Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@cinderella. presne aj ja mam taky pocit...pomaly akoby som ich obtazovala tym co na FB zdielam
@cinderella. vieš chlap kym neni otcom aj to este nie kazdy sa vie vcitit do tohoto vsetkeho, a zvlast mlady sopliak...az kym sa to nestane jemu alebo jeho blizkym...velmi ma to vsetko trapi a neviem ako pomoct
@katrinka8 ok, beriem, su taki ludia. Ale neradim tam tych, ktori si najdu cas na farmu, hotel p, extremne rodiny ci ine p.coviny, ale na to, aby si pozreli spravy ci v novom case precitali viac ako kollarove sex news, pripadne stiahli novu kolekciu nextiku, na to si cas a energiu najdu vzdy...
@cinderella a tiez nikto z mojich priatelov nereagoval na moje zdielania ohladom tejto kauzy...a to je tam vela mamiciek ☹ 😔
@charlie555 ten moj kamarat Cech ma praveze 5-mesacnu dcerku a jeho zena je asi jedina na fb, ktora si cita moje prispevky a nadava, ze co to je za ludi (ss) ... preto ma uplne sokoval, lebo zrovna od neho som to necakala. ved sa museli so zenou o tom doma rozpravat. a mozno ma aj zenu za hysterku, co prehana ... 😖 no ja si neviem pomoct, ale len co moj muz pride vzdy vecer z prace, vzdy mu oznamujem nieco nove k teme. proste to potrebujem zo seba dostat.
teraz som si zmenila profilovku na fb na lietadielko ... si fakt uz o mne pomyslia, ze som to zobrala az nejak moc osobne alebo co....
@cinderella. dobry napad, daj sem fotku, dam si aj ja 😉
@cinderella. tak to je riadny ignorant, moj muz by ich povrazdil on ma nervy na to vsetko..skoda ze to tak necitia vsetci a mozno vdaka takymto ludom sa to tym anglicanom darilo dlhe roky robit ☹
@charlie555 to na fb niekto vymyslel, aby si ludia dali za profilovku lietadielko. nikdy sa nepripajam do tychto veci, ale toto je prvykrat, co som to urobila.
@cinderella. super, davam si aj ja 😉
Dodatocne sa ospravedlnujem za vsetky vulgarizmy, co som tu vypustila za posledne dve hodiny. Tolko som nehresila za posledny rok...ale tak bolo po 22 a ked musis, tak musis 😅
baby, ešte som neprispela do tejto diskusie, ale vštky príspevky čítam a celé dianie sledujem.......strašný hnus!!!!!!!!!!!!!! ja mám v UK brata s priateľkou, majú 1,5 ročného chlapčeka a v januári čakajú druhé. normálne mám chuť ho presvedčiť, aby prišli späť. kôli Samko a Martinkovi som sa aj na FB registrovala, aj pod list som sa podpísla........
ja by som bola za protest pred úradom toho K - K - T - !!!!!!! fuj ešte teraz ma striasa, keď si predstavím ten jeho ksicht 🙄
@anna1980 - to video tu už ktosi včera dával, ale priznám sa, nemám síl si ho pozrieť , stačili mi tu komentáre vás čo ste ho videli, i tak som nemohla celú noc spať , je mi z toho celého strašne zle, mám pocit totálnej bezmocnosti, včera večer som sa až triasla a mala som pocit na zvracanie od tolkého smútku :(
ahojte,
ja práve pozerám diskusiu v archíve, som na začiatku a stačí mi pozrieť prvých pár minút - hlavne, že anglicki ss-sáci 😠 😠 😠 chcú "vychovávať" matku i deti, ako majú žiť s tým,že sa už nikdy neuvidia - no to je nonsens, týranie ... 😝 😠 😠 😠
svätá pravda - berú deti cudzincom, aby na tých studených nechutných lenivých britov zarábali - ved musia živiť kráľovský dvor 😠 a celý tento "úžasný" sociálny britský systém. 😠
sorry, možno mi to vymažú, ale musím to zo seba dostať...
