icon

Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich

tromboska
29. máj 2015

Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.

bykaterina
27. mar 2017

@marfikchov ako nazvat niekoho jalovou, je dost krute .. ty prd vies z koho strany je problem ci muza lebo jej. Naozaj keby si bola pri mne tak ver ze teraz po 11 neuspesnom vklade by som ti mozno aj jednu vzduchom chladenu dala.
neviem preco vsetci tkviete predstavou ze vsetky neplodne pary maju miliony na knizke a kazdy rok chodia na exoticke dovolenky,super postavu, auta, domy,super pracu ..
ja tu kocku chapem lebo mnohe emocionalne hovada vidia ze su spolu dlho a zaidne dieta ze je niekde problem .. mna to zo zaciatku dost sralo ked sa nas opytali a potom som im povedla a naco to potrebujes vediet ? a hned bol klud... a tie dristy chodte na dovolenku zadari sa .. no asi prd sa zadari ked nemas vajcovody napriklad alebo je problem v spermiograme alebo iny skratka ...
alebo odpoved niektorých zien ty to nemozes pochopit ty nemas dieta.. lebo ano niektore zeny si myslia ze su nadludia ked maju dieta .. smutne cele toto

bykaterina
27. mar 2017

A co sa tyka adopcie.. nie vsetci chcu cudzie dieta,, a netreba zabudat ze adopcia nie je iba ,,vec paru,, ale celej rodiny.. musia to akceptovat lebo ci chcete alebo nie starí rodicia musia to dieta prijat.. ved niekto ho musia aj mat rad ako babka s dedkom a strazit v case pnky, tiez s nim chodite na rodinne oslavy ,, a povedzme si pravdu nie vzdy sa stava ze dieta adoptovane alebo aj neadoptovane sa chova na 100% a aby vam rodina hovorila no ved to je jasne boh vie co malo za rodicov .. tu to mas teraz ..

marfikchov
27. mar 2017

@bykaterina o slove jalová tu už diskusia bola a aj dôvod a vysvetlenie, prečo som ho zvolila! Pekný deň a nech to na 12x vyjde!

bykaterina
27. mar 2017

@marfikchov asi 12 nebude nie su na to grose nie som onasisova dcera a uz teraz by malo to dieta meno milion dolar baby.
a naozaj odporucam slovo jalova vylucit zo slovnika 😉

karmen007
27. mar 2017

@minutka ahoj, ty máš presne takú povahu ako moja svokra. Neobzeraj sa do minulosti - užívaj si prítomnosť. A páči sa mi tvoje krédo - čo máš, to si váž. Čo nemáš, za tým nebanuj. Aj ja si to veľa krát poviem, ale v mnohých prípadoch alebo situáciách, kde vidíš všade pobehovať rodiny s deťmi - tak ma to rozcíti - vieš mám melancholickú náladu. Kedy sa toto už skončí ? Stále dúfam, že bude zmena a nič. No čo už, treba prijať taký život aký je. Ale nie vždy to tak s ľahkosťou a nadhľadom ide.

ali76
27. mar 2017

@minutka ak beriete takto zivot, tak ja verim ze k vam dieťatko v kratkom case príde, my sami sme cakali 11 rokov kym sme ho drzali na rukách a dnes ma pomaly 6 rokov

bmuller
27. mar 2017

@marfikchov ta karmen napisala 1 prispevok, v ktorom mozno pouzila nie najstastnejsi pojem - lepsie povedane zle pochopeny. a daaavno by sa na to zabudlo, keby tu do toho ktosi uz 5 ci kolko stran nerypal 😝
clovek moze byt nad niecim pohorseny, ale rozputavat vojnu kvoli slovu - no, to je na zvazeni - kym to nespusti lavinu neprijemnych prispevkov, ktore nikam nevedu ... 😉
...at vam sviti slunce v dusi 🌞

mircalla
27. mar 2017

@marfikchov Tiez ako zena, ktora v podstate neplodna je - k detom som prisla vdaka medicine - povazujem vyraz jalova za kruty a bezcitny, ktore osoba s nejakym aspon zakladnym emocnym kvocientom nepouzije.

Nemas ani len tusenie, co taka zena preziva. Ty by sa sa uz mozno davno zosypala, keby si bola na niekoho takeho mieste.

ukulela
27. mar 2017

baby, je mi luto, kam sa dostala diskusia - ale naplno sa v nej odzrkadlilocele spektrum, od hnevu, zaste az po neviem co az ... mozno @marfikchov pouzila prisilne slovo, ale adekvatne k "ake pozicaj, take vrat". precitakte si komentar, na ktory karmen reagovala - ta baba ima pritakala inej babe, ktora sa roky snazila o dieta a popisovala tam svoju situaciu a zmenu zivota, ked sa im po rokoch zadarilo. bol to oznaceny komentar, nic vseobecne myslene, ale reakcia na predosly prispevok, a karmen to vzala osobne aj s utokom a tiez nevyberavym oznacenim.
mam v okoli pary, ktorym sa roky nedari, inym sa podarilo po 10tich riokoch. sucitim a prajem vsetkym zenam, co sa trapia a tuzia podetoch, aby sa ich zivot naplnil, ci uz detskym placom a smiechom, alebo inym zmyslom. agresivne diskusie, vztahovacnost a vyvrsovanie sa na niekom len preto, lebo on ma co ja nie, nikomu nepomoze. neosocujme sa, podporme sa.

