Detské sebauspokojovanie navzájom medzi deťmi - ako ďalej postupovať?
Ahojte baby. Už z nadpisu je vám asi zrejmé aký mám problém s takmer 8-roč.synom. Nedávno sa mi priznal,že jeho o rok starší kamarát plus jeden 12-roč. ho nabádajú,aby si navzájom robili dobre a to takým príšerným spôsobom,že mu dávali pipíka do ritky alebo do úst. Syn sa mi s tým zdôveril z dôvodu,že mal toho plnú hlavu a chcel,aby som to vedela. Na moju otázku,či sa mu to páčilo odpovedal,že bolo to príjemné,ale on to nevyhľadával,ale keď to chceli oni,tak si to nechal so sebou robiť. On to jedine inicioval s dievčaťom - rovesníčkou,ale to skôr také šúchanie sa o seba. Mám z toho celého hrôzu a netuším ako s tým naložiť,aby sa to viac-krát neopakovalo. Povedať to nebudem môcť nikomu,pretože som synovi sľúbila,že to nikomu nepoviem.Máme medzi sebou dobrý vzťah,veľa sa mi zdôveruje,dokonca aj s takouto chúlostivou vecou a ja by som nerada sklamala jeho dôveru. Potom by sa mi už nikdy s ničím nezdôveril. Takže sociálku do toho ťahať nechcem,to by ho vypočúvali a navyše nerobil to pod nátlakom. Proste deti prišli na niečo,čo im robí dobre,tak to skúšajú,akurát môj syn si zjavne uvedomuje,že je to veľmi zlé,tak sa mi s tým radšej zveril.Vďakabohu.A možno aj dúfal,že to nejako zastavím. Len sa bojím následkov a toho,aby sa to viac krát neopakovalo.Lenže problém je v tom,že sme veľmi malá dedina a tu nie je možné,aby sa nestretli.Zakázala som sa mu s nimi hrať,ale úplne sa im žiaľ nevyhne.Baby stretli ste sa s takýmto niečím? Čo by ste vy s tým robili? Ešte podotknem,syn nemá mobil,ani tablet,iba na PC chodí (nie denne) a aj to má svoje konto,má ho obmedzené a nedostane sa na ňom na hocijaké stránky a navyše,manžel to má prepojené s mobilom. Takže odtiaľto to nemá. Poraďte mi prosím vás ,ako by ste to riešili vy.Ďakujem.
@heidy222 Ďakujem,asi začnem tým psychológom a zavolám aj do centra nádeje,ako mi tu jedna mamina poradila.Žiaľ u rodičov tých chlapcov asi moc nepochodím.
@zazvorka87 Veď práve,on je ešte stále taký detský a to mu už pomaly ťahá na 8 rok. Skúsim nejakú odbornú pomoc. Ďakujem za pochopenie.
žiaľ žijeme v dobe, kde sexualita ide veľmi napred. za našich čias ak sa niekomu podarilo niečo intimne na zakladnej, bola to hamba jak svet. dnes je toho kopa...decká machrujú maju kopec prázdnych rečí navzájom sa prekonávajú v počtoch. častokrát 11ročné deti s tým začínajú len preto, že sú zvedavé-nie preto že by mali sexuálnu potrebu...8 je silná káva ale tak deti sú ľahko zmanipulovateľné a v tejto sexom presiaknutej dobe ešte ľahšie. verte, že to nieje problém len vašeho syna. počula som v okolí viacero prípadov o " včasnej sexualite detí"...myslím že táto téma je veľmi dobrá na to, aby sa každý rodič zamyslel, či sa to netýka aj jeho dieťaťa...s dieťaťom sa treba veľa veľa rozprávať...nie dávať mu vlastné názory ale napchať do ňho kopec informácii- o tom ako sa na to môže pozerať v budúcnosti o pohlavných chorobách o hambe v prípade dievčaťa o tehotenstve- a dúfať v najlepšie. rodičov ďalších detí by som určite kontaktovala... v at v treťom ročníku ZŠ fičí sexuálna výchova-kde ukážu deťom ako natiahnuť kondom na penis...myslela som si ešte dva roky dozadu že je to príliš skoro, bola som pohoršená....ale dnes si to veru nemyslím :(
@jankapepe ty si hlúpa!!!!! Ona hľadá radu ako to vyriešiť tak aby sa to jej syna čo najmenej dotklo
Nie je zlá matka, je citlivá a vnímavá! Nechce aby jej syn bol tým čo sa udialo doživotne poznačený, nechce aby sa stal sekundárne viktimizovany. Chce, aby sa to vyriešilo tak, že dieťa pochopí že toto nebolo správne, ale neurobí z neho obeť
Podla mna toto uz zaslo za hranicu no go....tu sa nejedna o nejaku kradez drobnu, pokazena hracka susedovieho chlapca alebo nejaky rozpor medzi detmi. Tu sa jedna o dost vaznu vec. A preto....ako by som to riesila ? S detmi priamo, ak sa to zopakuje, s rodicmi, a to bez ohladu na to, co si o tom myslia. Tvoj syn by tiez mal vediet pochopit, ze toto je uz "cez". A preto mu to vysvetlit tak, ze aj napriek jeho priznaniu je to nieco neprijatelne.
