Interupcia zo zdravotných dôvodov
Som po 3 cisarskych a neplanovane som otehotnela cez mirenu a to ma lekár ubezpečoval že mirena je najlepšia pretože ešte som váhala medzi danou a mirenou. Na ultrazvuku len potvrdené a bola tam len taká bublinka ešte tam nič nebolo vidno.Riešim momentálne UPT. Volám u nás v meste do nemocnice a sestra vraví ktorý týždeň. Vravím 5ty. A ona mi povie že najprv termín v polovici októbra na krv a na samotnom zákroku sa dohodneme až potom s lekárom??? Pýtam sa a prečo až v polke októbra, prečo nie čím skôr a ona že aby už bola vidieť akcia srdiečka. No mám dosť. To ma zabolelo toto proste nechceš počuť.
Objednala som sa do Bratislavy,tam mi dal termín temer hneď.
Tie čo ste podstúpili tiež ste tak dlho čakali či ako ?
@anonym_ec50c8 A tie spermie vyhodene do kosa to nie je zivot,,,Na zivot spermie potrebuju aj zenske vajicko . a nie v kosi, ale v matericu,To uz vie aj 5 tiak v ludovej,
@vorkola píšem o tom, že spermie žijú ešte pár sekúnd/ minút mimo tela, tak sa poďme za ne pomodliť kým žijú 🤣 takže sú živé a môžu prežiť dlhšie, ak ich dáme do teplej vody, ideš ich zachrániť? prípadne rýchlo vložiť do delohy aby vznikol zhluk buniek, ktorý už nazývaš dieťa?
@vikiki29 A ti Mudr, co UPT robit nechcu su vymleti?
@vorkola a tí MUDr. čo robia upt sú vrahovia? Sedia vo väzení? Sú za to súdení? A takisto zdravotné sestry čo sa na tom podieľajú? Oni sú odsúdené vrahyne? Majú tresty za spoluúčasť? Nemocnice sa zatvárajú kvoli tomu, že úmyselne “vraždia”? Odpoveď na tvoju otázku, áno tí co z nejakého dôvodu odmietnu sú vymletí a sfanatizovaní presne ako ty.
@vorkola daj sem svoju adresu nech ti ženy môžu doniesť všetky nechcene deti. A vlastne veď v domovoch je ich dosť nie? Prečo sú tam a nie u teba?
No tak vidim,ze to nase krasne SK ma rozne prudy ,aj co sa tyka ochrany zivota nenarodeneho,.ale radcej prevratim stranku,lebo vam zastankynam UPT ,sa to pochopit neda ,no lepsie povedane pochopit nechcete..Vyhladajte si stranku,,Charlieho Kirka,,to je american ,ktoreho nedavno za pravdu zabili,,pochopite vsetko,,,RAZ PRAVDA ZVITAZI..
@anonym_autor ahoj, myslím si že táto oblasť sa nedá paušalizovať a zdravotný stav každej ženy v tvojej situácii je vždy konkrétne špecifický. Ja viem k tomu napísať len, že mám kamarátku lekárku ktorá má 4 deti sekciou. Alebo vedúca Techniku (zbor) Petra Torkošová má takto 6 detí (ale je tam aj časový rozostup). Možno ti tiež niečo hovorí https://www.instagram.com/vinarovazena?igsh=NzB.... Tá má všetkých 5 detí sekciou. Píšem len preto, že je to možné, avšak nepoznám tvoj zdravotný stav, preto ozaj píšem len pre info. Ak už nechceš toto ďalej riešiť, neuvažovala si nad sterilizáciou? Nemám skúsenosť len čo som čítala ….
No tak vidim,ze to nase krasne SK ma rozne prudy ,aj co sa tyka ochrany zivota nenarodeneho,.ale radcej prevratim stranku,lebo vam zastankynam UPT ,sa to pochopit neda ,no lepsie povedane pochopit nechcete..Vyhladajte si stranku,,Charlieho Kirka,,to je american ,ktoreho nedavno za pravdu zabili,,pochopite vsetko,,,RAZ PRAVDA ZVITAZI..
