Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Zeny, pozeram tie pohladnice na FB a normalne bulim od dojatia 😵 😵 😵
krásnu prvú adventnú nedeľu prajem a posielam pesničku "List Ježiškovi" 😉
Stranka pre rodicov v UK podobna ako modry konik...preberaju pripad Boorovych, tie komentare stoja za precitanie...fuj grcala by som...tazko sa tam nieco zmeni, ked samotni anglicania nechcu vidiet a nevidia zlo
@sirinka je to strašne este že u nas je eutanazia zakazana, ved eutanazia ma byt ib v nezvratných diagnozach napr rozsiahla rakovina vykonana humánnym sposobom toto je týranie najstrašnejšieho zrna, ako si niekto moze dovolit vyrieknut prognozu zivota dietata ked kazdy den sa objaví nový liek na hociaku chorobu...je to zvratene nechapem ako moze spavat ked utýraju babo na smrt
na tom anglickom fore ludia vnimaju realitu aka je. mozem s mnohymi nazormi tam len a len suhlasit.ti chlaci boorovi su uz pre adopciu nepouzitelni aj keby pre nu boli sudnym rozhodnutim pravne volni.zaujem je o babätka nie o deti v ich veku.
no a tiez mozem suhlasit a aj som to napisala neraz ze ten poslanec prpste ma zaujem na hlasoch a politickom kapitale.o nic ine mu nejde.a tiez suhasim s nazorom ktory som uz viackrat napisala tiez ze kazdy cudzinec co chce zit v uk musi akceptovat jej zakony. a to bez vynimky.nikomu neodberu deti bez vaznej prciny.a ta v pripade boorvych bola.a aj v mnohych dalsich podobnych prpadoch.. anglicania maju omnoho viac pravneho povedomia ako slovaci.to vidiet aj na forach aky je to rozdiel vo vyjadrovani nazorov.
@natas4 to je zbytocne aj citat-cloveku je potom iba zle, vsetko je to tou ich mentalitou. Mnohi z nich su odrastenci nanny alebo au-pair takze od takych sa vela cakat neda je to take nizkopodlazne myslenie. Ja to ani necitam, to je vseobecne jasne,ze tomu koho sa take netyka ma aj taky racionalny nazor,ktory je pradaleeeeekooo od toho co vobec taky rodicia prezivaju 😖
@alice107
tak znova, dovod bol vykonstruovany , vymysleny aby mohli deti Ivanine a ine deti UKRADNUT s pozehnanim krajiny, zakonov, uraadov a ludi....a to je ten najvacsi problem, ze sa vymyslaju dovody, falsuju dokazy aby stat mohol zivit sudy, poradcov, opatrovatelov k comu im stat uvolnuje miliony.... a anglicky citatelia maju len tolko povedomia o tomto probleme , kolko im dovolia precitat, a vies ze tieto veci v UK tlaci niesu , lebo hrozi pokuta, sud, vyhostenie.... Tam dievca veru demokracia nie je, ale suhlasim ,ze mnohi navsevnici tej krajiny o tomto probleme nevedia, ani ja som nevedela....Od isteho casu sa mi UK hnusi ....
@alice107 Stále si tvrdila, že deti boli odobraté pre skutočné dôvody, že boli týraní a teraz píšeš, že chlapci Boorový sú už pre adopciu nepoužitelný???? No ja nechápem potom, kde je ten tvoj názor, že boli týraní??? Že bolo správne, že ich zobrali. Podla mňa, ty len proste musíš mať stále opačný názor ako ostatní. Podla toho, ako sa situácia mení, meníš aj ty postoj.. Pozri, ja si myslím, že si tu s nami môžeš kludne písať aj bez toho, aby si sa na niečo hrala.. nemusíš si vymýšlať teorie a závery, aby sme si s tebou písali.. Kludne píš, čo si myslíš a čo cítiš v súvislosti s tým.. nemusíš mať stále opačný názor.. Hm?
Nie je hanba priznať, ak sa niekto mýlil 🙂
@macocha ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ nemám slov, horšie ako fašisti ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
nechajte tu osobu tak ved ''ONA JE NEPOUZITELNA PRE TUTO TEMU''. Ten vyraz ''nepouzitelny'' by asi ani najvacsi cynik nepouzil. Takze treba preskocit a ideme dalej lebo s takymi nazormi sme sa tu v tejto teme doposial nestotozili.
