Bola som na interupcii
Ahojte chcem sa podeliť o moje trápenie bola som na interupcii v 1 trimestri musela som ododna čo som otehotnela som mala veľmi zle pocity žiadna radosť iba strach stres úzkosti mala som aj krvácanie jemne proste nemám prácu živí má manžel zatiaľ mame 5 ročnú dcérku je mi jasne že tu príde veľa nenavistnych komentov ale bolo by to podľa mna tak cele tehotenstvo som už niekoľko rokov doma keďže muž robí v zahraničí sme poväčšine samé všetko je na mne a druhé som už nechcela stalo sa mali sme si dávať pozor je mi to jasne ale to už nevrátim ja som sa hlavne bála že sa mi vráti depresia ktorá sa u mna prejavila rok a pól po pôrode tri mesiace som mala úzkosti strach zo smrti výrazne som schudla ale o malú som sa postarala nakoniec som sa z toho dostala sama a zrazu sa mi to prejavilo na novo teraz už som nevládala nemohla som spávať vkuse som sa presviedčala že to druhé musím zvládnuť ale neprichádzalo to myslím že to bolo najlpsie rozhodnutie momentálne ... ako stresovať plod od začiatku do konca
@lilinkaaa29 obávam sa, že tu bohužiaľ pochopenie nenájdeš, je tu veľa žien, ktoré roky robia všetko možné aj nemožné, aby raz porodili svoje dieťa. je príliš bolestivé pre ne čítať to, čo píšeš. Nik nemá právo ťa súdiť, ale snaž sa uzavrieť to v sebe čo najskôr a navždy - vzhľadom na tvoje predošlé psychické problémy.
Ja píšem za seba, ako za ženu ktorá roky nemohla otehotnieť a podarilo sa až vďaka ivf - ja ťa neodsudzujem, je to tvoje rozhodnutie s ktorým musíš žiť a ktoré ťa asi bude ťažiť. A úprimne, radšej to zariadiť takto, ako by si mala celý život trpieť, poprípade mať k dieťatku odpor. To by bolo horšie ako UPT. Ja nevidím dôvod byť naštvaná na ženu, ktorá isla na UPT, máloktorá toto rozhodnutie spraví len tak z dlhej chvíle a nie je to pre ňu ľahké. A hlavne, to že ide žena na UPT neni príčina toho, že iné nemôžu mať deti, tie deti by nemali aj keby si to dieťa nechá.
Môžem len doporučiť nejakú spoľahlivejšiu antikoncepciu aby sa toto už nestalo.
Takže prajem veľa síl 🤞
urobila si tak ako si cítila, ano jedno dieta sa zvlada lahko, dve deti je to rozdiel a ak si prešla tym čo si prešla tak je to takto lepšie,
zariad si antikoncepciu ,nikto právo ta sudit pre krestanstvo, oni by sa mali starat o svoje problém ale riešit druhe je lahšie
pozri ja by som 4 dieta tiež nezvladla vôbec zdravotne ani finančne a ani časovo ,urobila by som to isté čo ty , nemáme moc že ked nechceme mat viac deti dat plodnost inému , keby to tak bolo ihned všetku
bud rada že si mohla vôbec ist na interupciu , nebolo to lahké, už to nezmeníš nerieš ...venuj sa dcérke aj sebe to je podstatne
@lilinkaaa29 vlastne neviem čo týmto prispevkom sledujes... na tejto stránke sa sice preberajú rôzne témy ale je tu aj vela mamiciek a aj snaziliek a tym sa to určite dobre necita. Dala aby som posledný halier za to aby som mala bábätko.. Ale verím že nabudúce budeš opatrnejsia a budeš sa chrániť aby si toto nemusela spraviť znova.
Z depresie sa sama nedostaneš,bez liekov a dobrého psychiatra nie.Možno keby si mala správnu liečbu a podporu od manžela a rodiny,tak by to dieťa žilo.Nemyslím,že si urobila dobre ,ale už sa stalo.Nie si s tým vyrovnaná,o čom svedčí aj tento prípevok,veď túto info si si mohla nechať pre seba a myslím,že potrebuješ odbornú pomoc.Je smutné,že tvoj manžel nevidí ako sa trápiš,ako chudneš,je smutné,že si už tak dlho doma a nemáš sociálne kontakty,že nemáš prácu,kde sa vykecáš s kolegyňami a to ti neprospieva.Dúfam,že zistíš aj sama,že potrebuješ zmenu asi v tomto poradí....psycholog+psychiater....po zlepšení psych. stavu nájsť prácu ...stabilizovať sa psychicky,sociálne aj pracovne.
