icon

Manžel násilník

5. jún 2020

Ahojte, ani neviem, čo hľadám, možno upokojenie, radu alebo ani sama neviem čo. Manžel je veľmi násilný, často dostávame, vyhráža sa že nás zabije. Má síce diagnostikovaný depresiu ale nie je to až taká silná depresia žeby z toho niečo takéto robil. Ja už neviem, čo urobiť, mamina radi poslať do väzenia alebo na psychiatriu, lenže rozum káže odísť alebo niečo z toho čo navrhuje moja mamina. Lenže také to druhé vytriezvenie príde keď uvažujem nad tým, že financie, výživné z väzenia asi dostávať nebudem , z úradu nie, keďže rozviesť sa nechcem (nepresviedcajte má, proste nie a hotovo) a zostane na mne hypotéka, energie aj všetko, tri deti. Mám obavu ako to zvládnuť. Netuším ako to bude. Sú to ešte malé deti. A druhá strana je to, že nechcem aby trpeli takže odísť odídem aj tak. Len neviem ako to riešiť, nechať ho žiť alebo väzenie alebo psychiatria alebo neviem čo sama. Poznáte niektoré maminy alebo ste vy samé v takejto situácii? Ako ste to zvládli, dá sa to vôbec? Som z toho už ja na prášky.

siasis
5. jún 2020

Ak si na policii tak ti drzim palce. Neviem co sa stalo dufam ze deti mas v poriadku a chlapa nech tam nechaju az pokial nebude v poriadku. Byt tebou odkladam oeniaze a rozmyslam nad nejakym aj mensim prenajmom, neviem nakoho je byt mozno aj z nejakou mamickou v podobnej situacii mozte si navzajom vypomoct postrazit deti atd. 👍 drzim palce treba hlavu hore a nevzdavat sa

saluda
5. jún 2020

Nevyhovaraj sa, kto chce, cestu nájde. Moja mama, to je ako ty cez kopirák. "Nemala kam ísť". Tak teda zaťala zuby....mám ju rada, ale toto jej nedokážem odpustiť.

tinapa
5. jún 2020

Nečakaj prosím, kým ťa zabije a z detí urobí polosiroty.. Čo si potom počnú, kde skončia.. Existujú predsa azylové domy, právne poradne, aj tu na MK, aj zadarmo..obráť sa na ne, pomôžu ti určite. Potajomky, aby nevedel.. Nedopusť násilie, aj keď sa ti vyhráža..musíš rýchlo konať, ide o tvoje deti, ktoré trpia najviac, lebo sú bezbranné. Zachráň ich psychiku, šťastný život v budúcnosti, aj sebe..chápeš??

jana_eyre_2
5. jún 2020

Držím ti moc palce, nech všetko dobre dopadne..

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
kiki68
5. jún 2020

Zacne tym ze vybavis azylovy dom pre seba a deti. Potom odides s detmi a tam maju naj pravnikov, co poradia dalsi postup. Vyzivne a vsetko sa sa aj bez rozvodu. Hoci osobne by som sa kvoli jeho dlhom aj rozviedla. Aby si neniesla zodpovednost za jeho chyby.

moonlight1210
5. jún 2020

Nuz takto. Jedna znama zazivala bitky od chlapa. Svedkom byval casto jej maly syn. Bud ich pocul, alebo potom aj videl, ked uz chlapovi bolo jedno, kedy zenu zbije.
Nakoniec sa po siestich rokoch odhodlala a konecne odisla. Najprv do azylaku, neskor zohnala prenajom.

