Manžel je starý na druhé dieťa
Dobry den, chcem poznat vas nazor. Narodil sa nam syncek, bez uska, s hydrokelou, ktoru sme museli dat operovat, ked mal tri mesiace, mal z nej velke bolesti bruska a koliky, nehovoriac o usku, co sme vobec necakali, mala som problemi s kojenim - malo mliecka - a to som mu chcela dat to najlepsie, co taky drobec potrebuje - prsnik a mliecko, tak som sa trapila 4 mesiace. Po tom vsetkom ma syncek teraz uz 6 mesiacov a je to nase zlaticko. Dosledkom je, ze si syncek vyzaduje ozaj vela pozornosti. Manzel ma vsak 36 rokov a na druhe dietatko uz nie je vela casu, ak ho nechceme mat po manzelovej 40-tke. Avsak na druhe dieta sme zatial velmi unaveni a nevieme si predstavit opat ten kolotoc, manzel navyse vela pracuje, ma sluzby, chodi unaveny domov, samozrejme, ze mi pomaha, no aj tak som casto sama doma, mama este pracuje, brat tiez dlho do vecera- takze mi nema velmi kto pomahat. Takze mam dve moznosti - bud masaker s dvoma miminami, alebo jedno dieta. Zvazovala som aj profesionalnu opatrovatelku, no neviem. Obaja sme s manzelom na tom tak, ze druhe dieta by sme mozno aj chceli, ale... Co by ste robili v mojej situacii?
@youknow tak v prvom rade, maloktora zena, ktora ma doma 6 mesacne dieta, si v dohladnej dobe trufne hned na dalsie babatko. Nehovoriac o pripade, ako ste vy, ze mate dieta so zdravotnym problemom, ktore si vyzaduje este viac starostlivosti. Prvy rok zivota dietata je naozaj velmi namahavy a vacsina zien si vie dalsie (planovane) tehotenstvo predstavit az vtedy, ked to predchadzajuce dieta zacne byt samostatnejsie a hlavne zacne normalne spat.
S tym vekom si mi vycarila usmev na tvari, tiez som cakala, ze pojde o nejakeho patdesiatnika. Moj ujo ma 55 a kludne si este trufa na dalsie dieta. Kazdy sme ale taky stary, ako sa citime... Ta 40-tka u muzov, to nie je ziadna tragedia, pokial su zdravotne v poriadku.
Dajte si este cas, aky potrebujete a potom bude aj to druhe babatko 🙂
@youknow - čo sa týka veku, tak stary nie je. Moj svagor ma 37 a len cakaju prve, este planuju aj druhe. 😝 Poznala som par, kde otec mal 66 (matka 26) - ziadne celebrity a nikto socialne odkazany, ked splodili syna. (Podotykam, ten pan uz vtedy behal s kosmodiskom! 😀 😀 Toto uz bol ten horsi pripad, chlapik uz nezije par rokov, zomrel, ked bol syn na prvom stupni. Takze obavy z veku nie su u vas urcite opodstatnene.
@youknow manzel stary na dieta vobec nie je 🙂 Mate cas na dalsie... teraz si uzi synceka a potom neskor mozete skusit dalsie.... Ja som rodila prve v 39 r. - manzel mal 44 r. a druhe som rodila ako 41 rocna a manzel mal 46 r. A pritom je uz dva roky mo mozgovej porazke a deti miluje, je starostlivy otecko v ramci moznosti svojho zdravia.... 😉 😵 😵
moj muz ma 34 rokov a drobec ma 7 mesiacov. ja si myslim ze mame koooooopu casu na premyslanie o dalsich detoch a muzik v klude stiha aj 3 keby chceme :D :D :D Dôlezity je nas vek. ja mam 23 tak sa nestresujem a uzivam si materstvo
Dakujem vam velmi pekne za vase odpovede, a pomohli ste mi, velmi, uz si nemyslim, ze manzel je stary 😕 , ked citam vase pribehy, potrebovala som podporu, fakt diky.
Všetci tu píšu že vek u muža nie je dôležitý ale ja s tým nesúhlasím je dôležitý nielen u ženy ale aj u muža. Treba sa na to pozrieť z odstupom 15 r. muž v 40 bude mať 55 ked bude dieťa v problémovom veku dospievania, ľudia by mali mať dieťa v mladšom veku aby mohli byť dieťaťu ešte kamaráti a nie dedkovia. Kamarátov otec ho mal v 42, keď dospieval bol už na dôchodku a teraz si nemajú čo povedať, otec má 67 rokov a je nervózny hašterivý ako starí ľudia, vôbec si nerozumejú. Viem že niektorí sú v aj v staršom veku aktívni ale to sú skôr výnimky. Ja mám 35 manžel 40, mali sme ešte myšlienky na tretie dieťa ale nakoniec sme to uvážili aj vzhľadom na skúsenosti z okolia že to našmu dieťaťu nechceme urobiť, nechceme byť preň starí rodičia ale aktívny rodičia pre naše dve deti.
