icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
17. sep 2012

@zeleny_cajik tiež by ma zaujímal názor niekoho kompetentného (právnik, socialny pracovník....), či v tomto smere vieme nejak pomôcť..

strawberry17
17. sep 2012

@rough tiez som myslela ze su anglicki, ale su slovenski, tak neviem co si ich anglicania privlastnili 😠

zuzana581
autor
17. sep 2012

Na FB skupine sa už vyskytol prispevok, aby sa ten dokument prepracoval s titulkami a hodilo sa to niekde na youtube.. Niekto to preposlal aj na noviny.sk

strawberry17
17. sep 2012

@zuzana581 no ono aj u nas su v tomto zakony na pi...tiez by som o tom vedela hovorit, ale mozno niekto poradi

strawberry17
17. sep 2012

baby uz skoncila ta diskusia v TV? ja som naposledy kukala ked volala ta pani, ze konzulka dosla az v utorok a nie vo stvrtok, potom s amaly zobudil a uspavam ho v spalni, este ze tu mam aspon notebook

calistka
17. sep 2012

asi to uz bude koncit o chvilu

zuzana581
autor
17. sep 2012

http://www.facebook.com/#!/events/440313356009965/ tu je výzva verejnosti pre VSR, organizovaná oficiálnou stránkou Ivany Boorovej, ktorú založila jojka a pridala o komentár vyššie aj @zeleny_cajik

svetllana
17. sep 2012

@zeleny_cajik Chce to poradne rosambo. Natvrdo! Napisat transparenty a pekne hlasno pred parlament! Na velku spinu treba velku metlu!!!

zuzana581
autor
17. sep 2012

Tak to nezaložila jojka, ale jedna z diskutujúcich. V tej diskusii po dokumente ju jojka len medializovala.. Pridávajte sa a zdielajte maminy.. Ach, keby sa tak podarilo niečo týmto celým docieliť..

monika15
17. sep 2012

baby akoze je to velmi smutne ale nezabudajte ze UK ... teraz vracia pasy kde su zapisane neexistovane deti, falsovane rodne listy !!!! vsetky kvoly ciganom .....
takze je to take na hlavu ze aj bielych beru ako ciganov bo to vsetko Slovensko.... :((((((

nevidela som to este ale vecer kuknem ked pridaju do archivu.....

danciacik
17. sep 2012

ahojte aj ja sa pridávam, nestihla som to pozrieť celé, lebo mám maličkú chorú a plačkala musela som ísť uspávať, ale aj z toho čo som videla sa neviem spamätať.

maznacik007
17. sep 2012

@monika15 jedna vec je ze dost ludi im tam zneuziva ich socialny system.... a nielen nasich romov, ale aj plno bielych anglicanov... tak nech si s tym poradia nech obmedzia davky a pod. nech vyhostuju z krajiny... kto im brani
ale druha vec je aby toto robili s detmi s akymikolvek detmi ci uz su bodkovane alebo zelene... to co robia je tazka trauma a uplne zlyhanie toho systemu.... ja by som vam priala aby ste videli ako oni prezentuju svoje foster parent pred nami ... kolko oni robia pre rodinu ake socialne sluzby... a realita....
samozrejme najvacsiu chybu tu ale ja osobne vidim v tom ako reagovali resp. nereagovali slovenske organy... to je vysmech... my mame dobry system na nahradnu rodinnu starostlivost... ma sice vela chyb ale je lepsi ako napr. v cechach... ale vacsina z nas ktori boli alebo su v kontakte s nasim socialnym systemom v starostlivosti o deti a mladez vie ze ako ti uradnici tam robia, ze kolko sa u nas caka na sudy, atd atd...

je predsa divne aby sa matka bala ist s dietatom k lekarovi... preto ze bude obvinena z tyrania... to je na hlavu... alebo sa bala ked dieta spadne a ma modrinu a pod...

meryr
17. sep 2012

ahojte,necitala som vas ale chcem sa len opytat, existuje v archive aj ta diskusna relacia ktora bola vcera v noci vysielana po tomto skutocnom pribehu? nevidela som ju dokonca a velmi ma zaujima co sa tam este vydiskutovalo.vdaka

hajanka
17. sep 2012

hrozneeeeeee.... cele zle, zle, zle...
to co SS robia to sa neda slovami popisat!
a nase "krasne" Slovensko nie je o nic lepsie!

moon1979
17. sep 2012

ja som to nemohla pozerať, na mňa moc silná káva :(

katecameron
17. sep 2012

hrozne ako je vobec toto mozne cely tento svet je chory od anglicka az po tretí svet 😝

stanushqa85
17. sep 2012

@zuzana581 super, este by bodlo dorobit titulky a mozme to posielat aj nasim znamym do zahranicia...

