Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@gumimaci najlepsi bol minister prace, ze "dufam, ze deti privedieME" ...odkedy 😅 ???
@gumimaci priznam sa, ze velmi neverim, ze bude z toho problem, ved to sa tu deje uz roky...cca od roku 2000 a len jeden novinar sa tomu venuje a stale je okolo toho ticho..tyka sa to hlavne britskych rodin, deti, ktore boli nasilne adoptovane je velmi vela a NIC...
@anjelicek26 veď to je obyčajné týranie ako sa potom môže vyvíjať dieťa po psychickej stránke keď nemá domov, rodinu, oporu, istotu ?
ja zase nemozem pochopit ako sa mozu ohanat "dobrom deti", dristy v style "mozno by im {Ivaninym detom}bolo lepsie v adoptovanej rodine, mali by lepsi zivot"
..aky lepsi zivot? fakt si niekto mysli ze dieta "tyrane" plienkovou dermatitidou, ci prebalovanim na zemi ci inou podobnou "traumou" po veceroch sniva v postielke ako by mu bolo dobre odist od mamy do "lepsej" rodiny????
Preco nikoho nenapadne spytat sa tych "presuvanych" deti, kde by chceli byt?
ved to NAJHORSIE co dieta moze zazit, je odtrhnut ho od milujucej matky {a dokonca i chybujucej, lebo ruku na srdce kolkym slovenkam by ostali deti keby tu boli nastavene zakony ako v UK} vytrhnutie z korenov, nemoznost si utvorit pevne puto , ten mladsi Ivanin mal 10 mesiacov LEN 10. Pre mna je to sokujuce, keby mi niekto vzal z narucia rocne dieta skolabujem v momente. ☹ ☹ ☹
ja velmi dobre chapem, ze treba ochranovat skutocne trapene, tyrane deti, ze nemozu sa branit same, a pobyt v krutej rodine je pre ne neziaduci...ale preco este nikto neprisiel na sposob ako to urobit, bez toho aby sa do "siete" lapili nevinni.
@kvietok1605 - to je dobra otazka :( Bud si ho budu posuvat cele dalsie roky, alebo ho niekto adoptuje. Ale domov sa uz nedostane :(
@liave Ano, verim, ze povodny umysle mohol byt dobry a urcite sa najdu pracovnici SS, ktori robia pracu s presvedcenim, ze pomahaju a snazia sa konat hlavne dobro...
ALE!
Akonahle stat zveri ktorukolvek zo svojich kompetencii do sukromnych ruk (vid zdravotnictvo, energetika, skostvo...), je jasne, ze poverenym subjektom pojde V PRVOM RADE o zisk a tu sa otvara krasny priestor pre korupciu, hladanie dier v systeme a ich zneuzivanie... v prospech maximalizacie zisku. Kazdy ma svoju cenu a zamestnanci SS nezarabaju vela. K tomu pridas take to pekne moralne ospravedlnenie konania, "viete, su to socialne pripady z Vychodnej Europy, deti tam bezne biju, pozrite si dokumenty o osadach... urobite tym detom sluzbu, ved tu budu stastne a dostanu vsetko, co by im u ich biologickych rodicov chybalo..." a je to, mozno ani obalku nebude treba. A regulacia statu tu evidentne chyba, resp. je zufalo nedostatocna.
@anjelicek26 hrozné hlavne pre tie deti.............neistota a mama nikde..........že tam nemajú detský domov možno by im tam bolo zatiaľ lepšie ako u takýchto prešpekulovaných pestúnov..............otrassssss..........desssss....vyspelý štát toto nedomyslel..........
@gumimaci presne zrazu sú všetci ohromne aktívni doteraz nikto nič nevede,l tu sa nikdy nič nerobí pokiaľ z toho nie je aféra
teraz som mala konecne moznost dopozerat ten dokument!!!! nemozem prestat plakat. je to nieco hrozne!!!!!
Ivanka je uuzasna mamina.
neverim, nechápem...ako môže slovenská vláda dopustiť násilné zadržanie nevinných slovenských občanov cudzím štátom? Veď to je nepriateľský akt druhej krajiny voči našim občanom a tým aj proti slovenskej republike!!! Toto nemôže skončiť iba navrátením detí do rúk mamky. Tu už malo dávno Slovensko žalovať Anglicko za tento nehorázny zločin odobrený anglickým právnym systémom na medzinárodnom súde. škoda že sa to neprevalilo ešte pred olympiadou.. 😖
@zeleny_cajik ved toto ...nieoc v tom zmysle som kcela napisat :( je to velmi velmi alarmujuca situacia...no hlavne pre slovensku vladu ,slovensky stat ...mne toto jedno nejde do hlavy ze nasa straan nic nerobia za cele tie mesiace!!!!to je akoze brutal...ze uk zachovava postoj aky zachovava ok....je to trosku pochopitelne...ale slovensko ako stat zase zlyhal a mne je z toho na grc...
