icon

Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich

tromboska
29. máj 2015

Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.

zibi
27. mar 2017

@ellsa a nenalepi a nenalepi dokelu ... 😅

vargatomas1
27. mar 2017

@zibi všetky 3 sú biele syna máme od jeho 3 týždnov z toho som s nim bola týžden v nemocnici bol predčasne narodený

zibi
27. mar 2017

@ellsa no ja som uz stary harcovnik a uz asi trpim uz asi nejakou uchylkou..😝 lebo sa pytam na vystrenia a tak a som zastancom toho, ze si treba veci a vysetrenia porobit, lebo niekedy je len malinka veci a moze to vyjst. Najma teraz sa riesi ta repro imuno a fakt vela bab otehotnelo po vysetreniach a naslednej liecbe aj prirodzene aj po ivf...tak len pre info😉 nech mam ciste svedomie ze som povedala 💃

zibi
27. mar 2017

@vargatomas1 super
lebo sa pytam, sme v poradovniku tiez a dali sme si do roka ..len som uvazovala, sice nemam ani prve este , ale tak treba planovat, ze keby ze druhe, tak mozno uz nie babatko, lebo to by sme zas dlho cakali , ez by som si dala starsie...ty si si dala ake stare 3 roky? ci ?

ellsa
27. mar 2017

@tomiholjubavi tak vidno? ja som rozvasnena uz od rana. Vcera mi vysla na teste ciarka ktora do rana z testu zmizla 😁 Ranny test cisty jak snezik.

zibi
27. mar 2017

@tomiholjubavi no co ti poviem 😀 damy v nesnazich😉 musia drzat spolu 😀

ellsa
27. mar 2017

@zibi ved hej, clovek aspon vie ze urobil pre to vsetko. Mne povedala lekarka v lete ze v novembri ak sa nam dovtedy nepodari mam prist. No ja som sa dokopala az teraz v marci lebo som stale verila...a nic.

vargatomas1
27. mar 2017

@zibi my sme mali do 6 rokov a mohla byt aj súrodenecká dvojica tým že sme prijali súrodencov tak sme nemuseli čakat dokonca v našom kraji sme boli jediný

zibi
27. mar 2017

@ellsa ano treba skusat a do roka ked nic , tak vysetrenia, zbytocne sa trapit a deptat..treba to zobrat zhurta 😀

tomiholjubavi
27. mar 2017

mna celkom nedavno vytocila jedna kamaratka. (inak to sa zriedkavo komu podari..)
Dobre vie, ze uz 5 rokov sme spolu s muzom a vie aj to, ze nemozeme mat deti. Lebo ja z toho tabu nerobim, ani sa za to nehanbim. Kto sa opyta, tomu poviem.

A ona napriek tomu zacne rozumovat: "jooooj, bože, prečo všetky tak tlačíte na pílu? ...ja som neriešila a mám...šak aj ty nechaj tomu volny priebeh...a same sa to spravi ked budes najmenej ocakavat..."

tak hovorim, ze paradna rada...lebo všetky neplodnosti sveta su vsugerovaneho charakteru. asi teda prestanem tlacit na pílu a zly spermiogram sa vylieci sam, zly hormonalny obraz do rana zmizne a vlastne, ked si zlomim niekedy nohu, vys*rem sa na doktora a ono mi to zarastie, ked budem najmenej ocakavat 😂
a ona že: tak pardon, ze som chcela pomoct 😂

zibi
27. mar 2017

@vargatomas1 cize ste si dali takych velkacov ...no super a su pravne volni? az som prekvapena.. a ako si zvykli u vas? deti majju aspon partakov do hry a nie minina nie? super , uzasna si aj s manzelom ♥

ellsa
27. mar 2017

@zibi akurat ze mna tieto vysetrenia a celkovo chodenie po lekaroch depta este viac. Mam za dva roky odchodene aj s chrbatom aj so zaludkom a zlcnikom. Vkuse dva roky mi nieco bolo. Jedno ustupilo, prislo druhe. Ked nic tak aspon chripka, bolest zuba atd. A dnes klinec ten test co som pisala vyssie pre tomiholjubavy. Proste z vecera do rana zmizla ciarka, koniec ako keby tam nebola. A ako som pisala aj v skupine. Vobec to nebola taka ciarka ze hlada sa nemo. Aj na fotke ju je dobre vidno, nazivo bola jasna.

vargatomas1
Autor odpoveď zmazal
ellsa
27. mar 2017

@tomiholjubavi to je najlepsie ked ona sa spyta, ty jej odpovies a bude z teba robit chuderu ze sa stazujes. Vies coho som sa ja napocuvala? Ako som pisala v predoslom prispevku. Za dva roky mi vzdy cosi bolo. Bud to ma vkuse bolela hlava a zuby lebo mi rastu 8cky...mala som zapaleny zlcnik z coho som zistila ze iste potraviny nesmiem konzumovat lebo mi spustaju krce a nasledne reflux. A mala som nadmerne pretazenu lavu stranu chrbta kvoli praci. A vies co som sa napocuvala? Ze to je vsetko v hlave. Ze to mam zo stresu 😂 Ano chrbat sa mi zo stresu pretazil, mala som na lavej strane hlavy tazke myslienky a tie mi tahali telo dolava, nasledne sa stalo toto. 😂

zibi
27. mar 2017

@ellsa no divne..a aky test mas? skus z ranneho nocu este raz
lebo zmiznut nemohla len tak ked tam bola...divne
mozno chybny test

ellsa
27. mar 2017

@zibi urcite to bol chybny test, zmiznut nemoze. Aj keby, tak rano som robila z prveho ranneho mocu a neukazalo ani tuk 😏

zibi
27. mar 2017

@vargatomas1 ano je to tak
ale tak asi boh vie, preco ich dal k vam , ste silna rodina a tym detickam pomozete a oni to na oplatku vratia 🙂 ste uzasni fakt ..nech sa dari
my sme si dali adopciu, do roka a biele tak cakame ... a tiez ratam so vsetkym , ale chceme mimino, lebo mam nadej , ze vychovou a prostredim, sa da nejako ovplyvnit to , cim si clovek presiel a s co si doniesol do vienka ....drzme si palce navzajom🙂
a chcem si vychutnat vonave malicke babatko ... ved to mozno uz nezazijem potom
a to male mimino je rozdiel oproti tym starsim? ze take malicke doslo a tie starsie si toho asi viac doniesli so sebou ze?

ellsa
27. mar 2017

@zibi a mam tie one step testy

santeema
27. mar 2017

@zibi len pre tvoju info, ja som mala v poziadavkach na adopciu aj surodencov do 10 rokov a zaradili ma do poradovnika novembri a na druhy rok v aprili mi uz ponukli 6 tyzdnove dievcatko a jeho 2 rocneho braceka, matka biela-otec neznamy. ale ja som mala v poziadavke aj poloromske. ak si das trosku vyssi vek, tak mas vyhodu. ono sa vravi, ze idu podla poradovnika, ale nie vzdy je to tak, to nechcem povedat v zlom, ale nam ich ponukli preto, lebo sme boli pre nich vekovo najvhodnejsi=najmladsi, ked som sa pytala preco nas tak rychlo oslovili. nevzali sme ich, lebo som bola po 6 ivf ku uz v 7 mesiaci a na 3 deti by som si netrufla a zaroven som rada dopriala malickych parom, ktori na ne cakali dlhsie a nemali stastie mat vlastne ako ja. drzim ti velmi palce, aby bol malicky, alebo malicka uz u vas v postielke rychlo🙂.

tomiholjubavi
27. mar 2017

@ellsa tieto zbrucha doktorske diagnozy su najlepšie 😀 ...všetko predsa začina a končí v myšlienkach a všetko si to ludia vsugerovavaju ...😅
ale najlepši Dr. House je v tomto moj svokor. Ten nezachadza len do tychto karmo-čakier, ale rovno do nadprirodzena.
Lebo ja sa nespalim vzdy na Slnku kvoli fajnovej kozi, v skutočnosti to upír vo mne horí na slnečnom svetle. 😂 😂

tuusfatum
27. mar 2017

@tomiholjubavi "kamaratka do dazda" nema sajnu o com toci. Ma nizke EQ.

zibi
27. mar 2017

@santeema no super...tak uvidime..blahozelam k babatku😇 a dakujem za mile slova

ellsa
27. mar 2017

@tomiholjubavi to uz je iny level 😂 Pocuj a v zrkadle sa vidis?

tomiholjubavi
27. mar 2017

@tuusfatum oh, takych je plnooo... a nielen kamaratky, ale aj tetky, babky, rodina siroka do piateho kolena..kazdy ma chut nieco na tuto temu utrusit..a hlavne teraz, ked sestra caka babatko a to nikomu rozum neberie, ze mladšia čaka a staršia stale nema ...ale teraz vraj budeme "dodatočne motivovani sa pohnuť" 😅

tomiholjubavi
27. mar 2017

@ellsa niekedy by som sa v zrkadle najradsej nevidela 😀 napriklad po sviatkoch 😂

santeema
27. mar 2017

@zibi a este taky pekny priklad adopcie - mam dobru kamosku, ona je adoptovana, uz ma svoje vlastne deticky a svojho adoptivneho tatina lubila najviac na svete, nedavno jej zomrel, urobila by pre neho maximum, aby bolo dobre, bohuzial nebolo. vie aj o vlastnej mamine, ale nema odvahu ju navstivit a vravi, ze ona si nevie inych rodicov predstavit, ako tych adoptivnych. spaja ju s nimi vsetko co jej zivot tvori - zazitky, kazdodenne veci, emocie, sirsia rodina.... su neoddelitelnou sucastou jej a vzdy budu... tak to citi a vravi ona ako adoptovana. urcite vas aj to vase bude lubit a ako pises -vychova a prostredie urobia velmi vela.

zibi
27. mar 2017

@tomiholjubavi ma vysoky prah empatie kamoska...😝
niekedy sa nestacim cudovat, co vsetko z ludi vyleze..a o com sa toci bez nas, to uz radsej nevediet..🙈🙊🙉

ellsa
27. mar 2017

@tomiholjubavi Veru 😂 Najhosrie je ze mna kto nevidel dlhsiu dobu si mysli ze tehotna som, lebo som pribrala z 47kg na 58kg. Raz jeden mi povedal ze naco tajim ze to je trapne. Tak sorry trapka som 😂

zibi
27. mar 2017

@ellsa no skus zajtra...som zvedava..mozno bezpredmetna diskusia pre teba...😍

ellsa
27. mar 2017

Jaj baby, len za poslednu hodinu na kolko "zmysluplnych" komentarov na moju osobu som si spomenula pri vas. Zacnem pisat knihu.