icon

Kedy podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva?

anonym75590
Včera o 21:23

PROSIM, NECHCEM KAZANIE ANI NIC PODOBNE O PREMYSLENI SI. CHCEM ABY MI ODPOVEDALI LEN ZENY, KTORE S TYM MAJU SKUSENOST.

Ahojte. Chcela by som sa spytat zien, ktore podtupili UPT. V ktorom tyzdni tehotenstva ste UPT podstupili? Ja som momentalne 5+2 a chcem tento zakrok podstupit (najlepsie cim skor). Na ultrazvuku vsak zatial nic vidiet nebolo. Chcem to vediet preto, ci sa mi oplati objednavat na tento zakrok uz teraz, alebo ci to este sledovat, kym nieco nebude vidno. Neviem teda, ci moze ist este stale aj o biochemicke (pripadne mimomaternicove, ale dufam, ze to nie) alebo nie. Mala som len jednorazove vysetrenie kde, ako som spominala, nic vidiet nebolo, iba 12 mm sliznica. Kedze to bolo jednorazove, krv mi nebrali.

Strana
z3
veroni2
Dnes o 13:01
@anonym75590

@anonym_269fa1 Pri prvom pozitivnom teste som bola rozhodnuta. Tehotenstvo prislo nevhod. Keby si s partnerom nedavame pozor, dalo by sa nad tym uvazovat. Zial, zlyhali nam 2 antikoncepcne metody (kondom, nudzova antikoncepcia). Ine vychodisko momentalne nevidim.

@anonym75590 a nemyslis si, se to dieta, ktore sa dostalo cez 2 antikoncepcie, ma poslanie pre teba, pre rodinu pre tento svet? To nie je len tak...zvladlo tieto boje...zamysli sa nad tym. Potrebuje aj tvoju pomoc.
Pomoz mu...

veroni2
Dnes o 13:04
@anonym_915d7b

@veroni2 keď som sa začala na človeka podobať. Autorka momentálne v sebe má len zárodok, keďže na usg nebolo ešte nič vidno. Každopádne, ideš tu kázať ľuďom, čo majú robiť, budeš jej to dieťa živiť ty? Nie, nebudeš. Poznáš jej situáciu? Nie, nepoznáš. Nepotrebuje tento svet ďalšie dieťa, ktoré je nechcené a predurčené na trpký život. Nad tým si sa nezamyslela?

@anonym_915d7b a kedy si sa na seba zacala podobat? Takze v d-1 este nie, tak sup klieste, ale v d+1 klieste uz nepripadaju do uvahy? ?? Vies mi to lepsie vysvetlit?

anonym_bc7c4e
Dnes o 13:04

@anonym75590 ja sa chcem opýtať keďže tiež používame kondómy D. mala si rovno vtedy začiatok plodnych dní keď ani tabletka po nezobrala alebo už ovulaciu?

tetapetra
Dnes o 13:06
@veroni2

@anonym_5ed72e presne...ale nech rozhoduje o svojom, nie o druhom....cize o dietati...

@veroni2 to isté platí o tebe. Venuj sa svojej maternici a nie materniciam iných žien.

simsalabim
Dnes o 13:07
@veroni2

@anonym_5ed72e presne...ale nech rozhoduje o svojom, nie o druhom....cize o dietati...

veroni2
Dnes o 13:07
@simsalabim

@veroni2 ty naozaj povazujes 4 roky stary post na Reddit za relevantny zdroj?!

@simsalabim Základné pravidlá pre podstúpenie interrupcií v Oregone zahŕňajú:Žiadne limity ani čakacie doby: Oregon nestanovuje žiadne limity na základe dĺžky tehotenstva (gestačného veku). Neexistujú ani žiadne povinné čakacie lehoty po konzultácii s lekárom.

veroni2
Dnes o 13:08
@tetapetra

@veroni2 to isté platí o tebe. Venuj sa svojej maternici a nie materniciam iných žien.

@tetapetra ja sa venujem detom, nie domu, kde vyrastaju, vratane maternic..pretosu potraty, lebo, ludia sa nepovazuju uz za ludi....vratane tvojho usudku...nemyl si diwta s vlastnym telom ani s maternicou.

veroni2
Dnes o 13:14
@simsalabim

@veroni2 ty naozaj povazujes 4 roky stary post na Reddit za relevantny zdroj?!

@simsalabim Novom Mexiku sú potraty legálne a plne chránené zákonom. Štát má jedny z najliberálnejších potratových zákonov v USA.Poskytovateľov a kliniky môžete vyhľadať pomocou AbortionFinder alebo nástroja INeedAnA.Prehľad kľúčových pravidiel a faktov:Žiadne limity: Neexistujú žiadne obmedzenia na potraty na základe dĺžky tehotenstva. O zákroku rozhoduje tehotná osoba spolu so svojím lekárom.Žiadny súhlas rodičov: Osoby mladšie ako 18 rokov môžu podstúpiť interrupciu bez nutnosti informovať alebo získať súhlas rodičov.!!!! A dalsie...snad si ostatne dohladas aj sama

tetapetra
Dnes o 13:15
@veroni2

@tetapetra ja sa venujem detom, nie domu, kde vyrastaju, vratane maternic..pretosu potraty, lebo, ludia sa nepovazuju uz za ludi....vratane tvojho usudku...nemyl si diwta s vlastnym telom ani s maternicou.

@veroni2 tak sa venuj svojim detom. Nemoralizuj, nie si v koži tej druhej. Ak budes, zariad sa podľa seba. Nepodsuvaj tu svoj názor,aj keď si myslíš,že je ten správny. Áno, je,ale pre teba.

anonym_334aa0
Dnes o 13:18

Ja neviem prečo sa to tu stále pýtate🥹 veď vždy sú tu komentáre, ktoré moc ublížia, vždy tu dotyčná napíše, že nemala písať, veď je to ťažké na psychiku aj tak.
Úplne jasné, že čím skor, tým lepšie, rozhozhodne Mudr ak to tam uvidí.
Je úplne jedno kde to postúpiš, budeš mať o tom záznam a dozvie sa to gynekológ aj za 20 rokov, nevidím na tom nič zlé, bude sa ti to uvádzať aj pri ďalšom tehotenstve, porode, to je dobre, aby lekári vedeli na čo sa pripraviť, ak by boli komplikácie, ženské telo si každú takúto zmenu zapíše, preto to netreba tajiť.
Želám nech to dobre dopadne.

veroni2
Dnes o 13:18
@tetapetra

@veroni2 tak sa venuj svojim detom. Nemoralizuj, nie si v koži tej druhej. Ak budes, zariad sa podľa seba. Nepodsuvaj tu svoj názor,aj keď si myslíš,že je ten správny. Áno, je,ale pre teba.

@tetapetra tu ide o zivot, nie o to, kto bude co papat na obed alebo kde je aka akcia..dievcina riskuje traumy v zivote a tiez ine dosledky...preco by sa o tom nemalo hovorit? Nema to jednoduche, ale ma aj inemoznosti, preto som ich spomenula...

tetapetra
Dnes o 13:22
@veroni2

@tetapetra tu ide o zivot, nie o to, kto bude co papat na obed alebo kde je aka akcia..dievcina riskuje traumy v zivote a tiez ine dosledky...preco by sa o tom nemalo hovorit? Nema to jednoduche, ale ma aj inemoznosti, preto som ich spomenula...

@veroni2 nemyslím,že práve to chce počuť. Ako som už písala, nestaraj sa do života inej ženy. Mala by si ju podporiť akokoľvek sa rozhodne.

veroni2
Dnes o 13:24
@tetapetra

@veroni2 nemyslím,že práve to chce počuť. Ako som už písala, nestaraj sa do života inej ženy. Mala by si ju podporiť akokoľvek sa rozhodne.