S nikym inym toto nevyriesis ako s vlastnym dietatom, ostatnymi detmi a s rodicmi. A dobre by som im este aj socialkou pohrozila (vratane tvojho syna)
@jankapepe
Keby si to pozorne čítala,zistila by si,že neodmietam striktne o tom niekomu hovoriť,ale chcem sa poradiť ako to riešiť,aby to malo čo najmenší dopad na môjho syna,keďže sa mu o tom ťažko rozpráva a tiež,aby som nezabila v ňom dôveru,ktorú vo mne má. Takže ja hľadám nejaké citlivé riešenie a nie,že by som bola hlúpa alebo zlá matka.
@puklica13 Pozri,ak tu nemáš prispieť nejakou rozumnou radou,tak to tu nečítaj a nenavážaj sa do mňa,keď nedokážeš pochopiť ako väčšina dievčat o čo mi tu ide. Dosť,že musím toto riešiť a nie,aby si mi tu ty ešte nadávala.Nikto ťa nenúti to čítať a už vôbec nie je nikto zvedavý na tvoje urážky. Tu naozaj nie je vhodné,aby si tu baby nadávali a urážali sa. Skôr pomohli a podporili sa. Tak s tým prosím ťa prestaň. Ďakujem.
@pribinak Perfektne a trefne si to pomenovala a dokonale pochopila. Presne o toto mi ide. Ďakujem.
Ak toto nie je vymyslena tema,tak potom psycholog,poradit sa ako dalej.Ak sa to nestalo na pode skol-skola take veci nema co riesit.Ale riesit to musis,ziadne zatvaranie oci(nie nemyslim si ze to urobis)
@maca1984 Žiaľ nie je to vymyslené,toto bohužiaľ naozaj reálne riešim. A áno,začnem s psychológom a pomalým presviedčaním syna,že o tom musíme hovoriť aj s inými ľuďmi,(čiže na začiatok psychológ)aby to nemalo ešte horší dosah na neho ako má. Lebo ako mi povedal,veľmi nerád na to myslí a ja viem,že práve preto,lebo si uvedomuje,že to čo robil,je veľmi zlé. Aj keď to sám nevyhľadával a nedožadoval sa,ale nechal to so sebou robiť.A nebolo to pod nátlakom.
@pribinak ale ak 8 ročné dieťa niekto sexuálne zneužíva tak obeťou jednoznačne je.
Vnímavý človek by spravil všetko preto aby sa to jeho dieťaťu ani žiadnemu v okolí nikdy viac nestalo!
Ak 8 ročné dieťa povie že mu je príjemné ak mu niekto pcha čokoľvek do zadku a že je je príjemný orál tak je už viac ako jasné že to na ňom následky zanechalo!!!
Žiadne 8 ročné dieťa ktoré je mentálne ok si sexuálne zneužívanie nebude užívať!
Riešiť to treba a nie povedať že nebudem to nikomu hovoriť a stačí že som mu tých kamošov zakázala.
Treba kontaktovať školu, sociálku a v neposlednom rade políciu, podať trestné oznámenie.
Tým že áno mama chápe ale nerobí nič dáva teda fakt krásny príklad svojmu zneužitému dieťaťu že v podstate je to ok.....
A nech si chlapci beztrestne behajú a strkajú čo nemajú do iných detí.........veď kľudne nabudúce aj do spolužiačky,nie? Vyslovime pochopenie ak sa nám s tým zdoveri a zakážeme jej tých kamarátov.....čo na tom že ich denno denne stretáva v škole, hlavne že sme pochopili.
V ich rodinách tam asi nebude niečo s kostolným poriadkom... či nie sú tie deti zneužívané... rozhodne by som si to nenechala pre seba. Toto je prechádzka po veeeelmi tenkom lade
Prosím ťa tvoj syn reaguje už štýlom že sa realizuje na spolužiačke ,,iba suchanim o seba,, !!
