icon

Je riziko ísť na interupciu?

luli15
2. júl 2017

Ahojte, ostala som tehotná z chlapcom z jednej noci .. problem je že má priateľku.. niesom s nim ani v kontakte.. Zvažujem nad interupciou :/ nechcem ostať z dieťaťom sama .. aký mate na to názor?

Strana
z2
katusikkk
3. júl 2017

Toto ked citaju zeny ktore sa roky snazia,tak musia mat dost.Daj ho na adopciu a ja si ho adoptujem👶

eri28
3. júl 2017

Samozrejme ze je. ...Tazko sa udrzi dalsie tehotenstvo je toho urcite viac a psychika pracuje tiez kazda zena co si tym presla by ti mohla rozpravat. Ja nastastie nie ale poznam take baby.

blumchen2
3. júl 2017

Vygoogli si alexis poradnu a obrat sa tam

zeytin
3. júl 2017

Ak si robis ciarky, kolko mamiciek je za a kolko proti, ja som rozhodne PROTI.

zlaticko118
3. júl 2017

@luli15 je to cisto tvoje rozhodnutie. Urcite by som to ale oznamila otcovi dietata aj ked z toho nebude nadseny. Mozno sa skusila porozpravat s rodicmi ako zareaguju.
Riziko pri interupcii moze byt ale aj nemusi tak ako mozes mat psychicke nasledky tak aj nemusis. Ja som zakrok podstupila pred cca pol rokom a nemam ziadne zdravotne problemy (som znova tehotna ale toto dieta prislo v lepsi cas) a psychicke problemy po zakroku nemam, nic si nevycitam (pre niekoho budem asi sebec).
Je to volba kazdej zeny, ano je smutne ze niektore idu na potrat a ostatne chcu velmi deti ale nemozu otehotniet. Dat dieta na adopciu? Teoria dobra ale prax trocha zlyhava. Tie decaky su plne tak kde su tie pary co nemozu mat vlastne deti..
Uprimne skor odsudim zenu co da male novorodena na adopciu ako by isla na interupciu. Neviem si ani len predstavit ako sa tam k novorodencom spravaju, ved take male babo potrebuje vela lasky a kto mu ju tam da ked je tam dalsich 20 placucich malych babatiek...

bibaryba
3. júl 2017

Pre mňa nechaj si bábo veď je tvoje a povedz to otcovi dieťaťa budeš za ním plakať do konca života keď ho dáš preč

monika248
3. júl 2017

Ja si nemyslím, že by si sa svoj dieťatka mala vzdať, práveže by som bojovala pre to aby bolo s tebou, je tvoje a hoci to teraz vidíš negatívne že je to ťažké atd... tak mi ver, že ked sa na teba prvýkrát pozrie a usmeje sa na teba tak budeš v tom momente cítiť že bola to tvoja dobrá volba mu dať život. Je vela žien ktoré ostanu aj sami s dieťaťom a zvládaju to len sa netreba vzdávať. Jedného dna ked vyrastie a bude veľké tak uvidís že som mala pravdu 🙂 Ja ti prajem hlavne to aby si sa rozhodla srdcom a myslela na to z tej lepšej stránky

libawet
4. júl 2017

@morningcoffee1 to asi nepatrilo mne, ale @luli15

stevvvka
4. júl 2017

@krissmac
no ano, pre zenu je lahsie vzdat sa iba embrya ako zijuceho babatka.

ale si uvedom, ze to embryo zabijes, a ani mu nedas sancu stat sa tym rozkosnym babatkom, ktoreho sa je tazko vzdat

lucinocka
4. júl 2017

@luli15 riziko ako pri kazdej operacii alebo zakroku... mysluim, ze vsetky co sme mali missed abort sme cistene kyretazou a nemala som problem kvoli tomu s vynosenim malej...
To ci si schopna sa o dieta postarat, bez nahanania chlapa po sudoch kvoli vyzivnemu a zbieraniu zbierok po FB a internete, to vies ty...
Vsetky baby cu su tu PRO LIFE dalej neriesia v akych podmienkach tie deti ziju...hlavne len aby sa narodili...
Detaily vies ty sama...

coral13
28. nov 2017

@luli15 Snad si sa rozhodla podla svojho citenia a nie podla tlaku ludi z tvojho okolia. Je velmi dolezite, aby malo kazde dieta narok na stastnu a fungujucu rodinu. Interupcia je velmi tazka a nikdy na tento zazitok nezabudnem, ale rozhodnutie pre ktore som sa v 5-tyzdni rozhodla by som nemenila ani dnes. Vzdy na nu budu dva pohlady, jeden ako na nenavistnu vrazdu a druhy ako na zakrok pre odstranenie nechcenej chemickej reakcie dvoch tiel. Ja sa nestotoznim ani s jednym, ale jedine co viem, ze toto rozhodnutie patri zene samotnej, najma ked je bez partnera. Vacsina z nas boli vytuzene deti, za co som vdacna. Ja som bola v obdobi, ked som nemohla byt s partnerom a vo vztahu na dialku som nechcela nic riskovat. Bolo to vzajomne rozhodnutie, kedze este vztah nebol dozrety a bali sme sa tohto kroku. Financne zabezpecenie a byvanie sme k dispozicii nemali ziadne. Nebudem tu hladat vyhovorky, kazdopadne su obe rozhodnutia tazke v pripade ak dietatu nemozete poskytnut to co si zasluzi. Bolest a vycitky vo mne ako v zene zostali, aj ked islo o velkost ryzoveho zrnka, ale viem, ze vtedy som konala podla svojho zvazenia. A za rovnakych podmienok by som toto rozhodnutie v minulosti nemenila. Pozerat sa na jednu vec z jedneho uhla a odsudzovat a vnucovat svoje nazory je najnezdravsia forma rady. Kazda zena ktora vrelo caka babatko a vie, ze prenho pripravi tie najlepsie podmienky citove v podobe milujucej mami a otca ako aj materialnej, dostatok a pokrytie detskych potrieb moze so stastim sledovat cely priebeh tohto daru. Ano, aj ludia ako ja novy zivot vnimaju ako dar, ale chcem vidiet aj jeho perspektivy, najma to, aby babo malo stastnu a vyrovnanu rodinu, nie nestastnu single mamicku, ktora sa potaca a obracia zivotom lebo sa bala ineho rozhodnutia. Akokolvek si sa rozhodla, nebolo to lahke a verim, ze cas a skusenost Ti pomozu preklenut smutok. V pripade, ak si si babatko nechala, prajem Ti vela sily, aby sa Ti podarilo prekonat prekazky slobodnej matky, ale zaroven aj kopec radosti z drobca.
E