@tetapetra tam je ten problem, ale v zivote ti ludia nemozu hovorit, len co chces pocut..zvlast ked je to zavazne, a dotyka sa to nielen teba ale aj ineho, celeho zivota a buducnosti...kto ta ma rad, nemoze zametat tieto veci pod koberec..komu na tebe zalwzi, ti nikdy nebude hovorit, len to, co chces pocut, ale co je pre teba najlepsie

anonym_554cc7
Dnes o 13:29
@veroni2

@tetapetra tam je ten problem, ale v zivote ti ludia nemozu hovorit, len co chces pocut..zvlast ked je to zavazne, a dotyka sa to nielen teba ale aj ineho, celeho zivota a buducnosti...kto ta ma rad, nemoze zametat tieto veci pod koberec..komu na tebe zalwzi, ti nikdy nebude hovorit, len to, co chces pocut, ale co je pre teba najlepsie

@veroni2 autorka sama vie co je pre nu najlepsie

veroni2
Dnes o 13:30
@anonym_554cc7

@veroni2 autorka sama vie co je pre nu najlepsie

@anonym_554cc7 ano, prenu ano, ale nie pre dieta..

anonym_c84ad5
Dnes o 13:33

To jdes likvidovat svoje Prve dieta?
Vies, ze dalsie uz nemusi byt??
Co tak nechat to plavat a ono sa uvidi... 🌷

simsalabim
Dnes o 13:34
@veroni2

@simsalabim Základné pravidlá pre podstúpenie interrupcií v Oregone zahŕňajú:Žiadne limity ani čakacie doby: Oregon nestanovuje žiadne limity na základe dĺžky tehotenstva (gestačného veku). Neexistujú ani žiadne povinné čakacie lehoty po konzultácii s lekárom.

@veroni2 ano a na druhej strane mas staty, kde je upt uplne zakazane a aj v pripade priameho ohrozenia zdravia a zivota zeny. Vies, ono je krasne chranit “nenarodenych”. Po porode vsak nikoho nezaujimaju, ani zena, ani dieta. Navyse, zena je autonomna bytost a na jej telo a opateru plod automaticky pravo nema. Tak, ako ja nemam pravo na tvoju oblicku, lebo zijem, chcem zit a potrebujem ju. Dokonca ani po smrti nie je tak lahke ti ju vziat. Tak preco sa potom staras do maternice inej zeny? Tehotenstvo a porod navyse vie zenu velmi poznacit - aj tu zeny pisu o dlhodobych a vaznych zdravotnych nasledkoch. Preco by to mala podstupit, ked nechce? Pre niektore zeny znamena tehotenstvo a porod negativne ekonomicke dosledky a chudobu, daleko do dochodkoveho veku. Pre ine je to uvaznenie v nefunkcnych vztahoch, ekonomicke ci fyzicke tyranie. A mohli by sme pokracovat. Ano, ten plod “ ma narok na zivot”. A rovnako aj ta zena. Jej prava su - musia byt - plodu nadradene. Je to predsa autonomna bytost. Vie volit, dedit, musi odvadzat dane. Plod nic z toho nemoze (ano, viem, ani babatko nie), ale jeho prava su zakonom chranene od 13.tyzdna. Toto sa mi zda rozumny kompromis, ktory respektuje aj zenu aj plod. Vzdy budem za pravo volby, lebo vela zien je v naozaj zufalej situacii. Ja ich zivot nezijem, aby som im cokolvek diktovala. Ale upt treba casovo obmedzit, spristupnit potratovu tabletku, aby sa tehotenstvo ukoncilo cim skor. Tak, ako mas ty moznost nikdy neist na upt, tak ty do tohto rozhodnutia inu zenu nenut. To je vsetko.

ukulela
Dnes o 13:41
@veroni2

@anonym_915d7b este nevieme, ci tam babatko je, ale ak ano, aj ono ma pravo na zivot. Tak ako ty ci jeho mama. Hodnota jeho zivota nezavisi od toho, ci ho mama chcela alebo nie...je vela moznosti..utajeny pirod, adopcie atd...

