icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

slniecko77
15. dec 2012

@zuzana581 hej viem, chlapec vyjadril svoj nazor..tazko povedat kde je pravda, kedze si dovtedy tyranie dietata v skole nevsimli..mozno maly chcel ist zit k babke, tazko hodnotit
..a chovanie matky nekomentujem 😉

winipega
15. dec 2012

@novemberova no a takto je to vzdy...akonahle da clovek konkretnu otazku tak sa vyvleciete z toho presne takto.potom sa netreba cudovat ze s vami tu jednaju tak ako jednaju.toto je diskusia,takze tu by sa malo diskutovat a nie len vnucovat svoj nazor,pri tom nevediet o Ivane a jej pripade vobec nic.ak by si somnou diskutovala normalne,tak ja nemam problem,a mozno by si ma presvedcila ze to tam nebolo vsetko koser.ale odbit ma touto vetou 😕 ako sorry....no comment

zuzana581
autor
15. dec 2012

@slniecko77 a nedostatočné sú práve preto, lebo sa nezameriavajú na sociálne slabšie rodiny, kde sú deti zanedbávané, ale sa sústreďujú na deti šťastné a "predajné".. ja viem, že ty s týmto moc nesúhlasíš, ale ja po tom všetkom, čo som už čítala, videla a počula si iné neviem logicky odôvodniť..

kvietocek7
15. dec 2012

@novemberova no ja som veeeelice rada, ze mame spolocny ciel a o to tu aj predsa ide - deti na sk s babkou.
AAAle druha vec je, ze kolka hamba tym, co tvrdia opak toho co sa deje -obvinuju nevinnych a hadzu na nich spinu nepravom!!! ludia robia chyby ale ovela zrudnejsie su precedensy ss a im podobne institucie! To este len bude ked sa vsetko prelomi,vyjde na povrch, len potom nech si citaju svoje tie svoje prispevky plne krivych obvineni a hambia sa sami pred sebou! To je vsetko na ich svedomie!

jaron
15. dec 2012

@slniecko77 aby som pravdu povedal, ja zas až tak do toho nevidím, len čo čítam tu od vás a na odkazoch, a niekedy ma veľmi pobúrila tá nespravodlivosť a nelogickosť, čo sa deje

do akej miery je celý systém zlý alebo iba jednotlivci neviem, ale viem, že na svete sa deje veľa nespravodlivosti, napriek teoreticky pekným ideám, pretože ako píšeš - "ľudia sú omylní a ovplyvniteľní..."

slniecko77
15. dec 2012

@jaron ja sice system nepoznam dopodrobna, ale nieco viem..vies ono nie je vsetko len cierno-biele, ale tebe to nemusim vysvetlovat 😉
..urcite sa deje velmi vela nepravosti v systeme..ale minimalne idea bola pekna..zachranovat deti

jaron
15. dec 2012

@slniecko77 veď aj komunizmus mal pekné idey, dokonca skoro kresťanské... 🙂
ale to sme už niekde inde 🙂

domak2
15. dec 2012

@zuzana581 ahojte je len o tom kopirovani a mazani ci uz z FB alebo tu, ked uz to raz bolo napisane tak je to v systeme 😕 http://tech.sme.sk/c/6626710/rakusky-student-za...

jaron
15. dec 2012

@slniecko77
napadlo ma ešte (tiež trochu mimo), že aj idea slova "minister" (služobník, pomocník...) je krásna, len v praxi... 😀 (ale verím, že sa stále nájdu aj tí, čo sa ju ešte úprimne snažia napĺňať)

slniecko77
15. dec 2012

@jaron na margo..tomu neverim 😉
..bohuzial nezijeme v idealnom svete

jaron
15. dec 2012

@slniecko77 ideálny nie je, ale mohlo by byť aj horšie

roxi
15. dec 2012

@slniecko77 osobne si myslím, že to, že v UK sociálka zakročí promptne môže a určite aj pomohlo veľa skutočne týraným deťom, problém je ale v tom, že keď sa vina rodičov nezistí, nedokáže a že zistia, že sa mýlili, tak deti nie sú okamžite vrátené rodičom. Toto je neskutočná nespravodlivosť a je neodpustiteľné, že človek, ktorý nič nespáchal sa má roky naťahovať so súdom a aj tak sa pravdy nedovolá. Tie roky, o ktoré napr. Ivana a jej deti prišli, im už nik nevráti, sama mám drobcom asi vo veku jej detičiek a neviem si predstaviť, že by som ich takmer 3 roky nevidela (alebo videla len tak zriedkavo) veď to ranné detstvo je najdôležitešie odbobie formovania osobnosti dieťata, je to to najkrajšie obdobie, keď si môžme detičky rozmaznávať, keď nás zbožňujú a to bezvýhradne, keď nimi ešte neplieska puberta a chcú byť len s nami a vychutnávajú si našu lásku a maznanie, hnevá ma, že vďaka nejakým "skorumpovaným úradníkom" ona a jej deti o toto všetko prišli 😢

slniecko77
15. dec 2012

@roxi s tym samozrejme suhlasim a este dodam, za aj ked sa deticky vratia spat k mamine uz nikdy nebudu mat kompletnu rodinu
..mne je luto aj ich otca...ten prisiel o vsetko..Ivanka ma sancu, verim, ze realnu dostat deti spat..on uz nie, ta rodina je pravdepodobne nadobro rozvratena

svetllana
16. dec 2012

@ginger_fox Clanok grc, komenty k nemu 1000x like!

zuzana581
autor
16. dec 2012

*****************************************************************************************************************************************
Martin Krpač TV JOJ

http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/...

