icon

Manžel násilník

5. jún 2020

Ahojte, ani neviem, čo hľadám, možno upokojenie, radu alebo ani sama neviem čo. Manžel je veľmi násilný, často dostávame, vyhráža sa že nás zabije. Má síce diagnostikovaný depresiu ale nie je to až taká silná depresia žeby z toho niečo takéto robil. Ja už neviem, čo urobiť, mamina radi poslať do väzenia alebo na psychiatriu, lenže rozum káže odísť alebo niečo z toho čo navrhuje moja mamina. Lenže také to druhé vytriezvenie príde keď uvažujem nad tým, že financie, výživné z väzenia asi dostávať nebudem , z úradu nie, keďže rozviesť sa nechcem (nepresviedcajte má, proste nie a hotovo) a zostane na mne hypotéka, energie aj všetko, tri deti. Mám obavu ako to zvládnuť. Netuším ako to bude. Sú to ešte malé deti. A druhá strana je to, že nechcem aby trpeli takže odísť odídem aj tak. Len neviem ako to riešiť, nechať ho žiť alebo väzenie alebo psychiatria alebo neviem čo sama. Poznáte niektoré maminy alebo ste vy samé v takejto situácii? Ako ste to zvládli, dá sa to vôbec? Som z toho už ja na prášky.

pribinak
5. jún 2020

Aj dlhy dokážeš poriešiť, aj bez rozvodu mizes požiadať o rozdelenie majetku
V pondelok si nájdi čas a zájdu za právnikom. Vysvetli ti situáciu.,
Vieš, ak nemôžeš ísť domov, sú rôzne útulky, azylové domy či krízové centra pre matky s deťmi

Možnosti sú, len ty si musíš dať poradiť

Ehm, 3 deti máš, snáď máš antikoncepciu, aby nepribudlo 4te

eliska13
5. jún 2020

Do azylového domu

mrkvicka060
5. jún 2020

@klarissa25 ja toez take zeny vobec nelutujem. Dobre im tak, ked su sproste. Ale chudence deti, ze v tomto musia zit, lebo blba mater sa nevie vzchopit a prebrat zodpovednost za seba a ani za ne.

autor
Autor odpoveď zmazal
klarissa25
5. jún 2020

kamarati, rodina, a su aj všeliake krízové centrá....

katkati
5. jún 2020

@sissy27 Alebo deti nakoniec skončia v rukách psychológov alebo psychiatrov, ale mamka nebude rozvedená, nie a nie, to ne h jej nikto neradí 😡

pribinak
5. jún 2020

Z akého si mesta? Určite sa miesto v nejakom zariadení nájde

A ešte, to že máš 23 rokov a 3 deti, prepáč, ale ty si si ich urobila, bocian deti nenosí

sissy27
5. jún 2020

V 23 rokoch tri deti s násilníkom - taký určite nie je od minulého týždňa, tipujem ledva skončená škola a odpracovaných nula dní, takže príjem žiadny... ale vieš čo, radšej by som bola v azyláku s deťmi v bezpečí a pomaly sa stavala na vlastné nohy ako nechať si deti zničiť.

klarissa25
5. jún 2020

@pribinak 23?? Fuha....

andrea_82
5. jún 2020

Mas nejaky svoj prijem? Zajdi na urad prace alebo na mestsky urad a skus sa poradit, ci nemaju miesto v krizovom centre alebo v azylovom dome. Ziadne peniaze od chlapa by mi nestali za to, aby som sa dala otlkat.

mrkvicka060
5. jún 2020

Beriem to realne. Mas naozaj viac moznosti. Tvoja matka sa ho boji, tak vas k sebe nevezme. A tym to pre teba hasne. Je vela miest, ubytovni, azylovych domov, rodina, kamaratka, jednu dve noci by som naozaj bola schopna spat s detmi ajna stanici, urcie bezecnejsie ako pri psychopatovi co nema problem vas vymlatit. Si uvedom ze on je chory, jemu moze v sekunde prepnut a naozaj vas prizabije. Uvedomujes si to?