@veroni2 jasne, zena meni bydlisko a pracu a teraz si vyberie p mesiacov na tehotenstvo - aby porodila a dala dieta na adopciu - vsak oni na nu v praci pockaju, peniaze jej chybat nebudu atd ... keby mohla, dieta donosi, keby chcela, necha si ho, je to ich spolocne rozhodnutie, ze dieta teraz nechcu, a zena nie je povinna ho donostit. jej telo, jej volba. bodka. tak, ako veriace zeny nik nenuti ist na potrat, nechajte tie druhe sa rozhodovat same a netrepte sa im do maternic.
BTW, vasa starost o nechcene deti spravidla zacina pocatim a konci porodom. Resp. u mnohych uz 12tym tyzdnom .... keby sme nemali decaky, keby sme nemali odlozene, ci tyrane deti a vsetky deti by boli zaopatrene a stastne - deti a aj ich matky - potom by ste sa mohli zacat starat o tie este nenarodene. Dovtedy sa, prosim, realizujte vo svojej komunite, pomahajte, kde viete a kde je to prinosne a nie kontraproduktivne.

ukulela
Dnes o 13:50
@veroni2

@veroni2 tak podme na druhu stranu - v Salvadore idu do basy zeny, ktore samovolne potratia - matky deti, ktore prisli o dalsie dieta koncia na desiatky rokov v base, lebo ludia tvojho presvedcenia ti ich obvinuju z VRAZDY, aj ked za samovolny potrat nemozu. Povedzme si aj o Polsku, kde umreli matky, lebo sa im lekari kvoli protipotratovemu zakonu bali/nechceli/odmietli pomoct - lebo dieta - umierajuci plod v maternici - je zakonom uprednostnene, nez matka. Vsak bozia vola, dpc. Diky.
Ako som pisala - realizujte sa vo svojej komunite, nech vase dcery/sestry nechodia na UPT, nech chcu porodit aj 10 deti, nech riskuju porodmi rupturu maternice, ci rodia aj napriek zdravotnym problemom a rizikam a beru to ako boziu volu. zachranujte potpom tie deti, ale serte na ludi, ktori maju ine presvedcenie, ako vy. Sme - este stale - ustavou sekularny stat a mame moznost volby, Ta zahrna aj UPT.

anonym_c84ad5
Dnes o 13:52
@ukulela

@veroni2 jasne, zena meni bydlisko a pracu a teraz si vyberie p mesiacov na tehotenstvo - aby porodila a dala dieta na adopciu - vsak oni na nu v praci pockaju, peniaze jej chybat nebudu atd ... keby mohla, dieta donosi, keby chcela, necha si ho, je to ich spolocne rozhodnutie, ze dieta teraz nechcu, a zena nie je povinna ho donostit. jej telo, jej volba. bodka. tak, ako veriace zeny nik nenuti ist na potrat, nechajte tie druhe sa rozhodovat same a netrepte sa im do maternic.
BTW, vasa starost o nechcene deti spravidla zacina pocatim a konci porodom. Resp. u mnohych uz 12tym tyzdnom .... keby sme nemali decaky, keby sme nemali odlozene, ci tyrane deti a vsetky deti by boli zaopatrene a stastne - deti a aj ich matky - potom by ste sa mohli zacat starat o tie este nenarodene. Dovtedy sa, prosim, realizujte vo svojej komunite, pomahajte, kde viete a kde je to prinosne a nie kontraproduktivne.

@ukulela a co ked mame decaky? Kam maju ist tie cigancata, ktore ani spinave, hladne, nahe nevedia "rodicia" na toluene zvladnut? Ja som dlho obdivovala severske krajiny za ti, ze decko tam moze v decaku stravit rok, potom ho musia umiestnit do rodiny, vyzeralo to ako ideal, dokedy Nori nezacali kradnut deti pod vymyslenymi zamienkami (ceska 2 deti, rumunka5). Akoze ked veroni 2 apeluje, aby nevrazdila autorka "zhluk buniek" tak by mala brat zodpovednost za jej decko? Dobre pise, ono vzniklo pri zlyhani 2 antik... To mohol byt silny jedinec a skonci v kybliku.

simsalabim
Dnes o 13:59
@anonym_c84ad5

@ukulela a co ked mame decaky? Kam maju ist tie cigancata, ktore ani spinave, hladne, nahe nevedia "rodicia" na toluene zvladnut? Ja som dlho obdivovala severske krajiny za ti, ze decko tam moze v decaku stravit rok, potom ho musia umiestnit do rodiny, vyzeralo to ako ideal, dokedy Nori nezacali kradnut deti pod vymyslenymi zamienkami (ceska 2 deti, rumunka5). Akoze ked veroni 2 apeluje, aby nevrazdila autorka "zhluk buniek" tak by mala brat zodpovednost za jej decko? Dobre pise, ono vzniklo pri zlyhani 2 antik... To mohol byt silny jedinec a skonci v kybliku.