moonglow
28. nov 2017

emocie bokom, lebo ta to moze zlozit ... kolko mas rokov? pracujes? mas vlastne byvanie? ma ti kto pomoct z rodiny?

slobodna matka to ma tazke, ak sedi 3 roky na riti a vyplakava, ako sa co neda... ak si sikovna, iste to zvladnes

vzdat sa dietatka je pre zenu to najtazsie rozhodnutie a budes s tym rozhodnutim zit cely zivot, ci si ho nechas alebo nie ... dobre si to premysli, zdravotne rizika pre matku su aj pri interupscii, aj pri tehotenstve a porode, aj ked prirodzenejsie je samozrejme dietatko vynosit ...

nic nie je cierno-biele, v kazdom pripade budes potrebovat nejaku oporu

dalidalu
28. nov 2017

Nevnimaj nic co tu pisu. Rozhodni sa sama ziadna z tychto zien nezije tvoj zivot.Su tu rizika po UPT nastuduj si to alebo sa opytaj lekara.Je lahsie vzdat sa embrya zhluku buniek lebo este v 5-6 tyzdni to nie je dieta!!!Akoby si dieta vynosila citila pohyby porodila a mala by si sa ho vzdat!!!!To je hlupost!!!Drzim palce

mamutka
28. nov 2017

Ty si tu uz par krat v diskusiách riesila, ze ste to s niekym robili bez ochrany, ci mozes byt tehotna ked sa citis tak ci onak, to si sa nemohla spamatat a chranit sa uz konecne? Ci v noci nerozmyslas, to len cez den ta napadne?
BTW nikdy ta nikto nebude lubit tak ako tvoje dietatko. Najviac na svete a uplne uprimne. Len aby si ty ho vedela lubit. Lebo nemilovane dieta, to je najvacsie nestastie.
Hlavne sa zacni chovat zodpovedne, ked dieta nechces.

mirola
28. nov 2017

Zivot nikdy nebol a nebude fer.. rozmyslat a pozerat sa na matky, ktore nemozu mat alebo sa im nedari byt tehotne nie je na mieste. Kazdi sme individualita.. musim sama realne zhodnotit svoje moznosti, pocity... a dalsich xy aspektov. Ja som na interupcii bola a to z dovodu ze som zistila ze muz s ktorym cakam dieta je na heroine a mala som 18.. ano predtym som si to vobec nevsimla.. o dva roky na to ho na 5 rokov zavreli do basy a nikdy ani na sekundu som toto rozhodnutie nelutovala. Vtedy som koncila strednu skolu, nemala som zazemie na partnera sa nedalo spolahnut .. a bala som sa aby bolo v poriadku. A co sa tyka adopicie mam kamosku, ktora takto svoje dieta dala a do teraz (10r.), sa s tym nevyrovnala, stale chodi na urad po fotky a fakt je rozbita. A mam vela kamosik co boli na interupcii a su v pohode. A kazda z nich vratane mna.. sme otehotneli. Cize na ani jednej z nas to nezanechalo trvale nasledky.. ani psychicke ani fyzicke...

candii
28. nov 2017

Mam nazor taky ze ked nechcem tak sa chranim alebo nesexujem, teraz to zober zodpovedne a ber nasledky, dieta bud vynos a daj na adopciu, urcite si najde milujuci domov, vela parov je roky v poradovniku .. ja osobne by som nemala zaludok ist na potrat

misinka0611
28. nov 2017

@candii Príspevok z jula.. ta sa uz rozhodla 🙂

candii
28. nov 2017

@misinka0611 jaj 😅

libawet
29. nov 2017

@morningcoffee1 to asi nebolo určené mne 🙂

pr85
1. nov 2019

Nahradna maternicu

carmenuska
1. nov 2019

Aký mám názor? Že neexistuje dôvod na potrat,na zabitie dieťatka. Rozmýšľať si mala skôr ,prečo lihas niekým,kto má vzťah.Mozno je drsné čo píšem,ale ja som nemohla mať dieťa 7 rokov!!! A toto budem odsudzovať vždy,lebo málokto vie,čím si prejde žena,čo nemôže mať deti.Aj teraz by som brala ešte jedno,ale bohužiaľ....Daj mu šancu,neudialo sa to náhodou.

Strana
z2