Kamarátka mi nepriala tehotenstvo a potratila som

monis03
21. máj 2020

Dobrý deň,

asi sa len potrebujem vyrozprávať a skúšam nájsť, či nemal niekto podobný prípad ako ja a ako to vyriešil. Bola som dvakrát tehotná, a dvakrát som potratila. Po celú dobu mi kamarátka tehotenstvo nepriala. Podľa jej slov by neprežila, kebyže otehotniem skôr ako ona, je dosť súťaživá, všetko musí mať prvá. Ona je teraz tehotná, a patrične mi to dáva najavo, že je prvá. Neberie ohľad na moje pocity, je to ako keby mi vrážala nôž do srdca. Celý čas nám všetko závidí, aj vzťah s manželom. Keď som absolvovala prvý potrat, tak som sa s tým musela vyrovnať a s nikým mi nebolo do reči. Ona ma vtedy obvinila, že mám určite niečo proti nej.

Do toho je to zároveň aj kolegyňa z práce. A viem ako všetko prežíva, ešte ani tehotná nebola, ale už mala nakúpenú výbavičku. Takže v práci o ničom inom nebude rozprávať. Zrovna tieto reči ťažko znášam od takýchto sebeckých ľudí.
Nie že by som im to nepriala, nie som ten typ čo závidí. Ide len o ten spôsob akým so mnou komunikuje. Už tak sa dosť ťažko zmierujem s potratmi.

Zažili ste podobnú situáciu, ako ste sa s tým vyrovnali?

Ďakujem.

whatever1
21. máj 2020

Nájdi si inú kamarátku.

katkati
21. máj 2020

@monis03 Nerieš kolegyňu, zameraj sa na seba a na ľudí, ktorí ťa majú radi. Jej dopraj, nech sa vytešuje z tehotenstva. Ju nezmeníš a ty sa kvôli tomu trápiš.

ivkazba
21. máj 2020

Žena, ktorá kamarátke nepraje dieťa, lebo by nebola prvá a ktorá keď otehotnie, tak ti dáva najavo, že je prvá... to je úbohá a zlá osoba. A je tvoja chyba, že takúto osobu máš v živote. Viem, že toto asi nechceš počuť, ale je to tak. Načo ti je takáto osoba? To nie je kamarátka ani náhodou. Ja by som kamarátsvo úplne prerušila a celú komunikáciu by som zminimalizovala na nutné pracovné záležitosti. Ak ti niečo nerobí dobre, tak to k sebe proste nepusti. Držím ti palce!

beronsche
21. máj 2020

S takou osobou by som obmedzila kontakt na nevyhnutne minimum. Strazila by som si pred nou sukromie a komunikovala len ohladom prac. zalezitosti.. Taku toxicku osobu predsa vo svojom zivote nepotrebujes.. A ona sa kvoli tebe urcite menit nebude..

tinatitti
21. máj 2020

Nebavit sa s ňou, obmedziť kontakt na nevyhnutne minimum. Toto nie je tvoja kamarátka.

juliet86
21. máj 2020

ona je psychicky narusena osoba. orestrihni vsetky kontakty

sashabb
21. máj 2020

Naozaj ju považuješ za kamarátku? 😨😲

domculik
21. máj 2020

@ivkazba Uplny suhlas.
@monis03 To fakt nie je kamaratka, iba vyciciavac zivota. Odstrihnut, dat sa do pohody a vela stastia prajem ! 😉🙏🌺

s_a
21. máj 2020

som si prečítala len prvý odsek a prišlo mi zle.. takú "kamarátku" pošli kade ľahšie!

ave_eva
21. máj 2020

ignorovať a teš sa ze o chvilku vypadne na matersku a nebudes ju musiet pocuvat. Drzim palce a hlavu hore, bude dobre ❤

miskaska
21. máj 2020

To, co si ona mysli, co ti praje a nepraje je jej problem a nie tvoj. Nech to ide uplne mimo Teba. Citujem z knihy "Styri dohody". Nič z toho, čo robia iní ľudia, nie je kvôli Vám. To, čo hovoria a robia oní je odrazom ich vlastnej reality, ich sna. Ak budete imúnni voči názorom a konaniu inych, nestanete sa obeťou zbytocneho utrpenia. PS: knihu som necitala celu, ale toto sa mi z nej paci najviac 🙂

kiki68
21. máj 2020

To neni kamaratka, ale ku$$a spinava. Takych ludi vymazat z friendlistu a kludne aj zmenit pracu ked bude treba. Ako moze niekomu ist o prvenstvo. Nemyslim, ze tie potraty maju nieco s jej neprajnostou, ale davat niekomu potom najavo , ze ja to prva donosim je hnus fialovy.

edzzi
21. máj 2020

Prepáč ale toto nazývame kamarátka?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mareka49
21. máj 2020

Kamaratka?
Asi kedysi.
Mozno.
Davno.
Toto si nerobia hadam ani netaktne nepriatelky.

