icon

Manžel násilník

5. jún 2020

Ahojte, ani neviem, čo hľadám, možno upokojenie, radu alebo ani sama neviem čo. Manžel je veľmi násilný, často dostávame, vyhráža sa že nás zabije. Má síce diagnostikovaný depresiu ale nie je to až taká silná depresia žeby z toho niečo takéto robil. Ja už neviem, čo urobiť, mamina radi poslať do väzenia alebo na psychiatriu, lenže rozum káže odísť alebo niečo z toho čo navrhuje moja mamina. Lenže také to druhé vytriezvenie príde keď uvažujem nad tým, že financie, výživné z väzenia asi dostávať nebudem , z úradu nie, keďže rozviesť sa nechcem (nepresviedcajte má, proste nie a hotovo) a zostane na mne hypotéka, energie aj všetko, tri deti. Mám obavu ako to zvládnuť. Netuším ako to bude. Sú to ešte malé deti. A druhá strana je to, že nechcem aby trpeli takže odísť odídem aj tak. Len neviem ako to riešiť, nechať ho žiť alebo väzenie alebo psychiatria alebo neviem čo sama. Poznáte niektoré maminy alebo ste vy samé v takejto situácii? Ako ste to zvládli, dá sa to vôbec? Som z toho už ja na prášky.

juliet86
5. jún 2020

prestuduj si stranku pomocobetiam.sk tam najdes realnu pomoc. v kazdom meste mas organizaciu pomahajucu tyranym zenam. obcianske zdruzenia. telefonne linky. takisto aj kmotricky ti pomozu http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/

https://naruc.sk/

juliet86
5. jún 2020

aj ked deti nebije priamo (zatial) deti zaziivaju tvoj strach a jeho spravanie vidia a citia ovela viac ako si myslis. zialbohu. casto oni same zacnu sikanovat a bit deti v kolektive v skolke ci skole alebo opacne si najdu partnerov ktori ich budu tyrat

juliet86
5. jún 2020

rozumiem ze si mala tazke rodinne zazemie ze si mozno nedostala do vychovy to co si potrebovala ze nemas socialnu a financnu podporu a zachrannu soet od najblizsich. kazdopadne existuju ludia a organizacie ktorych poslanim je pomoct zenam a detom v situacii ako vasa. archivuj jeho vyhrazky smsky. nahravaj schovavaj. priprav si rodne listy deti. a naplanuj si kedy s nimi odides a kam. maj svedkov. chod k lekarovi volaj policajtov. kvoli depresii ho na osychiatriu proti jeho voli nezavru. zo srdca ti drzim palce. ty aj tvoje deti si zasluzite bezpecie

meluela
5. jún 2020

to nebude len depresia, tam budu aj ine diagnozy. alebo proste nasilny idiot

0800 212 212 bezplatna infolinka priamo pre ludi zazivajucich nasilie
0800 800 566 Nezabudka linka pomoci
obe 24 hodin denne

Zavolaj a porad sa. Daju ti aj kontakt na organizacie v okoli.
Necakaj a konaj, cim dlhsie to budes odkladat, tym vacsia sanca ze sa stane nieco velmi zle. A ak by sa aj nestalo, tak deti z tohto nevyjdu dobre .. budu mat psychicke problemy cely zivot a mozno z nich budu rovnaki tyrani.
V tvojej hlave uz prebehli nejake procesy, si z toho taka znicena ze mas snahu ho branit a obhajovat, to je velmi caste u obeti.
Nebude to lahke ked nemas ludi co by ta na nejaky cas podrzali, ale su aj azylove centra atd.
A btw. taketo manzelstvo nepodporuje ani cirkev, to je proti vsetkemu co hlasa krestanstvo tyrat manzelku a deti.
Drzim palce k prvemu spravnemu kroku.

deniska2706
5. jún 2020

Ahoj . Okamzite kontaktuj kuratorku na úrade prace . Ona ti poradi čo sa týka detí. Ak si ešte na rodičaku tak cez centrum právnej pomoci mas nárok na advokáta zadarmo. Hneď ich kontaktuj!! . Ak ešte raz spraví takúto scénu tak rovno volaj políciu a neboj sa ! A choď aj ku psychologicke, sama so sebou . Nech ti vysvetlí nejaký odborník že toto musí skončiť. Darmo ti tu budú radiť skúsené ženy keď sa len zdúvaš, pravda sa ťažko počúva. Tiež neviem ako to môžeš dovoliť, ale nebudem ťa urážať. Rýchlo konaj- sociálka, polícia, centrum právnej pomoci, a stoj si za svojim !!!! Zvladnete to ! Si silnejsia nez si myslíš!!! A deti sa ti raz poďakujú.

