icon

Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich

tromboska
29. máj 2015

Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.

bykaterina
28. mar 2017

@endysa to verim 😀 akurat tu budeme mat krstniatko tak ta sa lepi iba po mm ako spotene tricko. neboj das dole hlavne pravidelne jedz
dakujem ♥

endysa
Odpoveď bola odstránená
zibi
28. mar 2017

@lillik3 ste si adopotovali teda?? super

endysa
Odpoveď bola odstránená
lillik3
28. mar 2017

@zibi aaaaano...5dnove babo

zibi
28. mar 2017

@lillik3 super ...a ako dlho ste boli v poradovniku

inak by som ani nepovedala, kolko zien z kona ma adoptovane babo ... normalne ma to povzbudilo

lillik3
28. mar 2017

@zibi my sme cakali 2r a par dni... Ale to bolo pred 3r... A teraz viem, ze je to na omnoho dlhsie... Ano, je nas dost...ja som na to tiez prisla az ked sme boli v tom "kolotoci" 😀

zibi
28. mar 2017

@lillik3 no hadam je uz vacsia polka za mnou
a babatko super ze? ja verim, je je vaic tych super stastnych pribehov ako tych smutnych 🙂
je to povzbudzujuce .. 🙂
a sa ta chcem opytat, nestretla si sa aj s negativnymi reakciami okolia? ja sa vacsinou stretavam so super reakciami ..no niekedy uvazujem nad tym, co zasa budem pocuvat, ked to babo tu bude..kedze teraz vsetci mudruju ohladom toho ze nemame ..🤐 ha ha ..zaujima ma skusenost cloveka co si tym presiel teiz ..
to iste aj ostatne kocky .... hm?

endysa
Odpoveď bola odstránená
lillik3
28. mar 2017

@zibi ... Ja som sa naucila ludom nejako neverit, takze aj ti co sa tvarili, ze to bere, ZE WAW TO JE AKE PEKNE A SKVELE, vobec to tak nemuselo byt...a jediny kto to predo mnou a so mnou riesil je moja svokra...tak ako bola proti teraz Adama miluje a "bije" sa za maleho ked to je potrebne...a raz som to zazila, ked ho branila 😂.... Aaaa ano, raz jedinky raz sa kamarat ktoreho poznam od 6r (a mam 32r.) sa vyjadril nie velmi pekne na Adama a skrz adopcie... Ale,... Neriesim...zivot ma to naucil, to co je doma je moje a nech si kazdy riesi to svoje a mna nech tym neobtazuju 😝
Aaa co sa tyka genov, vsetko sa da len to chce viac snahy... Aaaaa neposlusne moze byt aj BIO dieta 😉

lillik3
28. mar 2017

@endysa ...nechcene??? Suuu smiesni niektori ludia...to dietatko ktore mame doma je vymodlene, ziadane, vytuzene, ocakavane, vysnivane... A vsetko mozne len nie NECHCENE! A predpokladam, ze aj u vas to je podobne 😊

endysa
Odpoveď bola odstránená
zibi
28. mar 2017

@lillik3
@endysa
dik baby, to som potrebovala pocut..ludia budu stale daco mat a asi sme sa naucili byt nejako silnejsie, ked sme si presli kolotocom neplodnosti...tak vieme zdolat hocico, aj tazke, a nic nas len tak nepolozi ... super

nikola116
28. mar 2017

Ahojte keď čítam príspevky Ach ako keby ste písali môj príbeh čítam to dookola a konečne sa cítim že má niekto chápe moje pocity kamarátky mám už len tie bez detetne Bo tie čo sú mamičky tam to už nebude ono nie kvôli mne Bo deti nemám ale kvôli ním lebo ich témy sú už iné ako tie moje zrazu mame menej spoločného čo je pochopiteľne ... sme iné ale nie horší život žijeme len iný my sme sa rozhodli podať adopciu a áno mám obavy budeme ini už navždy ale ja som bola taká vždy iná ;))) teším sa z toho čo mám ;)moc Vám držím palce na vašich cestách ďakujem za tuto skupinu ste super silne ženy ;)

santeema
28. mar 2017

@bykaterina jasne zle som to pochopila, prepac🙂...nebola som si ista s tymi detmi, ci sa to da. mozno na pestunsku starostlivost je ich tak viac v ramci inych krajov. a je to pravda s tym co pises, vo vasich koncinach ako je zilina, orava a kysuce tam myslim tiez patria je aj viac deti aj vacsia rodinna spolupatricnost. je otazne ci je to lepsie ci horsie pre tie deti. a to s tym upsvarom je tak ako pises, tie panie co tam robia rozhoduju vzdy koho oslovia hlavne pri starsich detoch ako narodene babatka. aj ked pri narodenych detickach sa poradovnik dodrziava myslim. drzim ti velmi palce, nech sa ti to podari, co si zelas🙂