@anna1980 k Tvojmu príspevku včera o 23:46 a ešte ktosi čo tu už pred týždňom písal, že deťom by bolo lepšie v detskom domove ako u skorumpovaných pestúnov - tak na takéto pozor, to by bolo rovnaké zovšeobecňovanie ako napísať, že deťom je lepšie v kvalitnej náhradnej rodine ako v nedokonalej biologickej. To nie je pravda - proste ak sa adopcia či pestúnstvo robí kvalitne, je to tá najlepšia alternatíva hneď PO funkčnej vlastnej rodine. (A verím, že Ty by si to predsa robila poriadne, nie? 🙂) Ak ale zlyháva vlastná rodina (to je našťastie zriedka - ale videli/počuli/čítali sme nedávno, že aj to sa stáva 😔 ), treba hľadať riešenie prv ako je neskoro. Tu je ale na porazenie práve to, že v UK sú až príliš aktívni a krutí pri realizácii prevencie. 😠 U nás naopak je v móde "sanácia rodiny", ktorá často je len na papieri ale momentálne za ňu úradníčky dostanú prémie a dieťa je vedľajšie... proste dva extrémy...
Je veľa detí, na Slovensku vyše 4000, ktoré náhradnú rodinu potrebujú a kde adopcia by veľmi prospela.
Ja sa stretávam s biologickou mamou môjho dievčatka a ona sama mi navrhla, aby som si jej dcéru adoptovala.
Takže ak chceš mať istotu, aj toto je cesta. 🙂
Ivanu so všetkých síl podporujem a urobím, čo budem môcť. Ale si neodpustím, že ma škrie aj to, do akého svetla dostal skvelý anglický systém našich náhradných rodičov. 😒 Ak by sme kvôli UK prebrali verejný názor, že všetko okolo náhradného rodičovstva "smrdí" obchodovaním s deťmi, tak na to doplatia opustené deti.
A na záver - Ak s týmito praktikami v UK neprestanú, vráti sa im to už o nejakých 15 rokov krutou daňou. Lebo násilne odobraté deti si ťažko v dospelosti vytvoria funkčný rodinný vzťah a tak sa im tá demografia poriadne zvrtne... čoraz menej detí v šťastných rodinách a neúmerne viac detí v dysfunkčných rodinách... proste celé zlé...
"deťom je lepšie v kvalitnej náhradnej rodine ako v nedokonalej biologickej"
V tomto s tebou uplne nesuhlasím , nakolko osobne zastávam názor že aj nedokonalá biologická rodina je vždy lepšia ako náhradná. Okrem iného ktorá biologická rodina je dokonalá , myslím že drvivá väčšina z nás robí pri výchove chyby ale ide o mieru závažnosti tej chyby, jej frekvencie a dopad na dieťa.
Rozdiel je v nedokonalosti a dysfunkčnosti rodiny. Ak je rodina dysfunkčná ale je tam snaha k náprave a aj sa to deje za pomoci intervencie pracovníkom kurately a samozrejme ich prísnej kontroly, zas si myslím že deti by mali zostat v pôvodnej biologickej rodine.
Deti z biologických rodím by sa mali odoberat v skutočne závažných veciach - záškoláctvo, alkoholizmus, násilie v rodine.....
Konzulka Chudá je ďalšia čo už dávno nemá sedieť na svojej stoličke.. Pozrite si video od 57 minuty.. Ivana tam hovorí, ako sa konzulka kamarátsky zvítala s Leslie Page, ktorá tie deti berie rodinám, namiesto toho, aby sa zaujímala o SK občanov.. Táto žena nemôže pomáhať SK deťom, lebo je jedna ruka s SS.. http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special...
Baby ,dnes som si pozrela ale len polku ,(maly chcel ist von)
Akoze toto co je?Zase som plakala nad tim chlapcom ,sama mam 9 rocneho doma a toto kebyze mu niekto spravi,ze na ruky puta a odvlecu ho ,ten by sa z toho nespamätal do smrti... ☹
Preboha kde to zijeme na akej planete?Policajti sa tomu prizerali,ten chuj zo socialky,bez citu bez vsetkeho.
