. nov 2012

Iba sa spýtam, je tu už priložená petícia za návrat detí?

sendy182
16. nov 2012

@zuzana581 toto už malo byť dávno na papieri...............že aký lekár,názov škôlky,bývanie.....atď............zas niekto to nedotiahol 😒 po všetkých tých chybách zo slovenskej strany majú mať nadštandart...........nech to vidia v UK............

evita68
16. nov 2012

Tu je petícia, dole vpravo len vpíšte meno a mail.. trvá to len pár sekúnd..
http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_forced_ad...

sendy182
16. nov 2012

@zuzana92101 neviem no oni nemajú slovenské občianstvo a rodný list............či mi to ušlo? tak je mi jasné že UK si svojích občanov nedá len tak........... 😕

bzuco
16. nov 2012

ja stále nerozumiem tomu, prečo majú byť deti vrátené babke,,,,aký je dôvod, že nejdú k matke?

kveta
16. nov 2012

@bzuco Otec bol falosne obvineny, ze sexualne zneuzil dieta. Oslobodili ho, ale socialka mu nechcela dieta vratit. Matka a otec napriek viacerym pokusom o rozvod neboli rozvedeni a tak jej zamietli dat deti, lebo nie je podla SS istota, ze deti nebudu prichadzat do styku so "zlym" tatom. Deti boli dane na adopciu a tak v zufalej situacii poziadala babka, aby boli deti dane jej, kedze ako pribuzna je vhodnejsia nez adopcia do cudzej rodiny.

SS neuznava prezumpciu neviny. Velmi odporucam pozriet dokument Bez deti neodidem.

kvietocek7
16. nov 2012

@bzuco kedze matka v uk bola zbavena prav preto je babka najblizsi z rodiny kto preberie pravnu zodpovednost o starostlivost. Ked budu na svk potom bude moct matka ziadat urady teda slovenske o navratenie. Je to fak od veci ale hlavne je aby deti zostali pri najblizsich rodinnych prislusnikoch a nie adoptivnych, od tych sa uz tazko vymania coho bola dokazom aj nedavna situacia

kvietocek7
16. nov 2012

@emajbova nemozu informovat na ziadost sudcu, proste to nedovolili lebo o to poziadali,teda vsetky info zostavaju az do odvolania utajene.

kvietocek7
16. nov 2012

@sendy182 ved aj v tom dokumente uvadzaju ze deti hoci boli narodene v UK slovenske obcianstvo maju! prekukni si bud ten dokument pripadne diskusiu co bola 1x odvysielana 🙂 tam o tom hovorili

gabkostanka
17. nov 2012

@bzuco co ma info, tak matka bola vyhlasena za nedoveryhodnu, lebo najskor obvinila manzela a potom to stiahla...takto jej vraj poradila SS nech ho obvini a rozvedie sa s nim a deti jej daju naspat 😒