katarinka89
5. jún 2020

A čo môže byť horšie ako keď žiješ s násilníkom s deťmi? Chudence deti

katarinka89
5. jún 2020

Teraz som si prečítala že ,,často dostávame,, koho tým teda myslíš, keď nie deti? Otlka teba a psa? Či mačku?

deniska2706
5. jún 2020

Odkiaľ si ?

lejka11
5. jún 2020

Je to hrozné... Fakt neviem ako poradiť keďže ja v takej situácii našťastie niesom ani som nebola... Ale chúďatka deti 🙄tiež mám 3 deti a nechcem si predstaviť kebyže musia niečo také prežívať 🙏jednoznačne musíte opustiť manžela podľa mňa to len bude horšie podľa mňa... Ale viem že sa to ľahko píše... Nemáte nejakú možnosť sa niekam odsťahovať? Sú také tie centra pre matky s deťmi zatiaľ?? Držím palce aby ste to vyriešila 🍀

lilke
5. jún 2020

@janinah práveže v prípade násilia sa v cirkvi odporúča rozvod, kvôli právnej ochrane, s tým, že pre ženu je to z cirkevnej stránky iba odluka.

simoncik
5. jún 2020

Tazko radit. Ono samozrejme odist, ale kam. Zalezi na tom ako zla je situacia. Kto je bity, ako sa muz sprava. Nemienim sudit.prezila som si svoje zo synom. Viem ake tazke to zrejme mas. Keby mi toto robil muz, nebola by som s nim, ale predstava zivota v azylovom dome tiez nie je ziadne vitazstvo. Treba zvazit naozaj rozvod vysporiadat dom, preedat ho a kupit hoc aj garzonku. Deti z takeho zivota nic nemaju. Ponesu si ujmu na cely zivot. Tazko radit, ak nie si sama schopna prijat ziadnu moznost. Zena kvoli detom vela znesie. Kvoli ich zabezpeceniu aj bitky, ale co tie deti. Aky zivot maju. Co si vlastne schpna urobit, aby doslo k zmene.

prknolinka
5. jún 2020

Ahoj, založila som si nový nick, aby keď ma začnú lincovat, až sa môžem odhlásiť a neriešit 🤷‍♀️
Žijem v niečom podobnom už roky. Tiež mám 3deti,hypoteku, manžela s depresiou, sklony k agresii, najnovšie aj sklony k alkoholu.
Páči sa mi, ako reagujú kočky. Darovala by som im môjich pár mesiacov, týždňov, možno by stačili aj pár dní svojho života....okúsiť.
Nie všetko sa dá hneď, ľahko, bez problémov.
Žena si pre niečo muža brala, verí, hľadá v ňom stale niečo, čo miluje. A žena znesia veľa zlého, to by nikto neveril koľko. A nemyslite si, že žena, ktorá toto všetko prežíva je chudera. Často je to krásna a úspešná žena, ktorá vnútri tak strašne trpí. Niekedy tá fyzická bolesť je nápomocná-zabudneš ako veľmi ťa bolí vnútro.
A súhlasím, že sa prenáša niečo z partnerovej choroby aj na druhého partnera-niekde som to tu zachytila. Vidím to na sebe.
Rada by som ti povedala tak jednoducho, chod, bež, šibe ti, už si tam dávno nemala byť a pod.
Ale viem, že to tak jednoducho nejde.
Prajem ti len veľa veľa sily❤️

zuzzka358
5. jún 2020

Skus zavolat na urad prace socialnych veci a rodiny. Poradia ti najblizsie centrum pre.tyrane zeny s.detmi. Socialne pracovnicky na urade ti pomozu, poradia ako postupovat voci muzovi. V centre sa budes mat lepsie ty aj deti. Pomozu ti so zakladnymi potrebami ako osatenie a.jedlo a pomozu ti aj najt pracu. Takmer v kazdom meste nieco taketo je. Nevahaj a okamziye chod.

12judit2
5. jún 2020

neviem,ako to chodi a aké su kriteria,ale ja byť tebou idem do krizového centra pre matky s deťmi.porozmyslaj nad tym a dopraj svojim deťom kludné detstvo.poznači ich to na cely zivot,čo vidia doma

janinah
5. jún 2020

@prknolinka možno sa to nedá zo dňa na deň,že odísť a poriešiť,ale nech mi nik nehovorí,že niekto takto musí trpieť mesiace či roky...nehovorím,že to pôjde ľahko a bez problémov,ale práveže preto,že žena je silná,tak má bojovať ako levica za lepší život pre svoje deti

siasis
5. jún 2020

Hej muz nasilny neni ti jeblw ze toto vidia denne tvoje deti???! Grcat by sa mi chcelo zo seba keby dovolim aby toto moje deti videli a brali si z toho priklad.... a nechapem tej poznamke ze nerozvediem sa a hotovo????! Daj deti mame evidentne ma viac rozumu ako ty a aty cakaj pokial ta zabije!!! Boze zeny kde chodite na takych kokotov?! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

acrobaleno
5. jún 2020

To je zivot, 23 rokov a najmenej dve deti so psychosom. Skola pravdepodobne 0 bodov a teraz je vyhliadka byvanie so psychsom lepsia volba ako ostat na ulici. Nuz tak ti treba. Mozno si to nevidela pri prvom decku, ale pri druhom...ze mu j*be a nechas si spravit druhe dieta lebo ho mocinko lubkas a on sa urcite zmeni 🙄 Tak ostan pri nom, nech ty tlcie deti a das im tak super start do zivota.

katkati
5. jún 2020

@prknolinka Nikdy by som nenechala ubližovať svojim deťom. Ani psychicky, ani fyzicky.

roxy2015
5. jún 2020

@prknolinka "zbožňujem" taketo reči typu, priala by som ti zažiť moje problémy :/ no nehnevajte sa ženy, ale chlapov si vyberáte same, tak akože prečo by mali iní trpieť pre vaše chyby??? nepoviem ani slovo, keď sa objaví choroba, vtedy vačšinou ludia za to fakt nemôžu a takým treba pomáhať, ale toto??? Pani zakladateľke prajem veľa šťastia ale hlavne veľa rozumu. Neviem či si to uvedomuje, ale ak porodila zdravé deti, tak jej tlieskam a sama si spôsobí len to, že ich to poznačí navždy. Toto ma tak neskutočne rozčuluje! Čo by som dala ja zato, aby bolo moje dieťa zdravé. ach, ženy nevážite si nič, nad takými len zaplakať......

janeninka
5. jún 2020

@zuzzka358 to je trošku naivna predstava, takých zariadení je málo. Ale samozrejme dá sa všetko riešiť, určite to nie je dovôd to odkladať

autor
5. jún 2020

Takze...aktualizácie situácie...sedím na polícii, zavolá som políciu, sanitku, vzali ho na psychiatriu a podávam trestné oznámenie na neho...akurát sedím tu, deti stráži mamina

sissy27
5. jún 2020

@prknolinka žena je silná, žena znesie veľa... a koľko musia znášať deti kvôli “silnej” matke? A áno, zažila som to aj ja a presne preto som s ním skončila skôr, ako to dcéra začala vnímať a nedajbože považovať za normálne. Nie, nebolo to úplne ľahké, ale bolo to ľahšie ako som si myslela. A s odstupom rokov viem, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí aké som kedy urobila. My ženy sme silné, to máš pravdu, a práve preto sa nemusíme nechať otĺkať, urážať a týrať. V tom je tá sila, nie v tom, koľko faciek, kopancov a modrín znesieš.

elizabeth175421
5. jún 2020

Ako všetky viete, či jej muž bol taký od začiatku? Možno bol v poriadku, zdravý chlap, možno sa niečo stalo, nastala situácia a začal mať depresie a sklony k agresivite. To sa môže stať v každom vzťahu. A že sa nechce rozviesť. Čo ak sa bojí? Veď toto je situácia, že keby odišla, môže ju ten muž vyhľadať, zastaviť niekde na ceste, ublížiť jej ešte viac.. Na druhej strane je pravda, že by to deti nemali vidieť a treba to riešiť..
Autorka, napísala si veľmi málo, viem, že chceš skúsenosť, ale toto je stránka, kde takmer každý zareaguje aj na celý obsah príspevku, nie len na skúsenosť. A keď sa chceš vyhnúť súdeniu a podobjým veciam, treba konkretizovať. Čo presne robí muž, či stále alebo len občas, kedy to začalo, prečo sa nechceš rozviesť atď.. Len z osobnej skúsenosti viem, že na psychiatriu človeka nedostaneš, ani keď je vážne chorý a pottebuje to.. Držím ti palce, aby sa ti podarilo odísť