vevesh
21. máj 2020

Zazila som osobne. Ale takuto osobu urcite nenazyvam kamaratkou a obmedzila som kontakt na minimum,t.j. par krat do roka sa stretneme na akciach, pokecame ako sa dari deckam a to je vsetko. Ziadne osobne informacie ci temy. Mam svoj zivot a je mi jedno, ze dana osoba je "prva" ci kolko ma kolko coho. I ked ona sa neprestala o mna zaujimat a vsade u znamych vyzveda a chce byt nadalej vo vsetkom prva a lepsia, ale to uz nie je moj problem. Vies, blbcov je na zemi malo, ale su strategicky rozmiestneni, takze nejakeho urcite stretnes- ak nie ona, pride dalsia takato hviezda. Takychto ludi vytesnit z osobneho kruhu a kontakt na minimum. Drzim palce, aby sa aj vam zadarilo- nie kvoli nej, ale kvoli vam samym...🙂

jaruska_12
21. máj 2020

Zažila som podobne dobrá kamoška zavidela mi prvé tehotenstvo nakoniec po 10 m otehotnela aj ona. Druhé tehotenstvo žiarlivosť a hlavne závisť v den keď som bola na potrat kvôli MA mi poslala správu s pozitívnym tehotensky testom. Pre mňa najhoršie obdobie pre ňu najlepšie ona už o chvíľku rodí mne sa otehotniet nedarí aj taky je život naučila som sa tešiť potichu bez ľudí iba v kruhu najbližšej rodiny

ckatka
21. máj 2020

To ako fakt takú osobu nazývaš kamarátkou? Preč takých ľudí zo svojho života 🤦‍♀️

asia83
21. máj 2020

@monis03 Nezbavujte sa pocitu nešťastia a vlastného zlyhania (potrat nie je vaše zlyhanie) hľadaním viny v inom. Prenášate negatívne pocity voči sebe na ňu. Chápem, psychika sa musí brániť voči tomu, čo neunesie, ale snažte sa o pozitívne pocity voči všetkým ľuďom. Vaša kamarátka určite nie je príčinou vašich potratov. Hľadajte príčinu v sebe, vo vašom fyzickom a psychickom zdraví a dočkáte sa dieťaťa.

asia83
21. máj 2020

@jaruska_12 Všetko sa raz vráti každému. Závisť je choroba, treba ju ľutovať, nie nenávidieť. Platí pre všetkých.

katarinka89
21. máj 2020

@monis03 to že si potratila, určite nieje jej vinou, hoci by bolo pre teba teraz asi najlepšie z nej urobiť príčinu potratov.....ALE DOVODOM na nestretávanie sa s nou ona určite bude, lebo kamarátkou nie je....výhod takýchto ľudí zo svojho života a hľadajte s lekarom reálnu pricinu potratu. Veľa stastia

lenuliatko84
21. máj 2020

To nie je kamaratka.rozviaz s nou kontakt

luciannka83
21. máj 2020

Toto kamarátka určite nieje a toto kamarátky nerobia.

deti95060810
21. máj 2020

1. nájdi si inú kamarátku
2 . to si vážne myslíš že si preto potratila lebo ti kamarátka nedopriala tehotenstvo? Tak to potom môžu rovno zrušiť interupcie, stačí keď si dotyčná nájde niekoho kto jej tehotenstvo nebude priať... štát to vyjde lacnejšie...

evaachesa
21. máj 2020

Preco taku zenu nazyvas kamaratkou? Uplne by som ju ignorovala ... tiez som mala taku velmi prajnu "kamaratku"

andrea_82
21. máj 2020

Neverím na také, že si potratila, lebo ona ti nepriala tehotenstvo. Za to ona nemôže. Ale inak by som sa s ňou nebavila, nie je to dobrá osoba. Určite by som ju nepovažovala za kamarátku.

monis03
autor
21. máj 2020

ďakujem za podporné komentáre.
neviem odkiaľ ste niektorí vzali, že si myslím, že za potraty môže ona. ale tak každý si vyloží veci tak, ako by ich asi on cítil.

sandrika1986
21. máj 2020

Toto nie je prava a uprimna kamaratka.
Prerus s nou kontakt.
Keby bola skutocna priatelka, tak by ti bola oporou v kazdej situacii... Nie je to dobra osoba, radsej nemat ziadnu kamaratku ako len osobu,ktora sa na priatelku iba HRA..
Je sebecka, falosna a zavistliva.
Zameraj sa hlavne na seba a svoju blizku rodinu a neprajnych ludi posli prec zo svojho zivota.
Vela stastia 🙂

lenka2710
21. máj 2020

@monis03 že vraj kamarátka 🤦‍♀️ už dávno by nou nebola

charliee1980
21. máj 2020

@monis03 Kto cita trochu s porozumenim, tak tomu z nadpisu vyplyva, ze kamaratka ti nepriala tehotenstvo a preto si aj potratila. Alebo da sa tomu nadpisu aj inak porozumiet ? 🤔 Dovysvetli, ak mozes.
Dalej....pises, ze je sutaziva a vo vsetkom musi byt prva....cize stava sa to opakovane a dlhsiu dobu.
Preco ju nazyvas kamaratkou...? Jednoducho ju odstran zo zivota.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre