Dobrovoľný potrat po 40tke

22. nov 2019

Nechcem nikoho touto témou pobúriť, vopred sa ospravedlňujem, ale u gynekologičky som sa dozvedela, že som tehotná a v tom šoku som sa zabudla popýtať na to či je potrat po 40tke zdarma. Hľadala som to aj na internete a našla som protichodné tvrdenia, lekárke som sa nevedela dovolať a objednaná som až o týždeň, neviem kde sa na to mám informovať. Totálne sa mi klepú ruky... problém je ten, že už v 35tke som prekonala skorú menopauzu, ktorú sa nijako nedalo zastaviť a podľa všetkého som mala byť neplodná a teraz toto. Som úplne zúfalá..

anjelicek26
22. nov 2019

Nie si zúfalá, len šokovaná. Potrat nikdy nie je zdarma. A pobúris každého bohužiaľ. Máš kde bývať? Čo jesť? Partnera? Tak to zvládneš. Je to len a len a len sok.

janinah
22. nov 2019

Dieťa je dar a presne vie,prečo a ku komu na svete je poslané.Si len v šoku,ukludni sa,porozmýšľaj.Ja som rodila v 42r. a neviem si predstaviť,že by ten náš zdravý a inteligentný syn tu nebol len preto,že by som sa splašila,že som na to "stará"....nebola som a ani ty nie si.

autor
22. nov 2019

Nemôžem si dovoliť odísť na materskú, mám na seba hypotéku, prednedávnom sme postavili dom. Mám dospelú dcéru, ktorá študuje a potrebuje moju finančnú pomoc, bohužiaľ nechať si to, momentálne nepripadá do úvahy.

tslobik
22. nov 2019

Platí sa podľa mňa, v nemocnici ale menej ako v súkromnej klinike (napr. taká je v Leviciach - našla som na nete). Naštuduj si to ale hlavne si dobre všetko premysli, aby si nič neľutovala.

janinah
22. nov 2019

samé výhovorky.....manžel čo na to? vieš ako môj vytešoval,že má po dvoch dcérach syna? unáhliš sa a budete to ľutovať....peniaze nie sú všetko,človek je oveeeeeeľa viac....

anjelicek26
22. nov 2019

Materskú si dovoliť môžes, veď to je 65percent platu, áno trojročnú rodičovskú asi nie, pôjdeš skôr do prace. Splátky na hypotéke sa dajú dočasne znížiť. Študujúca dcéra si môže nájsť brigádu. "To" je rovnake úžasné dieťa, ako je ona. Teda bude, keď dostane šancu. Hľadaj riešenia. Máš muža, dom, zvyšok sa dorieši behom najbližších mesiacov. Opakujem - sok je šok.

sisaka
22. nov 2019

Tu o cenu nejde, všakže milý anonym. Spojitosť s touto témou je čiste náhodná ...
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/ponukol-vam-lekar-potrat-ked-ste-otehotneli-po-40-tke/
Ak máš pripojenie na internet tak určite máš na to, aby si zavolala do príslušnej nemocnice a priamo sa opýtala, koľko budeš platiť

mima1
22. nov 2019

@sisaka tiez mi napadla tato tema ci to nebude to iste... len neviem k comu je to tu dobre

autor
22. nov 2019

Baby asi ťažko zaplatím z tých 400eur čo z materskej dostanem 300eur splátku hypotéky a ešte nejako budeme žiť. Aby som šla pracovať nemá mi s dieťaťom kto byť a dcéra má náročné štúdium, takže hoci brigáduje proste sa neutiahne sama.

@sisaka nehĺadala som tu vo fóre podobnú tému, ospravedlňujem sa, mohla som si to nájsť, to je pravda. Ako som už písala volala som lekárke a nikto mi to nezodvihol.

mima1
22. nov 2019

A muz?

dadkadadus
22. nov 2019

Potrat po 40 by mal byt zadarmo , jasne že poburiš veľa žien ale je to len a len tvoja vec oni to dieťa vychovávať nebudú ... nevedia v akej si situácii a aj keby máš kde bývať máš muža a raz sa rozhodneš že to dieťa nechceš mat možnosť voľby ... nie každému sa to páči ale bohužiaľ je to tak ! Je to každého osobne rozhodnutie a ten potrat myslím že sa neplatí vo vyššom veku alebo keby je dieťa choré alebo ohrozuje zdravie matky - skús zavolať svojej dr

autor
22. nov 2019

@dadkadadus ďakujem veľmi pekne za odpoveď k téme. V pondelok budem skúsať ešte volať, dnes ani neviem či ordinuje alebo tam zájdem

dadkadadus
22. nov 2019

No jasne bude to najjednoduchšie a presne budeš vedieť na čom si.

larisalarisa
22. nov 2019

Držím vám palce. Dúfam , že sa vám to podarí. Je len na vás ako sa rozhodnete.

