Išli by ste na mojom mieste na potrat?
Ahojte, jedná sa o dosť pre mňa citlivú tému preto píšem anonymne.
Jedná sa o to, že som študentka na VŠ, 3.ročník takže ešte 2 mi treba. Celý život som bola skôr kariérne založená a perfekcionistka odkedy pamätám nikdy som sa ako mama nevidela ani v budúcnosti ale napriek tomu deti mám veľmi rada a rada s nimi trávim čas len nemám pocit, žeby som bola dobrou mamou. Čo sa týka tehotenstva som úplne na začiatku a nechcela som otehotnieť ale nejednalo sa ani o nehodu.... je to dosť komplikované.... v skratke nie vždy žena to dokáže ovplyvniť... preto prosím nerozoberajte to ako som otehotnela a že máme spať s ochranou, mala som brať antikoncepciu atď.. ani teraz sa mi o tom nepíše ľahko ale k téme... Mám priateľa staršieho (31r.) zarába slušne takže dieťa by určite bolo zabezpečené ale aj z jeho strany je komplikácia pretože je cudzinec sme od seba necelé 2hod. lietadlom, stretávame sa tak často ako sa len dá, či už on príde ku mne na pár dní alebo ja tam, v lete trávim celé 3-4 mesiace do začiatku školy som len s ním, nemáme žiadne konflikty, veľmi dobre spolu vychádzame takže dieťa by sa nenarodilo ani do polorozpadnutej rodiny aj keď človek nikdy nevie, on dieťa vždy chcel ale teraz zatiaľ o ňom nevie a ak sa rozhodnem ísť na potrat ani mu to nepoviem, že som čakala dieťa. Určite partner sa tu presťahovať nepresťahuje, to viem na 100% nevie jazyk a ani by nemal taký plat aký má v zahraničí, ja vzhľadom nato, že študujem tiež sa tam nemôžem presťahovať (prerušiť štúdium nepripadá do úvahy ani externé).
Odkedy som zistila, že som tehotná začali sa vo mne byť pocity, či naozaj chcem o dieťa prísť už som tak 50/50, čo sa týka toho, či sa chcem stať mamou alebo nie a to mi vôbec nepomáha pretože neviem si predstaviť ako ho v našej situácii budeme vychovávať, on určite bude chcieť byť s ním, čo najviac a ja keď ho vynosím 9mesiacov a následne porodím tiež. Máte nejaké nápady ako by sa to dalo vyriešiť? Už niekoľko dní rozmýšľam ale stále mi z toho vychádza, že ten potrat bude najjednoduchšie riešenie napriek tomu, že niečo málo sa v mojich materinských citoch "zlomilo."
Ešte raz na záver len dodám nie, školu neukončím ani nepreruším už len kvôli tomu, že ak porodím dieťa a vo vzťahu o 10,15 rokov niečo nevyjde chcem aby bolo zabezpečené aby malo všetkého dostatok, nehovoriac o tom, že nechcem byť ani počas vzťahu závislá od partnera.
Vieš čo je divne? Že on nebol prvý, ktorému si to povedala. Niečo nie je v poriadku a sama to citis. Intuitívne. To nie je zdravy vzťah. Je to stále vzťah na diaľku, je na teba keď ste spolu milý. Ale vieš aj o jeho negatívnej stránke. Preto váhaš. Prvá vec, ktorú všetky moje známe spravili pri zistení tehotenstva bolo, že to oznámili partnerovi. Či vytúžene, alebo prekvapivé tehotenstvo. Potrebuješ sa o niekoho oprieť, objať. My tu iba píšeme, ale ty si to svoje žiješ. Držím palce v správnu oporu. PS: panika je na mieste. To zvládneš. Prepáč za blbu otázku, no nejde mu o víza?
@katka0123 nie, už má občianstvo EÚ
@autorka Ako nechcem ti nič hovoriť, ale robíš chybu. Už len s tým partnerom. Ale to je tvoja vec a tvoj život.
ja som diskusiu nečítala, ani to čítať nebudem, nezabi si dieťa kvôli terajším okolnostiam, bude ťa to mátať do konca života
Autorka: Ktorej EU krajiny ma obcianstvo, ak to nie je tajne??
myslis, ze obdobie po potrate psychicky zvladnes? ak ano,tak by som na potrat sla. Ani si nevies predstavit, ake tazke je byt na dieta sama... nehovoriac o tom, ze ak sa rozidete, tak od neho neuvidis ani cent. Odkial povodne je chlapec?
