icon

Mám ísť na potrat?

8. okt 2026

Ahojte mam 34 rokov a 14 mesacneho synčeka. Bol velmi vytúžený po 3 potratoch ale po jeho narodený som dostala otravu krvi a po 2 krásnych týždňov sa mi zivot premenil na boj o život,mesiac v nemocnici 3 operacie a dlhá rekonvalescencia doma. Dodnes mam problémy este s bokom kde mam zrasty. Nebývame ani na slovensku ale v zahraničí. A som v 10 tyzdni tehotenstva a ja rozmýšľam nad potratom. Nechce sa mi ist znova do babatka. Vždy som ale plánovala mat 2 deti. Ale budu mat rozdiel len rok a 10 mesiacov. Neviem ci to dám. Do teraz mi priateľ pomáhal doma ale teraz začal pracovať. Mal úraz zato bol tak dlho doma. Ako s malym je to super troska nuda ale super sa mame. Bývam na 3 poschodí bez výťahu kde neni ani chodba takze kociar som riešila vzdy tak ze ostal v kufri v aute. Ako budem chodiť s 2 malými detmi. Ja si to neviem predstaviť. Odsťahovať sa nemôžeme. Je to velmi komplikovane a keby dam výpoveď na byt tak mi nemusia dat iny byt a mi skončíme este aj na ulici. Ale plán by bol taky ze ked bude mat druhy rok sa vrátime na slovensko. Nemôžeme ist skorej lebo mame tu uver ktorý treba splatiť. V srdci túžim ist na potrat ale hlava mi káže nie. Ved budu dvaja na svete a budú sa spolu hrať. Ale neskončim na psychiatrii? Uz sa ani na 2 deti necítim. Och poradte

eli43
•
8. okt 2026

@anonym_autor bude to náročné, ale zvládnete to. Chápem tvoj pohľad, ale podľa mňa si ho nechaj, po čase zabudneš na tieto starosti a zostane radosť a nebudu žiadne výčitky aké by to bolo, prípadne ďalšie komplikácie po chirurgickom potrate. Neboj sa toho.

anonym_dbad4d
•
8. okt 2026
@pr85

@anonym_autor nechaj si dieťa. Je to Boží dar.

@pr85 Fuha. To je teda argument ako hrom😃 wooooow

anonym_9f59a5
•
8. okt 2026

je to narocna situacia, musis sa snazit ukludnit a nechaj si par dni cas na rozmyslenie, konzultuj to s priatelom, ja som mala po interupcii dost tazky post abortivny syndrom a rok som sa z toho hrabala, ale bola som o dost starsia a dieta uz nepripadalo do uvahy, hocijak sa rozhodnes bude to narocne

kiki68
•
8. okt 2026

@anonym_autor ved chcete dve deti a potom rovno daj pri porode alebo do 8 turning po sterilku mas pokoj s rodenim ako takym. Ja mam 5 rokov rozdiel a tiez to neni super, ten vekovy rozdiel nikdy nebude idealny a to aky je to masaker je vzdy individualne. Ved si vies deti vychovat a to jedno uz moze ist na pol dna do jasli. Nasa ide uz v 15 mes teraz do jasli a hotovo. Cize doplatok 120 eur a to je cele. Maly bol v skolke ked sa ona narodila a teraz uz v skole. Ale tam je blbe to, ze ona sa chce hrat s nim a on musi robit ulohy. Ja by som si dieta nechala.

anonym_8f6d87
•
8. okt 2026

A prečo ste sa nechránili? Už z toho strachu, čo vsetko si prežila, ste maly rozmýšlať o ochrane je ich mrte, len treba vybrať tu správnu a nie, nemusíš do seba niečo pchať, muž mohol ist na vazektomiu

Nie som proti potratom, choď. Ale možno potom budeš ľutovať, to už ukáže čas.