Este raz niekto povie ,ako je Britania vyspela a super a mame sa od nej vela ucit ,rovno mu prije*em 😠
Boze ja by som ich zmasakrovala spiny anglicke spinave....to sa neda toto slusne pisat o tejto teme ....
Ze sa tak neboja ist do studia,ze dostanu vonku do drzky ?!
@zuzana581 a ona este neni vyhodena????? 😠
Nečítala som všteko, čo ste tu písali od včera. Ten dokument som včera nevidela, ale z tých niekoľko strán som sa nič nedozvedela, iba že asi nič nové, čo by bolo pozitívne. Čo je nové v tom príbehu pani Ivany? Má ešte šancu?
@maminuska ak si to poriadne prečítaš, presne tak som to aj ja napísala - že to zovšeobecnenie nie je pravda.
Ale všade sú výnimky čo potvrdzujú pravidlo.
Ja zas nemôžem súhlasiť s názorom, že "nedokonalá biologická rodina je vždy lepšia ako náhradná". Teda hlavne s tým slovkom "vždy". 😝 😅
@cinderella. to aj mne vraveli ako toto cele zacalo ze to prilis hrotim ....
čo sa rozumie pod pojmom "nedokonalá rodina" ??? ten pojem je "nešťastne" zvolený 😝 "nedokonalá" rodina môže byť napr. aj taká, kde chýba jeden rodič (z dôvodu, rozvodu, úmrtia a.i...)
@ria_zuzolova myslím, že ide hlavne o slovíčko "nedokonalá", pretože dokonalá rodina predsa ani neexistuje.. ide o to, že neodoberať deti za každú banalitu, ale sanovať rodinu a pomáhať, aby mohla byť spolu, aj keď robí chyby..kto chyby nerobí? Opačným extrémom je práve Anglicko, ktoré dojde s policajným komandom a nasilu napriek protestom odvedú aj veľkého 10ročného chlapca, ktorý jasne dáva najavo svoj nesúhlas, lebo oni zvonku vedia všetko lepšie a vedia, čo je pre koho dobré a ja mám taký pocit, že vlastný rodič je v ich vnímaní dobrý len v zriedkavých prípradoch..
@ria_zuzolova napísala si to naozaj výstižne.... ja som samozrejme nechcela uplne odradiť ludí (alebo seba) od adopcie, neviem ako to presne chodi ,je to len moja predstava....že si rodičia vyberu dieťa z detského domova a o ich pôvode nič nevedia tak preto tie čierne myšlienky .... inak to je sila ,že sa poznáte (myslím s biolog. matkou tvojho dievčatka) aj ju určitým spôsobom obdivujem že ju to neťahá za svojim dieťaťom.... ale niekedy je to takto asi lepšie. pa
presne...to by som chcela vediet... aka je to ta DOKONALA rodina ????? pre dieta. .. Ja vymyslim x miest a rodin kde by bolo mojim detom minimalne z materialnej stranky lepsie, akurat ze "LEN" bez vlastnych rodicov...nemaju kazde vlastnu izbu, vlastnu postel {ten najmensi}, vlastny bazen 😀 😀 a dokonca chudence ani vlastne auto 😀 😀 😀
je to vsetko slovickarenie...myslim, ze by malo platit pravidlo, ze prvorade "pravo" na vychovu dietata ma vlastna biologicka rodina...a az v pripade jej zlyhania ked nie je mozne napriek pomoci zabezpecit jej funkcnost...uvazovat o "nahradach". a dalsim pravidlom by malo to, ze biologicka rodina by sa mala ak nie su rodicia zbaveny svojpravnosti podielat na rozhodovani o nahradnych formach vychovy, dalsie "pravidlo" co mi tu chyba...je ignoracia nazoru deti, teda aspon tych co uz nazor vedia prejavit.
zavedenim takychto Pravidiel...by sa nestavalo, ze niekto HOCIKTO kto nema ani paru o zivote danej rodiny, ci vycuca z prsta obvinenie,ci staci len podozrenie...a uz dieta nasilne ako otroka odvlecu d zufalych rodicov ☹ ☹ ☹ 😠

@cinderella. s tymto bohuzial len suhlasim...