@kinderzwillinge max 2 hodinový let...tipujem, že to bude UK a ak teraz dostal, tak to bude asi afričan alebo Pakistanec, alebo niečo podobné. To je na veľké uváženie, a nech mi nehovorí, že ju ľúbi. Ale tak mladá baba, naučí sa na svojich chybách, keď nepočúva.
@salome123 Vyzivne nedostane a dieta tiez nie, bohuzial
Vieš, ono život je niekedy veľmi zvláštny. Človek si naplánuje všetko. Pôjdem na VŠ, nájdem si super prácu, precestujeme svet,nájdem si manžela, zabezpečíme sa a potom budeme mať rodinu. Nooooo. V živote sa niekedy stávajú veci,ktoré v danej chvíli vyzerajú ako najväčšia prekážka a možno práve to je tá cesta k tomu,či som napísala vyššie. Mám susedku, dievča vetroplach, svet je jeden veľky žúr ( so všetkým čo k tomu patrí). Dostala sa na medicinu. V druhom ročníku otehotnela, tiež mali v rodine hlavu v smútku ako to zvládne. Jej priateľ bol zo zahraničia. Zvažovala všetky možnosti. Mamka ju podporila,že je pomôže za každých okolností. Kočke sa narodil chlapček. Mamke diagnostikovali rakovinu. Dievča obrať o 180stupnov. Nielenže začala poctivo školu študovať, pomáhala mamke pri liečbe ( otec ich dávno opustil) Mala to fest ťažké, pomáhal každý. Kamarátky,susedia,opatrovateľky. Ako obdivujem ju ako toto dala. No a predstav si,že tú školu dokončila, mamka je zatiaľ vo fáze,keď sa liečba zabrala. Kočka žije s otcom toho dieťaťa v zahraničí a ako lekárka pracuje v nemocnici. Možno keby sa celé toto neudialo,tak by v druhom ročníku školu nechala a Boh vie kde by skončila. Môj názor je taký,že povedz o tom priateľovi. On je otec. Možno sa zachová tak,že všetko dobre dopadne a príde s riešením,ktoré ti teraz nenapadlo. Školu dokončíš a potom môžeš ísť za ním do zahraničia. Kde je napísané,že sa to skončí katastrofou. Silno ti držím palce naozaj. 🌹
@acrobaleno Ano, uz som to vcera pisala, ze to bude multi - kulti UK.
A ta nova info, ze ma viza = zniceny zivot. Nie je co zavidiet.
@kikiballa Treba si uvedomit, ze nie je zahranicie, ako zahranicie.
Zvladnut sa da vsetko, aj ked ti vymetenec zoberie dieta a v zivote ho neuvidis...
@acrobaleno
No muslim zďaleka nie. Jedine ak papierový. V islame je sex pred svadbou považovaný za veľmi veľký hriech. A okrem toho, islam povoľuje interrupcie, takže toto nebude tento prípad.
@lenkakravcova Tiez si myslim, ze to bude nejaky fanaticky typ 🙈
Ja si myslím, že by si sa s ním mala o tom porozprávať.
Muž má rovnaké právo vedieť o budúcom dieťati, ako ty.
A okrem toho má vyzivovaciu povinnosť. Uvidíš čo na to povie.
Je zbytočné sa tu radit na fóre s cudzími ženami, pretože my nie sme tie, ktoré sa budú o dieťa starať. Dieťa má mamu a otca, a tí by sa mali rozhodnúť nakoľko sú na to dospelí a majú možnosti sa oň postarať.
@kinderzwillinge alebo skôr preberavý (v zmysle = vyberiem si, čo sa mi hodí a ostatné odignorujem 🙄😀)
@lenkakravcova trosku odbocim ,ale tak ako si kresťania vykladaju svoje nabozenstvo(ako im vyhovuje v danom momente) tak aj moslim si vyberie to co mu momentálne vyhovuje. Za predpokladu že nie sú ortodoxní
@lenkakravcova Toto si myslim, ze nie. Ak sa autorka boji, vie velmi dobre preco a uprimne, vobec jej nezavidim, ze sa do takehoto zivotneho dobrodruzstva pustila.
@lenkakravcova Nechcem sa hádať o Islame, hlavne keď ty sama ho vyznávaš, ale ja si myslím o tom svoje. Hlavne ak je to muslim z Afriky.
@lenkasarka S tým vyjadrením súhlasím, že sa zo deje. Ale takíto ľudia sa potom nemôžu nazývať veriacimi,, proste sú to pokrytci, ktorí si vyberajú podľa situácie.