tetapetra
•
8. okt 2026

@anonym_autor daj si pre a proti. Nebudem ti radiť choď do toho alebo do toho,keď sama nie si rozhodnutá. Verím,že sa rozhodneš správne,nech to bude akokoľvek

pr85
•
8. okt 2026
@anonym_dbad4d

@pr85 Fuha. To je teda argument ako hrom😃 wooooow

@anonym_dbad4d dieťa je živá bytosť. Nie je to vec, ktorú možno prerušiť a neskôr v nej pokračovať.

anonym_dbad4d
•
8. okt 2026
@pr85

@anonym_dbad4d dieťa je živá bytosť. Nie je to vec, ktorú možno prerušiť a neskôr v nej pokračovať.

@pr85 Toto urcite nevedela. Teraz si ju sokoval🙄

bielasovicka
•
8. okt 2026

@anonym_autor takže ty si prvé zvládla len preto, že bol tvoj priatel s tebou doma? A teraz už nebude, tak vieš ze to nezvládnes? To nie ste ani manželia? A keď som dobre pochopila, tak ani vlastné bývanie nemáte?

autor
•
8. okt 2026
@bielasovicka

@anonym_autor takže ty si prvé zvládla len preto, že bol tvoj priatel s tebou doma? A teraz už nebude, tak vieš ze to nezvládnes? To nie ste ani manželia? A keď som dobre pochopila, tak ani vlastné bývanie nemáte?

@bielasovicka priatel bol doma a tak som mala podporu ked som varila sa sním hral atd proste dal nanho pozor. Samozrejme ze to aj sama snim zvládnem aj sama. Vydatá alebo slobodná to nechapem....žiadny význam mi toto nedava co sa pýtate....a bývam v podnájme v zahranici kde musím byt este rok a pol aby sme splatil uver na dom ktory mam doma na Slovensku. Mi sme takto s financiami dobre. Tam ide o strach ako to je s 2 malými detmi prec od domova po mojich zlých skúsenostiach a tak....

martinka13
•
8. okt 2026

Na jednej strane píšeš, ako vytúžené dieťa máš po 3 potratoch a teraz chceš jedno zabiť dobrovoľne. Trochu schizofrénia

anonym_126043
•
8. okt 2026

Troška nuda? Nechaj si to bábo, vytrhne ťa to z tej nudy 😂

anonym_126043
•
8. okt 2026

A podľa mňa je to skôr naopak - hlava ti káže choď na potrat. A srdce že si máš dieťa nechať. Veď tie argumenty ako kde nechám kočík sú skôr výplodom mysle ako srdca....

anonym_f00a2a
•
8. okt 2026

@anonym_autor nechod. Tiez som prežila jeden spontánny potrat. Akoby mi bolo vzaté časť zo mňa, doteraz spomínam na svojho anjela v nebi. Po tejto skúsenosti viem aky je život dar a aké sú deti a ešte tie nenarodené vzácne.

autor
•
8. okt 2026
@martinka13

Na jednej strane píšeš, ako vytúžené dieťa máš po 3 potratoch a teraz chceš jedno zabiť dobrovoľne. Trochu schizofrénia

@martinka13 ano aj taketo sa nieco moze stat. Chcela som a velmi som si vytrpela kvoli tomu ale to neznamená ze teraz mozem mat za to 10 deti. Naco toto aj komentujes ked tomu nerozumieš. Ja sa pýtam normálnych žien ktore si možno tym prešli. Neni ľahké si nechať dve maličké deti. Keby bol aspon 2 a pol roka alebo 3 roky rozdiel nevravím. Ze viem dat jedno do skolky a aj to druhe si vychutnať a nie vystresovana a urevana nevedieť co so sebou robit.....

mirkava
•
8. okt 2026

@anonym_autor hovorím za seba: nikdy by som si dieťatko nedala vziať. Určite to bude ťažké. Ak máš milujúceho partnera určite to dáte. Nech sa darí!

autor
•
8. okt 2026
@anonym_126043

A podľa mňa je to skôr naopak - hlava ti káže choď na potrat. A srdce že si máš dieťa nechať. Veď tie argumenty ako kde nechám kočík sú skôr výplodom mysle ako srdca....