Ty pises,ze si mala depresiu a bala si sa,ze sa vrati...
No neviem...
Po tom potrate sa ti nevratila???
Lebo ja by som plakala,kade by som chodila.
Skor by som sa bala,ze sa depresia spusti po potrate.
A myslim,ze k tomu smerujes.
Ked mas potrebu zdielat to na verejnom fore,nieco nie je v poriadku
Nechcem ta sudit,ale uprimne ti poviem,ze ja pre toto pochopenie nemam.
Pretoze ja patrim presne k tym,co cely zivor hladaju sposob,ako mat dieta.
nedokazem si to predstavit a nedokazem si predstavit,ako budes zit dalej ...
Ale tak...snad ti to pomohlo...
Ja nepochopim nikdy,preco sa k tomuto clovek dokope....😥
Dala by som vsetko za to mat dieta,ktore bohuzial nemame,ale aj tak ta chapem a asi si urobila dobre. Lepsie ako by si sa mala zblaznit. Dieta potrebuje milujucu mamu a nie zrutenu mamu. Neobzeraj sa do minulosti,urobila si ako si to citila. Ucite to nebolo lahke rozhodnutie.
@lilinkaaa29 len tak pomimo trocha teraz ale pouzivaj bodky alebo ciarky fakt sa to zle číta. Aj veta dava iny zmysel ked je bodka čiarka a keď nie je.
@milka1988 len tak pomimo: ked uz ides ziadat o ciarky, pouzivaj ich aj ty. Zle sa to cita.🤦♀️🤦♀️
@lilinkaaa29 tak zariad aby si neotehotnela UPT nie je antikoncepcia a pri 5 rocnom dietati uz by si mohla pracovat aby si sa pripadne vedela onsvoje dieta postarat (stat sa moze vselico v zivote) a nemusela svoju dceru davat do domova napr
dietatko mohlo ist na adopciu...ale nesudim nikoho rozhodnutie, len pripominam, ze nezabudnes na to. da sa s tym zit, ale zabudnut nie - nazory zien, ktore tym presli - ja nastastie nie 🙂
zvaz dobru antikoncepciu a mozno aj podviazanie vajecnikov. ja sama to mam a je to perfektny pocit "neobavat" sa
@janula12345 myslim ze v mojom pripade islo o dost kratsi text kde ta ciarka az taku skodu nespravila. Ako v takom dlhom prispevku ako napisala zadavatelka. Tam to fakt nevie clovek kde co zacina a konci....
Včera alebo predvčerom tu bola téma, ako chcela jedna mamička robiť osvetu o núdzovej antikoncepcii, že je to svinstvo, ako to ublíži telu atď. A práve tu by možno pomohla. Nikto nevie.
Nesudim, každý si je strojcom svojho šťastia.
Navstiv psychologa. Pomoze
Keď potrebujes pomoc, čítala som na úlomkyženy dobrú recenziu na poradňu Alexis. Bolo to tvoje rozhodnutie. Ty s tým budeš žiť. Ale nie je hanba vyhľadať odbornú pomoc. My tu nie sme odborníčky na také veci
@lilinkaaa29 no a? Každý nech sa stará o seba. Rozhodla si sa, ako si to v tej chvíli najlepšie cítila. Ja ťa neodsudzujem.
napis do poradna alexis
@lilinkaaa29 Prečo vlastne nepracuješ ? Dieťa v škôlke...tak sa ani nedivím, že máš depku...to z toho ničnerobenia ☹
@lilinkaaa29 Je to Tvoj život, Tvoje rozhodnutie. Neodsudzujem Ťa... prajem Ti, aby si našla pokoj a pri depresiach radšej vyhľadaj pomoc.
Napíš, alebo zavolaj sem: www.alexisporadna.sk
@lilinkaaa29 ahoj. Viem že sú to už roky. Ja ti chcem len povedať. Muža mám na kamióne som sama zo synom stále všetko je tiež na mne po 6,5 roku som zostala tehotná neplánovane. Zvládla som všetko. Tehotenstvo ťažké a náročné. Mám krásnu dcérku. Zvládam všetko aj keď je to fest náročné. A to už mám dosť vyšší vek.

urobila si to, čo si si predstavovala ako východisko a riešenie. nikto nemá právo ťa súdiť. dôležité je, aby si sa dala dokopy kvôli dcérke a kvôli sebe. držím palce🍀