Ak by im skutočne záležalo na Bohu, tak by si takto nevyberali.
@acrobaleno Ako Afrika je sama o sebe špeciál.. Tam ani nejde o vyznanie ale o miestnu kultúru. Muslim z Európy je úplne iná káva ako muslim z Ázie. A muslim z Afriky zase uplne niečo iné.
Na Afriku by som si však dala najviac pozor. Tam viac idú podľa kultúry než podľa náboženských či racionálnych pravidiel.
@lenkakravcova myslím,že nebudem ďaleko od pravdy, keď poviem že ich je tak 90% 🙈🙈 zazmurila som pri tom jedno oko😂
Nechcem pôsobiť premúdrelo, ale máš 21 rokov a ja som o celú generáciu staršia. Na Tvojom mieste by som bola veľmi opatrná: jedna otázka je vzťah s partnerom a druhá mať dieťa. Poznám rôzne mentality z rôznych kultúr: pokiaľ raz človek prekročil hranicu, ktorú si si Ty sama určila, môže sa to kedykoľvek zopakovať. Nie je príjemné to počuť, ale je to tak. A pokiaľ budeš na takéhoto partnera naviazaná existenčne, finančne a s dieťaťom, Tvoja situácia môže byť viac a viac nepríjemnejšia v tom význame, že partner si Tvoju závislosť bude uvedomovať a obávam sa, že teraz jeho správanie nevieš celkom dobre odhadnúť. Ja osobne by som sa vrátila z kratšej cesty. Otázku, či a ako zvládnuť dieťa, si musíš zodpovedať sama.
Prehodnot svoj vzťah, lebo čo sa stalo raz, pokojne sa môže (a myslím že aj stane) znovu, ak ta dokázal raz nie ,,priamo" znásilniť, niečo nie je v poriadku ... Ale ja stále nerozumiem tomu takmer znásilniť, nie priamo .. tak buď bol násilný alebo nie ... Ty vieš, len možno si stále v poblazneni zaľúbenosti....
@lenkasarka Myslím, že nebudeš ďaleko od pravdy 🙂
Ak by sa veriaci rátali skutočne len tí, ktorí to berú úprimne, tak by ich bolo skutočne máličko - aj medzi muslimami, aj medzi kresťanmi. Väčšina je skôr taká "tradičná" folklórna nábožnosť ("narodil som sa v tom, tak v tom zomriem a čo sa mi hodí to si vyberiem, inak ma netrápi či je to vôbec pravda, alebo či existuje niečo iné..").
Viem, je to pre teba velmi citliva tema. Neviem preco nenapises, co konkretne sa medzi vami stalo, akej narodnosti je tvoj priatel. Zbytocne sa tu rozprudila burliva diskusia. Mozno by ti zienky vedeli lepsie poradit. Ved aj tak pises anonymne.
Ok, tak to je vyhoda aj nevyhoda. Nepotrebuje vztah koli vizam. Na druhej strane je tu riziko vymahania vyzivneho, alebo zavlecenia dietata do druhej krajiny...ale dobre, to mu krivdim a idem do extremu. Mozno bude skvely otec a partner. Zial, otazka sa rozsirila. Nie len nechat si dieta, ale hlavne co s otcom dietata? Nieco je na tom vztahu nezdrave, ked si mu to este nepovedala. VS dostudujes, ale kto ti pomoze ked rodicia pracuju? Dieta bude chore, ty budes musiet ist na skusky, na obycajny nakup..zvladnes to casovo aj financne? Uff. Velmi ti drzim palce. Vztah na dialku je tanec na slepo. Dietatko vychovas, ale partnerovw spravanie nezmenis. Zrejme ta oplodnil zamerne.??
Inak neviem si predstaviť, zatajiť potrat pred priateľom 🙄🤷.
To sa dá ako uhrať???
"Miláčik mám sa fajn, nič mi nieje, cítim sa skvele...len som pred časom absolvovala potrat nášho dieťaťa..ale inak som rovnaká ako predtým.Aj teba milujem stále rovnako..."
Myslím si, že do ženou to vie brutálne zatočiť... psychicky aj fyzicky.

Ďakujem baby za každý jeden komentár, kúsok ste ma ukľudnili a skúsim si to celé ešte raz s chladnou hlavou premyslieť... A priateľ naozaj nie je nejaký násilník sme spolu 3 roky, to čo sa vtedy stalo bolo len vtedy... Poznám ho veľmi dobre nato aby som vedela, žeby mi nechcel ublížiť preto som aj napísala, že nešlo "priamo" o znásilnenie...