Čo robiť, ak ma priateľ posiela na interrupciu?
Ahojte, pise sa mi to zle ale nemam sa komu vyrozpravat. Vcera som si robila test a zistila som te som tehotna. Mame uz krasneho trojrocneho synceka ale priatel ma posiela na interupciu ze on nezvladne to ani po psychickej ani po financnej stranke dalsie dieta. Ja som stale odcudzovala zeny ktore isli na potrat a nikdy by mi nenapadlo ze sa dostanem ja sama do takej situacie. Poradte co robit
@petulka2903 to sa väšinou tak deje, že najskôr odsludzuješ a potom sa ty do takej situácie dostaneš.. ale k veci, ty si myslíš, že by si to psychickej a finančnej stránke zvládla? Vieš, je to tvoje telo, dieťa v tvojom tele, posielať by ma mohol koľko by chcel.. ide o to, ako to berieš ty
@petulka2903 toto je niečo na čo musíš sama v sebe nájsť odpoveď… či chceš ty dieťa, či si vieš predstaviť to zvládnuť bez partnera alebo si aj ty viac naklonená ukončeniu… nikto z nás nebude žiť s tvojim rozhodnutím, či už jedným alebo druhým, nech tu hovorí ktokoľvek, čokoľvek… ak sa máš s niekým poradiť, tak s najbližšími
Ja som stale tuzila aby mal surodenca, nechcem ist na potrat ale zase nechcem pozerat na to ako by to bolo pre neho nechcene dieta.
@petulka2903 a on je v pohode s tým, že bude pozerať na to, že to bol nechcený potrat?
Ochranu ste mali? Chránila si sa nejako pred otehotnením ? Asi nie
Tak teraz treba prebrat zodpovednosť ako dospeli ľudia, riadne dieťa donosiť porodiť a vychovať
Priateľovi len jedno: sexovat áno, tak sa aj starať
Tvoj trest od pána boška aby si nesúdila iných?
@petulka2903 a ako ste na tom finančne teda? Máš prácu alebo si na RD? Priateľ pracuje? Máte vlastné bývanie? Keby ťa opustil, máš kam ísť s 2 deťmi? Máš dobrých rodičov, ktorí by ti pomohli? Treba si skúsiť zodpovedať tieto otázky a možno nájdeš odpoveď.
Ja by som s takým chlapom nevedela žiť ďalej.
@denisa_deniska toto je najhorsie ze ano
@petulka2903 tak zato asi taký chlap nestojí, aj keby ideš, aj keby nejdeš na interupciu. Musíš sa rozhodnúť ty, či to zvládneš, držím palce
@petulka2903 ahoj,sadnite si ešte zopárkrát ku tomu.
Rozoberte finančnú situáciu, bývanie a podobne.
Nie je na Tom nič sobecke,keď sa niekto na to aj psychivky necíti.
Aj keď no plakať nad rozliatym mliekom,ale máme už tu možnosť, či nechať alebo nenechať.
Čo tam po ostatnych.
Vy sami si to rozmyslite
Ja otvorene hovorím,že aj pol dieťaťa stačí
2 deti máme a je to na mňa veľa,niekedy som rozmýšľala nad troma ,ani za svet.
@petulka2903 mas 3rocne dieta, takze snad pracujes a budes mat matersku. Ak si dieta nechas, mozes ist skor do prace a chlapovi pomoct s financnou strankou.
@petulka2903 ak si presvedčená, že to zvládneš s deťmi sama, tak si to nechaj. Ak si odkázaná na priateľa, tak...sama sa rozhodni. Nespoliehajte sa na nikoho, ani na rodinu, ani priateľa. Lebo on sa môže zdekovať, a jediná jeho povinnosť bude platiť alimenty. Ale starať sa budeš ty.
Ahoj, mám dve deti a takúto skúsenosť nemám. Poznám ale pár žien, ktoré na potrat šli a z 5tich to neľutovala len jedna, t.j. štyri to ľutovali, psychicky boli na tom zle. Vieš čo to znamená ísť na potrat? Resp.co ti spravia v nemocnici? Mňa už odrádza to, že viem ako sa to robí a že to malé vo mne je živé.....
@petulka2903 najväčší darček pre dieťa je súrodenec ...a čakáte len druhé dieťatko predsa ....to zvládnete určite ...a za mňa dve sa vychovávajú lepšie ako jedno....jedno je pre strach, sa hovorí....a dve sa lepšie potiahnu životom, uvidíš ..
