Dobrovoľný potrat po 40tke
Nechcem nikoho touto témou pobúriť, vopred sa ospravedlňujem, ale u gynekologičky som sa dozvedela, že som tehotná a v tom šoku som sa zabudla popýtať na to či je potrat po 40tke zdarma. Hľadala som to aj na internete a našla som protichodné tvrdenia, lekárke som sa nevedela dovolať a objednaná som až o týždeň, neviem kde sa na to mám informovať. Totálne sa mi klepú ruky... problém je ten, že už v 35tke som prekonala skorú menopauzu, ktorú sa nijako nedalo zastaviť a podľa všetkého som mala byť neplodná a teraz toto. Som úplne zúfalá..
Prosím anonym vymaž už tuto otázku , zavolaj do nemocnice dostaneš najlepšiu odpoved - ide mi tu už vybuchnut telefón 🤷🏻♀️💩🙏🏼 A už sa tu rozpráva o hruškách jablkách a citrónoch a nič k téme ...
@anjelicek26 tebe vadí, že sa niekto staral do toho,že máš 4 deti a ty tu robíš to isté...odcudzuješ niekoho,komu stačí jedno a to druhé už nemôže/nechce mať...vodu kážeš a víno piješ 😂😂😂😂 chorééé
nejdem to tu ani citat
ale poplatok za potrat je uplne nic v porovnani so vsetkym ostatnym ... takze nechapem co riesis :(
si rozhodnuta, tak ten poplatok zaplat, urcite ta to nezruinuje
Podla mna tieto temy len sleduju to, ci ludia su informovani o potrate po 40, ci to lekar ma ponukat automaticky. Fakt , clovek ide na potrat a pyta sa ci je to zdarma? Pacientka po 40 ma pravo na hned navrhnutu informaciu na interupciu, kolko preplati poistovna v statnom zariadeni? A o toto tu ide, aby sa zvysilo povedomie o tom. Tazko to niekto zmaze, ked je to tu zamerne, ako susedska tema od medey.
@zuzanockamt mne to nevadí, že to ľudia riešia. Čítaj poriadne. A nikde nikoho neodsudzujem. Tiež čítaj poriadne. Ukázať inú alternatívu a spôsob riešenia človek hádam môže.
@fem jj je to téma presne na tento účel.
@anjelicek26 kritizuješ,že chce ísť na UPT...je rozhodnutá,je to jej vec...nežiješ jej život...ja jej to v takej situácii schvaľujem...tiež by som to tak urobila
@fem hej, jasné, nemocnica mi zaplatila promo nech otehotniem, že pôjdem na modrý koník urobiť osvetu lebo "lidí je jako sraček" tak nech ženy viacrj využívajú možnosti čo majú
@anonym
prezila som si to iste. Poviem ti len jedno.
To dieta, ktore som si najprv RYCHLO chcela nechat vziat, ma zachranilo. Doslova.
Pozor na druhu stranu mince.
Vsetky prachy sveta, pohodlie, dom, vzdelanie mozu ist do prdele...ak nebude ty OK, chapes.
@zuzanockamt nekritizujem. Napísala som možnosti,ako neísť. Ale to je jedno proste zbytočne 6 strán točíme o tom, co si mohla telefonicky zistiť za 5 minút.
No je to osveta, zial, taketo rozhodnutia su intimne ako to bolo povedane, zenam vlastne, nepatria na verejne fora, ale do ruk odbornikov. S nimi sa treba poradit, ci vsetko pochopene, ci je rozhodnutie naozaj dobrovolne so zdravym usudkom so zvazenim vsetkych moznosti.
@anjelicek26 ale ona nepotrebuje čítať možnosti, ako si dieťa nechať...ona ho nechce...pýtala sa na niečo iné
cele je to o tom ze ked nie je vola nie je ani cesta.
@zuzanockamt pytat sa na verejnom fore, ovplyvnovat verejnu mienku ludi, lebo nevie zatelefonovat niekde?
Aj keby clovek je za slobodu interupcii, nemozno sa tvarit, ze neexistuju psychicke dopady po interupciach. napr.
https://www.youtube.com/watch?v=WrDfOarQ-xE@fem na to verejné fórum je...môžeš sa spýtať čo chceš...a vy ostatné fanatičky môžete zase vypisovať tie svoje názory, ktoré ju aj tak neovplyvnia a ani nikoho,kto je rozhodnutý 🙂
V sukromnej napr.v Trencine alebo v Leviciciach nepotrebujes nic od svojej lekarky aj to tam pisu na stranke.Rano prides vsetko potrebne si spravia predoperacne atd.a poobede ides domov .Myslim ze cena je okolo 390 euro
Zatelefonovat neviem do poistovne, neviem zatelefonovat do statneho zariadenia a opytat sa jednoduchu informaciu.
@fem vidno, že ideš len svoje, už som telefonovala, aj odpoveď som sem nejakej babe písala. Spanikarila som a vidím, ž to bola chyba, ale dostala som aj dobré rady za ktoré som rada. Nevedela som kde inde sa spýtať ak nie na fóre plnom žien...
Ked sa budeme tvarit, ze neexistuje dopad na jej psychiku, tak nebude mat. Takto by zivot vyzeral velmi jednoduche, radim sa jejporadit s odbornikom dopredu, aby bola aj v starostlivosti odbornika.
@fem Sme rozdielny, nemusí to mať dopad na psychiku.
@fem keď ho nechce, tak to dopad mať nemusí, odľahne jej akurát
Aj zabúdam písať *rozdielni.
@acrobaleno ma vzdy, samozrejme moze mat iny, ale preto si treba sadnut s niekym, komu doverujes, ci s psychologom,a lebo s niekym komu doveruje, lebo absolutne moze svoj nazor zmenit, bolo by to pre nu nezvratne. Moze to byt clovek s otvorenym nazorom. Clovek meni nazory velmi rychlo, zial. Ty nevies, v akom je rozpolozeni, ale tazko v stabilom. Ked panikari s telefonovanim

@anjelicek26 🙄Koho je čo do toho koľko detí máte, keď sa viete postarať. A o to tu ide. O možnosť voľby.