@kvietocek7 Však nemusia mať všetci rovnaký názor na vec, alebo? Ja tiež síce nezdieľam alicine názory, ale bez opozície to nie je ono. 😉
@fotoarch ako vies ze dovod na odobranie bol vykonstruovany? Lebo Ivana Boorova povedala Jojke do kamery? Lebo ti vyhovuju konspiracne teorie?
Nezacinajte s tym ze otec nebol odsudeny lebo v UK je velky rozdiel medzi dokazovanim v kriminalnych pripadoch a potom v tych civilnych. Dovody preco prosekutor nezobral Boor pripad nevieme..
Este k tomu "zakazu medializacie" - ludia v UK nie su sprosti. Vedia ze sa robia chyby a tie sa robia vsade. Ale taketo pripady proste do medii nepatria lebo vsetky strany a najma tie deti maju narok na ochranu identity, sukromie. Boorovej deti budu do konca zivota zit v cirkuse vdaka svojej matke a neschopnosti SK uradov. Takze raz a navzdy: zakaz medializacie v tychto pripadoch nie je o odobrati "demokratickych prav" ale o ochrane a prave na sukromie. V UK je demokracia na takej urovni akej SK nikdy nedosiahne mila @fotoarch.
Len moj nazor pozorovatela. Lebo nechapem ako mozete tak verit Boorovej ked nepoznate pribeh z druhej strany. Ani ja ho nepoznam a preto Boorovej nemozem verit. Ale aby bolo jasne - prajem si nech su uz tie deti na Slovensku, babke patria a ona ich i dostane - kedy - zalezi na SK strane. Na vasom mieste by som apelovala tam namiesto nejakych "malovaniek" sudcovi ktory ich i tak neuvidi.
@novemberova tvoj vyrok....."V UK je demokracia na takej urovni akej SK nikdy nedosiahne...." no tak v UK po znasilneni dotycny nasilnik priamo na sude vypocuva obet znasilnenia a nuti ju priznat, ze to vlastne vyprovokovala. preto tak strasne malo zien znasilnenie hlasi a len mizive percento tychto cinov je potrestanych............ a dalo by sa pokracovat. my sme sice krajinka podivna, ale nie sme o nic horsi, nie sme prasivi psi oproti vyspelemu zapadu, ktory tu chces velebit ako kolisku demokracie......
@ewellina hmm.. to je vec nazoru, ja len na margo toho,ze tu boli zbytocne zvady, tak aby sa tomu patricne vyhlo. A pojem
''nepouzitelny'' je v tomto smere skutocne cynicky -preto som si dovolila aj reagovat.
@mamutka lebo na Sk je na sudoch vsetko s kostolnym poriadkom ze?
Obhajovat pred sudom sa mozes pokial viem i na SK sama co moze dosiahnut k takemu istemu prikladu ako si opisala. Ked uz o znasilneniach, tie su v UK mozne i v manzelstve - kym napr. na SK ta moze muz prasit kolko chce, ma narok ci sa to zene paci alebo nie. to len na margo ked si uz chcela na tu temu.
@ewellina nazor moze mat clovek na farbu steny, dlzku sukne a politiku, ale tu ide o nasilie pachane na deckych dusiach, tu sa nema kto co natahovat o nazory, tu sa maju respektovat fakty a tie uz po tom vsetkom hovoria viac nez jasne ... rodicia sa o deti starali poriadne a odkedy im ich vzali deti trpia dusevne i fyzicky.
vzdy ma napadne na temu "nazory" prirovnanie - ked bude chirurg operovat aby zachranil zivot, ma sa opytat na nazor ludi co idu po ulici, ktory nastroj ma pouzit, alebo ma konat lebo fakty hovoria jasne a ide o zivot a chce to radikalne riesenie....nie otvaranie si srdc pre siroku diskusiu na temu tolerancie nazorovych rozdielov 😖
@novemberova nezamotavaj sa zbytocne - povysila si ich demokratickost hodne nad nasu..........
