Manžel násilník
Ahojte, ani neviem, čo hľadám, možno upokojenie, radu alebo ani sama neviem čo. Manžel je veľmi násilný, často dostávame, vyhráža sa že nás zabije. Má síce diagnostikovaný depresiu ale nie je to až taká silná depresia žeby z toho niečo takéto robil. Ja už neviem, čo urobiť, mamina radi poslať do väzenia alebo na psychiatriu, lenže rozum káže odísť alebo niečo z toho čo navrhuje moja mamina. Lenže také to druhé vytriezvenie príde keď uvažujem nad tým, že financie, výživné z väzenia asi dostávať nebudem , z úradu nie, keďže rozviesť sa nechcem (nepresviedcajte má, proste nie a hotovo) a zostane na mne hypotéka, energie aj všetko, tri deti. Mám obavu ako to zvládnuť. Netuším ako to bude. Sú to ešte malé deti. A druhá strana je to, že nechcem aby trpeli takže odísť odídem aj tak. Len neviem ako to riešiť, nechať ho žiť alebo väzenie alebo psychiatria alebo neviem čo sama. Poznáte niektoré maminy alebo ste vy samé v takejto situácii? Ako ste to zvládli, dá sa to vôbec? Som z toho už ja na prášky.
je mi Vás velmi luto.nemám chválabohu skusenost,ale ja by som odišla.Aj ked si ty mysliš že to nejako dáš,odišla by som niekde do kludu určite skrz deti.depresia je zákerne ochorenie,tam by som sa nespoliehala,že sa nemôze niečo take,cim sa vyhraza stat.ak máš rodinu ktorá ta dokaze prichylit,chod.a rieš potom dalej.skusila by som mozno aj pohovorit z jeho psychiatrom.len nečakaj,aby nebolo neskoro.
@katkati ja som zacala pisat komentar, ale potom si vavim "naco?" Nechapem a nikdy nepochopim, normalne som uz alergicka na taketo pripecene...
@katkati nežila si v takej situácii tak ma prosím ťa nesúď...dakujem.....
@mrkvicka060 nezijes v mojej situácii, tak ma prosím nesúď, keby bol život malina, už dávno som s deťmi sama...
Že sa nehanbíš, okamžite od tej špiny choďte preč. Čo si za matku! Dovolila si mu aby zbil deti?! A že "ja sa nerozvediem". Sr*ť na teba. Ale chúďatká deti!!!
@lily246 prosím??? Slušné sa vyjadruje a čítaj s porozumením...deťom nikdy nič neurobil
Zivot nie je malina pre nikoho, kazdy ma problemy, vacsie ci mensie. Len by ma zaujimalo, co ti tak velmi stoji za to, ze pri nom zostavas a nechavas otlkat seba aj deti, rozviest sa nechces (ako dovod spominas len financie)... nerozumiem, mozes mi to teda vysvetlit.
A môžem vedieť, len tak, pre zaujímavosť, prečo sa nechceš rozviesť? Vieš, lebo uvažuješ, či máš poslať muža do väzenia, ale zároveň rozvod nechceš, ja to nechápem?
"Často dostávame " je množné číslo a teraz sa nevykrúcaj! A moje vyjadrovanie je nič oproti tomu co robíš ty, také ženy čo toto nechajú robiť deťom si ich nezaslúžia.
My nežijeme, ale žijú v nej tvoje deti. Nechápeš? Veď aj tvoja mama, ti hovorí, čo máš robiť a kam patrí tvoj muž, o ktorého nechceš prísť. Radšej obetujes svoje deti?
Napisala si "manzel je velmi nasilny, casto dostavame, vyhraza sa ze nas zabije" tak kto teda okrem teba od neho "dostava" ked deti nie?
Psychicky týra aj deti to je viac ako dosť
A keď deťom nikdy neublížil, kto je okrem Teba zahrnutý vo výroku: "...často dostávame..." ?
Ber deti a ic preč
Sak keď si sprostá tak drz hubu a nech vás bije ako načo sa tu na koňovi sťažuje keď ti poradíme a nedáš na to...
Výživné na seba a aj deti mizes dostavať aj bez toho aby si sa rozviedla !!!!
Ja celkom nerozumiem čo očakávaš odvtejto diskusie, lebo nikto nepríde a neurobí prútikom čary mary a manžel bude normálny
Možnosti máš viac: odchod, prinútiť ho dať sa liečiť, dať trestne a až potom väzenie
Ty by si mala ísť k psychologické, alebo aj k psychiatrické, aby si si uvedomila čo robí z psychikou deti ak počujú, že otec sa im vyhráža zabitím. To Zrovná nie sú ideálne podmienky na rast normálneho dieťaťa.
