icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

kvietocek7
30. nov 2012

@zuzana581 zuzi, ak si pozries -mozno si videla- vcerajsie vecerne spravy z markizy tak tam o tom hovorili.Teda ona tam hovorila o tom ze pomaly britske soc urady su porovnate s tymi slovenskymi.
Aj pre ostatnych kto ma zaujem a da sa mu dostat k novinam markizy pozrite si.

zuzana581
autor
30. nov 2012

@kvietocek7 nie nepozerám markizu a nemám ani predplatené to voyo, tak to neviem pozrieť. No ale nedivím sa, veď tá 13 ročná Natália odobratá pre anorexiu aj cez to všetko, že to lekári neodporúčali (inak nevie niekto o tom viac?) Teraz čo bol prípad: malá Rezešová, pridelená otcovi do dobre fungujúcej rodiny a ani nie pár týždňou potom pridelená tou istou sudkyňou starej babke, čo sere na výchovu svojich detí.. Na hlavu postavené..

kvietocek7
30. nov 2012

@zuzana581 to ano, to je, ono v mnohom hraju peniaze (co si budeme nahovarat) a dobry pravnici. Ale aj v tych markiza novinach bola skryta kamera - pri jednej co bola zo socialky na navsteve a cosi tam bolo ze ma podpisat ta dotycna navstevovana osoba nejake prehlasenie. A velmi nechcela, tak tak zenska zo socialky sa zacala dost nepristojnym tonom vyhrazat, ze nabuduce pride aj s policajtami, alebo si zavola policajtov.
Ak niekto vie presnejsie nech ma doplni.

achesa
30. nov 2012

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oni normálne cielene rozbíjajú rodiny. To sa chystájú vnútiť tým ľuďom nový model rodiny či čo??? Toto môj mozog vážne nepoberá- ako nič z týchto vecí okolo nútených adopcií. Fuj!

http://www.express.co.uk/posts/view/271972/Soci...

zuzana581
autor
30. nov 2012

@veronika33 KOPIRUJEM to aj takto, keďže nie každý má FB.

(Ne)komunikácia s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 30. novembra 2012 o 12:24 ·
.
Rozhodla som sa zverejniť korešpondenciu (zatiaľ stále jednosmernú) s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny. Myslím, že nie je potrebné viac vysvetľovať o čo ide, lebo v nasledujúcich riadkoch odoslaných mailov sa to dočítate celkom presne a tí z vás, ktorí sú tu na tejto stránke už dlhšiu dobu, sa určite veľmi rýchlo zorientujú. Pre tých, čo sa nezúčastnili demonštrácie pred Prezidentským palácom, alebo o nej nie sú informovaní, odporúčam najskôr sa "preklikať" na nasledujúce odkazy:

https://www.facebook.com/notes/ivana-boorová-sl...

https://www.facebook.com/notes/ivana-boorová-sl...

+ Archív Noviny JOJ aj STV z dňa 6.okt. 2012

Požiadavky sme poslali na MZV, CIPC a MPSVaR a osobne odniesli prezidentovi.

Tu je korešpondencia s MPSVaR.

Mail č.1 (16.10.2012)

