icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

emuci
17. sep 2012

Kto vie po anglicky, precitajte, tlmocte, posielajte dalej, nielen na slovenske stranky, ale kto zije v anglicku, tak najma tam.....nech si uvedomia, co je v slovenskych maminach, ze budeme bojovat aj pre deti tej druhej akk je treba ....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
http://johnhemming.blogspot.sk/2012/09/adoption...

stanushqa85
17. sep 2012

@stardust no ak by si si prečitala co ti tu dali na prečitanie, vedela by si ze ich tam nechce obhajovat ziadny pravnik, lebo by siel proti vlastnemu systemu a skoncil by, tie zeny su veciznale viac ako nasi kompetentní ludia, tak nerýp

dennethor
17. sep 2012

@stardust Neviem ci si pocul, ale napr. ten reziser toho dokumentu hovoril, ze bol na sude, kde matka ktora sa obhajovala, mala prekladaca a prekladal hovoril nieco ine, ta matka o tom nevedela. Potom toho rezisera ochranka vyviedla zo sudnej siene a este ho potom predvolali na rozhovor zo sudcom a pritom nebol z nicoho obvyneny. Je ocividne, ze robia nieco uplne nekale a su zapojeny do toho sudcovia, advokati, pravnici, prekladaci, atd..
Cely demokraticky Britsky stat, aspon vydime ako spravne funguje demokracia. Vyssie postaveny ludia, zatvaraju oci a nezaujima ich, ze sa unasaju deti. Je to porusovanie ludskych prav!!!

stardust
17. sep 2012

@stanushqa85 no to iste. Bola si tam? Chodila si s nimi po pravnikoch?

kaja73
17. sep 2012

boze este aj tu sa to zvrta na hadky. 😖

Co tak radsej kritizujuce rodicov z necinnosti,podat pomocnu ruku a napr toho prvnika im dohodit-ved je to take jednoduche.
Staci si kupit letenku ,ist do Anglicka a obehnut par pravnickych kancelarii - a je po 2 roky trvajucom probleme.
Ved ukazte tym neschopackam Slovenskym ako sa to robi 😲

Je mi ozaj smutno z takychto reakcii voci ludom co su na dne. 😔

zuzana581
autor
17. sep 2012

@stardust ach prosím ťa, ak ťa nezaujíma táto téma a nemáš ako prispieť, pomôcť, tak choď do inej.. Čo myslíš, že tie ženy 2 roky robia.. nemáš čas to pozerať, ale máš čas tu vypisovať tvoje múdrosti..
súhlasím s @kaja73 , bodaj by si bola tá, ktorá im nájde teraz dobrého právnika..

katrinka8
17. sep 2012

@stardust - ich pripadu sa ujal britsky pravnik zijuci v Monaku - sam povedal, ze sance v takychto pripadoch su male a vysvetlil, ako tento obchod s detmi funguje - hovori o tom velmi otvorene. Venuje sa takymto rodinam niekolko rokov. Neviem, ci si videla ten dokument, ale asi nie. Keby si ho videla, tak by si tuto informaciu mala 😉 Okrem ineho ta pravnicka (nespomeniem si na meno), ktora bola aj v JOJke v tej diskusii - taka dlhovlasa pani, co pracuje pri Europskom sudnom dvore, jedina, o ktorej sa mi zdalo, ze v tej diskusii mala nejake normalne a vecne pripomienky, co konkretne v tomto pripade VB porusila z medzinarodnych dohod a zmluv a co tam je podozrive a co treba robit, tiez s tymto panom v danej veci spolupracuje. Takze pravnik - dokonca odbornik na konkretne pripady - v danej veci zaangazovany je. Bohuzial, nepomaha to vsetkym rodinam ☹

stardust
Odpoveď bola odstránená
jolinka
17. sep 2012

@stardust jj, mam a zrejme ty tiez mas kristalovu gulu, ze vidis ktore neobehali... 😒

skoda debaty, treba pomahat nie odsudzovat 😉

kaja73
17. sep 2012

@stardust jasne -vsetci sme analfabeti ,len jedna hviezda je tu. 😉

stanushqa85
17. sep 2012

@kaja73 to uz je fakt len ludskost slovo na papieri, to nevedia ti ludia nic ine len zatať do živeho?

dennethor
17. sep 2012

Proste je to tazko uveritelne, aby si niekto priznal, ze kupuju a unasaju dedi rodicom. Ja som planoval ze pojdem po CS ma talen pojdem spat, do 03:00 som bol hore nemohol som tom uverit.Ja tych sudcov, pravnikov, advokatov, prekladacov, poslancov, socialnych pracovnikov, atd. sudit nebudem. Ale bude ich sudit Pan Boh, je to tazky hriech.
Podme teda za to bojovat, ked mate prilezitost spomente to ludom, za toto bude bojovat cely slovensky narod len o tom musia vediet. Treba sa zjednotit(V Jednote je sila)!
Este raz vsetkych vyzyvam, pridat sa do skupiny na facebook-u, myslim, si ze je to to najjednoduchsie zatial.

stanushqa85
17. sep 2012

neviete ci su uz k tomu titulky?