mircalla
27. mar 2017

@ukulela Nehvenaj sa, oznacovat neplodnu zenu za jalovu? To nebolo ku konktretnej osobe, ale vseobecne. Velmi prijemne to pre tie zeny nie je.

ukulela
27. mar 2017

@mircalla tak isto, ako oznacovat zenu za primitivku len preto, ze deti su zmyslom jej zivota. su zeny v roznych situaciach, no to, ze jej nebolo (zatial) doprate mat dieta jej nedava pravo urazat inych. pisem to s plnou vaznostou. mam kamaratku, ktora 10 rokov plakala zakazdym, ked dostala ms, no nikdy by sa neznizila k talej reakcii. tiez mam za sebou potrat a viem, ze deti nepadaju z neba zadarmo.
poucenie z diskusie - v dobrom, ozaj - pre zeny, ktore svoju situaciu same nezvladaju psychicky, je hladat pomoc. nie kazdej staci kupit si psa, starat sa o synovcov/netere, alebo venovat charite. niekde ta tuzba po dietati prerastie az do chorobnej a to uz je ten milnik, kedy treba hladat pomoc.

endysa
Odpoveď bola odstránená
bykaterina
27. mar 2017

@ukulela vies aj ty si jedna zo zien ktora nepresla pernamentnym stresom a sudis.. skus si tym prejst tym mnozstvom hormonov ktore mozno casom v tebe vyvolaju zdr.problemy.. a ides tam a mas stale stres najpr ci vobec budes mat vajicka kazda kontorla na sone stres, potom ci sa oplodnia stres, potom zas stres ked to do teba vlozia 2t permanentný stres.. stres to pred kazdým schovat, stres ze nemozes o tom nikomu povedat lebo zas emocionalne hovada budu mat keci z toho ved chodte na dovolenku, nestresuj sa, netlac na pílu,... toto bezne baby pocuvaju .. alebo reci od zeny co ma 2-3 deti no tak nebudete mat neboj to sa utrasie a nie ste prvy ani poslední co nemaju deti..
myslis ze sa to dobre pocuva?
mozem to prepac teraz uprimne ma to vopred mrzi ale pouzijem priklad na tebe.
,, no boze stalo sa mala si MA este budete mat deti ze ta bude z toho hlava boliet, ved to sa stava kazdej druhej a mozno sa to bude opakovat"
myslim ze sa ti to necita dobre lebo si prezila velku bolest ... ani ostatnym babam sa to nepocuva dobre lebo vzdy ked idu do toho pocitaju ze je tu ta moznost ze zas z toho prd a niekolko tisic € je prec a ked chces ist do toho zas musis len zas triet hubu a setrit ale cas ide proti tebe..
a mnohe nemame ani cas a ani peniaze ... a potom uz ani nervy

mircalla
27. mar 2017

@ukulela netvrdim, ze to bolo vhodne. ale z prispevkov @marfikchov jasne razi to, ze take zeny povazuje za menejcenne....citit sa do nich nevie, povzbudit tiez nie, ale komentator na x stran....
Neviem aku pomoc mas na mysli - snad psychologa? Ale no, ziadny psycholog ti s tymto nepomoze. nesnaz sa vcitis do pocitov, do ktorych sa vcitit skratka nemozes

bykaterina
27. mar 2017

@mircalla uplne suhlasim neviem si predstavit psychológa a este chlapa ktorý by ta vedel pochopit a ani zenu ked tym nepresla alebo presla ale hned pri ET alebo dalsom KET bola v tom

ukulela
27. mar 2017

tak ako dobry psycholog/psychologicka dokaze pomoct pri chorobe, rozvode, umrti, tak dokaze pomoct aj s tymto. podotykam DOBRY odbornik. jasne, ze problem nevyriesi, ale dokaze pomoct zene, ktora sa zacyklila a uz nevie zit inac.

minutka
27. mar 2017

@karmen007 vsetky veci sa deju pre nieco. Naj by bolo brat zivot taky aky je a tesit sa z toho, co nam prinasa. Nie trapit sa tym, co neprinasa. Nie vzdy je to vsak lahke. Zalezi i od povahy cloveka. Drzim ti palce,aby sa vsetko na lepsie obratilo