Chlap, co by ma posielal na intetupciu by u mna skoncil.
@petulka2903 zistili ste to vcera. Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. Nechajte si cas na premyslanie, zvazte vsetky moznosti podla vasej situacie…ja mam dvoch chlapcov, druheho sme planovali ale sokovalo nas, ze to vyslo na prvy sup. Tiez sme ten sok potrebovali spracovat. Teraz maju 5,5 a 3,5 a su velki partaci. Vedia sa pohrat aj cely den spolu, mam pocit, ze mam pri nich viac casu ako pri jednom. A hlavne, doma je veselsie, iba s jednym dietatom by to bolo tiez urcite fajn ale s dvoma je to vacsi sranda (a obcas masaker 🫣).
@petulka2903 nechod na interupciu bude ta to trapit
a on sa ako chranil, aby nemal druhe dieta? co pre to urobil?
Ja tiež súhlasím, že dvaja sa aspoň spolu zahrajú a aj tebe bude veselšie.
Naozaj ste na tom tak finančne zle? Možno by vám niekto aj podaroval oblečenie a nejaké ďalšie veci.
V prípade, keby ma partner posielal na interupciu, veľmi by klesol v mojich očiach.
@petulka2903 keď ho zvládol urobiť tak sa snáď zvládne aj postarať... Urob ako ty cítiš ale ver , už len preto keď tu píšeš a chces sa poradiť s cudzími ľuďmi budeš mať celý život výčitky a už nikdy nebudeš mať s ním vzťah aký si mala...zapamätaj si priateľ môže byť dočasný ale tvoje dieťa tu bude navždy...a odporúčam ti pozrieť ilustračné video ako sa vlastne taká interupcia realizuje...mne prišli až zle...
@petulka2903 a zvládli by ste to finančne? Pretože od toho sa odvíjajú ďalšie pocity a rozhodnutia... Je rozdiel "chcieť" súrodenca a reálne si ho môcť dovoliť, aby to bol naozaj život a nie iba prežívanie. Ako to vidíš?
prejdite si prijmy, daj si par dni na premyslenie, pravda je taka, ze ty budes s tymi myslienkami co by bolo keby zit cely zivot, teba sa vsetko co nastane dotkne, muz dieta nenosi, drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek, aby si to zvladla
Nechoď. Zvladnete to.
Veľmi, ale veľmi si rozmysli čo urobíš. Je to zásah do tela a môže to poriadne zamávať tvojou psychikou, keďže tvoja prvá reakcia bola, ze "chcem súrodenca pre svoje prvé dieťa". A ty sa budeš vedieť pozerať na človeka, ktorý ťa posielam na potrat? To nie je jeho telo, tak sa mu to ľahko hovorí.
Ved mu povedz nech pred Tebou odstrani to 3 rocne, ved dieta alo dieta… to tiez zmarni? Ako ja by som taketo nieco povazovala za koniec vztahu. Mal ist na vazektomiu debil
keď Ti takto povedal tak sa priprav, že na deti môžeš byť aj sama
Pýtaš sa na nesprávnom mieste. Tu je 99% ľudí proti potratom, potrat je neprípustný, zlý, najhorší hriech zo všetkých hriechov. Očividne nemáš podporu v manželovi, musíš preto sama vyhodnotiť či to zvládneš. Nikto z týchto ľudí čo ti tu radia ti pomáhať nebudú.
Máš jedno dieťa s frajerom. Nechráníš sa a čakáš frajerom druhé dieťa. Dieta ste neplánovali. Alebo ty si naschvál otehotnela? Je to veľká zodpovednosť. Mali ste sa chrániť obaja, keď ste dieťa nechceli. A nie je to tak, že aspoň sa súrodenec záhra s niekým. To je hlúposť. Je to záväzok na minimálne ďalších 20 rokov. Nastrbi ti to vzťah, budeš vedieť uživiť dve deti sama? Ked v dnesnej dobe je aj 1 dost. Rozhodnutie je na tebe.

Odkedy mam dieta a viem ako je vychova dietata narocna psychicky, fyzicky ale aj financne , nijak sa nad takymto rozhodnutim nepozastavujem, ked viem ze si to situacia zial vyzaduje.
Naopak nemam rada tie reci nejak bolo nejak bude, lebo cudzi ludia Ti ho cele dlhe roky vychovavat nebudu... lahko sa hovori.
Musis s tym ale suhlasit aj ty, je to Vase dieta,nie iba dieta tvojho muza.