Baby, ja si myslim, ze Ivanke deti vratia, narobi sa okolo toho u nas velke haloo, kazdy z "kompetentnych" sa pride pousmievat do kamery, ako skvele vyriesili tento zlozity problem,pridu ich privitat na letisko, daju im vladny special, detickam kopec hraciek, ale nakoniec vsetko upadne do zabudnutia, presetrovanie vinnikov, sankcie ani nic take sa konat nebude ☹ Proste sa to ututle a bude to pokracovat dalej... ☹
Ale idem ja uz spat, som rada, ze aspon dnesny den sa skoncil takou pozitivnou spravou, kedze uz 2 noci som mala teda riadne desive sny a nekludny spanok... dobru nocku vsetkym bojovnickam a bojovnikom! 🙂
@katrinka8 to si pis... preto netreba zabudat, ze to nie je len o Ivane, ale o dalsich 38 (!!!) rodinach.
Kto ste dnes boli v BA pre ambasadou, urcite ste si vsimli pani Kandracovu, babku 5 deti (Čonkovci), ktore vsetky vzali Briit a uz su adoptovane, babka povedala, ze nemaju sajnu, kde su! Ukazovala fotky... ano, z fotky vela nezistite, ale boli to fotky vysmiatych, cistych, slusne oblecenych deti, ziaden Lunik ci Lietavska Lucka, cize odfrknut si, ze "fuj smradlavi cigani, tak im treba...." nie je na mieste. Ked som babku pocula rozpravat a plakat, mala som hrcu v hrdle...
Takze problem nie je "Ivana", ale britsky system a pasivita a nezaujem nasich organov... Z tychto dvoch veci mozme ovplyvnit to druhe.
Ten fan F je este vacsi K nez som si vedela doteraz predstavit 😠
Predpokladam ze hned ak sa to obrati lepsim smerom, tak otoci a bude prvy kto si bude davat zasluhy ...
"Čo sa deje vo Veľkej Británii môže byť do určitej miery aj inšpiratívne," odpovedal na otázku o postoji k pocyhbným adopciám v Británii premiér Robert Fico. V čom by inšpirácia mala spočívať, premiér podrobne nevysvetlil. "Možno ukázať generácii detí, že môže mať podstatne iný spôsob života ako ten, ktorý ponúkajú rodičia," dodal Fico.
oooj aj keby s aututlalo aspon nech ich vratia mame ja si myslim ze ivanka to nenecha len tak a bude nadalej zbierat body a zachranovat dalsie deti...len nech zachrani najrpv tie svoje :(
Som rada,ze sud otvori spis a vsetko sa bude preverovat odznova... Preco je to tak? PRetoze ludia sa vzburili.
Preco to zaslo az tak daleko? Pretoze Slonvensko. Viete si predstavit,ze by Brita zijuceho na SVK niekto obvinil zo sexualneho zneuzivanie deti? No tak by to ten BRit rozniesol v novinach, Slovaci by zase boli rasisti, bola by repoztaz na CNN, BBC. Britsky premiet by mal o tom rec v parlamente!
Ale kedze sa to stalo Slovenke v Uk- nema sa za nu kto z kompetentnych postavit. Len jednoduchy ludia. Zvihla sa vlna protestov, SVK sa vyhraza Strasburgom. Ale podla mna je to len bubu..
SS povazuje za citove nasilie,ked rodic zdvihne hlas na svoje dieta. SS ma pravomoc siahnut aj na deti s cudzou statnou prislusnostou. Ak idu po urcitom dietati maju pravomoc ho nasledovat aj za hranice Uk. Mam svoju najsamsuperlepsiu kamosku v UK. VElmi rada by som ju navstivila. Ale svoja dieta milujem najviac na svete. Takze sa asi streneme na SVK...