Kazdopadne, tu “neochotu” konat skor, zaplatila. Jej sest rocny syn, ktoreho z domacnosti odviedla ako tiche zlaknute dieta, sa ukazal z toho dost nervak. Na kazdeho okolo mamy reagoval obranne az agresivne. Uzurpoval si ju pre seba.
To neznamenalo, ze ju posluchal. Prave naopak. Na jednej strane ju lubil a chranil, na druhej nemala u neho dost autoritu.
Tym, ze k nej zaujal ochranny postoj, sa citil jej seberovny.
A ked ho raz o niecom presviedcala a klakla si k nemu, tak vo chvili, ked zvysila hlas, ze to uz stacilo (lebo stale tvrdohlavo odmietal), tak jej proste strelil facku. Naschval a dobre mierenu. Ako videl od otca. Lebo toto bolo to, co sa naucil, ze si tym presadi svoj nazor.
To bol pre nu tazky sok.
Neskor ju kedykolvek v hneve udrel, ci kopol. Miloval ju ako mamu, no bral to tak, ze ked on nieco chce, nevidi dovod, aby mu do toho nieco ona vobec hovorila. Ak zakazala a trvala na tom, zacal byt k nej agresivny.
Chodili k psychologovi, trochu to ustupilo, no myslim, ze takto poznaceny vztah uz ona nezlepi. Snad az bude dospely a niektore veci (agresiu) rozumovo obmedzi. Mozno ani vtedy nie.

Ver tomu, ze za taku skusenost ti nestoji dom, hypoteka, kostol, ani cokolvek, co ta v tom manzelstve drzi.
A to ani ked si povies, ze tvoje deti take (este) nie su.
Ani ten chlapec nebol. Zmena chovania prisla az na slobode.

tripetta
5. jún 2020

Nechceš sa rozviesť, tak si to rieš sama, čo my s tým? Mala si mať rozum, keď si si ho brala, vedela si hádam koho si berieš, ak si nebola úplne zaslepená.
Čo čakáš, že ti tu na to povieme, že ťa budeme ľutovať, že - nó, chúďatko. Ako sorry, také ako ty sa chápať nedajú. My sme tu všetky múdre podľa teba. Ale múdra by si mala byť ty a robiť niečo s tým, nie vypisovať na koníkovi a čakať, že to za teba niekto vyrieši, alebo že ťa poľutuje. Ľúto mi je tvojich detí. Teba mi absolútne ani v najmenšom ľúto nie je!!! Pasivitou spravíš akurát tak howno. Nečuduj sa, že tu dostávaš takú slovnú "čočku". Lebo by si sa mala spamätať. Riešenia určite sú. No ty asi máš problém na každé riešenie.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
6. jún 2020

Tiez poznam pobobny pripad...bil ju, chodila s monoklami, zlomeninami, pil sa vela, deti mlatil asi tiez...ich deti boli agresivne, syn sikanoval, bol cistym agresorom, takto presiel 3 zakladkami a vsade to iste ...urobili si tretie dieta...nadalej.s nim zije, necha sa mlatit...deti to vnimaju a viac ako si myslis..aby si sa jedneho dna necudovala, ked sa tvoj syn bude spravat k svojej manzelke rovnako...potom uz bude neskoro...je tazke odist, ale ver, ze to bude pre teba a deti ten najlepsi krok vo vasom zivote

lucyluv
6. jún 2020

@janinka007 asi si to este neuvedomoval, co sa dialo, ma len zidealizovane spomienky.

jaskolka
6. jún 2020

Azyl pre týrané ženy, mášoznost sociálneho bytu. V takej situácii sa nediv, že ženy tu tak reagujú, lebo skutočne nie je jasné, čo chceš. Len sa vyžalovat? Ok, to už si urobila, polutivat ta nepomôže. Ale ak reálne chceš, dačo riešiť, tak ty musíš, "pohnúť sa" a ísť za doktotom, na, socialku, na súd. Nikto za teba to neurobí, bohužiaľ, máš muža grazla a prepáč, proste nie normálneho. Alebo sa tu len postazuj a ďalej sa nechaj mlátiť, týrať, bit, a podobne. Keď muz pôjde na psychiatriu(ak pôjde) aj tak budeš, sama na všetko. Vieš, ty nemáš veľa možností, ani dobre riešenie. Len zle (odchod a sama, ale kľud aspoň, bez muža tyrana) alebo horšie (ostať a ďalej sa, dat otlkat, aj deti a žiť v strese a tlaku).