Vážený pán minister,

Píšem Vám v mene iniciatívy verejnosti, ktorá vznikla prostredníctvom sociálnej siete a dnes už združuje viac ako 14 600 ľudí. Ako iste viete, uskutočnili sa už dve demonštrácie – prvá spontánna pred Britskou ambasádou, kde ľudia „bojovali“ za to, aby boli vrátené deti Ivany Boorovej naspäť na Slovensko. Zároveň to bola i podpora na diaľku počas rozhodovania odvolacieho súdu vo Veľkej Británii. Druhý protest sa konal v sobotu 6.októbra pred Prezidentským palácom. Na ňom sme podporovali nielen všetky rodiny, ktoré sa dostali do problémov s mašinériou zvanou „legálny obchod s deťmi“, ale žiadame, aby si aj Slovenská republika priznala svoj podiel viny. O konkrétnych veciach sme sa rozprávali s riaditeľom Odboru zahraničnej politiky Jánom Šothom, jemu sme aj predložili naše požiadavky, ktoré sú v prílohe mailu. Predniesli sme ich aj na spomínanej demonštrácii a opäť odznejú aj na ďalšom plánovanom proteste. Prezentovať ich budeme naďalej, kým nebudú naplnené. Považujeme ich za naozaj vážne a je potrebné, aby sa im venovala vážnosť aj z Vašej strany. Pán Šóth nás upozornil na to, že mnohé z požiadaviek nie sú v kompetencii Prezidentskej kancelárie. Nakoľko nám však dal najavo, že v možnostiach Prezidenta je apelovať na kompetentné úrady a v tomto prípade aj na Vaše ministerstvo, bude ich posúvať ďalej. Preto sme Prezidentovi SR predložili VŠETKY požiadavky, nielen tie, ktoré sme mali priamo na jeho konanie. Som presvedčená, že ste s nimi už oboznámený. Nakoľko však nenastala ešte žiadna zmena ani odozva, posielame ich priamo aj Vám a verím, že v jednotlivých oblastiach týchto požiadaviek si nájdete tie svoje kompetencie a následne s nimi naložíte tak, ako Vás verejnosť prosí.

Boli by sme radi, ak by ste sa nám ozvali aj s odpoveďou, prípadne navrhli termín, kedy by sme sa mohli stretnúť a diskutovať o jednotlivých požiadavkách. Vopred ďakujeme.

V mene verejnosti, ktorá požiadavky podporuje

spoluorganizátorka demonštrácie

Mail č.2 (1.11.2012):

Dobrý deň,

Preposielam Vám opäť mail zo 16.októbra 2012. V deň odoslania tohto mailu, som sa s Vami i telefonicky spojila, s tým, že ste mi potvrdili jeho doručenie. Preto sa chcem opäť spýtať, či bola naša výzva posunutá Ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Zaujímala by ma aj jeho reakcia. V prípade, že sa našimi požiadavkami nechcel zaoberať, bolo by minimálne slušné, ak by ste nám aspoň odpísali, že tomu tak je.

Len pre porovnanie – predmetný mail sme posielali aj na adresu Ministerstva zahraničných vecí a bolo nám odpovedané ihneď 16.10., po čom nasledovala komunikácia, v ktorej sme si dohodli stretnutie. Dňa 26.10.2012 sa aj uskutočnilo – s p.Pacolákom a p.Illkovou.

Uvedené porovnanie neznamená, že ste mali konať rovnako. Ale trváme na tom, že sme si zaslúžili minimálne odpoveď.

S pozdravom,

Veronika Klobučníková v mene iniciatívy občanov SR pod názvom „Ivana Boorova – Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť.“

Mail č.3 (30.11.2012):

Dobrý deň.

Rozhodla som sa obrátiť priamo na Vás, tlačových hovorcov ministerstva.

Keďže na webstránke Ministerstva práce, soc.vecí a rodiny SR v sekcii kontakty pod názvom Kancelária ministra nachádzame dve mail.adresy (na pani Izraelovú a Bodorovú, v čase odosielania predchádzajúcich mailov i pani Ďurišková), naše listy spolu s prosbou o stretnutie s p.ministrom sme posielali práve na tieto adresy. Prvý mail bol zaslaný 16.10.2012. Hneď v ten deň, som si overila jeho doručenie telefonicky u spomínaných pracovníčok ministerskej kancelárie. Napriek tomu nám neprišla žiadna odpoveď, na čo poukazujeme v druhom maili zo dňa 1.11.2012. Dnes máme posledný novembrový deň a stále neevidujeme žiadnu odozvu.

Priznám sa, že nevieme, čo si máme myslieť. Či zlyhal v tomto smere komunikačný kanál medzi zamestnancami a vedením, alebo či ministerstvo jednoducho ignoruje slovenský ľud. (?) Alebo či nám dáva najavo, že problém nútených adopcií nie je pre ministerstvo prioritou...?

Odvážila som si vyjadriť otázky, ktoré mi pri (ne)konaní ministerstva voči nám napadajú.

Ako som už v predchádzajúcich mailoch písala, považujem MINIMÁLNE za slušné a korektné voči našej snahe, aspoň nám odpísať.

Rozhodli sme sa však, že naďalej budeme trvať nielen na odpovedi, ale aj na termíne stretnutia s pánom ministrom.

Nakoľko súd v prípade Boor sa uskutoční 14.12. boli by sme radi, ak by stretnutie prebehlo do tohto termínu. Nám totiž záleží na tom, aby bola rodina doma do VIANOC. Chceme veriť, že aj vám. Ďakujeme.

V mene iniciatívy občanov SR združujúcich sa stránke s názvom „Ivana Boorova – Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť.“

V.K.

zuzana581
autor
30. nov 2012

@kvietocek7 tu je to zo včerajších novín markízy.. http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/zvukovy... mne tam ale nešiel zvuk.. možno je u mňa chyba.. skúste..

elkazu
30. nov 2012

tiez z FB:
pise Bc Zuzana Vnučková:
Dobrý deň, chcela by som poprosiť všetky rodiny, ktoré majú osobné skúsenosti ako pani Ivanka Bóorová, aby sa so mnou skontaktovali najmä tie české. Podarilo sa nám naviazať kontakt s českými novinármi. A týmto chcem poďakovať ockovi Michalovi Marcinovi za to, že sa drží slova a poskytol nám svoj príbeh. Bude nástrojom pomoci i pre ostatných. S úctou a vďakou Zuzana

martina005
30. nov 2012

@zuzana581 😕 Tu sa mi podpíšte a odchádzam,lebo prídem na budúce s policajtami,prisám veru už mám toho dosť 😕 🤐 😠 😕

zuzana581
autor
30. nov 2012
martina005
30. nov 2012
zuzana581
autor
30. nov 2012

@martina005 keď má toho dosť, tak nech to nerobí.. Ludia na týchto pozíciách nemajú absolútne ani kúska empatie, či to je v UK, alebo u nás..

zuzana581
autor
30. nov 2012

Tu si mozte precitat celu spravu verejnej ochrankyne prav :

http://www.vop.gov.sk/files/ochrana_prav_deti.pdf

martina005
30. nov 2012

@zuzana581 ona normálne tak zdvihla hlas podráždene na ňu........ 😖 😝
empatia veru tejto dotyčnej nič nehovorí........ a posledné slová..."už mám toho dosť prisám veru" no takto by sa asi vyjadrovať pani úradníčka nemala 🤐
Ešte stále nič ,čo? Stále tam nakúkam a nič nové...... som zvedavá čo vymysleli..... nech je to hocičo, len aby boli šťastné a veselé......... 😵

zuzana581
autor
30. nov 2012

@martina005 nič.. prechádzam už aj komentáre, či niečo náhodou..

martina005
30. nov 2012

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dárius Haraksin TV JOJ
Pred 10 minútami
Súd v prípade Benjamínka (zlomené rebrá aj noha), ktorého v Írsku odobrali rodičom, keď mal 10 týždňov, sa dnes nekonal. Aj tu rešpektujeme embargo. Na prípade však pracujeme, a tak sa všetko dozviete. Kedy, to je vo hviezdach. Pekný víkend
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kvietocek7
30. nov 2012

no a v pondelok 3.12 ma sud ta pani co jej zobrali deti koli podvyziveniu

zuzana581
autor
30. nov 2012

@kvietocek7 Kosturova.. s tou bol tiež v kontakte Kiska.. Jej vraj nikto nepomáhal.. Nicholsonova jej slúbila právnikov a neposlala jej nikoho..

veronika33
30. nov 2012

REZOLÚCIA PRIJATÁ !!!!!!! 🙂))
autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 30. novembra 2012 o 21:20 ·

Stály výbor

Poslanci hovoria: Deti by mali byť oddelené od rodičov iba vo veľmi výnimočných prípadoch

30.11.2012 - Deti by mali byť oddelené od rodičov iba vo veľmi výnimočných prípadoch, povedal PACE, čím vyjadril obavu ohľadne fungovania rodinných súdov v niektorých členských štátoch RE.

