icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

sendy182
29. nov 2012

@zuzana581 už mi to fakt pripomína ako keby pani Studencová niečo urobila...........niečo veľmi vážne........niečo s čím nerátali........... 😕

veronika33
29. nov 2012

@sendy182 😕 z čoho si to vydedukovala

mne to skôr pripomína, že súdy si robia čo chcú a sú strašne pomalé 😠

kvietocek7
29. nov 2012

@sendy182 my asi este mozme byt radi tomu datumu, ony mohli pokojne dat datum na dalsi tyzden co je 20-21dec.co je stale este pracovny tyzden... aj ked vsetko nasprtava obrovsky pesimizmus a pochybnosti musime drzat nadej pevne v rukach!

sendy182
29. nov 2012

@veronika33 oni nerátali že Studencová bude pripravená lepšie ako Cisarová...........vidia že je silný protivník...........vieš súdy podľa mňa ani nie........ to skôr nepripravení obhajcovia,advokáti.....atď........... zo Slovenska....... 😠 ..........taký dôležitý proces......toľko mohli ukázať svetu že Slovensko je plnohodnotná krajina........mali dostatok času a toto?!!!!!!!!!!!!!! 😠 😠 😠 😠 ..............veď sa hádam dozvieme kto akú chybu urobil.............hádam 😲 😕

kvietocek7
29. nov 2012

@sendy182 p. Studencova uz len keby ze hovori plynulou anglinou tak by im to tam vsetkym natrela. lebo fakt je,ze co kolvek sa povie, hocijaka zmienka ma aj dokazy.

zuzana581
autor
29. nov 2012

@sendy182 tiež mi to príde divné.. 14. súd a adaptácia čo? Týždeň? Potom odlet? CHápala by som to, keby boli deti už teraz s babkou, ale je to velmi neskoro.. na čo potrebujú tie dva týždne.. kruci..

sendy182
29. nov 2012

@zuzana581 no oni v uk na dôkladne prešudovanie....analýzu.....chyby.........pripraviť sa na 101%...........a my ? uvidíme...snáď už nepochybia...ak to zmáknu naši tak to bude fajn pocit ako hokej zlatá medajla 😎 .............vydreté........... 😨

macocha
29. nov 2012

@zuzana581 a prečo nie? Je to adaptácia na ľudí ktorých už poznajú, nie na cudzích - tak týždeň by mohol stačiť. 😉
No a že načo tie 2 týždne... je to kruté, ale chápem to tak, že ozaj môžeme byť radi. Proste ak má sudca už termíny pojednávaní plné tak dá najbližší voľný... pre deti je to dlho, ale že si našiel termín, to sa mi tak trochu uľavilo. U nás keď sa rodinný súd odročoval, tak nové pojednávanie zhruba po 2 mesiacoch... 😔

zuzana581
autor
29. nov 2012

@macocha tak to hej.. mohlo to byť aj horšie.. a čo sa adaptácie týka, tak ja si myslím, že by nemusela byť ani žiadna.. len sa bojím, aby SS tie cca 2 týždne stačili..

macocha
29. nov 2012

No dobre, tak urobím kompromis. Stačí mi, ak deti budú na Vianoce u babky (na celé dni vrátane nocí), nemusia byť na SK. A samozrejme že ich príde "navštíviť" aj maminka.
Ale to už je posledný ústupok a viac už nič. Po sviatkoch 1-2 dni na vybavovačky (pôjdu povedať, že im to spolu cez sviatky všetko klapalo) a hajde domou. 😎

zuzana581
autor
29. nov 2012

@macocha mňa inak napadlo, či tam nebude nejaké obmedzenie pre Ivanu, že sa s nimi môže stretávať, iba v presne určených časoch.. ☹ To ale dúfam, že ak by aj v UK bolo, že na SK to už platiť nebude.. Nerozmýšlate nad tým nikto? Ako to bude s Ivanou?

macocha
29. nov 2012

@zuzana581 ale áno, presne nad tým som rozmýšľala, už veľakrát... Na SK určite nie, u nás aj pri pestúnstve aj pri NOS, kým nie sú rodičom súdne odobraté rodičovské práva, tak majú právo sa stretávať s deťmi. Frekvenciu si dohodnú s náhradnými rodičmi a iba ak sa nevedia dohodnúť, určí to súd.