Moc vás pozdravuje Norika Studencová. Byla na kontaktu, vůbec poprvé u foster parents doma!!! Mohla si prohlédnout pokojíčky Samka a Martinka, viděla kde si hrají, kde spinkají. A hlavně ji u toho nikdo z SS nehlídall!!!
*****************************************************************************************************************************************

cmulinko
16. dec 2012

neviem ci to tu niekto uz pisal,ale pred par minutami sa objavila pisana informacia na jojke pocas filmu,ze slovenska rodina s 3,5 mesacnou dcerkou utiekli z UK.

zuzana581
autor
16. dec 2012

@cmulinko písali to už vo vedlajšej téme 🙂

jaron
16. dec 2012

tak toto ma dnes dorazilo, ja neviem, či je to iba nejaká správa bulváru, jednostranný pohľad a čo ja viem čo všetko by mohol niekto tvrdiť, ale ak je to všetko, čo vravia tak, tak som úplne otrasený, veď to ešte aj ich právnik bol vlastne proti ním, veď mi to naozaj znie ako nejaká mafia, niečo absurdné, pripadá mi to ako nejaký vykonštruovaný súdny spor z čias hlbokej totality, keď odsúdený nemál v podstate žiadne práva, žiadnu šancu, ale to je moderná, slobodná krajina súčasnosti

http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/...

zdá sa mi, že v týchto prípadoch už nepomôže obrana, to je málo, potrebný je útok, a riadne na vysokých miestach EÚ alebo ja neviem kde

kvietocek7
16. dec 2012

NO JA SOM TAKA PRASTASTNA,ZE SLAVIK SU UZ ZA MOROM, NO UZASNEEEE!!!!musim to aj sem napisat.
nemali co stratit a ukazalo sa ze maju vyhru v rukach resp, na rukach!!!

kvietocek7
16. dec 2012

@jaron ano, presne to tak je, ony si nasadia svojich ludi a ostatny su bez sance a o tom to vsetko je! 🙄 🙄 🙄 ☹ fuj, hamba im!
najlepsia obrana je vzdy utok, no a v ich pripade bol vsak utek

natas4
16. dec 2012

@jaron nie, musim ta sklamat, nie je to bulvarna sprava...pred par dnami Slavka pisala na mk a sama neverila, ze sa taketo nieco v UK deje...pozri si prve prispevky od nej aka bola skepticka...nad utekom vobec neuvazovala

https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/social-services-v-anglicku-a-vlastne-skusenosti/

jaron
16. dec 2012

@natas4 aká náhoda, že kedysi tu mala neistotu (čakala nejaké kontroly SS či čo, dúfam, že to skončilo dobre) tiež Slávka (ale to bola iná), len ma to mýlilo, že rovnaké meno (slavka1212, slavik79)

vďaka Bohu, že sa tejto Slávke podarilo utiecť a že to ťažké rozhodnutie urobili

sendy182
16. dec 2012

ahojte ja normálne uvažujem o čo v súdnictve UK ide..............prípad Ivanky, Samka, Martinka, babky Noriky......cudzej babky......čo sleduje SS.......veď každý normálny uvažujúci človek vie že Ivana nie je obvinená......jej muž tiež......babka detto.........deti chcú byť so svojou mamou a babkou...........tak prečo to tak naťahujú..........ja som z toho už na prášky.......sudca mal vydať rozdudok už bez odvolania pre adoptívnu rodinu.!!!! toto mohla mať cisarová neako podchytené..........to by bola už naozaj výhra.......mám z toho zmiešané pocity tak ako povedala Ivana že z tejto krajiny sa deti berú a nevydávajú.............uff 😕

kvietocek7
16. dec 2012

@sendy182 vsetci ti smratkovia vedia, ze tvrdy pad by ss velmi bolel tak to natahuju hoci vedia kde je pravda,kam sa to vsetko ubera, takto to travia pomalsie -davaju si cas natahovanicami-ze ked pride k.o. pre nich, zeby -no ako to nazvat slusne- nezinfarktovali, hoci by mohli....svetlo v tme svieti, lebo dni sa im kratia 😀 😀 😀 😀

martina005
17. dec 2012

kopi FB
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vaše dieťa by mohlo byť prevzaté do starostlivosti. Tu je to,čo potrebujete vedieť
http://www.justice.gov.uk/downloads/protecting-...