@youknow ahoj mam 38 a moj manzel ma 45 mame 20 a17 rocnych synov a dufam ze zajtra rano si najdem dve vytuzene ciarky 😵
@youknow ...ja osobne podrobne tvoju situáciu nepoznám a rovnako tak zdravotné dôvody, potiaže, ktoré ťa sprevádzajú od narodenia dieťaťa...Avšak myslieť si, že v tomto uponáhlanom svete nie je dostatok času pre manžela je omyl...ono sa hovorí, že na to, aby boli žriebätá...môže byť kôň akýkoľvek starý, len aby kobola bola mladá a to platí aj v ľudskom chápaní..Ja mám napr. 48 rokov...milujem deti a preto som si ich splodil 6...áno tri sú dospelé a tri mám so svojou o 11 rokov mladšou priateľkou, ktorá deti nikdy nechcela a mám dennodeňne na tanieri, že som si ich uj....nápočne...Nie, nápočne to nebolo, ale je pravda, že deti som chcel...sú krásne po mne a múdre po mame 😀 ...a môj najmladší syn Matias má 4 mesiace...
ahojte, moj manzel ma 55 a ma uz aj vnuca, o dieta sa snazime roky a po jednom potrate ideme na umele oplodnenie, chyba je vo mne,nie v nom, je velmi aktivny,mladistvy, energicky, poznam mladych muzov,ktory su uplne bez zivota,lenivi, takze toto neriesim, aj tak nikto nevie,kedy umrie....planovat sa neda, moju kamaratku mal otec v 58 rokoch, ona ma teraz 30 , on 88 a stale je vitalny, vtipny, mala s nim super aktivne detstvo a vela jej rovesnicok uz rodicov ani nema, takze to je individualne......drzim palce vsetkym snazivkam, nech to vyjde
prepac ale mne to pride az troska smiesne ked si myslis ze 36r je stary na druhe dieta. moj bude mat 32,ja mam 22 a dieta nam nehrozi minimalne najblizsie roky...a to budeme radi ked vobec nejake budeme mat kvoli mojim zdravotnym problemom.
My mame po 32 a cakame prve dietatko a este 2 by sme brali ;)
moj milacek bude mat o mesiac 36 a nemame este ani to jedno ☹ tak hadam ten tvoj stary nie PreBoha! 😕
môj muž má 36 a máme tretie dieťa a žijem ,aj keď to je už trochu záber na kondíciu a nervy,s mliekom som mala problém pri každom dieťati,boli sme na nutrilone,zdravotné problémy sa vždy vyskytnú aj časom,decké choroby,ak chceš dieťa tak nie je čo riešiť,tehotná budeš 9 mesiacov,na oddych času dosť,aj drobec bude samostatnejší a únavu nerieš,to nás prejde asi až keď deti budú dospelé a vonku z hniezda. 😀
mm bol v 36 ešte slobodný 😉 potom sa stal otcom v 39, 41 a 50 r. 😉 je spokojný 😉 skúsil by nebyť 😀 počkala by som na tvojom mieste 2- 3 roky a potom znova MD
@youknow Dnes som náhodou natrafila na tvoj príspevok a tak ako píšu ostatné dievčatá aj mne príde nepodstatné riešiť manželov vek.
Možno ste skôr zaskočený starosťami okolo malého, ale to sa isto bude len zlepšovať. A o 2-3 roky by sa možno súrodenec pre synčeka hodil.
Ja som nebola zas nikdy zástanca malého vekového rozdielu, lebo sa mi vždy zdalo, že je to náročné a necítila som sa na to🙂
A tak máme doma synov 24,18 a 3 ročnú dcérku.
Môj manžel mál 42 , keď sa nám narodila vytúžená dcérka . Ja som mala 41 a je to neporovnateľné s obdobím, keď sme mali chlapcov.
Vtedy bolo viac stresu okolo strechy nad hlavou, prácou atď.
@sirinka Možno sa to zdá ako móda a treba uvažovať ,že budeme starší a starší, alebo nedožijeme.....
Dnes generácia 40 ročných je v úplne inej forme ako pred 20 rokmi.... Zdravotne , materiálne a život je podľa mňa jednoduchší.
Je dôležitý celý prístup k životu a vek nie je až taký podstatný.
Aj mladý rodičia môžu mať v živote zvraty ako choroba či smrť a nikto to nemôže vedieť vopred.
Do každého rozhodnutia v živote vstupujeme aj s rizikami, že plány sa môžu zmeniť.....
Môj starší syn má dievča a narodila sa rodičom keď mali po štyridsiatke , tak mám reálny pohľad aj z druhej strany....🙂
@sabina1975 Držím všetkýýýýý palce 🙂 🙂 🙂
Prvý syn sa nám narodil, keď mal manžel 42 🙂 Takže podľa mňa je nepodstatné riešiť vek.
Ahojky.prepac,ale muz stary na dieta nie je ani po 40.zeny teraz maju trend rodit po 40.tak si vychutnaj maleho a za par rockov si urobite druhe.neboj to zvladnes a budes si to vychutnavat.ja som rodila v 39 viem o ccom pisem..prvu dceru v 18

@youknow velmi skoro uvazujete o druhom. zalezi od toho, kolko mate rokov vy a nie manzel. muz nieje stary na dieta ani po 40. to je na zene, ze cim vyssi vek, tym vyssie riziko nejakeho problemu. ja som ala prve ako 28 rocna a druhe ako 33 rocna a povedala som si, ze tak neskoro by som uz deti nemala. pri druhom som mala lze vysledky, ale nastastie je syn zdravy. ale ked mate len pol rocne babo, tak si uzivajte to. pockatje aspon 2 roky. druhy a treti rok dietata je to najkrajsie obdobie. vychutnajte si ho. ako sa uci, ako uz vie hovorit a rozumiete mu, ako vas uz chape a prejavi radost, lasku. potom o 2-3 roky mozete mat dalsie.