Ale ako to bude v GB?? A boli vlastne Ivane odobraté rodičovské práva? Nevyznám sa v ich právnom systéme, ale toľko mi je jasné, že v GB nebudú môcť byť s Ivanou bez babky - riskovali by.

jolinka
29. nov 2012

@macocha
@zuzana581 baby som citala nejaky pripad, ze dieta bolo odobrate rodicom {neopravnene}, vybojovala ho babka, a matka mala pravo na stretnutie 6x do roka 😒 😒 😒 takze urcite to obmedzuju na uzemi UK

zuzana581
autor
29. nov 2012

KOPIRUJEM
*****************************************************************************************************************************************
Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť

Milí moji, máme presne 14 dní na to, aby sme poriadne zamakali a pričinili sa o to, aby nasledujúce súdne pojednávanie dopadlo tak, že deti pôjdu domov OKAMŽITE a budú tu s nami na Vianoce.

OD ZAJTRA zverejňujem ďalšie kroky. Kto pôjde so mnou, vďaka mu... Kto nie, nech sa prizerá, alebo nech sa nepozerá vôbec.

DOBRÚ NOC všetkým bojovníkom. (Veronika)
*****************************************************************************************************************************************

bodka70
29. nov 2012

@macocha
@jolinka
@zuzana581 , tiež si myslím, že akonáhle budú deti odovzdané babke a na území Slovenska, platia pre ne zákony na území SK a na frekvencii stykov sa dohodnú s pestúnom - babkou. a frekvenciu si dohodnú každý deň, čiže prakticky nepretržite.
takže to bude viac menej formálna záležitosť a o deti sa bude starať ich mama, bude ich môcť navštevovať aj ich otec a babka bude pomáhať a papierovo deti budú v starostlivosti babky. kiež by to už bolo...

a v podstate, ked už budú na SK, nič im nebráni potom požiadať slovenské súdy o zmenu starostlivosti v prospech matky

macocha
29. nov 2012

@jolinka hm, a keď sa pestúnka (babka) rozhodne si pozvať matku domov, tak ako je problém? Že má matka PRÁVO 6-krát je jedna vec (čoho sa môže dožadovať), ale má ZAKÁZANÉ vidieť ich viackrát (ak je náhradná rodina ochotná to urobiť nad rámec svojich povinností)?

zuzana581
autor
29. nov 2012

@macocha no pokial viem, tak aj babka raz hovorila, že sa nesmu v UK kontaktovať mimo určených návštev.. Ani zavolať..

bodka70
29. nov 2012

@macocha , tak u nás na SK je to tak, ale systém v UK postráda akúkoľvek logiku. U nás je to (zatiaľ) tak, že systém podporuje záujem biologických rodičov o vlastné deti.
lebo ak by u nich platilo to čo ty hovoríš, tak by logicky aj teraz mohla Ivana a babka voľne navštevovať svoje deti, ak by im to pestúnska rodila dovolila. Ale je zrejmé, že to tak nie je - moc SS je oveľa vyššia ako moc pestúnskej rodiny, o právach biologických rodičov ani nehovoriac. 🙄

macocha
29. nov 2012

@zuzana581 😠 😠 ďalšie porušenie ľudských práv! Celé na hlavu!
Ale to hovorila ešte o tom stave, keď boli deti u pestúnov. Myslíš, že to platí aj tak, že pestúnka nesmie kontaktovať ju? A neskôr babka - nesmie kontaktovať vlastnú dcéru??