Ako ešte citlivo to chceš nechať ďalej zájsť?
Ber ho k psycholigicke hneď zajtra a po návšteve psychológa hneď zajtra podaj oznámenie na políciu a sociálku!!!
Lebo sa ti ľahko stane že ťa predbehnú rodičia daného dievčatka a tvoj syn nebude obeť ale sexuálny deviant!!
Mne keby moja 8 ročná dcéra povedala vyššie uvedené máte políciu a sociálku na krku do pár minút!!!!
@zazvorka87 čítali ste aj tú časť kde opisuje ako jej syn obťažoval iba spolužiačku.....iba suchanim sa o seba....??
Hlavne že to vyriešila citlivo.
@jankapepe tebe šibe? Ona to riešiť chce, ale nechce to riešiť s celým svetom!! Počula si už niečo take ako sekundárna viktimizacia? Asi nie! Skús si niečo prečítať, možno potom aspoň trochu pochopíš prečo ona hľadá cestu, kde síce situáciu bude riešiť, ale nebude každému vesat na nos čo sa stalo, takúto situáciu treba ošetriť citlivo a nie ísť s bubnom na zajace
Vieme veľmi malo info za akých okolnosti sa to stalo, kto bol iniciátorom ako jednalo ostatne deti, aké sú to deti, stalo sa to aj s inými deťmi, alebo iba so synom tejto pani
Kto sú ti väčší chlapci, z akých rodín, bola to zvedavosť, alebo je tam nejaké sex.odchylja či deviácia?
Čo si sľubuješ od toho že to oznámi škole? Že ucitelka s ním bude chodiť na wc? Alebo že rodičia ach starších chalanov priznajú že ich synovia sú sex.agresori? Detto polícia, take decka nie sú trestne zodpovedne a rodičov za toto určite nezatvoria.
Niekedy iniciatívny debil svojou horlivosťou narobí viac škody ako osohu.
Ja si myslím, že mama ktorá sa radi, hľadá odborníkov, rieši situáciu dobre
Hladam slova...Najprv ma dieta 8 rokov,par prispevkov nizsie mu vlastne este len TAHA na 8rok. Cize 7r.dieta nechas bez dozoru vonku s 9r. a 12r. aj ked na malej dedine,ale preboha,ked vies co su ti chalani zac uz z minulosti,ako ho mozes s nimi nechat bez dozoru??? A co ked je to mala dedina,ked ty si vobec netusila,co stvaraju v blizkosti tvojho domu?? Fakt neverim,ze si vonku strkali do zadku a do ust vtakov a nik si to nevsimol🤦To je verzia pre teba,ktovie kde s nimi naozaj bol.
Mam 9r.syna a teda von bez dozoru moze len pod okna,tak aby som na neho videla a len s detmi,ktore dobre poznam. Problemovych som mu velmi rychlo zrusila a s takymi ho von nepustam. Toto keby sa mojmu stalo,moj muz nabehne za tymi chalanmi a taku prednasku by dostali,ze ti garantujem,ze by sa na 5m k nemu nepriblizili a nie ze by som si to nechavala pre seba. 🙄
@jankapepe To dievča je jeho kamarátka s ktorou sa hrávajú od malička a aj spolu chodia do školy. A ja som nikde nepísala,že ju obťažoval,on to navrhnul a ona súhlasila. Čiže nerobila nič pod nátlakom,proste to skúšali. Čo ho síce neospravedlňuje,ale nerobme z neho zasa malého devianta,ktorý si ide za svojím aj cez mŕtvoly.
No, tazka toto vec...ked chlapcovi o par rokov dojde, ze mal homosexualny styk, neviem, co to spravi s jeho psychikou...aj ked si to, samozrejme vzhladom na svoj vek, riadne neuvedomoval. Osobne nechapem, ze toto si nechavas pre seba a nepovies o tom manzelovi?! Ano, chapem, ze Tvoj syn sa Ti zdoveril, ale toto je natolko vazna vec, ze tuna treba riadne zakrocit. Ak to robia po skole, tak informovat o tom riaditela a ucitelky je zbytocne. Oni tiez nebudu za nimi chodit vsade. Osobne by som to riesila s psychologom a rovnako aj s rodicmi tych deti. Mam ale pocit, ze mas trochu strach, ze ci Tvoj syn je len obetou tych dvoch chalanov alebo s tym dobrovolne suhlasil a chcel to...neber to teraz v zlom. On sa Ti mozno priznal, ale ktovie ci Ti povedal vsetko tak, ako to je. V kazdom pripade, aj ked dopredu vies, ze ti rodicia budu proti Tebe, aspon to budu vediet a ak uz fakt nie su dementni, tak doma spravia poriadky. Ved ten 12-rocny uz dobre vie, co robi.