@vorkola čiže na otázku ako sa staráš o už narodené nechcene deti mi samozrejme neodpovies.
A naozaj som “šokovaná” ze take ako ty sú zástankyne kirkovych fantasmagorii. Ale sak obete sú podľa neho nutne tak neviem co teraz placete. Pravda tiež zvíťazila nie?
@anonym_895218 To su neni dristy,tam sa jedna o vrazdu nevinneho,ktore este nikomu neublizilo,len aj ono chce zit, a mnohym nie je dopriate zit.,casokrat aj pre malickosti
@vorkola ale áno sú to dristy. Tliachaš tu 2 na 3 o vraždách, ideš si svoje ako kôň s klapkami na očiach v každej diskusii. Nerozoznáš bunky od dieťaťa ale máš potrebu vyjadrovať sa k tomu, si na smiech.
@anonym_autor moja rada je, nechaj to dieťa žiť a nezabíjaj ho. Je to dar od Boha, uvidíš, že On sa postará aby všetko dobre dopadlo🙏Modlim sa za vás tento večer.
@anonym_autor moja rada je, nechaj to dieťa žiť a nezabíjaj ho. Je to dar od Boha, uvidíš, že On sa postará aby všetko dobre dopadlo🙏Modlim sa za vás tento večer.
@maryuhnakova a keď sa Boh nepostara a autorka po troch cisarskych bude mať komplikácie a zomrie, ty budeš jej deti živiť a vychovávať?
@anonym_autor autorka, prečo sa tu pred cudzími ženami obhajuješ?Sama vieš, aký si mala vážny stav, tak sa rozhodni tak aby ty si bola spokojná, nie k spokojnosti cudzích žien z koňa.Oni ta nenahradia ak sa ti niečo stane
Strasna nespravodlivost tu na SK. Chudak M. Cernak sa nedostal na slobodu a lekari vykonavajuci UPT si behaju po slobode🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Autorka suhlasim, ze sa nemusis obhajovat drzim palce, nech ste v poriadku cim skor.
Ja nie, ale kamoska, 1 týždeň bola u lekara a dalsi týždeň uz interupcia.. bola tiez v 6 tyzdni
@anonym_autor Autorka, v ktorom týždni ti rupla placenta? Dávali ti v ďalšom tehotenstve aspirín na podporu placenty, od cca 14 týždňa? Konzultovala si svoj stav s lekárom, pred rozhodnutím o UPT?
@anonym_autor Vsak daj dietatko na adopciu.Upt je velmi nebespecna fyzicky aj psychicky,,Ta sestra, co chcela, aby si pocula tlkot srdiecka vlastneho dietata,ktore chces odstranit. ,to myslela dobre Pozri sa na tie tvoje zijuce deticky,ked si zvladla 3 cisarske zvladnes aj 4 porod.,alebo v pripade 4 cisarsky,Ja mam 4 deti ,je to narocne ich vychovavat,to ti verim, ale ja som ich vychovala takmer 20 rokov bez otca (nestaral sa o nas ).manzel sa vratil, ked uz vsetky deti spromovane,Uprimne ti poviem ( nie v zlom ale ako vystrahu svedomia )ak si to das zobrat ,budes mat vycitky svedomia,do konca zivota. Ani 100 psychiatrov ta neda dokopy, lebo uz sa to zvratit neda.Ved kolko parov caka na adopciu.
@vorkola rozmýšľaš trosku keď niečo pises? Je po troch akútnych cisárskych. Teda nechce riskovať že sa počas tehotenstva stane niečo s maternicou. Pochybujem o tom že by autorka to dieťatko nechcela ale proste nechce riskovať svoj život.
@anonym_autor Rozumiem. Manžel by mal ísť na vazektómiu. Bez ohľadu na to, ako sa teraz zachováš.
@anonym_6cb81d Týmto by som sa skutočne nechválila, a už vôbec nie tým sprostým výsmešným tónom. Chváliť sa, ako som 2x bola dať zabiť svoje decko je skutočne výkon, akože, tlieskam ti. Si hrdinka.