@anonym_126043 hej chcem si aj nechať uz len kvoli tomu kolko sme sa snažili a bolo to dlhých 5 rokov a uz s termínom na umele oplodnenie a nakoniec sa nam zadaril. Ale teraz hned druhe a bojim sa ci mi to neznici zivot.

anonym_f00a2a
•
8. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_126043 hej chcem si aj nechať uz len kvoli tomu kolko sme sa snažili a bolo to dlhých 5 rokov a uz s termínom na umele oplodnenie a nakoniec sa nam zadaril. Ale teraz hned druhe a bojim sa ci mi to neznici zivot.

@anonym_autor určite nie. Rátaj s tým, že s detičkami sú I starosti ale i radosti. Po tom ako som potratila spontanne som znova otehotnela a keď vidím dnes úsmev môjho syna... To normálne nádhera. Ale samozrejme tiež koľkokrát som vyčerpaná, nevládzem. No to patrí k tomu. Určite to zvládneš, neboj sa. Prijmi túto výzvu a nakoniec jedno bude ťahať druhé. 🙂 budú sa spolu hrať. Pri dvoch je to náročnejšie ale o to pestrejši život samizda mam... a aj starosti ale aj radosti ale veľmi si dokážeme spestriť život s detmi len my rodičia musíme chcieť :D a hľadať možnosti a nie únik

anonym_69bee1
•
8. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Potrat ti zničí život, nie dieťa.

anonym_24353a
•
8. okt 2026

@anonym_autor ja som otehotnela,ked starsia mala 8 mesiace.bol to prvy sex po porode a hned som ostala tehotna. Klamala by som,keby som povedala ze som sa tesila. Absolutne nie.ale potrat ma ani nenapadol. Postupne som si zvykla. Daj tomu cas,postupne to pride a budes sa tesit. Drzim palce.

anonym_601757
•
8. okt 2026
@pr85

@anonym_autor nechaj si dieťa. Je to Boží dar.

@pr85
Toto je proste fraza storocia 👏 Ano Boh to dieta porodi a postara sa ;)

anonym_915dda
•
8. okt 2026
@anonym_601757

@pr85
Toto je proste fraza storocia 👏 Ano Boh to dieta porodi a postara sa ;)

@anonym_601757 opytaj sa neplodnycĥ ,ktore by pre vlastné dieťa urobili vsetko,či je to len fráza

anonym_601757
•
8. okt 2026
@anonym_915dda

@anonym_601757 opytaj sa neplodnycĥ ,ktore by pre vlastné dieťa urobili vsetko,či je to len fráza

@anonym_915dda
Ale tu je rec o autorke, ktora je plodna ak si to nepostrehla 🙂

renab
•
8. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_4a0265 skor som si čítala toe debilne príspevoky kde matky plakali a ze nikdy by uz viac nechceli tak maly rozdiel ze je to masaker atd. Som sa aj toho prelakla. Ale pocit na potrat mi skor prináša úľavu. Och

@anonym_autor ak sa bojis len toho vekoveho rozdielu, tak zo svojich skusenosti mozem povedat, ze nic lepsie sa mi nemohlo stat. Zo zaciatku to bolo narocnejsie, ale potom som mala vystarane. Deti sa spolu prehrali, ani som nevedela, ze ich mam. Tretie dieta s velkym odstupom vyrastlo ako jedinacik.

anonym_6737a7
•
8. okt 2026

Existuje antikoncepcia a to dieťa, keď nechceš, tak choď na potrat.

osky
•
Včera o 06:38
@anonym_autor

@anonym_67292f asi take som čakala ze je to super mat taky malý rozdiel medzi detmi a nejaké pozitiva s rodinou som to riesit nechcela. Priatel nechava na mojom rozhodnuty. 😒😒😒

@anonym_autor
Ja ako bezdetna by som ti tu mohla napisat cele litanie o tom,aka si nevdacna a sebecka.
Ale nechcem ta lincovat ani obvinovat,lebo z tej druhej strany tvoje obavy aj chapem....mas proste strach.

