Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich
Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.
baby no neiem ale kazdy kraj inak ..teraz sa vseobecne caka cca 3 roky
najdlhie co som citala pocula caka zilinsky kraj, tam aj 5 rokov
ja som bola asi pred rokom aj pol cca 45 chalan a teraz po roku aj pol sme 14 v poradi ..cize ono to celkom ide... netreba sa nechat odradit a cim skor spravit pripravu
@tomiholjubavi nemoes si spravit pripravu na sk a zobras si babo z sk? ked sa u vas tak dlho caka..? myslim, ze ako slovenka by si mohla, a ono sa to da..akurat tu pripravu by ste si museli nejako naplanovat, ale cez sukromky sa to da pekne spravit
my sme sice sli cez urad, ale natahovali sme to kvoli zamestnaniu, ..raz sa nemohol mm uvolnit a raz ja ..tak nam to trvalo dost dlho.nasa to hrozne poctivo brala - ale viem , ze sa da aj dohodnut....
a ja tvrdim jedno, treba ist do pripravy, treba sa zapisat, a cakas tak ci tak ...tak mozes cakat v poradovniku a raz si povies, ze si dobre spravila
tie veci o detoch porblemovych si netreba pripustat ..poznam asi 4 dospelakoch adoptovanych a uplne su v pohode, maju rodina, ako deti neboli vobec konfliktni .. plus aj teraz co poznam baby co maju adoptovane deti, tak skoro vsetky su zdrave, co som pocula maju mozno nabeh na astmu , lebo bio matky fajcili ..ale to sa da zvladnut a to mozu mat aj deti v klasickych manzelstvach co nie su adoptovane..lebo niektore fajcia a kaslu na to ze su tehu ...a maloktora sa prizna... netreba sa bat a nechat odradit, a stale mozes dieta odmietnut ... ono uz pri tom ako ti idu babo ukazat ti povedia ze ci je zdrave, co mu je, z akej rodiny vyslo atd...cize stale mozes povedat, ze nie ..a treba radsej na dobre mysliet ako na zle ...a ja hovorim, stale je lepsie byt v poradovniku, dat odklad, nezobrat si babo ..ako nemat nic ..psychicky to posobi velmi zle ..mozno ked to tak vysvetlis mm , tak to pochopi a inak zoberie
@bykaterina trošku vám do toho vstúpim, sme živým príkladom ZA kraj.Boli sme na samom konci poradovníku v 08/2015 a dali sme si voľnejšie podmienky, aj súrodenci, aj polorómske, do 3 ročkov. Volali nám 17.03.2016, že majú pre nás chlapca a dievčatko, 3 a 5 r., že ich nikto nechcel - teda boli 3 x ponúknutí na adopciu v TN kraji, a od júna máme doma dve klbká, ktorí sú úžasní, zdraví a sme šťastní. Záleží na tom, čo človek chce... Ja napríklad nechápem páry, ktoré si totálne úzko vyprofilujú, že chcú také, také a také dieťa, a iné nie, aj keby naň mali čakať 10 rokov. Proste my sme šli pozrieť spis ale už sme vedeli že ich chceme, a len sme sa tým utvrdili a neľutujem to...
@tarrra ano ja pisem o detoch ktore hlavne su ziadane cize od 0-1 roka. a nie vsetci si zakliknu surodencov ze chcu.. lebo napr. doma uz jendo maju alebo chcu iba jedno.. Zial je velmi malo parov ktore chcu romske dieta a ja ich chapem hlavne teraz ked sa rozsiruje extremizmus
a presne to je to ze ich v TN nechcel a az nasledne su ponuknute inde presne ako som pisala a ver ze neboli ponuknute iba 3 rodinam
u tychto deti co su starsie je vyhoda ze uz sa neprejavia vacsinou vývojové vady..
drzim palce a zaroven gratulujem ze uz ste rodicmi ♥
@zibi ja som z Prešova, takže tu v www.adla.sk
@kubkova no lebo napr. nk bunky by mali byt do 12 .. vtedy je naj sanca ze sa babo uchyti
inak si v mojej skupine? dala som tam teraz jeden clanok ohladne nidacie...a ze ALA pomaha uchyteniu embrya ... ja tiez rozmyslam, ze to vyskusam ... vyzera to slubne
a co vam povedali, ze preco to nevychadza?
@tomiholjubavi chcela by som ta povzbudit s adopciou..ze ak si odhodlana tak to bude pre teba najlepsie tozhodnutie v zivote...nehovorim vsak ze je to prechadzka ruzovou zahradou...kazde dieta si nieco so sebou nesie...my sme mali deti od roka...kazde ine i ked z toho mame dvojcata...niekedy sa mi zda ze dohnat ten rok mimo nas je fuska...ale da sa to...najstarsi ma 12r...uci sa dobre..dvojky maju 8r...a ide to s nimi i ked nehovorim ze nie su ziadne problemy...chcem ti iba napisat ze ja poznam vela rodin kde adopcia dala zmysel zivota...kde su krasne vztahy...
Ahojte môžete mi prosím poradiť či keď chceme ísť z priatelom na umele oplodnenie musíme byť manželia 🙂
@dadulik243 nie nemusite byt a CAR si mozes vybrat ake ty chces nie co ti nanuti tvoj gyndos
@tomiholjubavi a este som chcela doplnit ze po narodeni dcerky vsetci traja ju zboznuju a niet rozdielu...asi len v tom ze mne je lahsie na MD lebo s prirodzenostou reagujem na jej potreby...co pri chlapcoch boli casto dohady co asi chcu...
@zibi ano zazraky..ja to tak beriem
@dadulik243 ahojkaj aj my sme boli s partnerom na umelom oplodneni v Martine.Vobec nemusite byt manzelia,staci ked tvorite par ktori tuzi po babatku 🙂 Manzelmi sme sa stali az minuly rok a to uz maly mal 2 rocky. Drzkam palceky nech sa sny stanu skutocnostou a nech mate malinkeho drobceka co najskor pri sebe 🙂
@endysa nie kvoli veku ani nejdeme do toho. stale sme dufali v IVF a 11 vkladov a ani tuk
@endysa mozno vyzeram 😀 ale mam uz 38 a mm 49 mal minuly tyzden 🙂
@endysa dakujem 🙂 teraz vyzeram horsie trosku lebo som hutala 13 liekov hormonov denne takze som nakynula 😀 a ani mm nevyzera ze na buduci rok ma 50.
drzim palce ja som vzdy chcela 3 deticky ♥
@zibi hej je v tom obrovský rozdiel
Uprimne za mna....boli sme nedobrovolne bez dietata skoro 10r (a ano skusali sme aj umele) ale uprimne, vsetci dookola mi hovorili, ze kolko parov je bez deti a ustoja manzelstvo... Len, ja som si to nevedela predstavit a tusim ani moj manzel, hoci o tom nikdy ani len necekol... V nasom pripade, aj ked sa velmi milujeme, casom (za par rokov) by som to JA neustala... (a tusim ze ani moja polovicka).... Ale teraz sme stastni, tak naozaj...a nie, adopcia nie je beh na kratke trate 😉

@kubkova a mas repro imuno spravenu?