@vorkola Sorry ale choď niekam jesť seno... Ty vôbec nemáš ani kúska zdravého rozumu a nevieš logicky myslieť ak to vôbec vieš. Ale podľa teba by bolo asi lepšie kedy 3 deti, 1 muž prišel o matku a ďalšieho súrodenca len preto, že UPT je "vražda". Zobuď sa zo sna.
@anonym_6cb81d Týmto by som sa skutočne nechválila, a už vôbec nie tým sprostým výsmešným tónom. Chváliť sa, ako som 2x bola dať zabiť svoje decko je skutočne výkon, akože, tlieskam ti. Si hrdinka.
@drahomirrra ďalšia vymletá. Žena, ktorá 2x zabije svoje decko sedí vo väzení. Ako tá hluchá teraz nedávno niekde pri BA. Tá, ktorá si dá z tela odstrániť bunky sedí vo väzení? S ňou aj doktor, sestričky, vedenie nemocníc za to, že to pripúšťajú? Choďte už do riti s týmito dristami, alebo tie svoje fantrasmagórie s doživotným výčitkami svedomia šírte tam, kde je o to záujem.
@drahomirrra ďalšia vymletá. Žena, ktorá 2x zabije svoje decko sedí vo väzení. Ako tá hluchá teraz nedávno niekde pri BA. Tá, ktorá si dá z tela odstrániť bunky sedí vo väzení? S ňou aj doktor, sestričky, vedenie nemocníc za to, že to pripúšťajú? Choďte už do riti s týmito dristami, alebo tie svoje fantrasmagórie s doživotným výčitkami svedomia šírte tam, kde je o to záujem.
@anonym_895218 Vymletá si evidentne ty. Asi mas pocit, ze z tych par buniek sa ti vyvinie steniatko, alebo maciatko. 😁😁😁😁
@anonym_autor nechápem preco si pri 3 cisarskom a pri tvojom zdravotnom stave nepostúpila sterilizáciu?nemusela si toto riešiť
@anonym_autor nechápem preco si pri 3 cisarskom a pri tvojom zdravotnom stave nepostúpila sterilizáciu?nemusela si toto riešiť
@anonym_6da3eb už to písala vyššie, chcela ísť ale nestihla sa čakacia doba
@anonym_895218 prikladám našu fotografiu “buniek” v 7+3tt. Od začiatku to nebol nikto iný ako konkrétny človek. Ale máte pravdu, všetci sme len zhluk buniek. PS: nespochybňujem autorku hlavného príspevku a ozaj držím palce nech všetko vyjde najlepšie pre ňu a jej rodinu.
@annalubuska veru. Kazdy jeden kto sa narodil (aj nenarodil) si presiel tymto "stadiom buniek". Ako aj kazdy kto sa narodil mal hned 18. Dospelost. Auto a byt za vlastne.
@anonym_895218 Vymletá si evidentne ty. Asi mas pocit, ze z tych par buniek sa ti vyvinie steniatko, alebo maciatko. 😁😁😁😁
@drahomirrra ešte raz… čítaj s porozumením… . Žena, ktorá 2x zabije svoje decko sedí vo väzení. Ako tá hluchá teraz nedávno niekde pri BA. Tá, ktorá si dá z tela odstrániť bunky sedí vo väzení? S ňou aj doktor, sestričky, vedenie nemocníc za to, že to pripúšťajú? NIE!!!! Čiže vymletá som ja aj celý svet a ty si lietadlo, že?

@vorkola aku vraždu???? Kriste, ty si tak vymletá až to bolí. Ty nikomu netvrď že máš VŠ a neviem čo, ty si hanbou všetkých VŠ vzdelaných ľudí, nemáš ani štipku všeobecného prehľadu preto by si sa nemala zapájať do diskusii ako je táto. To ty svojimi radami raz niekoho zabiješ.
@vikiki29 Svojimi radami nezabijem,mozno ochranim,,Aj na Sk mame dost institucii na zachranu zivota,ci uz narodeneho, alebo nenarodeneho....