@anonym_c84ad5 no a? Rovnako to vobec nemusi byt “silny jedinec”. Vies, kto je v mojich ociach silny jedinec? Moja byvala kolegyna. Tyrana, bita a podvadzana v manzelstve. Roky setrila na odchod od muza, cakala, kym jej chlapci budu blizko dospelosti. Ked jej starsi syn bol v maturitnom rocniku, zistila, ze je opat tehotna. Napriek Dane. Isla bez vahania na potrat a par mesiacov na to od manzela konecne odisla. S tym “silnym jedincom”, co vznikol napriek Dane (a nasilim), by bola zabetonovana uplne. Namiesto toho je dnes opat stastne vydata, ma niekolko vnucat a synovia jej vravia, ze nechapu, ako to s ich otcom tak dlho vydrzala.

anonym_c84ad5
Dnes o 13:59
@ukulela

@veroni2 tak podme na druhu stranu - v Salvadore idu do basy zeny, ktore samovolne potratia - matky deti, ktore prisli o dalsie dieta koncia na desiatky rokov v base, lebo ludia tvojho presvedcenia ti ich obvinuju z VRAZDY, aj ked za samovolny potrat nemozu. Povedzme si aj o Polsku, kde umreli matky, lebo sa im lekari kvoli protipotratovemu zakonu bali/nechceli/odmietli pomoct - lebo dieta - umierajuci plod v maternici - je zakonom uprednostnene, nez matka. Vsak bozia vola, dpc. Diky.
Ako som pisala - realizujte sa vo svojej komunite, nech vase dcery/sestry nechodia na UPT, nech chcu porodit aj 10 deti, nech riskuju porodmi rupturu maternice, ci rodia aj napriek zdravotnym problemom a rizikam a beru to ako boziu volu. zachranujte potpom tie deti, ale serte na ludi, ktori maju ine presvedcenie, ako vy. Sme - este stale - ustavou sekularny stat a mame moznost volby, Ta zahrna aj UPT.

@ukulela Významnú úlohu v tomto boji zohráva aj Medziamerický súd pre ľudské práva, ktorý sa nedávno zaoberal prípadom istej Beatriz Garcíovej, ktorá mala v roku 2013 zomrieť, pretože jej bol odmietnutý potrat. Ukázalo sa však, že táto žena v skutočnosti zomrela v roku 2017 pri autonehode. Je pravda, že trpela lupusom a dožadovala sa interrupcie. Lekári však rozhodli, že choroba nebola život ohrozujúca ani v jej tehotenstve. Podľa ich diagnózy tehotenstvo prebiehalo bez komplikácií a matka porodila dievčatko, ktoré, žiaľ, neskôr zomrelo v dôsledku vrodenej a nevyliečiteľnej choroby.

Prípad Beatriz Garcíovej poukazuje na modus operandi organizácií podporujúcich potraty, ktoré sa veľmi často opierajú o sfalšované príbehy.

Prípad Roe vs. Wade, ktorý viedol k legalizácii potratov v USA v roku 1973, bol založený na podobnej lži.
V Poľsku bol v roku 2008 prípad 14-ročnej Agáty z Lublinu vylhaný a použitý propotratovými lobistami v ich mediálnej kampani.
Dalo by sa povedať, že klamstvo je dokonca zapísané v DNA týchto kruhov.
Celá ich činnosť je totiž založená na základnej lži, a to na tvrdení, že dieťa v prenatálnom štádiu vývoja nie je ľudskou bytosťou, hoci tomu biologická a lekárska veda odporuje.
Ani porážka Salvádoru pred spomínaným tribunálom nemôže prinútiť krajinu, aby zmenila svoje zákony, je však silným nátlakovým nástrojom.