Schváliac rezolúciu dnes na rokovaní v Andorre, na základe správy od Christopher Chope (United Kingdom, EDG), Stály výbor PACE povedal, že rodinné prostredie ponúka najlepšie podmienky pre primeraný rozvoj detí.

"Pred tým, ako sa deti umiestnia do starostlivosti cudzích ľudí alebo do ústavnej starostlivosti, ich vlastné rodiny by mali mať zaručenú akúkoľvek pomoc potrebnú na zvládnutie svojich problémov," povedali poslanci.

Výbor zdôraznil, že každá adopcia či náhradná starostlivosť by mala byť plne v súlade s medzinárodnými normami - vrátane Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd a Dohovoru OSN o právach dieťaťa - a mala by uprednostniť najlepšie záujmy dieťaťa.

kvietocek7
30. nov 2012

@zuzana581 tak to je potom zalostne a obraz toho,ze vsetko co rozpravaju su len obrovske bubliny plne slubov a nijakych cinov.. no hrozne... Ved ta Cisarova by tam predsa mala byt,ci?

sirinka
30. nov 2012

Inak aj hanustiakova uz mala sud, ak sa nemylim.... Nevie sa asi nic o nej???

sirinka
30. nov 2012

A pozeram ze ma zruseny ucet na FB....

kveta
30. nov 2012

Preco sa uz nekonaju verejne protesty?

sirinka
30. nov 2012

Na FB prvy krok - listy jeziskovi.....

natas4
30. nov 2012

MISIA : VRÁŤTE DETI DOMOV - 30.11.2012 - 14.12.2012

KROK PRVÝ

Tento nápad je inšpirovaný vami 🙂 Vy ste písali veľakrát, že si "pod stromček" želáme návrat Martinka a Samka. Sudca sľúbil, že do Vianoc budú doma. Tak mu poďme dať najavo, že sme ho vzali za slovo a veríme v to, že to nepovedal len tak "do vetra"... a že si bude stáť za svojimi slovami.

Nápad LIST PRE JEŽIŠKA sa veľmi páči aj našim najväčším bojovníčkam, súhlasia s ním a podporujú ho. Súhlasia so zverejnením adresy sudcu... Prečo? Čítajte!

Každý z vás, kto chce podporiť túto MISIU SLOVENSKEJ VEREJNOSTI sa s nami musí zahrať "hru" a prejsť všetkými levelmi. Prvým levelom je napísať LIST JEŽIŠKOVI, SANTOVI...akokoľvek si ho nazvete 🙂 Písať môžete za seba, spolu s vašimi deťmi, oslovte susedov, rodinu, kolegov, šéfov, podriadených, deti v škole, zapojte túto aktivitu medzi detičky v škôlkách, v materských centrách, centrách voľného času, rôznych krúžkoch, v nemocniciach... Fantázii a VAŠEJ AKTIVITE sa medze nekladú. Berme to tak, že každý jeden poslaný list je jedným bodíkom, ktroré spoločne s Martinkom a Samkom zbierame. Čím viac tým lepšie.