@iwesska No keby si čítala pozorne,už v mojom úvodnom príspevku mám napísané,takmer 8-roč.syn. Nikde som nepísala,že má už 8! Ale je mi blbé písať,že má 7,pretože na jar už bude mať spomínaných 8rokov. A nemyslím si,že robím niečo zlé,keď je môj syn v blízkosti pár metrov od domu bez dozoru. A čo sa týka tých chalanov,toto by ma nenapadlo ani vo sne.Ten mladší je čerstvo 9-roč.pochádza zo slušnej rodiny,len je to taký frajerík,ktorý sa pobije,pomachruje,ale toto by som fakt nečakala. Ten starší,nuž jeho mama pije,otec robí čo môže,ale obidvaja nemali super detstvo s úžasnými rodičmi,čiže ten chlapec to tiež nemá ideálne. Syn sa s nimi moc nemohol hrávať,ale keďže sme ozaj malá dedina a je tu pár detí,úplne sa tomu vyhnúť nedalo.A nemal kde inde s nimi byť,pretože okrem ihriska a v blízkosti domu nemá dovolené byť bez dozoru. A ja tu poznám všetky deti,lebo je ich naozaj iba pár. Takže nebol so žiadnymi čo ich nepozná ale zasa úplne vyhnúť sa tu tým deťom nedá. Bohužiaľ.
Nehnevaj sa, ale píšeš, nerobme z neho devianta, lebo to dievčatko súhlasilo s tým, čo on navrhol. To isté urobil aj tvoj syn, keď mu starší chalani navrhli to čo mu navrhli. Ak sa kamarátka doma zdôverila alebo zdoveri, budu jej rodičia rovnako zhrození ako ty. A či ti tvoj syn povedal všetko, presne tak ako sa stalo je tiež otázne...
@sardinka32 No veď toho sa bojím,že čo to s ním spraví o pár rokov. Myslím,že na jednej strane mu to úplne nedochádza,ale na strane druhej si uvedomuje,že robí niečo zlé. A už vyššie som písala,že syn to síce nevyhľadával a nevyžadoval,ale nechal si to podľa toho čo mi hovoril dobrovoľne so sebou robiť. Takže on tou obeťou asi nebude. Mužovi to zatiaľ nechcem hovoriť,synovi som sľúbila,že mu to nepoviem a ani nikomu inému a keďže nechcem zradiť jeho dôveru,zatiaľ som ticho. Ale chcem ho pomaly pripravovať na to,že musíme o tom hovoriť a začať treba so psychológom. Ale musím ísť na to pomaly a citlivo,aby mi náhodou necúvol a nezaťal sa,že nič nepovie,lebo mu to je veľmi nepríjemné a ako mi povedal,nerád na to myslí.
@pribinak sekundárne info ako z akého prostredia pochádza páchateľ nič nemenia na tom že to čo sa stalo je nemorálne a trestné!!!
Existujú detské reedukačné centrá, nariadenie psychiatrickej liečby súdom a áno aj rodičia sú v tomto prípade trestne stihatelni za ohrozovanie mravnej výchovy!
Prečo škole? No asi preto aby mi tam dieťa nikto neznasilnoval a aby nedošlo k ďalším sexuálnym útokom.
@kristiii Ale veď ja si syna nezastávam a netvrdím,že je obeťou. A neboj sa,nebolo mi všetko jedno,keď mi povedal,že jej to navrhol. A aj ku tomu som zaujala postoj,keď som s ním preberala túto vec.
Tebe fakt príde normálne že sa 8 ročné deti o seba suchaju so sexuálnym podtónom?????? Ona súhlasila tak sa nič nedeje?????
Neobhajuj toto správanie! Nie je to normálne!!! U 8 ročných detí!!!!!!!
@charliee1980 Tak to si dosť prehnala. O výchovu môjho syna sa ozaj báť nemusíš,on veľmi dobre vie čo je to zvýšený hlas a aj výchovná po zadku. A tým,že teraz o tom budem hovoriť s celým svetom si myslíš,že tú situáciu to vyrieši?? Že tým to môjho syna nepoznačí?? Nuž asi by si potrebovala ty preplesk,aby si si uvedomila,že zlosťou a prchkosťou nič nevyriešiš. Na toto treba chladnú hlavu a citlivý prístup. Neboj sa,vôbec mi to nie je jedno,trápim sa nad tým a práve preto tu hľadám pomoc,ako to čo najcitlivejšie vyriešiť.