sense
6. jún 2020

Ked ma muz tolko dlhov aj tak cadom mozte o dom prist.... napriek tomu ze rozvod z nejakeho dovodu bechces nje to najlepsie riesenie lebo otlkat vas bude stale a dlhov bude tiez viac a viac

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
katkati
6. jún 2020

@taskataska Presne ja som na to narážala, keď som jej pýtala, či aj včera vystrajal. Neodpovedala.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
biela_sova
6. jún 2020

Je vela takych pripadov. Existuju presne rpe zeny ako Ty krizove centra azylove domy. Pozri sa na internete, ktore je najblizsie k Tvojmu bydlisku, a utekaj tam. Tak, ako utiekli ine zeny. S dvomi detmi a jednou igelitkou. Zober si doklady, ich rodne listy a potrebne veci. Zavolaj tam predtym, dohodnite sa na vasom prichode. Odtial ai premyslis, co dalej, sle aspon sa deti nebudu za ten cas sivat na tu hrozu. Nepovedz im, ze utekate pred otcom, ktory vas chcel zabit, ale ze idete na taky vylet. Zlahcuj im to co najviac, neplac pred nimi. Tam bide dost zien s podovnym osudom, mozno si neskor spolu prenajmete dve, tri maminy nejaky trojizbak a budete na zaciatok fungovat tak. Drzim paste, bez od neho kym Ti nespravi z deti psychopatov chudatka.

acrobaleno
6. jún 2020

@taskataska Presne toto ma napadlo.... a ze by ho rovno polisi vzali? Co ju bil este ked sem prispievala?
Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy sa nesmie ospravedlnit prva facka a hladat chybu v sebe, ze ano zasluzila som si. Nikdy.

ivanka12311
6. jún 2020

Tvoje deti sa musia prizerať na to ako je ich otec násilný 😔😣 ich matke je to v podstate jedno... lebo máš 3deti a Boch chrán sa rozviesť.Uprimne?!Ľutujem tie deti že musia takto trpieť lebo ich matka toto dovolí a nezakroči

mother221
6. jún 2020

Ahoj. To iste som zazivala donedavna. Mam s nim 1 syna a mam dceru z prveho manzelstva. VYSER sa mu na hlavu. Viem o com hovorim. Skor ako ti ublizi alebo ta dokatuje tak, zevsa nebudes moct o tie 3 deti postarat.

komir63
6. jún 2020

Kľudne nechaj deti pozerať sa na to ako ťa muž mláti. To im dá hodne do života...Až ťa raz dokaličí aspoň budú mať vzor do ďalšieho života, že takto je to normálne a tak to jednoducho chodí. Deti sa neskôr poženia, povydávajú a budú žiť presne tak, ako to videli doma.

iriska3
6. jún 2020

Och ženy, kde sa vo vás berie toľko nenávisti? Veď jedna z nás tu píše a prosí o radu. Zrejme si nevie poradiť sama, alebo sa nevie k niečomu odhodlať, alebo len naozaj podporiť aby sa rozhodla správne. Prečo ju tu urážate a píšete komenty typu "tak ti treba"...to vážne?!? Je mi z toho smutno. Žiadna niesme v jej koži!!
Každopádne, 100% súhlasím, treba od neho čím skôr odísť. Niektoré zlaté kočky (také, ktoré chcú naozaj pomôcť a nielen hodiť kameňom už aj tak do ubolenej duše) ti tu napisali aj zopár čísel, kontaktov, odkazy na rôzne stránky. Naozaj skus hneď zajtra zavolať odborníkom, tí ťa správne nasmerujú a uvidíš, že ti to dodá odvahu a silu konať. Ale urob to hneď. Nečakaj, kým sa stane niečo, čo nebudeš môcť vrátiť späť. Tebe fyzicky a detičkám hlavne psychicky. Musíš bojovať pre ne, musíš sa o ne proste postarať, si ich mamina, spoliehajú sa na teba. Určite je ťažké urobiť ten prvý krok, si mladá, asi ne skúsená, možno dufas, že sa zmení a bude dobre. Ale na to sa spoliehať pri 3 malých deťoch jednoducho nemôžeš! Už nedovol, aby im boli hocijako ublizovane.
Prajme veľa odvahy a síl