@ali76 dakujem, vase slova ma potesili 🙂 prajem vsetko dobre, nech vam vase dietko robi stale radost

bykaterina
27. mar 2017

@ukulela s chorobou sa clovek bezne stretava, aj so smrtou aj s rozvodom ale nie s tymto ..
tazke tazko vie dotycny psycholog sa vcitit do danej situacie

bobricek1979
27. mar 2017

@ukulela
@mircalla preste ako vraví mircalla nezazijes nevieš pani dotyčná za ten čas vypisovania sa,. " jalovym" mohla venovať dietkam aneb vymýšľať aky program im vymyslí určite by uribila lepšie každá žena sa s tým vydporiadavapo svojom určite to nieje na to byť nešťastná celý život no zvládnuť to musíme akebo bojovať kým sa dá ja dakujem za svojho muža som vďačná aj zaňho len mu je ľúto že ho nemôžem neviem spraviť otcom a tak rada by som zaslúži si tak ako my tu vsetky byť maminy no vieme sa určite posunúť ďalej a žiť zmysluplne aj s tým čo nám osud nadelil hlavne sa tešme zo života taký aký je veď sú aj horsie veci 😉

ali76
27. mar 2017

A neviem naco su tu zeny, ktore nic take nezazili, deti im ako sa vravi spadli z neba, a vypisuju tu take hluposti. Tu maju byt len zeny co sa dlhise snazia a nedarí sa z nejakch dovodov, Tie najlepsie pochopia,čotaka zena prežíva.

bobricek1979
27. mar 2017

@ali76 veď to a celý čas som ju na to upozorňovala v akej skupine je

ali76
27. mar 2017

@minutka dakujem

mircalla
27. mar 2017

V kazdom pripade, videla som totalne beznadejne pripady a nakoniec sa podarilo. a to aj prirodzene. ako vsetko, stane sa to, ked to clovek necaka. u mna to prirodzene neslo v ziadnom pripade, tak podla mna je dolezite vediet pripadnu diagnozu, aby clovek vedel, ako dalej postupovat. niekedy sa ozaj aj prirodzene zadari, len treba byt trpezlivy, inde treba vyhladat pomoc. ak nie niekto proti iVf, vzdy je tu moznost adopcie. poznam osobne 2 pary, ktore si adoptovali nadherne babetka - ano, je to narocne a zdlhave. komunikovala som tu so stovkami zien na tuto temu, verte tomu, nakoniec sa skoro vzdy dockali

nic nie je nemenne. teraz ozaj kocka z jednej temy sa par mesiacov neozvala a oznamila nam, ze sa jej podarilo prirodzene otehotniet. samozrejme sok. nebudem pisat netreba sa na to upinat, to totiz nejde.

Phanta rhei - vsetko sa meni....dnes nic nie je take ako vcera a zajtra ako dnes.

ellsa
27. mar 2017

Moje nervy, to co sa tu popisalo? Otrasne! To je vidno ze niekto len pise o tom ze ma plnohodnotny zivot lebo ma deti ale popritom milion komplexov a zavisti v sebe zivi.
Inak baby co tu pisali o tie premudrele reci, pisete mi z duse. Joj kolko ja sa napocuvam. Je to hrozne. Jak keby ja som nevedela ze existuje gynekologicka, ze existuje umele op, ze existuje adopcia. Lebo ja som z lesa prisla nie?

bykaterina
27. mar 2017

@ellsa nie si v kosi vysedena 😀

ellsa
27. mar 2017

@bykaterina este lepsie 😁 Zvlast tie co ich len rodina presvedcila ze nech nejdu na potrat mudruju ake je materstvo krasne, zrazu nic nie je pravda a dieta bolo planovane a este pikoska...oj kolko sa ona oplakala ked sa im nedarilo! A bude ti take sr@cky tlacit do hlavy.

bykaterina
27. mar 2017

@ellsa tak to vies je to IN 😀 musia ist s dobou, nevydavat sa kvoli detom ale brat sa z lasky 😀

ellsa
27. mar 2017

@bykaterina cosi, doteraz si ju nevzal 😂 Vsak ani nechodili spolu ked otehotnela.

karmen007
27. mar 2017

@ali76 dobrý postreh, pýtaš sa, načo sú tu ženy, ktoré si takýmto niečím neprešli ? No, ja si myslím, že tu prispievajú preto, lebo žiadne iné fórum - pre tieto dámy s 2,3 a viac deťmi - neexistuje, kde by mohli prispievať a písať hovadiny. Veľmi ma to poburuje, ale s tým nič nenarobím. Nezabránime im tu chodiť. Majú deti - určite veľmi ľahkým spôsobom - a nikdy nepochopia, ženy ktoré sa snažia 5 až 10 rokov a viac. Ja si vždy poviem, že tu nebudem chodiť - i jedna sestrička v Brne mi to hovorila, že vôbec by som také príspevky nemala čítať - a ja jej hovorím, že okrem tých xy zlých príspevkov - je tam i veľa správnych, pozitívnych. Hlavne ma zaujímajú tie názory žien, ktoré berú život s ľahkosťou, nestresujú sa a nerobia si z ničoho nič. Lebo ja taká nie som, som na túto dobu až veľmi citlivá. A to nie je dobré. A veľmi sa nad každým slovom zamýšľam - analyzujem - to mám asi z pedagog. praxe - i keď veľmi krátkej. Maj sa krásne.

ellsa
27. mar 2017

@bykaterina ony sa spoznali a povedali si-s tebou chcem mat dieta.