Ako veriaca ti vsak napisem,ze zivot je dar.
Kazdy zivot!
To,ci ty si alebo nie si veriaca,je teraz nepodstatne.
Lebo uz sama si to mohla zistit,ze udrzat a vynosit a napokon aj porodit zdrave dieta, nie je len take jednoduche!
To,co sa ti stalo pri 1.porode,sa vobec nemusi opakovat.
To,ze nemas vytah a pod.....to su vsetko take argumenty...
Vies si predstavit s tym zit?

A ano-ja vidim,ake je to super,ked maju deti surodencov,aj s malym odstupom....a uvedom si-ty s muzom sa pominiete,a oni budu dvaja....
Byt jedinacikom nie je velka vyhra,ale mnoho rodicov si to neuvedomuje.

Rozhodni sa spravne.
Lebo ked raz vezmes zivot,uz ho nevratis!

osky
•
Včera o 06:42
@anonym_601757

@anonym_915dda
Ale tu je rec o autorke, ktora je plodna ak si to nepostrehla 🙂

@anonym_601757 ocividne nevies citat medzi riadkami.
Prave preto,ze plodna je,mala by sa tesit na dietatko.

A napokon,ved aj sama autorka mala predtym 3 potraty.
Cize vie,ake to je tuzit a nemat...

anonym_8ec009
•
Včera o 06:52

už netreba zbytočne špekulovať. už to tam je, tak to treba tak brať. 2,5 roka je uplne idealný rozdiel. a aj tak bude všeetko inak, ako si teraz predstavuješ, vždy to tak je. Predstavy a obavy nemajú s realitou nič spoločné.

cucoryedka
•
Včera o 07:05

@anonym_autor mam 2 deti po sebe je perfektne, zo zaciatku trochu narocne, kym sa nezladite, ale neviem si to vynachvalit. Medzi najstarsou a prostrednym je 14 mesiacov. Byvame 500km od oboch rodin, starala som sama, manzel mimo domu na 12 h kazdy den, bola som mlada mamina - mala som 22r, ked sa narodila dcera. Byvali sme v 3i byte na 1. poschodi bez vytahu. Ako to uz niekto spominal - pomahala som si nosicom, kocik som parkovala dole na prizemi, vynasala len vanicku. Z deti vyrastli partaci, navzajom sa doplnali, vacsinou sa vyhrali sami. Po 12 rokoch sa nam narodil najmladsi. Ten je nalepeny na mne, chyba mu partak, vsetko robime spolu.❤️ Aj to je super, lebo si uzivam trochu ine veci. Velkaci su v puberte, maly bude mat 2 roky a nemenila by som za nic na svete. Teraz si robim dalsiu VS, aj to sa da. Na zaciatku sme v nasom byte byvali ako podnajomnici, po roku a pol sme ho odkupili, a pred narodenim maleho, sme kupili dom. Vsetko sme budovali pomaly, postupne, nechci vsetko naraz 😊. Mala som 3 tehotenstva, kazde bolo ine, kazdy porod bol iny. Rozumiem obavam z moznych zdravotnych problemov, ale nik nevie co bude. Nik nevie, kolko na tomto svete budeme. Jedno vieme, treba zit pritomne, ano s respektom voci buducnosti a poucenim chyb z minulosti. Ak mate vsak zazemie, rodinnu pohodu, babo v brusku je zdrave (ja som za zivot akokolvek, ale chapem), za mna, nerozmyslala by som. Akokolvek sa rozhodnes/te spolu s partnerom, zivot budete zit vy, so svojim rozhodnutim. Drzim palce ❤️

anonym_cf92dc
•
Včera o 07:13

@anonym_autor https://alexisporadna.sk/
drzim palce❤