kulumulu123
6. jún 2020

Pozri kazdemu vytknes ze ti nema radit lebo nezil v tvojej situacii a pritom si to prave ty co si pytala radu.... Ok teda tak is ti poradim ostan doma s muzikom miluj ho nadovsetko a nikdy nedopusti aby sa mu stalo nejake bobenko ked uz ma chudacik taku hroznu depku... Co tam po tom ako to prezivaju tvoje deti co si z toho odnesu do zivota hlavne ze muzicek bude spokojnucky.... To Vam teda rodinka drzim palce 👏👏👏👏👏

sparkling
Autor odpoveď zmazal
sashka22
7. jún 2020

@vikinkamarkusko Rodičov si nevyberáme... Som na Teba veľmi hrdá, že si to ustála a si dobrou matkou pre svoje deti! ❤️ Bodaj by toto nemusel nikdy nikto zažiť.

katkati
7. jún 2020

@iriska3 Ja chápem ako to myslíš, súcítiš s ňou a ukazuješ jej empatiu. Ale ver mi, väčšina z nás si vie predstaviť čo prežíva a ľutuje ju, ale... Keby nebola napísala, že nikto nech jej neradí, že nebude s násilníkom a použila množné číslo, ako im ubližuje. Tie, čo sme na ňu ostrejšie, chceme, aby nedovolila utrpenie deti. A vživote je to tak, že závislemu alebo zaslepenému človeku môžeš pekne hovoriť a radiť dookolo a donekonečná. Viď jej mama, čo jej radi. Väčšinou, až keď sa od neho odvratia hoci len naoko najbližší a dajú najovo, že buď sa spamätá, alebo s ním nič nechcú mať, tak až vtedy, sa poniektorí spamätajú a začnú konať. Dúfam, že to bude aj jej prípad, pretože mi útočíme, aby sa spamätala. Keby chcela, všetky tie linky a čísla si už dávna mohla nájsť cez uja googla. Sa divim, že sociálka ešte nezasiahla.

michaelaray
7. jún 2020

Mas to naozaj velmi tazke. Dlhodobe nasilie a zhadzovanie tvojej osoby z manzelovej strany ma samozrejme vplyv aj na tvoje sebavedomie, ktore tym utrpelo a mozno aj preto vahas ako sa rozhodnut a pochybujes ci to sama s detmi zvladnes. Verim tomu, ze robis co najlepsie vies a aj tytmo prispevkom sa snazis ziskat podporu a odvahu na podniknutie dalsieho kroku.

Poprosila by som preto vsetkych ktoru tu radia, aby sa skusili vcitit do tejto situacie a nesudili ju za to, ze sa ocitla v takejto situacii. Isteze deti treba ochranit, ale mamu treba podporit aby to zvladla.

Existuje bezplatna narodna linka pre zeny zazivajuce nasilie. 0800 212 212

Národná linka pre ženy je dôverným a bezpečným priestorom pre ženy, ktoré sú ohrozené alebo zažívajú násilie. Poradkyne na linke poskytujú krízovú pomoc a všetky potrebné informácie. Pripravené sú hovoriť o všetkých druhoch násilia, s ktorými sa ženy vo svojich životoch stretávajú. Spolu s volajúcou ženou sa snažia minimalizovať riziko, ktorému je v násilnom vzťahu vystavená. Informácie, ktoré volajúca žena poskytne, sú absolútne dôverné.