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
5. jún 2020

Alebo skus kontaktovat o.z. Navrat, ti by vam tiez vedeli poradit, kam s detmi mozes ist.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
madames
5. jún 2020

Ja by som zacala trestnym oznamenim, najlepsie aj nejake foto k tomu prihodit ak mas. Dokazy su len plus.Len uz zacni. Su miesta kde prichylia tyrane zeny aj s detmi. Hruba ciara a zacat odznova. Drzim palce!

janinka007
5. jún 2020

@lucyluv a ja mam zase za zlé od syna, že som sa pred 20timi rokmi rozviedla so psychopatom a začala žiť úplne niekde inde...

metuzalem
5. jún 2020

Je smutne co musíš zazivat, mnohe z nas si to ani nevedia predstavit. Su centra pre tyrane zeny s detmi, na tvojom mieste by som sa informovala, ubytovali by vas kym by si sa postavila na vlastné nohy. Poskytuju aj poradenstvo. Každopádne pri takom muzovi by som neostala uz ani den.

thoughtfulweirdo
5. jún 2020

Sudit ta nejdem ani nahodou, ani castovat akymkolvek pomenovanim, ale mala by si prestat mysliet na seba a zacat mysliet na deti. Naozaj neverim, ze ked povies blizkym, rodine, ze muz tyra teba a deti, ze ti docasne nepomozu. Samozrejme nastahovat sa niekam do jednej izbicky a byt niecia dlznicka a trapit sa tym, ako sama uzivis deti, to nie je zavideniahodne a nijaka zena sa do takej situacie nechce dostat. Ale dokelu, uvedom si, ze tu ide o DOZIVOTNE nasledky pre tvoje deti. Ak aj zrovna ich nebije, myslis, ze nevnimaju, ze bije teba? Ze nevnimaju krik, nervy, vecne napatie, strach, nedobru atmosferu? Ak aj nahodou su tak male, ze este "nechapu", ver mi, ze citia. Ja mam jednu spomienku z raneho detstva, bola som asi skolkarka, ako sa rodicia raz velmi pohadali, doteraz si pamatam ten strasny stres. A to bola len jedina hlupa hadka bez nasilia a velmi sa inak lubili. Zazivat taky stres pravidelne a este horsi? To je recept na dlhe, predlhe roky terapii, neschopnost nadviazat zdrave vztahy a co je najhorsie- stratene detstvo. To je to, co im uz nikdy nevratis, nech by si sa aj rozliala na kolomaz. Si v strasnej situacii a verim, ze je to velmi tazke, ale naozaj sa skus na situaciu divat cez dieta, co ono potrebuje pre zdravy vyvin, malo by ti byt jasne, co je spravna cesta. Drzim palce.

lucyluv
5. jún 2020

@janinka007 to ma mrzi. Kolko mal vtedy rokov?

fazulkova
5. jún 2020

No mam dost, hlavne z tych komentarov..matka potrebuje radu, pomoc a nie odsudenie!! Tu su take kravy, a to teraz urazam kravy.. Mila mamicka, ked je to take zle, tak potrebujes pomoc zvonku a nie tu, na tomto portali. Kontaktovat, napr.urad prace, pomoc pre tyrane zeny a deti, riesit hned!!! Sestra robila v podobnom zariadeni, vedia pomoct, okamzity odchod a byvanie v utajenom zariadeni, depresia je jedna vec, ale ak ide o zdravie teba a deti,to je vec druha. Odkial si? Napis mi spravu a poradim!

fazulkova
5. jún 2020

Mile prispievatelky asi nikdy nepoculi o kolektivnej diagnoze, ked parter choreho tiez vykazuje symptomy, nie je to sranda, terba to riesit, ale utocenim na zenu, kt. si to stale UVEDOMUJE a chce riesit je uplne ze grc

janinka007
5. jún 2020
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
martul
5. jún 2020

A ty píš s porozumením, napísala si že ,, dostávame" to znamená že ty a .....?

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
kikulienkadd
5. jún 2020

Ahoj,nuž keď chceš,aby si tvoje deti mysleli,že to takto v živote bežne chodí, že tata je psychopat a môže vás všetkých otĺkať, tak ostaň a nesťažuj sa! Ak chceš pre deti normálny život, odíď, začni riešiť kam, nájdi si právnika, poradí ti čo môžeš urobiť aj v prípade, že rozvod odmietaš. Zváž mužove konanie a jeho možné dôsledky skôr,ako ti urobí niečo nezvratne zlé a z tvojich detí budú polosiroty, prípadne siroty... Držím palce,daj vám aj ty šancu na normálny život 🍀

katkati
5. jún 2020

@fazulkova Ale ako to chce riešiť, keď chce s ním zostať?

sante81
5. jún 2020

Radšej sa nechám otlkat, len aby bolo na hypotéku? 😂 Rozum sa mi zastavil

emka530
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
5. jún 2020

,"Manžel je veľmi násilný, často dostávame, vyhráža sa že nás zabije." Koho myslíš tým "nás" ak nie aj deti? Čo vlastne poradiť keď ani vlastnú mamu nepočúvaš.. dúfam, že ta napadne nejako vlastné deti zachrániť aby raz nedopadli ako to malé dievčatko v nových Zámkoch...