Fantázie a kreativity sa nebojte ani v tom, ako list zhotovíte. Nejde o nič oficiálne. Práve naopak. Nech je to citlivé, detské, jednoduché, empatické, kreatívne, originálne, rukou písané, kreslené, maľované, fotkami obložené.... a akékoľvek iné... najmä NECH JE TO ĽUDSKÉ a naše SLOVENSKÉ !!! 🙂

Nebojte sa ani jazykovej bariéry. Nejde o žiaden diplomatický krok, ide o gesto obyčajných bežných jednoduchých ľudí... (nenarážam ani na politické, ani na inteligenčné zaradenie ;) )

Do obálky môžete pridať svoju sloveskú verziu listu i kresby. Pripravili sme pre vás krátku "anglickú formulku", ktorú stačí, ak tam nejak zakomponujete... Je na vás, či spravíte dvojakú verziu, ako som sa pokúsila ja... Alebo len priložíte k vášmu originálnemu výtvoru "papierik" s týmto textom:

Dear Santa!

This Christmas I wish very very much that you return Martin and Samuel home to Slovakia. A Christmas tree and many wonderful presents are waiting for them! With love your ...

Preložím:

Milý Ježiško!

Na tieto Vianoce si veľmi veľmi želám, aby si vrátil Martinka a Samka domov na Slovensko. Vianočný stromček a krásne darčeky už tu na nich čakajú. S láskou tvoj/a...

Je na vás, či sa podpíšete celým menom, alebo len krstným, alebo sa nepodpíšete. Všetko je na vašom rozhodnutí a vôli...

List vynikne viac na nejakom farebnom alebo ozdobnom papieri... Alebo najlepšie na pokreslenom ;) Ak však nemáte čas, alebo chuť, stačí aj nejaká krásna pohľadica. Alebo AJ AJ 🙂

Máme však pre vás ešte jeden nápad, ktorým sa môžete inšpirovať. Ak chcete pomôcť dvojnásobne, tak navštívte napríklad tieto stránky:

http://nadej-poprad.lepsiweb.sk/o-nas/

http://www.usmejsanamna.sk/static.php?todo=dir&...

http://www.unicef.sk/sk/dobrovolnici/dobrovolni...

Myslím, že pár centov nikoho nezabije a takto pomôžeme dvojako... odošleme pohľadnicu sudcovi... a zároveň pomôžeme iným detičkám ;)

ALE SAMOZREJME JE NA VÁS, AKÝM SPOSOBOM PODPORÍTE TÚTO AKTIVITU

Máte víkend na to, aby ste sa "pohrali". Svoje pripravené listy nám odfoťte a pošlite IBA na mail (nie sem do správy): niki.klob@gmail.com

Spravíme si aj peknú fotogalériu a uvidíme, koľko listov sme nazbierali. V pondelok zverejníme presnú adresu na sudcu Kráľovského súdu s číslom prípadu Boor.

A?? Pobežíme na poštu. Prvou triedou... pohľadnice, listy... nech pošťákom z nás praskajú vrecia 🙂

Tu je link na fotogalériu, kde budeme zbierať fotky. (Zatiaľ ako taký mini návod môj list...maliar zo mňa nebude 🙂 ale snáď aj také sa ráta... )

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.46712...

bodka70
30. nov 2012

@natas4 , super, máme program na tento víkend , skúsim niečo vytvoriť, využijem nejaké kresliace schopnosti svoje 😉 , a Andrejka @svetllana by mohla tie fotografické využiť 😉

natas4
30. nov 2012

@bodka70 len neviem ake schopnosti vyuzijem ja 😅 ja kreslit vobec neviem 😝

zuzana581
autor
30. nov 2012

@natas4 nechaj kresliť malú, nech tam urobí nejaké majstrovské dielo a napíš ježíškovi, že to robila rok a pol stará slečna.. 🙂

bodka70
30. nov 2012

http://www.sashe.sk/emmka67

http://www.sashe.sk/Bellavida/moje/vianoce

niečo na išpiráciu dievčatá 🙂, jednoduchšie, aj čosi zložitejšie

zuzana581
autor
30. nov 2012

@bodka70 také niečo urobíme aj my 🙂