prknolinka
5. jún 2020

@roxy2015 nie, ja ti ich neprajem, ani náhodou.
Vieš, že depresia je choroba? A dosť vážna? Často konci smrťou, mimochodom.

prknolinka
5. jún 2020

Drž sa❤️

katkati
5. jún 2020

On vystrajal aj dnes večer?

roxy2015
5. jún 2020

@prknolinka nechytaj ma za slovíčka a neporovnávaj neporovnateľné. Ak je jej muž chorý, tak nech sa adekvátne lieči. určite by som nedopustila to, aby moje deti trpeli.

vikinkamarkusko
5. jún 2020

Ahoj viem čo prežívas úplne ťa chápem síce ja som to nezažila Ale moja mama ano pamätám si na to veľmi dobre a to mám 32r.v skratke moja mama mala prveho muža snim mala moju ségru najstarsiu začal ju byť po asi 3rokou odišla od neho potom mala brata mňa a ďalšiu sestru pamätám si na to ako sme bývalí sami z mamou zvladala všetko na jednotku vždy bolo o nás postarané vždy nakoniec on si ju našiel prenasledoval ju stále vždy ju vonku zbyl ci pred nami jemu to bolo jedno vyhrážal sa jej že ju zabije ked bude mať niekoho nikdy nemala nikoho bývalí sme v sociálnom byte vždy sa ku nám nejako dostal do bytu vždy mamu dobre vytreskal vždy dolamal jej rebra vybil zuby a mama ??bála sa ho veľmi nikdy ho neudala lebo keby to urobila povedal že aj nam niečo urobi tak trpela a mi sme ci veríš ci nie trpeli sto nasobne lebo sme všetko videli a bolo to hrozne po nejakom čase mama nevedela už ako ďalej tak začala strašne piť to jej nejako pomáhalo vo všetkom jedného času bol asi mesiac pokoj nakoniec jedného pekného večera mami nebolo neprišla večer domou tak sme ju hľadali ja 11r. Segra 15r. Brat 13r.a segra 8r. Hľadali sme ju aj u jej prveho muza ale tvrdil že tam nieje nejako sme zaspali a nakoniec ráno sme sa dozvedeli že ju zabil a bolo to strašne naozaj strašne pre nás nevedeli sme čo robiť ja z bratom ani neviem ako ale dostali sme sa na strechu a chceli sme znej skocit ale to som nechcela ja ti chcem napísať len toľko že tvoje deti teraz neskutočne trpia možno si to ani neuvedomujes ale je to tak mi sme trpeli neskutočne moc aj predtým aj po tom skoncili sme v domove následky také všetci 4u psychiatrou silne lieky sme brali psichyka úplne dole a teraz sme každý dospeli máme svoje rodiny svoje deti vždy si spomenieme na mamu aká to bola levica ako trpela za nás lebo sa bála chcem ti len povedať že sa neboj ničoho všetko sa dá zvládnuť a vyriešiť ale určite nezostavaj s takým chujom aký je on viem ze azilak nieje výhra ale na začiatok a kľud tvojich deti postačí pokiaľ sa nepostavís na nohy držím ti palce hádam sa rozhodneš naozaj správne nie rozumom ale srdcom aby to bolo hlavne koli deťom nedajbože sa stane tvojmu dieťaťu niečo koli nemu potom čo urobíš???to by si po tom ťažko zvladala asi tak drž sa

83lenka83
5. jún 2020

Toto sú výhovorky slabocha, moja matka bola tiež slaboch a doplatili sme na to s bratom, s otcom a matkou sa vôbec nestretavam, chceš aj ty dopadnúť ako moja matka? Ostala sama , nikdy nezabudnem, že ma nechranila pred zverstvami alkoholika a ani môj brat jej neodpusti.

renab
5. jún 2020

Drzim ti palce, nebude to jednoduche, ale urcite to zvladnes.