@mamutka najradsej mam nove nicky 🙂 s takymi s avrrrta najlepsie 😝 vsak @novembrova 😎
@ewellina nie, nie je to obycajna diskusia, je to diskusia na velmi smutnu temu a ti ktori ten obludny system obhajuju sa chovaju strasne necitlivo, pretoze su tak bezcitni, ze im nevadi ani to, ze male dieta v pestunskej starostlivosti trpi nocnymi morami, ma nechutne zranenie - asi z tolkej starostlivosti, place za mamou - a tu sa este najdu ludia, ktori toto vsetko prehliadaju a su ochotni ten system akceptovat??? to su bezcitni ludia......... maju bezcitni ludia praco na nazor?
citala som kedysi jeden vyrok, len si nepamatam, kto to povedal, ale dost ma to zasiahlo - "ze najlepsia vec na svete moze byt tolerancia. a najhorsia vec na svete je tolerancia - ludia tolerovali, ked Hitler zacal riesit "situaciu", az sa im to vymklo z ruk,... ludia toleruju, ze sa v meste pohybuju bezdomovci - ludia sa neburia, ze predsa sme vsetci ludia, nemozeme nikoho nechat spat o hlade na ulici - ludia sa naucili tolerovat, ze to existuje. Ludia si na vsetko nestastie zvykli a toleruju to....".......... anglicania toleruju to s cim slovaci chcu bojovat................. dalo by sa pokracovat cely rok ☹
ja netolerujem nazory bezcitnych ludi
@mamutka vsetko je to pekne napisane ale ako vies kto je bezcitny? To ze sa niekto nad pribehom Boorovej deti nerozplace este z neho necitneho nerobi. Taky clovek je racionalny, nehystericky a rozvazny.
Len aby ste vy vsetky "citlive co bojujete" neboli nechutne sklamane...
Ziaden system totiz nie je na 100% a mensie zlo je lepsie ako vsetko zlo.
@fotoarch ziaden vykonstruovany dovod..len sa spytaj pani boorovej preco je v skutcnosti sud deti odnal...... 😉 samozrejme ze ked chceli prachy vyzobrat tak ani ona ani jej matka pravdu nepovedali....
a radim ti v dobrom nepozeraj lacne nejake serialy ci necitaj bulvar o falsovani dokladov.ja ako pravnik ti pisem,ze som sa v praxi nikdy nestretla aby sudca spolupracoval na sfalzovani dokazov...a ked by bol predlozeny sfalsovany dokaz tak ho sudca rozozna,ver mi. pretoze nepracuje len s jednym posudkom..le s viacerymi.......ale stretla som vela rodicov co im boli po prave deti odnate z dovodu zanedbavania a inych zavaznych dovodov.....
tvoj vztah k anglicku je tvoja vec..ale poznamenavam,ze hanit narod ci stat a falosne bez dokazov obvinovat sudne a ine zlozky je nielen smiesne ale dokonca pravne napadnutelne..namiesto hysterickeho smiesneho obvinovania s ´´kradeze´´ treba zit v realite.kradez mozno uskutocnit na predmete nie na zivej bytosti. 😀
takze je uplne smiesne vobec napisat ze niekto ´´kradne deti´´.co su to veci? sud ma pravomoc rozhodnut o odnati deti nezodpovednym rodcom.a to aj robi denne zial..pre dobro tych deti.
neviem ci vobec chapes o co ide pre predbeznych opatrenia vo veciach odnatia deti zo starostlivosti. to nie je ´´kradez´´ to je ´´opatrenie´´ ochranne opatrenie.. 😉 vies co to znamena? trosku pravneho vedomia a realneho uvazovania a hned pochopis. 😉
daj prosím paragraf čo vydal sudca ohľadom odročenia...........teraz hneď.......... 😲
@sendy182 v anglickom a welskom systeme paragrafy nepoznaju
@novemberova kto to cele sleduje, ten vie co sa deje. Ten koho to hlboko nezasiahlo, nech sa tejto teme nevenuje, nech neplytva svojim casom. Lebo ak by si to cele sledovala a citala, tak potom by ta to zasiahnut muselo. Myslela by som si, ze ludia, ktori este deti nemaju, ti to tak neprezivaju, ale aj 22 rocny kolega, co s detmi nic nema uz tuto temu preluskal a vidi co je nad slnko jasnejsie a je poriadne na ten system nastvany. Nikto tu neocakava zabezpecenie uzasneho neomylneho systemu, ktory bude na 100% fungovat, tu ide o to, aby sa zastavil obludny system.
typujem ta na 15 rokov, mas dojem, ze musis byt kazdopadne v opozicii, keby to aj znamenalo vyhlasit, ze obloha je zelena. lebo logiku uz nevidim v tom co hlasas, po tom ake vsetky informacie uz su dostupne v tejto veci......

@sirinka
@macocha , nemám slov na toto ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