0silvia0
22. nov 2019

stále sa nevyjadruješ k otcovi dieťaťa, robíš to zámerne?

deginko
22. nov 2019

Ale ty tu nemusíš absolútne nikomu nič vysvetľovať prečo si sa tak rozhodla...a ostatné by to tu mali akceptovať a nie ti tu dávať kazania a rady či to zvládneš a či nie..atd..a čo máš robiť...opýtaj sa svojej dr

dadkadadus
22. nov 2019

@0silvia0 to ale vás nemusí vôbec zaujímať čo na ňu tak apelujete ?? Keď sa nevyjadrila tak sa nevyjadrila ona položila otázku a vy ste mali odpovedať k nej ak viete nejaké informácie čo by jej pomohli ... nie ste tu od toho aby ste ľudí súdili Prehovárali a niekomu kázali HHAAAALOOOO !!!!

jankapepe
22. nov 2019

Vieš čo mne hlava neberie? ( Keď už na to pôjdeme s rozumom,lebo nikto neuverí že to je voľba z citu)
? Ty chceš zabiť jedno svoje dieťa aby to druhé mohlo s kľudom študovať ťažký odbor na VŠ bez brigád.....?
Manžel čo na to hovorí?

sisaka
22. nov 2019

Problém s čítaním? Potrat ti ťažko bude robiť tvoja lekárka, jej vôbec nemusíš volať. zavolaj si do nemocnice, kde ten potrat budú robiť, ľudia sú tam 24/7 vedia presne či a koľko budeš platiť a dozvieš sa tuto presnú informáciu za 2 min, nemusíš tu vytvárať tému, kde sa prídu ženy pohádať, ktorá je väčšia svatica a bude mat najväčší podiel na záchrane ešte nenarodeného dieťaťa

marryen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
22. nov 2019

@dadkadadus "myslíš že sa neplatí" a "mal by byť" nie je odpoveď. Potraty zdravých detí bez zdravotnej indikácie si vždy žena hradí sama. By som hnala zdravotnú poisťovňu, čo by toto platila s mojich odvodov🙈 áno je to len a len na nej samozrejme. Ale niekedy neuvážene rozhodnutia vyústila do dlhoročných sedení u psychológa a pytanie sa samej seba, čo by bolo keby.

autor
22. nov 2019

@sisaka a to je jedno do akej nemocnice? Záleží len akú si vyberiem ja? Lebo viem, že isto potrebujem papier od svojej lekárky a ten ja práve ešte nemám.

tslobik
22. nov 2019

Presne, ona tu nechce rozoberať, či si dieťa nechať alebo nie. Je rozhodnutá predsa a pýtala sa len, či je po 40-tke zadarmo. Ale tu vždy sa všetko musí prekrútiť.

odesi
22. nov 2019

Ja si myslim, ze to tiez nie je zdarma. Bohuzial, aku mas situaciu preco si to chces nechat vziat?

tslobik
22. nov 2019

Napr. v Leviciach nepotrebuješ nič. Len tam zavolať. A hlavne čím skôr.

gagik
22. nov 2019

a potom sa niekto poburuje ze politici chcu sprisnit interupcny zakon....je to presne koli takymto...idem na interupciu lebo hypoteka...lebo sa mi to teraz nehodi,nechcem sa teraz obmedzovat deckom...tak dieta zabijem,sak co ved mam na to pravo.

0silvia0
22. nov 2019

@dadkadadus to dieťa si neurobila sama, tak treba riešiť situáciu s otcom dieťaťa a následne s lekárom, načo zakladať diskusiu, keď chce vedieť len konkrétnu informáciu, ktorá nemusí byť relevantná pre všeobecný postup pre všetky nemocnice? Treba sa informovať v danej nemocnici a u svojej lekárky, objednaná je o týždeň, má týždeň na to, aby o tom porozmýšľala

tslobik
22. nov 2019

@gagik Hlavne, že potom to dieťa bude mať psychicky zloženú matku, čo nezvládla situáciu. Aj takí bohužiaľ sú.

gagik
22. nov 2019

@tslobik a co na tom nezvladne?nema snad kde byvat?co jest?

sisaka
22. nov 2019

Neviem v akom velkomeste žiješ, keď máš na vyber kopec nemocníc, však si jednu vyber, ktorá ti vyhovuje, zavolaj tam a spýtaj sa, či cenníky platia na celom Slovensku, pre prípad, žeby si koli potratu chcela cestovať do 300 km vzdialenej nemocnice. Ešte potrebuješ nejakú radu? Na to, že máš po 40 mi prídeš dosť nesamostatná. Ak chceš vygooglim ti číslo konkretnej nemocnice, keby som bola na Slovensku kľudne by som aj zavolala, keď máš s tým taký strašný problém

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre