icon

Interupcia zo zdravotných dôvodov

24. sep 2025

Som po 3 cisarskych a neplanovane som otehotnela cez mirenu a to ma lekár ubezpečoval že mirena je najlepšia pretože ešte som váhala medzi danou a mirenou. Na ultrazvuku len potvrdené a bola tam len taká bublinka ešte tam nič nebolo vidno.Riešim momentálne UPT. Volám u nás v meste do nemocnice a sestra vraví ktorý týždeň. Vravím 5ty. A ona mi povie že najprv termín v polovici októbra na krv a na samotnom zákroku sa dohodneme až potom s lekárom??? Pýtam sa a prečo až v polke októbra, prečo nie čím skôr a ona že aby už bola vidieť akcia srdiečka. No mám dosť. To ma zabolelo toto proste nechceš počuť.
Objednala som sa do Bratislavy,tam mi dal termín temer hneď.
Tie čo ste podstúpili tiež ste tak dlho čakali či ako ?

Strana
z4
any_soj
30. sep 2025
@anonym_5e7120

@any_soj ver, že môžeš byť sledovaná akokoľvek nie vždy sa dáju veci predvídať... Môj posledný pôrod bol taky, ze cele tehotenstvo sledovaná u všetkých doktorov... Bola som v nemocnici na pozorovaní koli inému príznaku... Ráno kontroly, sono, odozvy dieťaťa v poriadku.. A o 5 hodín sa mi začala odlupovat placenta a nastalo masívne krvácanie... Za 15 min. som stratila liter krvi.. Ver ze keby som není v nemocnici, tak neprežijem ja a ani dieťa... Dieťa sa narodilo v 27tt... Ešte docent a aj primár a aj lekári na sále sa čudovali, že nič tomu nenasvedcovalo, všetko bolo v poriadku a zrazu problém. Takže ak nechce riskovať autorka a chce tu byť pre tie svoje deti, ktoré žijú, je úplne v poriadku... Ako sa vraví.... Kto nezažil, nevie posúdiť...

@anonym_5e7120 áno, žiaľ sa stáva to, čo sa stalo tebe. A keby si nebola v nemocnici... Ale bola si a zachránili vás. Aj autorka by bola a špeciálne na toto by dávali pozor...

any_soj
30. sep 2025
@anonym_fc5526

@any_soj autorka to písala potom v komentároch, ano tiež som si inak všimla ze toto nieje jej prvá tema

@anonym_fc5526 aha komentáre som pozerala kým som napísala, ale iba autorkine som hľadala, či niečo nedoplnila, ale všetky už boli vymazané.

anonym_5e7120
30. sep 2025
@any_soj

@anonym_5e7120 áno, žiaľ sa stáva to, čo sa stalo tebe. A keby si nebola v nemocnici... Ale bola si a zachránili vás. Aj autorka by bola a špeciálne na toto by dávali pozor...

@any_soj ale toto sa predvídať nedá... Takže ten strach a obava je tam... Je rozhodnutie na autorke, ako sa zariadi.. Nie na nás... Ja som mala šťastie.. Žiaľ, stáva sa aj také, že pomoc príde neskoro

any_soj
1. okt 2025
@anonym_5e7120

@any_soj ale toto sa predvídať nedá... Takže ten strach a obava je tam... Je rozhodnutie na autorke, ako sa zariadi.. Nie na nás... Ja som mala šťastie.. Žiaľ, stáva sa aj také, že pomoc príde neskoro

@anonym_5e7120 Áno, nedá sa to predvídať. Život nemáme v rukách, nedokážeme ho dať. Preto by sme ho nemali ani brať.

anonym_5e7120
1. okt 2025
@any_soj

@anonym_5e7120 Áno, nedá sa to predvídať. Život nemáme v rukách, nedokážeme ho dať. Preto by sme ho nemali ani brať.

@any_soj a ohrozovať seba a nechať deti na posoas osudu ak s niečo stane s nami? Na to máme právo?... Zažila si niečo také byť na pokraji smrti?

any_soj
1. okt 2025
@anonym_5e7120

@any_soj a ohrozovať seba a nechať deti na posoas osudu ak s niečo stane s nami? Na to máme právo?... Zažila si niečo také byť na pokraji smrti?

@anonym_5e7120 nie. Ale zažila som smrť dieťaťa a nikdy by som jej to neurobila vedome.

Každopádne ja som len napísala, že toto tehotenstvo by bolo dobré konzultovať s odborníkom. Nemyslím vlastného gynekológa, a ani odborníka na klinike na potraty.

anonym_5e7120
1. okt 2025
@any_soj

@anonym_5e7120 nie. Ale zažila som smrť dieťaťa a nikdy by som jej to neurobila vedome.

Každopádne ja som len napísala, že toto tehotenstvo by bolo dobré konzultovať s odborníkom. Nemyslím vlastného gynekológa, a ani odborníka na klinike na potraty.

@any_soj chápem a mrzí ma tvoja strata... Ale rozhodnutie je len na nej... Ver, že stratu som aj zažila... Preto píšem obojstranne... Aj smrť dieťaťa a tiež som. Bola na pokraji smrti ja sama... A mam deti... Takže chápem jej veľké rozhodnutie

anonym_b9e7e8
1. okt 2025
@any_soj

@any_soj Pisala, ze konzultovala s troma lekarmi z vyssieho pracoviska.

ankare
1. okt 2025

@anonym_autor Si si istá, že to Tvoje telo nezvladne? Poznám kočku, ktorá má 4 sekcie za sebou.

sablinka
1. okt 2025
@ankare

@anonym_autor Si si istá, že to Tvoje telo nezvladne? Poznám kočku, ktorá má 4 sekcie za sebou.

@ankare Tiež som mala 4 cisárske, všetko ok.

anonym_fc5526
1. okt 2025
@sablinka

@ankare Tiež som mala 4 cisárske, všetko ok.

@ankare
@sablinka a tiež ste mali abrupciu placenty 2x ako autorka? Ved sama píše ze cisársky problem nieje aj dieťa by si nechali ale toto je to kvôli čomu sa boji

sablinka
1. okt 2025
@anonym_fc5526

@ankare
@sablinka a tiež ste mali abrupciu placenty 2x ako autorka? Ved sama píše ze cisársky problem nieje aj dieťa by si nechali ale toto je to kvôli čomu sa boji

@anonym_fc5526 Nie, nemala, nečítala som.

ankare
1. okt 2025
@anonym_fc5526

@ankare

@anonym_fc5526 a kde to píše? Nikde to nevidím.

fidorka7
1. okt 2025
@vorkola

@anonym_6cb81d Ako myslis jednoduchsia ? Cela nasa rodina deti uz dospele ,aj manzel vsetci VS ,mame 2 domy ,2 auta, za sociku som bola stred ,co sa tyka socialnej urovni,,, Teraz by som povedala, ze zijeme na vysokej socialnej urovni,,ale to zas milionari nie sme,neviem teda aka jednoduhsia,

@vorkola zeby mentalne jednoduchšia???

anonym_fc5526
2. okt 2025
@ankare

@anonym_fc5526 a kde to píše? Nikde to nevidím.

@ankare v komentároch to písala

ankare
2. okt 2025
@anonym_fc5526

@ankare v komentároch to písala

@anonym_fc5526 Komentáre zmazala. Takže to nemam odkiaľ vedieť.
Ďakujem za objasnenie situácie.

anonym_fc5526
2. okt 2025
@ankare

@anonym_fc5526 Komentáre zmazala. Takže to nemam odkiaľ vedieť.
Ďakujem za objasnenie situácie.

@ankare aha, tak to som si nevšimla ze mazala

anonym_b43d79
Autor odpoveď zmazal
anonym_245f59
8. okt 2025

Presne kvoli takýmto prípadom upt úplne schvalujem..držím palce nech všetko dobre dopadne

anonym_b43d79
14. nov 2025

@anonym_autor mne tiež robili UPT až v 8 týždni. A bolo to v BA. Skôr sa to vraj nedá.. a išla som ako ty, okamžite hneď na začiatku

hopsas
14. nov 2025

@anonym_autor zabolelo ťa počuť že ma tvoje dieťa srdce?

anonym_fd5899
2. dec 2025
@anonym_b43d79

@anonym_autor mne tiež robili UPT až v 8 týždni. A bolo to v BA. Skôr sa to vraj nedá.. a išla som ako ty, okamžite hneď na začiatku

@anonym_b43d79 ahoj ak sa smiem opytat kde si si davala robit v BA??? Caka ma to tiez a stale zvazujem ktoru kliniku. Tak by som ocenila skusenost.. dakujem🙏🏻🤞🏻

anonym_fd5899
2. dec 2025

@anonym_autor ahoj autorka a kde prosim si bola v BA ? Na akej klinike? Asi ma to čaká tiež a rozhodujem sa aka klinika . Tak ocenila by som každú radu a skusenost ďakujem ti

anonym_9ae524
3. dec 2025
@anonym_fd5899

@anonym_autor ahoj autorka a kde prosim si bola v BA ? Na akej klinike? Asi ma to čaká tiež a rozhodujem sa aka klinika . Tak ocenila by som každú radu a skusenost ďakujem ti

@anonym_fd5899 prosím ťa nerob to. Nechaj svoje dieťatko žiť. Ono nemôže za to že ty ho nechceš. Daj ho adopciu.

katulienkax
3. dec 2025
@anonym_9ae524

@anonym_fd5899 prosím ťa nerob to. Nechaj svoje dieťatko žiť. Ono nemôže za to že ty ho nechceš. Daj ho adopciu.

@anonym_9ae524 a ty uz mas kolko adoptovanych deti, ci zase len plane reci o adopcii?

any_soj
Včera o 02:39
@katulienkax

@anonym_9ae524 a ty uz mas kolko adoptovanych deti, ci zase len plane reci o adopcii?

@katulienkax detí na adopciu je žalostne málo. Preto rodičia na ne čakajú roky, kým sa dieťa, ktorému smú pomôcť práve oni, narodí.

anonym_b43d79
Včera o 13:33
@anonym_fd5899

@anonym_b43d79 ahoj ak sa smiem opytat kde si si davala robit v BA??? Caka ma to tiez a stale zvazujem ktoru kliniku. Tak by som ocenila skusenost.. dakujem🙏🏻🤞🏻

@anonym_fd5899 ahoj, ja som bola v Interklinik.

monik99
Včera o 22:42
@anonym_b43d79

@anonym_fd5899 ahoj, ja som bola v Interklinik.

@anonym_b43d79 ahoj tam sa chystam aj ja .. a mozes mi prosim opisat cely priebeh ? Od prvej navstevy po cely proces ??? Aj personal viem ze tam su len 2 gynekologicky hodnotenia maju take zmiesane ... mam z toho celkom dost strach. Ako to cele prebiehalo aj pristup aj vsetko ak mozes velmi mi pomozes ďakujem❤️ dokonca mne je zvlastne ze oni chcu jeden den konzultácia odbery na druhy den zakrok.

any_soj
Dnes o 11:24
@monik99

@anonym_b43d79 ahoj tam sa chystam aj ja .. a mozes mi prosim opisat cely priebeh ? Od prvej navstevy po cely proces ??? Aj personal viem ze tam su len 2 gynekologicky hodnotenia maju take zmiesane ... mam z toho celkom dost strach. Ako to cele prebiehalo aj pristup aj vsetko ak mozes velmi mi pomozes ďakujem❤️ dokonca mne je zvlastne ze oni chcu jeden den konzultácia odbery na druhy den zakrok.

@monik99 škoda, že nedodržiavaju zákonnú lehotu, veď tá je na ochranu žien :(

Strana
z4