@bodka70 - detto, to sa týkalo pestúnky, ktorá má právo na súkromie a nechcela sa ho vzdať.

bodka70
29. nov 2012

@macocha . ked si zoberieš, že je u nich možné adoptovať deti proti vôli rodičov, ktorým nebola dokázaná žiadna vina voči vlastným deťom, tak už sa človek nemôže čudovať ničomu. 😝

zuzana581
autor
29. nov 2012

@macocha no toho sa práve bojím, že to tam možné je.. a preto aj dúfam, že budú na SK. Vieš, ja si myslím, že ak by sa mohli kontaktovať, tak by si babka nerobila až takú hlavu z adaptácie v UK.. Jednoducho by vedela, že má Ivanu po ruke a bola by kludná, ale ona vedela, že by sa s ňou kontaktovať nemohla..

macocha
29. nov 2012

@bodka70 no veď - to je to. To naznačuje, že Ivane práva boli odobrané. Ale ak nemá zákaz stretávania, tak sa na to babka môže pozerať tak, že si domov pozýva dcéru. A babka má právo pozvať si kohokoľvek, kto nemá súdny zákaz stretnúť sa s deťmi.

bodka70
29. nov 2012

@macocha ,no ale na zákaz stretávania musí byť závažný dôvod, aspoň u nás na Slovensku. Pokiaľ viem, jediný dôvod, pre ktorý žiada o deti babka, je to, že ak by o to žiadala matka, musel by sa znova komplet otvoriť celý prípad, zo všetkým dokazovaním, súdnymi expertízami atď. a to by celé konanie neúmerne predlžilo tak, že by potom SS hralo do karát, že chlapci sú už príliš dlho u pestúnov a sú na nich naviazaní tak, že vrátenie matke nie je možné podľa nich.

jediné čo mali SS ako "dôkaz" proti Ivane, že kvôli ich zavádzaniu a klamaniu (sľúbili jej vrátenie detí) obvinila svojho manžela a potom obvinenie stiahla. V normálnom právnom štáte je toto úplne irelevanntný dôkaz, navyše získaný pod nátlakom a uvedením do omylu.

macocha
29. nov 2012

@zuzana581 hej, to som zvažovala... ale zas kontakt (hoc aj denný) a mať Ivanu vždy poruke sú rôzne veci... nehovoriac o tom, že by za ten čas babka bola "väznená" v GB a mohla by prísť o prácu...
Ale tak nejdem už zbytočne polemizovať, aj tak sú to len dohady. Dobrú noc vám. 🙂

zuzana581
autor
30. nov 2012

Dobrú noc.. Som zvedavá, čo sa zajtra začne diať.

Ešte na dobrú noc

Vladimír Cerovský Nemám síce ako pomôcť-ale držím palce.

Pred 12 minútami · Páči sa mi to..

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť Vladimír Cerovský ale máte 🙂 my dáme návod a potom zvážite. A nezabúdajte: Zlo plodí iba zlo... čiže my budeme konať dobro...nástojčivé dobro 🙂

bodka70
30. nov 2012

@zuzana581 , dobrú 🙂

martina005
30. nov 2012

@zuzana581 Zuzi akurát som to čítala 😵 som zvedavá čo dnes vypukne 😅 😉

jolinka
30. nov 2012

@zuzana581 no ale ten komentar ombudsmanky Dubovcovej je cisty humus.. s Alickou si mozu ruky podat... "Organy v UK jednaju promtne , ihned beru deti ale iba v odovodnenych pripadov,...skvele sudy...blabla bla, ...nesuhlasim s terminom nutene adopcie..." 😠 😠 😠 😠 😠 😠 grrrrr....

no hned rano nebudem nadavat, takze no comment...toto ma byt clovek ktori haji zaujmy obcanov... 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

zuzana581
autor
30. nov 2012

@jolinka no veď to.. najprv sa vyjadrovala takto a po niekolkých mesiacoch zmenila postoj.. je to divné..