evinag
17. sep 2012

2 roky bez deti je strasne dlha doba viem že tie ženy robili čo mohli ale myslím si že keby sa to u nás skor medializovalo tak možno mohli byť deti už doma. Len sa pozrite čo ten dokument sposobil nenechal nikoho chladným a zrazu sa tým začali všetci zaoberať verejnosť aj kompetentny. Snáď sa čoskoro vrátia všetci spolu na slovensko.

zuzana581
autor
17. sep 2012

Maminy, poprosme adminou ( @martinjasen ) aby vráli tému do kategorie "O tom sa ťažko rozpráva", lebo ju prehodili do volnej diskusie a tam podla mňa vôbec nepatrí, keďže sa neobjavuje tým pádom ani na hlavnej stránke MK.. Prosíme, vráťte tému tak, aby ju bolo vidieť na hlavnej stránke.. myslím si, že je to naozaj dôležité.. a týka sa to deti úplne každou vetou, tak to určite patrí na hlavnú stránku MK..

bodka13
17. sep 2012

@evinag len ono najväčší problém je ,že mamina s babkou sa na slovenské úrady obrátili a tie nereagovali !!! 😠 ...teraz ich k tomu donútia aspoň pobúrení a rozčúlení rodičia 😉

stanushqa85
17. sep 2012

@dennethor ja som to tiež nechcela kukat, ale som rada ze som to pozerala do konca..snad budu ti redaktori bobmardovat nasu vladu a kompetentních k činnosti, samozrejme aj my, len to chce ten document v angl.verzi, takto to zbytocne budeme posielat do sveta

zuzana581
autor
17. sep 2012

@evinag podla mňa si matka do posledného dňa myslela, že keď splní všetko, čo jej ss nakázalo, tak jej deti nakoniec vrátia.. bála sa si ich znepriateliť ešte viac.. teraz keď jej ich dali na adopciu, tak už nemá čo stratiť.. preto tá medializácia až teraz .. aspom tak to vidím ja.

stanushqa85
17. sep 2012

@zuzana581 to som si vsimla aj ja, este ze som si to dala do oblubenych..tiež nechapem 😠

zuzana581
autor
17. sep 2012

@martinjasen ďakujem

bodka13
17. sep 2012

@zuzana581 presne tak,moje slová .....verila tomu,že keď všetko splní oni tiež dodržia slovo ....príde mi to ak z filmov,kde žiadajú výkupné ☹ 😠

dennethor
17. sep 2012

Zuzanka581, stanushqa85 dakujem Vam za prispevky, ked ma prijmu do skupiny, tak by sme mohli navrhnut otvoreny list prezidentovi... V jednote je sila!

domak2
17. sep 2012

o tych socialnych servisoch ma hlavne zarazilo ze ked beru dieta ked sa oskre, alebo ma infekciu, co potom robili v tomto pripade ? http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-bristol-19... ? 23 mesacne babo otravili rodicia metadonom (nahradou za kokain ) aby neplakalo. Anglicania, fetaci, ss vedeli ze brali drogy , dieta nechodilo ani na pravidelne prehliadky, a ss vedeli ze sa nieco deje a nespravili nic. Teraz dieta zomrelo, bude sa robit velke halo a urcite sa este viac zjednodusia podmienky pre ss.

evinag
17. sep 2012

@zuzana581 samozrejme nechcem kritizovať každemu sa hovori dobre čo mala či nemala robiť ale samy nevieme ako by sme sa chovali a čo by sme robili keby sme boli v takej situacii.

evinag
17. sep 2012

@bodka13 nemyslím na urady myslela som verejnosť ten dokument spraviť skor a pod tlakom verejnosti sa aj úrady snažia.

luk25
17. sep 2012

http://www.bemyparent.org.uk/?childIndex=27 nenormalne, a kolonka že "deti na dnes" toto fakt nieje normalne dieta je ponukane ako tovar na predaj!!!!!! 😢

bodka13
17. sep 2012

@evinag presne tak ....verili a dúfali,(teraz už vedia že zbytočne !) našej vláde....keby tušili,že úrady nezareagujú mohlo to s podporou ľudí vypuknúť skôr a drobci mohli byť možno už dávno pri mame

zuzana92101
17. sep 2012

Zienky, my s manzelom sme zili v Londyne, nieco cez 4 roky. Odkedy sme odisli, stale som sa chcela vratit spat...ale po tomto dokumente som asi prvy krat rada, ze nie som tam, ale doma na SR. Tu vam aspon nikto len tak bezdovodne nezoberie vlastne deti a neda ich na adopciu bez vaseho suhlasu. Ved to je hroznee! Srdce ma z toho bolelo, nevedela som ani zaspat, neverila som, ze ved v Anglicku?! Ako mozu jednej milujucej zene zobrat deti z narucia, rozvratit tak celu rodinu, znicit ju...

calistka
17. sep 2012

o tychto pripadoch maju rodicia zakazane hovorit, rovnako o konkretnych pripadoch nesmu nic publikovat novinari....az kym dieta nie je adoptovane (alebo kym nie je povolena adopcia, teraz som si nie ista). parkrat sa tu v novinach objavili pripady anglickych rodicov.