Mám pocit, že som si zničila život
Takže kde začať zaľúbila som sa veľmi skoro skoro som aj otehotnela s mužom o ktorom som si myslela že to bude ľahké a budeme mať pekný život no bohužiaľ nieje to tak ja som otehotnela (žijeme spolu) a po pôrode sa to všetko zmenilo malý ma teraz dva roky a ja som znovu tehotná všetko sa to začalo hádkami až mám pocit že náš vzťah skončí a ja nebudem mať kam ísť jediná možnosť ísť späť k rodičom do rodičovského domu lenže tam už nieje miesto pre mňa a pre syna som už zo všetkého zúfalá keď vidím iných aké majú šťastné životy a ja ? Jediný kto nám pomáha je sestra momentálne slobodná ale čoskoro sa pobali a pôjde svojou cestou áno som bez nej stratená neviem čo mám robiť dní utekajú a ja som čo raz viac v depresiách ani neviem prečo sem píšem k rodičom sa nechcem vrátiť stále rozmýšľam čo ak to príde čo budem robiť kam pôjdem s čoho budem žiť podnájom tiež neprichádza do úvahy lebo nebude mať s čoho platiť moja psychika je už totálne zničená jediné čo ma aspoň ako tak drží je môj syn niekedy prídu na mňa také chvíle že sa neudržím a idem sa niekam vyplakať kde ma nikto nevidí
@daganov nedajú sa znížiť a máme ich dosť veľké podnájom sa vymeniť bohužiaľ nedá lebo v tomto meste nieje žiadny lacnejší podnájom len tu kde bývame mi máme dvoj izbový byt
teraz som si všimla, že má muž dve práce, prepáč. Nemôže vám pomôcť pôžičkou rodina, keď sa vrátiš do práce, splatíte. Presťahovať sa do iného mesta? Mal by zložité cestovanie muž do práce?
@daganov no vieš to je tak že oni sami nemajú snažíme sa šetriť kde sa len dá budem sa pokúšať si hľadať prácu na doma
@daganov v okolí tiež nieje nič výhodné bývame v malom meste a na dedinách sú strašne drahé a v najbližšom meste taktiež 😔
neviem v akej časti Slovenska žiješ, nepomohlo by presťahovanie a začať inde znova? Myslela som, kde je možnosť väčšieho zárobku, aj keby ste dočasne boli v jednoizbovom byte. Viem, že je to s dvomi deťmi o hubu v jednej izbe, ale ak je dosť veľká kuchyňa...kamarátka tak žila, kým prerobili dom. Možno by to aj váš vzťah zlepšilo začať niekde znova.
Ako tak ďalej čítam tie tvoje komentare- máte bežné problémy, kto ich v dnešnej dobe nemá? Poznám horšie prípady ale nevzdávajú sa tak ako ty....hľadáš problém tam, kde nieje. Hoci máte dlžoby, nepodstatné koho sú,- či tvoje alebo mužove, snaží sa, má 2 práce, čiže chce zmeniť a zlepšiť vašu situáciu. Čo ťa mrzí? Že z práce .nejde rovno do krčmy, či nebehá za ku..ani, ci to, že nerieši dlhy ktoré neplatením narastajú, alebo že ťa nebije, .....je normálne, že kde je problém s financiami- sa nastrbuju aj vzťahy, trati sa zaľúbenosti no nájdite ju v sebe. Dajte si šancu lebo bez muža s dvomi deťmi ti bude tazko
pozri, doteraz ste mali mužov príjem a tvoj rodičák, to bude ešte nejaký čas trvať. To ste nevyšli ani z dvoch mužových príjmov a tvojho rodičáku? Sestra zrejme pomáhala tak, že ste jej to nevracali a to už teraz nebude, preto máš strach, ako to zvládnuť.
Kazdy ma nejake svoje problemy a vzdy sa to da nejako vyriesit len treba na problemoch spolocne zapracovat.
Ja osobne mam tiez pocit, ze jedine co robim je platim ucty a chodim do prace, ale viem, ze raz pride cas kedy pominu aj tie financne zavazky a potom to bude znova o nieco jednoduchsie.
Treba si nastavit ciel a vydrzat kym bude lepsie. Ak mate nevyhodne uvery, je treba pouvazovat o konsolidacii uverov a vziat uver v inej banke ktory bude vyhodnejsi a Vam ulahci financnu situaciu.
@tslobik Tak je to pravda. Pre každého je ten jeho problém ten najťažší. Život zasa učí, že ponáraním sa do trúchlenia nad samým sebou sa problém nevyrieši.
Ja som stratila v živote veľmi veľa, ale nebudem o tom, čo sa stalo stalo sa, už sa neodstane. Ale nie je toho problému, ktorý by sa mi postavil do cesty a ktorému by som nenakopala gule! Dúfam, že tu budem ešte dlho, no aj keby nie, budem bojovať až do posledného dychu!!! Nikdy sa netreba vzdať, dať hlavu do dlaní a vzdychať, opustiť sa. Lebo opúšťať sa je to najhoršie.
Pomoc psychológa, alebo aj psychiatra by možno pomohla a nie je hanba o ňu požiadať.
Hovoris, ze si sa zalubila skoro ... cakate druhe dieta. Chodila si uz aspon niekedy do prace? Muz ma dve prace, pomaha vam sestra,... a stale nestihate s financiami, drahy prenajom, dlhy, nemas kam ist v pripade rozchodu? Trocha zvlastne. O svoje stastie a buducnost sa musis starat sama a nie ocakavat, ze sa Ti o nu postaraju a odmakaju Ti ju ini ludia, manzel a sestra.