zuzana581
autor
17. sep 2012

@stanushqa85 presne aj toto sa včera riešilo v diskusiách.. treba pohladať nejakého človeka, čo to vie otitulkovať..

katecameron
17. sep 2012

inak ja nechapen aj toto slovensko poo....... tu su taky ludia nevedia sa zastat svojich kazdí si vidí iba po svoj nos kde to spejeme

hviezda22
17. sep 2012

Baby, je to strašné, tiež som to pozerala. Lenže manžel to stale prepinal a ja som nevidela to podstatné,.. aky tam bol dovod? Čo im mal spraviť ich otec?
Inak mna to tak vytočilo, je to naozaj neuveritelné 🙄 . Držím im velmi palce a myslím na nich, a verím že detičky budu nakoniec s mamou 😔 .

zuzana581
autor
17. sep 2012

Inak ja som už písala aj do jojky, aby to dali do archívu a aj otitulkovali.. Písala som správu SaS, aby sa na to pozreli a taktiež to šírili ďalej. Baby píšte úplne každému vplyvnému v tejto zemi, kto vás napadne a proste ich, aby sa do toho zaangažovali.. ak to zburcuje celé Slovensko, tak sa to dostane aj za hranice.. ten zlý systém sa musí zmeniť.. rodiny s deťmi nemôžu žiť v strachu..

jolinka
17. sep 2012

no aspon vidime ako sa nasa "VLAST" o nas stara. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

a netreba si mysliet ze tu na slovensku smw v bezpeci. ked to ludia nezastavia neozvu sa o par rokov tu budu tiez bezdovodne odoberania deti do starostlivosti "SS"akov {Social Service}

jolinka
17. sep 2012

@hviezda22 dieta malo infekciu na pipiku, boli u lekara a ten bonzol, ze je podozrenie na sexualne zneuzitie a hned im odobrali obe deti 10 mesacne a 2rocne. medzitym sudy uznali nevinu otca ale deti i tak nevratili, drzia ich 22 mesiacov a uz dali aj na adopciu bez suhlasu rodicov. 😠 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

winona24
17. sep 2012

ahojte...akurát som dopozerala tento dokument....a len veľmi ťažko hľadám slová...toľko absurdít pokope som ešte nezažila....rozum mi zostáva stáť....

ako to tento štát mohol dopustiť???? prečo nič neurobili ??? 2 roky .... 😔 😔 😔 😔 😔

sticker
17. sep 2012

Neskutočné!!!!! Normálne neverím, že niečo takéto sa môže stať!!! 😠 😠 😠 😔 Takýto biznis s deťmi vo vyspelej krajine!!! A naša krajina ich v tom nechala - ruky preč len aby sme náhodou neboli tŕňom v oku!! Toto je nad moje chápanie, naozaj 😔

dennethor
17. sep 2012

Ahojte som novy clen tejto skupiny bojujucich za zachranu deti.
Som rad, ze som vcera nevypol TV po CS ma talent.
Mna najviac zaraza ako si ten tzv. "riaditel" z ministerstva zahr. veci zastava ambasadu a konzulat.
Ako je mozne, ze 2 roky sa necinne pozeraju ako sudy a socialka sa snazi deti poslat do adopcie.
Ved predsa vsetci zainteresovany na tom sude musia vediet ci uz velvyslanec, konzulka, advokati, atd, ze vsetky tie fiktivne obvinenia boli vymyslene. Ze porusuju vsetky zakony! Je to vezenie pre deti, je to tyranie deti. Nedokazem pochopit, ze europsky pravny system nieco taketo dovoli!!! 😠

Najskor, by sme mali vsetci spojit sily na socialnej sieti Facebook! Napisat a poslat otvoreny list prezidentovi Slovenskej Republiki, ktory si myslim, ze bude musiet konat a jeho slovo bude mat velku silu!
Ak sa za to postavia tisice slovakov, tak to dokazeme. Oplati sa za to bojovat !

Potreboval by som vediet, ktora je hlavna skupina. Ja sa budem snazit tuto spravu rozsirovat. Ako ste pisali, treba ist pred ambasadu a bojovat za deti. Najskor je potrebne mat skupinu a potom sa mozeme dohodnut.
Je to tato https://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDeti ?

jolinka
17. sep 2012

@zuzana581 zachvilu aby si sa bala dost k lekarovi aj s chripkou... bo povedia ze si sa zle starala o dieta a sup sup do nahradnej rodiny. 😠 😠 😠

stardust
17. sep 2012

nemam cas to cele pozerat....ta matka nevie jednat s uradmi, ak jej chcete pomoct, najdite jej dobreho pravnika a nech vsetko robi v jeho pritomnosti.