Ty sa nechaj otlkat koľko chceš, ale deti ochraňuj. Je to tvoja psia povinnosť.
pokial sa nechceš rozviesť z náboženských dôvodov /sobáš v kostole/ tak dnes je možná anulácia aj v prípadoch a z dôvodov,pre ktoré sa v minulosti anulácia nedala uskutočniť,zistiť sa to dá....
len tak ľahko ho do väzenia ani na psych. nedostaneš,ak začne vystrájať,tak hned volaj RZP 155 a vedia ho zobrať na psychiatriu ako zhoršenie depresie,potrebuješ mať čím viac takých dôkazov,že ohrozuje rodinu,volaj aj políciu,nečakaj kým tam začne behať s dákym nožom,volaj poláíciu,že sa cítiš ohrozená a že je to človek s depresiou...ak ty hoc len s malou modrinou ju pofoť a smer lekár a udaj poranenie manželom,všetko zdokumentovať treba...máš kam odísť? odišla b ysom s deťmi akože na prázdniny k mame,ak je možnosť,potrebuješ oddýchnuť od neho a premyslieť ako dalej,peniaze si odkladaj už teraz,neviem ako čo on platí,ale bud trochu šikovná a odkladaj bokom pre deti
Bože sa tu prebuďte niektoré. Akože kde má ísť hneď teraz. Všetky ste akčné od klávesnice. Je to ťažká situácia. So psychiatriou nič neporiesis, pokiaľ on sám nebude chcieť niečo riešiť.
To mi pride tak, ze vsetko je pisane na muza a keby si sa rozviedla, nemas nic. Tak radsej drzis a vymyslas, ako sa ho zbavit inak. Tak si nastav kameru, nechaj sa dobre zmlatit a potom chod s videom na policiu. Mozno ho nachvilu zatknu 🤦♀️ To je tak, ked su zenskej prednejsie prachy ako vlastne deti, vlastne zdravie a stastny zivot.
Čo ti rozum z hlavy vytrtkal alebo čo?? Nevidím jediný dôvod prečo sa s ním nerozviesť a nevymazať ho z vašich životov. Alebo ty s ním zostaň keď máš dôvod, ale deti daj niekomu, kde budú môcť normálne žiť v bezpečí, v kľude a milované.
Hneď v úvodnom príspevku píšeš “dostávame” a o pár minút neskôr už deti zrazu nebije 🙄 zaujímavé. Ale aj keby deti priamo nebil, tak aký príklad dávate do života svojim deťom? Budeš šťastná, keď ti zo syna vyrastie rovnaký zmrd ako jeho otec a bude otĺkať svoju ženu, budeš šťastná, keď ti dcéra príde s monoklom pod okom a rozbitými ústami, lebo veď to videli doma tak je to normálne a v poriadku?
Každej jednej ako si ty by mala sociálka zobrať deti aby ste sa konečne rozkývali a možno niečo zmenili vo svoj prospech a hlavne v prospech detí.
A tu sa budeš cítiť dotknutá, že ti niekto napíše pár nepríjemných slov, ale že ti muž týra deti, to nejako prehliadaš...
@mrkvicka060 nie sú mi presnejšie peniaze, nás dom má tak hodnotu 40 000 aj to je na hypotéku a muž má kilo500 dlhov....tak láskavo nesúď mňa podľa seba ....
Určite odísť a čím skôr, tým lepšie. Nevadí, že deti nebije, stačí keď vidia ako mláti teba..vyrastala som v podobnom prostredí, ale mama sa tiež nechcela rozviesť. Nič horšie dieťa nemôže prežívať, ako toto. Poslúchni tvoju mamu, skús sa obrátiť na nejake linky pomoci, ako postupovať. Hlavne neprizerat sa pasivne.
A prečo sa nechceš rozviesť, ale do väzenia či na psychoatriu by si ho poslala?na psychiatriu ho nedostaneš, do väzenia na pár mesiacov áno, ale to by si musel byť silná a tam to nedotiahnes podľa toho čo píšeš.
Jedine rozumné z toho čo píšeš je" odísť odídem aj tak...."načo Ti je taký chlap?necitavas tu príspevky dospelých žien, ktoré ešte v dospelosti majú traumu z toho čo sa dialo doma, keď ich mama a otec sa hádali, bili, vyhrážali?
Normálne by som takým ženám dala spoluvinu za to, že znášajú takú situáciu a nič neriešia.
Na liečení ho nezmenia.
@janinka007 akoze nie hned teraz. Kedze maju dve deti, asi uz nejaky ten piatok sa s nim zahadzuje. Ja neviem, niektore zeny maju aj hrdost aj pud sebazachovy, a netreba im cakat kym mu prepne a naozaj tak zacne vyvadzat s nozom. Naozaj by som nebola ani o sekundu dlhsie pri chlapovi ci sa mi vyhraza ze zabije mna a moje deti 🤦♀️ Aj keby som s nimi mala noc prespat na stanici
tiež nerozumiem ako môže žena toto dopustiť...resp byť v takom vzťahu nadalej.....a ja teda také ženy nelutujem, lutujem tie deti.
Nesudim ta podla seba. Sudim ta podla tvojho prispevku a komentarov...

Ani som nedokázala dočítať. Čo si za matku, keď dovolíš násilie na svojich deťoch. Si spoluvinnicka. Až mi je zle pri tej predstave, čo zažívajú nevinné deti pri takýchto rodičoch.