ukulela
Dnes o 14:00
@anonym_c84ad5

@anonym_c84ad5 len dokazujes, ako ti zalezi na detoch .... tie zive "cigancata" nestoja za zachranu? nie? no pre vas ani nie ... iba tie pocate a este neporodene. Aj to iba do urciteho casu . Je to rozhodnutie zeny a v tomto pripade aj muza. Nechcu a hotovo. Nemozete nutit zeny rodit. A este - silny jedinec? Alebo aj dalsia Cubirkova .... to je taky argument ....

anonym_c84ad5
Dnes o 14:00
@simsalabim

@anonym_c84ad5 no a? Rovnako to vobec nemusi byt “silny jedinec”. Vies, kto je v mojich ociach silny jedinec? Moja byvala kolegyna. Tyrana, bita a podvadzana v manzelstve. Roky setrila na odchod od muza, cakala, kym jej chlapci budu blizko dospelosti. Ked jej starsi syn bol v maturitnom rocniku, zistila, ze je opat tehotna. Napriek Dane. Isla bez vahania na potrat a par mesiacov na to od manzela konecne odisla. S tym “silnym jedincom”, co vznikol napriek Dane (a nasilim), by bola zabetonovana uplne. Namiesto toho je dnes opat stastne vydata, ma niekolko vnucat a synovia jej vravia, ze nechapu, ako to s ich otcom tak dlho vydrzala.

@simsalabim dobre, starsia zena, deti uz mala... Toto vyzera na Ucho, co si dobabre zivot..

simsalabim
Dnes o 14:01
@anonym_c84ad5

@simsalabim dobre, starsia zena, deti uz mala... Toto vyzera na Ucho, co si dobabre zivot..

@anonym_c84ad5 ale je to jej volba. Nie tvoja.

ukulela
Dnes o 14:04
@anonym_c84ad5

@ukulela Významnú úlohu v tomto boji zohráva aj Medziamerický súd pre ľudské práva, ktorý sa nedávno zaoberal prípadom istej Beatriz Garcíovej, ktorá mala v roku 2013 zomrieť, pretože jej bol odmietnutý potrat. Ukázalo sa však, že táto žena v skutočnosti zomrela v roku 2017 pri autonehode. Je pravda, že trpela lupusom a dožadovala sa interrupcie. Lekári však rozhodli, že choroba nebola život ohrozujúca ani v jej tehotenstve. Podľa ich diagnózy tehotenstvo prebiehalo bez komplikácií a matka porodila dievčatko, ktoré, žiaľ, neskôr zomrelo v dôsledku vrodenej a nevyliečiteľnej choroby.

Prípad Beatriz Garcíovej poukazuje na modus operandi organizácií podporujúcich potraty, ktoré sa veľmi často opierajú o sfalšované príbehy.

Prípad Roe vs. Wade, ktorý viedol k legalizácii potratov v USA v roku 1973, bol založený na podobnej lži.
V Poľsku bol v roku 2008 prípad 14-ročnej Agáty z Lublinu vylhaný a použitý propotratovými lobistami v ich mediálnej kampani.
Dalo by sa povedať, že klamstvo je dokonca zapísané v DNA týchto kruhov.
Celá ich činnosť je totiž založená na základnej lži, a to na tvrdení, že dieťa v prenatálnom štádiu vývoja nie je ľudskou bytosťou, hoci tomu biologická a lekárska veda odporuje.
Ani porážka Salvádoru pred spomínaným tribunálom nemôže prinútiť krajinu, aby zmenila svoje zákony, je však silným nátlakovým nástrojom.

@anonym_c84ad5 .. ty asi tiez vies pracovat s informaciami a dohladavat si ich, ze?
VARŠAVA. V prípade smrti tehotnej ženy v poľskom Nowom Targu v dôsledku sepsy, boli porušené jej práva. V pondelok to povedal pacientsky ombudsman Bartłomiej Chmielowiec, podľa ktorého nemocnica porušila práva pacientky.
Tridsaťtriročná Dorota Lalik zomrela 24. mája v Nemocnici Jána Pavla II. v Nowom Targu. Do nemocnice prišla po tom, ako jej v piatom mesiaci tehotenstva odtiekla plodová voda. Tam jej nariadili, aby ležala so zdvihnutými nohami. O tri dni zomrela v dôsledku sepsy.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/svet/c/polska-nemocnica-v-kt...

Strana
z3