borkavan
28. mar 2017

@mircalla mne sa nepáči, že takto hovoríš, že sú ľudia, čo sú dobrovolne bezdetní. Poznám aj páry, alebo ženy, čo sú nedobrovolne bezdetné. Čo má robiť taká žena v 44-rke, ked je sama bez partnera??? V našej krajine to nie je také jednoduché s IVF slobodnej matky budúcej... atd... tá je nedobrovolne bezdetná.
Alebo sú páry, čo sa snažia všelijako a všelijako to dopadlo zle a už má žena 45 rokov . Jednoducho ty tu teraz doslova "machruješ", prepáč za výraz, lebo možno si tiež skúšala a veľmi dlho a proste ti to vyšlo. Vďaka Bohu, želám ti to.
Ale sú vážne páry, kde to nevyšlo. Adopcia je veľmi vážny krok a musíš pochopiť aj práy, ktoré sa na to jednoducho necítia. tak práve tieto páry sú nedobrovolne bezdetné.

mircalla
29. mar 2017

@borkavan zrejme by si si mala odo mna precitat viac prispevkov na tuto temu, pretoze tento si zrejme nepochopila, ako som to myslela.

Ale skusim vysvetlit - ja poznam pary, ktore absolvuju jeden dva pokusy ivf, vzdaju to, dalej neriesia, pretoze z nejakeho dovodu nechcu - jeden z partnerov co obaja proste na to nemaju chut ani energiu, o adopcii beuvazuju, preto su v podstate dobrovolne bezdetne. tuzba mat dieta je, ale nie je az tak silna, aby pre to podnikli viac....

tak to aj bolo myslene, to, co spominas vobec nezapadala to tohto scenara dobrovolnej bezdetnosti

mircalla
29. mar 2017

@borkavan a ten dovod je casto pohodlnost, nechut dalej pre to nieco robit (co uplne chapem a je to na kazdom, ako sa k tomu postavi) atd atd - skusili sme, nevyslo, nechame to tak. poznam dost takych parov. sanca neplodnych parov na dieta je casto priamo umerna viacerym veciam - tuzba, stastie, vytrvavalost.mnohokrat to, ze niekto to dieta ma je naozaj o vytrvalosti a trpezlivosti a ochote postupit vsetko - aj tu adopciu napriklad

sana bez partnera, ci dlhodobi snazivci bez uspechu su nedobrovolne bezdetni.

mircalla
29. mar 2017

@borkavan a mam napriklad kamosku, co bola na jednom ivf a skratka si povedala, nestoji mi to za to, dalej do toho nejdem. pritom mala uplne vsetky zdravotne predpoklady, aby sa to casom podarilo.
ono pripadne, ak niekto ma do 40-ky ine priority a potom zacne riesit dieta a mysli si, ze to pojde hladko a ono to uz nejde, tak to o tej nedobrovolnosti tiez uplne nebude....bude to o tom
takze nepletme hrusky s jablkami.

bosorkabb
29. mar 2017

S manželom sme uz mali syna,ked sme sa rozhodli ze by sme chceli este dieťatko. Bohužiaľ sa dlho nedarilo a ani nepodarilo. Nakoniec sme sa rozhodli pre adopciu. Dnes máme doma krásne usmievave dievčatko ktoré v pondelok malo 6 mesiacov. Ľúbime ju nie len my ale cela rodina a každý kto sa na ňu pozrie. Netreba sa vzdávať svojich snov. Raz príde ten okamih kedy sa naplnia a budete šťastné. Každej ktorá sa snaží držím veľmi palce aby na konci tunela bolo svetlo,aby sa dočkala krásneho maleho stvorenia ktoré ju bude ľúbiť a ona za neho bude ochotná položiť aj život.

bykaterina
29. mar 2017

@santeema ako pestunstvo je OK ale si predsatv ze dieta ma 17 skoro 18 co s nim ? oni to robia tak ze na posledny rok ho vecsinou beru zas do DeD aby sa prerusilo puto.. no je to cele komplikovane zial..kto ma cas a chut ja tych ludi uprimne obdivujem.. Ono clovek cim viac toho vie tym vidí aj tie negativa co sa za tym schovávaju.. Prenatalne stadium dietata je velmi dolezite a aj ked sa dieta narodi moze byt zdarvotne ok ale zial uz je tak psychicky zle na tom z prenatalneho vývoja ze az :( a preto tieto deticky potrebuju dupel lasky ♥

Len pre tie odkaz co chcu stale ze adoptovat adoptovat aj to je cesta.. nech sa stanu aspon na rok profi rodicmi a uvidia co to je zaberacka.. ze to chce vela lasky pokory a porozumenia a super partnera

smejka
29. mar 2017

@bykaterina nie nie...s pestunstvom to tak nie je...ziadny DeD...proste pestu konci pravne plnoletostou...to vsak neznamena ze dieta zbalime a ide kade lahsie ..vznikaju vztahy..tie su na cely zivot

santeema
29. mar 2017

@bykaterina urcite to nie je lahke, hlavne v obdobi dospievania a ak su zmiesane deti, bio a adoptovane este narocnejsie. rozpravala mi o tom ta pani za upsvaru z jej skusenosti a skusenosti ludi. co uz, ved veci su na to, aby sa riesili a uz je to na kazdom cloveku, nech zvazi pre a proti. ale ja keby nemam vlastne by som to riskla🙂. ta tuzba mat dieta, by bola silnejsia. ale to je iba moj nazor na to. nemam s tym priamu skusenost,, tak nemozem nic konkretne napisat. iba kocky tu co maju deticky adoptovane a su v obdobi dospievania uz, tie by ti napisali ake to je. mozno to nie je az take zle.

bykaterina
29. mar 2017

@smejka ale je ja som sa na to pytala že prave aj v profi rodinach to tak robia.. tvoje vztahy su celemu upsvaru s prepacením vies kde ..zial a nedaj boh ze si chces dane dieta adoptovat ak je pravne volne pocas tvojho pestunstva tak robia velke obstrukcie.. zial taka je realita.. mozno nie vsade na SK ale zial v urcitych krajoch urcite

smejka
29. mar 2017

@bykaterina lenze ty to tu pleties..predsa profi a pestu je uplne nieco ine...
Ja som pisala o pestu..a viem o com hovorim..procesom sme si presli 2x
Kto chce ist do toho musi mat skutocne odhodlanie..vtedy sa zvladnu vsetky prekazky...

smejka
29. mar 2017

A nie hladat stale nejake negativa...tadial cesta k uspechu nevedie...

bykaterina
29. mar 2017

@smejka ja som pisala aj o profi aj o pestunstve.
mala si ty osobne deti vo veku 17-18 rokov ?
ja ovladam neboj aky je v tom rozdiel ze pestunstvo je platene a ze dieta mozes mat do veku 18r. a ze profi je pracovno pravny vztah a ze si vlastne zamestnancom DeD..
toto rozlisenie je obsiahnute v zakonoch 36/2005 a 305/2005 .. neboj ja vsetko ovladam pisala som o tom dve prace.. stretavam sa s ludmi s akredit.subjektu, mam kamosku co robi v diagnostaku bola som tam aj pozriet...
a ano mas pravdu ze netreba hladat negativa,.. ale netreba ani podsuvat ludom same pozitiva a ked pride na lamanie chleba idu sa odbachnut obrazne samozrejme .. lebo vsetci to licia ako keby to bola prechadzka ruzovou zahradou a v podstate len bio deti su problemove ...

bosorkabb
29. mar 2017

@bykaterina ja mám vo svojom okoli,vlastne priamo v rodine pestunov ktory maju deti 16 a 18 ročné. Nikto ich nikam nezobral,študujú a su u pestunov v jednom kuse od kedy k nim prišli. Kontrola z uradu prisla iba 4 krát odkedy su v pesrunstve. Majú este jedno adoptovane,mali ho v pestunstve teraz sa uzatvarala adopcia,dievčatko ma 8 rokov. Tie staršie deti su tiež pravne voľne uz určitý čas,len tam sa rozhodli ze adopciu priesit uz nebudu,hlavne pre vek detí. Deti su slušné,milé a učia sa v pohode.
@smejka má pravdu je veľký rozdiel medzi pestu a profi. Naša malá tiež nebola právne volna ked sme si ju brali,preto máme pestunstvo a riešime adopciu. Jej sestra v inej rodine to mala rovnako.

smejka
29. mar 2017

@bykaterina hmm..dobre..ja som sa tu nechcem chytat za slovicka...kazdy mame svoj pohlad..
Pisala som ze to nie je prechadzka ruzovou zahradou...ale stoji to za to popasovat sa...nikde nie je zarucene ze s biodetmi problemy nebudu..
Kazdy mame svoj zivotny pribeh...pre mna bola toto schodnejsia cesta...

bosorkabb
29. mar 2017

@bykaterina a aby som nezabudla,mne boli súdom určené práva a DeD tie prava stratil. Nema na dieťa už viac nárok. Jedine ze by som ja chcela zrušiť pestunstvo. Mam to tak aj v rozsudku.