Národná linka je zároveň miestom prvého kontaktu, kde sú ženám poskytnuté všetky dôležité informácie. Poradkyne odpovedajú taktiež na základné otázky týkajúce sa právnej pomoci a asistujú ženám pri hľadaní ďalšej pomoci v jej regióne.

michaelaray
7. jún 2020

@katkati uplne chapem ze ostrejsim tonom chcete autorku prispevku vyburcovat aby sa "zobudila" a odisla, roviedla sa, ochranila deti atd. Je to logicke riesenie pri nasilnikovi. Mna kedysi manzel ponizoval (nastastie iba slovne), zila som s nim sama v zahranici a viem ake to bolo tazke nieco proti tomu podniknut, lebo moje sebavedomie bolo na nule. Nemala som dost sily sa vzchopit, bola som financne zavisla. Co mi nakoniec pomohlo bolo ked som stravila mesiac doma s rodinou a priatelmi, citila som zazemie , podporu a az nasledne som sa mu vedela postavit, co v dalsom obdobi viedlo k rozvodu. Ale ked je clovek v tom v jednom kuse, je jak ta uvarena zaba, co si celkom nevsimla ze sa jej voda stale prihrieva a zrazu je neskoro, nema energiu vyskocit von. Mne z toho vychadza, ze ked bude autorka citit podporu a silu vschopit sa, tak podnikne dalsi krok.

iriska3
8. jún 2020

@katkati určite máš v niečom pravdu, chápem v tejto diskusii obe strany. Viem, že niektoré ostrejšie príspevky ju chceli nakopnúť, ale sú tam aj také, kde si dotyčné bud niečo kompenzuju, alebo nemajú čo robiť, tak si rypnú a cítia sa asi dôležitou. Ako jej však pomôže, keď ju zasa len niekto aj keď len slovom poníži, zneistí, to jej odvahu nedodá! Veď práve preto je toľko týranych žien a detí, ktoré musia vyrastať v takomto prostredí? Ak by som mohla, všetky tieto detičky by som ihneď zobrala niekde do bezpečia, kde by si mohli prežiť bezstarostne detstvo. Funguje to bohužiaľ však trochu inak. V niečom podobnom som vyrastala do mojich 13tich, moja mama je jedna úžasná milujúca obetava a rozumná žena, ktorá by za nás dala aj život. Vďaka nej sme mali na to všetko celkom pekne detstvo. Otec bol alkoholik, raz bolo dobre, raz zle, potom ešte horšie, nás nikdy neudrel, mamu zoparkrat. Keď nepil, bol proste skvelý chlap, otec, aj manžel, sam si ale pomôcť nedokázal a kto nejakého takého alkoholika pozná vie, že to nieje ľahké. Je to choroba, alebo aspoň v otcovom prípade určite je. Veľmi chcel abstinovat, myslel si, že to dá sám, resp.s nami, s mamou, ale vyriešilo to až liečenie. Odvtedy je to už 20 rokov ten naj chlap, s jednou nám nevysvetliteľnou recodívou, dosť ťažkou, ale opäť liečenie a je opäť nás. Nechcem to tu zbytočne rozpisovať, je to naozaj na dlho, ale zistiť, či ten chlap stojí za TO, je ťažké. Naš tatino určite stál za to a stále stojí. Takýchto prípadov je bohužiaľ ale asi malo. A viem, že moja mama sa dlho odhodlávala co i len niekomu zdôveriť, psychika je sviňa, to mi verte, nejednu ženu to vie zlomiť, a keby jej vtedy niekto, koho by poprosila o radu ešte aj naložil, tak ako poniektoré baby tu, tak by to nielenže nič nevyriesilo, ale by ju to zasa vrátilo späť a utvrdil v tom, že má mlčať a čakať...na čo?kto vie...
Takže, autorke len chcem popriať vela odvahy a správnych ludi na ceste k lepšiemu životu pre ňu a hlavne jej detičky! Nech maju pekne detstvo a spokojnu mamičku.