(Pre uplnost dodam,ze byvame v NL a ditko ma aj NL pas)
@kvetinka211 podla mna to nedomyslel... ak chcel povedat, ze odoberie deti zo socialne slabych rodin, aby sa im zabezpecila vychova a vzdelanie, tak si asi neuvedomil, ze zvysovanim podielu vzdelanych deti si do buducna vyrazne znizuje volicksu zakladnu... 😝
@zeleny_cajik co mas proti Lietavskej Lucke? 😉 😀
..v tom pripade to tiez "smrdi" tiez napadne rychla adopcia.. a smutne je, ze za nich by sa nikto nepostavil ako za "biele" deti...z toho co som idela sa zdaju byt slusna rodina so slusnym byvanim
@slniecko77 noooo.... vlastne nic, pokial mi jej obyvatelia nekradnu z chatovej verandy salamy a kolace, ktore si necham na Silvestra pred dverami chladit 😠 😝
@katrinka8 sak to...a dalsie a dalsie podobne pripady? stovky mozno tisice deticiek, "bez duse" stratene, ukradnute rodicom
iste, iste, zas sa tu niekto ozve, ze ved to nebolo bez priciny...
myslim, ze dnesna moderna spolocnost sa prevalila do extremu...kedysi v minulosti sa na deti nebral ohlad, deti boli len zmenseniny dospeleho, skoro ich majetok, rodicia zvacsa vychovavali prisnymi trestami a bitkou, praca od nizkeho veku bola samozrejmost. neskor nutene sobase nedospelych deciek...atd. atd.... co sa samozrejme poklada za nespravne. 🙄
Teraz je je opakom priam kult dietata. vzorom je spolocnost a rodina , kde sa dietatu NIKDY NIC nestane, ...ale kedze tento ideal je v praxi nemozne dosiahnut, zijeme rodicia i spolocnost v ustavicnom strese, ci sme urobili DOST pre dieta...ci sme sa dostatocne a nezne prihovarali uz v brusku, ci nemalo traumaticky porod, neskor kupujeme "vsetko" to co podla reklamy dieta nevyhnutne potrebuje { mmch tiez biznys jak svina, vsak kto by nechcel byt "mamicka vie, co je pre deti dobre" 😀 😝 😝 }, vyberame najlepsie didakticke a rozvojove hracky, bio stravu, oblecenie, skolky, skoly...
spolocnost a socialne sluzby tupu SS zase tlacia na "totalnu psychicku a fyzicku pohodu" deti ...nezvys hlas, neudri, bud vzdy kludny a v harmonii, nedotkni sa nespravne.. ciste psycho 😖 😖 😖
A rodicia, nedokonale bytosti, ktore nik neucil dopredu ako zit s dietatom a vychovavat ho, sa v tom placaju, testuju {hlavne na prvom decku}...a ked do toho pridu neiste prisne zakony so sirokou skalou vykladu "viny" rodica...necudujem sa, ze je to velky stres.
Osobne som presvedcena, ze viac pripadov zanedbania a tyrania rodicov je v spolocnosti, ktora to sleduje extremne prisne, bonzactvo, atmosfera strachu, vykorenene deti , ktore raz vyrastu a budu mat problem dat bezpodmienecnu lasku svojim detom...to vsetko viac nahrava tyraniu.
v nejakej reportazi bol zas velvyslanec v UK, nejaky Miroslav W... neviemco, no taky buřtík slizky - vraj tie adopcie bez suhlasu rodicov su pre nas nezvykle, je to taka "kulturna odlisnost". mi sanka padla.
@zeleny_cajik suhlasim so všetkym čo si tu doteraz napísala, len by som si dovolila polemizovať s tymito slovami
"Akonahle stat zveri ktorukolvek zo svojich kompetencii do sukromnych ruk (vid zdravotnictvo, energetika, skostvo...), je jasne, ze poverenym subjektom pojde V PRVOM RADE o zisk a tu sa otvara krasny priestor pre korupciu, hladanie dier v systeme a ich zneuzivanie... v prospech maximalizacie zisku. " práveže kým sú tieto veci v rukách štátu, rozkráda sa z nich a korupcia kvitne najviac, každý uradníček si chce nahrabať, z cudzieho krv netečie a kto nekradne okrada rodinu ... žial štatni uradnici nie su žiadni ludomili mysliaci na verejny prospech a preto ak všetko zveríme do rúk štatu tak to fungovať nebude, stačí si pozrieť štatistiky ... take sukromne školstvo alebo zdravotnictvo vo všeobecnosti nie je zlé, aspon tam niektoré veci fungujú a keby sa nastavil dobrý systém ako to financovať, vobec by nič štátne byť nemuselo .... podla mna ak niečo dobre funguje štatne je skor napriek tomu že je to štatne a nie preto, že je to štatne...

@sendy182 - nie, neplacu. Skor su take - bez duse. Ja neviem, hraju sa osobitne, s detmi vonku na ulici vlastne vobec, napr. mi kamoska hovorila, ze sa casto ani nevybalia, ze vraj mozu ist kazdy den niekam inam :( Slovo doma nic neznamena :(