Dat sa dokopy, porozmyslat, co budes robit, kde pracovat, ked bude mat druhe dieta 2 roky a dat si pozor na tretie dieta. Musis sa dat financne dokopy, ist do prace a nie ist na tretiu matersku.
Polovica inych rodin ma uplne rovnake existencne problemy, ale neopustaju sa a riesia to postupne krok za krokom - najskor praca, uspory, vlastne byvanie, potom dieta/deti, skolka, znova do prace, zredukovat zbytocne naklady. Miesto lutovania sa, zacat rozmyslat, ako si vybudovat lepsiu buducnost. Sama od seba sa nevybuduje, ani to nikto neurobi za teba. Casu na rozmyslanie bude teraz dost. Drahy prenajom odcerpava financie, zoberte si hypo a splacajte radsej svoje,...
Nie si na tom o nic horsie ako ini. Budes mat dve zdrave deti, uz len si najst casom pracu a snazit sa lepsie hospodarit. Menej o vsetkom na prazdno spekulovat a viac si stanovit konkretne opatrenia (doplnit si vzdelanie, absolvovat kurzy, hladat si pracu, ktora bavi a je slusne platena...) a pracovat na nich.
dlhy treba vyriešiť osobným bankrotom, vydržať u muža, porodiť, počkať a stavať sa na vlastné nohy postupne.
@majkeel ja som svoj život začala žiť úplne opačne školu dokončenú mám a hneď po škole som otehotnela hypotéku plánujeme zobrať až keď sa ja zamestnam lebo jemu bohužiaľ nevyšla proste Boh nám dal do cesty ďalšie dieťa plánovala som sa hneď po Materskej niekde zamestnať a nie nepracovala som ešte nikde
Mňa opustil partner teraz keď som tehotná, akurát som v 5 mesiaci. Tiež som u rodičov, a musím to nejako zvládnuť. Takže hlavu hore
Ďalšie dieťa vám nedal do cesty boh ale vy sami. Hádam viete ako sa robia deti aj ako tomu predchádzať, pokiaľ si ich neviete dovoliť. Lamentovať je najľahšie, ale zobrať papier, pero, spísať si prijmy a vydavky a nájsť miesto, kde vám tie financie unikajú, to už nie však. Ono treba vedieť aj hospodáriť, napr. ked platím drahý nájom na ktorý nemám a nehľadám si niečo lacnejšie, asi je ozaj niečo v tom vašom zmýšľani mimo. Sestra tiež nie je oslik otras sa, nečudujem sa, že už vás nebude dotovať.
Ahoj, je normálne že si v tehu citlivejšia, cítiš sa zraniteľnejšie a k tomu ti odchádza sestra t.j. tvoja najväčšia opora. Tu je jediné riešenie hľadať si kamošky. Choď von s malým a komunikuje s mamičkami...nemusíš mať super najlepšiu kamošku hneď. Nevieš ako zvládneš bez pomoci, no možno máš okolo seba mamičky, ktorým pomáhajú ale mala by si vedieť, že je kopec aj takých ktorým nepomáhajú...a nejak to zvládnu...keď sa musí tak to ide aj s vyplazeným jazykom Možno o 5 rokov sa na Tom budeš baviť ako si to dala s mužom. A o tých hádkach. Všetci sme nedokonalé tvory a všetci máme nedokonalé vzťahy...daj si dole ružové okuliare keď sa pozeráš na cudzie vzťahy. 🙂. Ja si každý deň pripomínam, že milujem svojho manžela lebo je so mnou nedokonalý a milujem ho lebo je našťastie nedokonalý. 😊 Povedz mu priamo po hádke, že ho aj tak máš rada. To je odzbrojujuce. Vás si, že máš zdravé dieťa a čakáš zdravé dieťa....to nemá každý. Všetko ostatné sú malichernosti. A neromyslaj čo bude. Život nie je o istotách
Kto má dve práce? Sestra,alebo muž?
Hadky su vsade....asi neviete ze skoro kazdy ma v manzelstve,partnerstve hadky...obrusujete sa....
Hadky znamenaju zlu komunikaciu....
Horsie je ze vas neuzivi....uz teraz.
Nič sa nedá.. Aké dve práce má a v akej metropole Slovenská žijete že sú tam také vysoké najmy, že nevyjdete plus ani 6 tých výplat nevyjde hypotéka... Pekne sa ukludni, pochop, že finančne nevychádzate a tvoj chlap je z toho na nervy (z pochopitelnych dôvodov, inak hadkx sú bežné všade, hadsm si si nemyslela ze budete ako v rozprávke celý život?) , ešte aj druhé dieťa budete mat. Čiže on ma v podstate tri aj s tebou... Začni si písať príjmy a výdavky a uvidíš ci vieš ušetriť, skus si nájsť aspoň brigádu ak to ešte ide, aj keď teraz je to ťažšie. A po oodnajmoch sa pozrite, bud ten váš nie je až taký vysoký alebo sú lacnejšie (a ak nie je vysoký a aj ostatní ľudia to potiahnu, tak iné výdavky budú asi vyššie). A treba dospiet, zaobstarať si antikoncepciu... Lebo kľudne za chvíľku môže byť aj tretie dieťa...

vymeniť byt za menší, muž ďalšiu prácu, alebo aspoň brigádu a ty porozmýšľaj, či by si niečo nevedela robiť z domu, aspoň, kým sa drobec narodí a potom keď troška podrastie. Keď by ti to hodilo len 100 eur mesačne, aj to pomôže. Tie dlhy máte veľké a na dlho? Nedajú sa znížiť splátky, alebo ak ich je viac, zlúčiť?