Sociálne služby a prvý kontakt
http://www.legalsurvival.co.uk/ss.first con.htm
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zuzana581
autor
17. dec 2012

KOPIRUJEM http://www.facebook.com/notes/ivana-boorová-slo...

Sobotňajší kontakt - report od p.Študencovej.

autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 17. December 2012 o 11:25 ·
.

Vazeni priatelia,

dovolte reakciu na vase poznamky ohladom opatrovatelov a sobotnajsieho kontaktu z kratkej spravy Martina Krpaca.

Osobne vztahy s "fosterovcami" pocas 2,5 roka boli a verim, ze aj v buducnosti budu dobre. Avsak uvedomte si, ze oni su zamestnancami brutalneho socialneho systemu a tiez obyvatelmi Britanie. / Ak ste citali o UKIP v Rotherhame, tak chapete/

O podrobnostiach o vcerajsom, resp. dalsich kontaktoch do 4. januara zatial pochopitelne nemozem hovorit. Nie s ohladom na opatrovatelov, ale s ohladom na deti a situaciu s moznym odvolanim sa SS na Ustavny sud /Supreme court UK.

Pre vysvetlenie:

Ak nam za chrbtom dva roky dycha primitivna blondava supervizorka, ktora popri tejto praci tancuje v nocnom klube a pise reporty z nasich kontaktov, ktore jej do spravnej podoby este "poopravi" socialna pracovnicka a ak nam tento SS dozor nedovolil s opatrovatelmi rozpravat sa priamo na kontaktoch, tak sme vyuzivali vzacne chvile zdielania starosti a starostlivosti o nase deti mimo ich pohladu a dosahu.

A verte, ak by sme boli co len na chvilu zapochybovali, ze o deti nie je relativne dobre postarane, boli by sme iniciovali staznosti, tak ako som to urobila pri jednej supervizorke, ktoru po mojej staznosti odvolali , napriek tomu ze bola specialne nasadena na mna v lete 2011.

Co sa tyka zdravotneho stavu Martina, usadenie sa u nich bolo z hladiska jeho stavu najlepsim riesenim. Samozrejme, ze to moze a myslim, ze aj ma kontraproduktivne dosledky.

Avsak moj a iste aj vas nazor o svedomi a cestnosti tychto pracovnikov v najlepsom zaujme dietata mimo ich vlastnej rodiny je diskutabilny, ale prosim, bude cas, kedy budeme moct o tom hovorit, ked sa vratime domov.

Zatial Vas prosim, s utokmi na SS a brutalny system SS UK Vam rada pomozem, avsak s utokmi na osoby opatrovatelov nemozem celkom suhlasit. / tak ako napisala nasa kamaratka Katka v reakcii na Ocenovanie v BA, citujem: teta, ak bude treba hadzat kamene do okien, povedzte kedy a dorucim aj do vlastnych ruk!/

A berte na vedomie, ze este stale maju nase deti vo svojej starostlivosti!

Prosim, budme zhovievavi v tomto smere a uvedomte si, ze ak by deti neboli udrzali u nich, tak kazdy pol roka by boli deti, oddelene od seba, striedali inu rodinu! To je bezna prax po odobrati deti do nahradnej starostlivosti v UK.

Na riesenie profesionalneho a osobneho vztahu opatrovatelov tiez nastane cas! Zatial nenastal ani na toto riesenie ani na riesenie inych vztahov tohto pripadu. Vydrzte. Vsetko ma svoj cas.

Pozdravujem vsetkych a prajem pekny tyzden.

Este poznamka k dnesnemu vydaniu novin Plus 1 den:

Klamuuuu. A uz po niekolkykrat. Ja neviem o ziadnej "zarucene dobrej sprave" a ani letenke na nedelu. A Ivana nevyhrala deti, kedze podla zavazku SR musi zostat v UK nejaku dobu. Nechapem preco diskredituju nasho p. primatora. Alebo ze by sa stal zazrak a politici precitli?

Vcera sme spolu s opatrovatelkou napisali spolocny plan na adaptaciu deti pri prechode na Slovensko.

Verte, ak to bude na papieri/emaili budete to vediet prvi! Odo mna alebo Dariusa ci Martina.

Eleonora

sirinka
17. dec 2012

Martin Krpač TV JOJ
Článek o tom, že děti Boorovi jsou 23.12. doma? (Určitě víte, kde). Tak tohle mě opravdu rozzlobilo. Akorát sedím s Norikou a byl jsem u toho, když mluvila s primátorem Šamorína. Ten ji řekl, že ho vůbec nikdo z novinářů nekontaktoval a s nikým nemluvil. Tak co to je?

zuzana581
autor
17. dec 2012

Dárius Haraksin TV JOJ

Týmto sa ohradzujem voči nepravdám popísaným v denníku plus jeden deň. Zároveň vyzývam primátora Šamorína, ktorý už raz návrat detí Ivany Boorovej ohrozil, aby vysvetlil verejnosti, odkiaľ prišiel na to, že deti strávia Vianoce doma, keď všetci kompetentní tvrdia niečo úplne iné.