icon

Mimomaternicové tehotenstvo

habibibella
19. mar 2013

Od zaciatku tehotenstva som spinila, v 9. tyzdni mi gynekolog oznamil, ze to asi bude mimomaternicove tehotenstvo. Skoncila som v nemocnici. Robili mi laparoskopiu a museli mi vybrat pravy vajickovod. Lekar mi vravel , ze by som nemala mat problem otehotniet, ale obavam sa, ze sa to zopakuje. Stalo sa niekomu nieco take?

mirusss
28. nov 2017

@zuzka6432 drzim moc palce! A mozem sa spytat to MMT bolo prave v tom pravom vajickovode? Mne povedali, ze mi ho museli zobrat lebo velmi krvacal a keby mi ho aj nejako zalatali ostal by nefunkcny......Sama som zvedava co mi navrhne lekarka...

zuzka6432
29. nov 2017

@mirusss práveže v ľavom :( v tom funkčnom. A pravý mám nepriechodny. Nerozumela som prečo , ale ževraj keď jeden vajickovod je funkcny a druhý nie, tak ten zdravý sa snaží stíhať aj za ten zlý, a vtedy môže dôjsť k mmt. Každopádne ani po roku sa zatiaľ nedarí a tak veľmi by som si to želala.
Aj ja držím palce, hlavne nech sa nám podarí a máme zdravé bábätká 🙂

mirusss
29. nov 2017

@zuzka6432 ach to ma mrzi:( ja dam potom urcite vediet co mi navrhla moja doktorka ci len dalej skusat alebo aj nejake dalsie vysetrenia🙂

zuzka6432
30. nov 2017

@mirusss dakujem, áno napíš . Ja som momentálne v stave kedy sledujem ovu ale už je to tretí mesiac čo mi testy ovulku nezachytili, preto sa asi vyberiem k dr na folikulometriu. Držím moc palce 🙂

patina121
4. dec 2017

Baby ahojte.v piatok mi vysli 4 pozitivne testy.s proatelom by sme velmi chceli babatko tak sme sa potesili.dnes som bola u gynekologicky a ta mi povedala ze na ultrazvuku nic nevidi.MS som mala naposledy asi tak mesiac dozadu..takze by som mohla byt v 3-4tt..lenze ma vystrasila s tym ze na lavom vajecniku mi nasla akysi utvar.moze ist vraj o cystu ale moze to byt aj mimomaternicove tehotenstvo.na kontrolu idem az o tyzden,priserne sa bojim,mam bolesti v krizoch chodim kazdu chvilu curat,ja to pripisujem prechladnutiu,ale vraj je to pri tehu normalne..gynekologycka si zase mysli ze je to mimo..vrajultrazvuk ukaze nieco az okolo 7tt takze ci hy to uz bolo obycajne alebo mimomat.trhu este by nemala vidiet ani jedno ci? :( som na nervy.velmi sa bojim ze to bude mimo.je mozne aby dobry gynekolog nevedel rozoznat cystu od plodu??

mirusss
4. dec 2017

@patina121 urcite sa k tomu neviem odborne vyjadrit, ale napr. mne potvrdili MMT az v 8 tyzdni. Dovtedy doktorka nic nevidela ani v maternici ani mimo. Od 5 tyzdna kedy som zistila, ze som tehotna som chodila kazdy tyzden na kontrolu, doktorka ma sledovala potom mi brala aj krv, aby zistila ako mi stupa HCG. Ako som pisala u mna bolo priznakom len spinenie - hnedy vytok pocas celej doby. Tym, ze je MMT tak velmi podobne tomu normalnemu musi sa jedine cakat. Vobec sa nestresuj, si este len na zaciatku uplne v pohode to moze byt vsetko v poriadku🙂

patina121
5. dec 2017

@mirusss ja chvalabohu (klop klop) spinenie zatial nemam.uvidim v pondelok ale vystrasila ma s tym ako mi to zacala rozpravat :/ krv mi nebrala,ide o to ze ja som oklamala samu seba a povedala jej ze poslednu ms som mala 6.oktobra no bol to 6.november..takzr vychadzala z toho ze som v 8tt..ale v skutocnosti mozem byt tak max v 4tt..tal uvidim co mi povie snad bude vsetko okey

marienka1703
7. dec 2017

@patina121 v 3-4 tyzdni.ti aninkimo na usg.neuvidi takze.sa.nestrachuj. mme ani.v 6.nebolo vidno.
Ak mas silne pozitovne testy a su.viditelne. tak sa.neboj. mne.pri mmt aj v 6 tyzdni.ukazovalomlen slabu.čiarku a pritom hcg.bolo 19 000. Co je nemožné prii mmt a bolo. Kludne napis.ak nieco.treba.mam.za.sebou 2x mmt

zuzka6432
7. dec 2017

@patina121 presne ako hovorí marienka 1703 , mne test v šiestom týždni ukazoval rovnako len slabú druhú čiarku pri mmt.

zuzka6432
7. dec 2017

@marienka1703 Môžem sa spýtať, píšeš , že máš a sebou 2 mmt, aj Ti vzali vajickovod? Lebo ja som mala raz mmt pred rokom, riešilo sa to konzervatívne (čiže bez laparky) ale už rok nie a nie otehotniet. Mne každý lekár povedal iný názor , ani raz sa nezhodli na mojom prípade. Oba vajickovody teda mám, ale jeden je nepriechodny (pravý) ale mmt som mala v priechodom na ľavo. (Viem to lebo mi robili teraz v septembri HSG na priechodnosť.) Ďakujem a prajem všetko dobré 🙂

patina121
8. dec 2017

Dievcata dakujem ukludnili ste ma.v pondelok idem na konteolu tak sa snad stuplik uz ukaze a bude to na spravnom mieste 🙂

marienka1703
8. dec 2017

@zuzka6432. Ano pri prvom mmt.mi.vajickovod.nechali. pri druhom na tej istej.strane.mi.ho.odobrali. otehotnieť sa mi podarilo okamzite.

katarinakatka57
8. dec 2017

@patina121 ahoj, tak skoro sa ešte nič nedá vidieť...ja som mala mimomaternicové po umelom oplodnený, takže u mna to bolo tiež extra skoro, lebo presne sme vedeli, kedy mi vložili emryjko. mne vložili 7.júna a 4 júla som začala krvácať....a do konca júla nebolo nič vidieť.....a operovali ma koncom júla...."len" som krvácala, vyčistili ma, a hcg mi klesalo veľmi pomaly....takže ak nekrvácaš, neboj....mne povedali, že "prasknúť vajcovod" zvykne v 8-9 týzdni....a dokonca mi povedali, že aj mimomarnicové zvykne "samo" odísť, netreba operáciu (jasné ked nie sú komplikácie a nepraskne to)...

patina121
12. dec 2017

Ahojte.bola som na kontrole,mimco sa ukazalo 🙂 ,,utvar" na vajecniku je cysta.vraj je to tehotenska cysta a zmizne..ma len 14 mm no straane ma boli :/ je aj pri cyste neake riziko potratu? Alebo je to uplne bezne? Na dalsiu kontrolu idem opat az buduci pondelok dr.mi bude brat uz aj krv a povie viac..len zase ten tyzden stresovat :/

matrioska86
18. dec 2017

a to ti ten vajickovod museli vybrat??? budem ti silno drzat palce, nech sa podari 🙂

janulka232
12. jan 2018

Ahojte.Tiež mam za sebou mimomaternicove tehotenstvo po umelom oplodneni.Je to ešte čerstve operovali ma 29.12.Konečne sme sa dočkali a takto to dopadlo.Mala som vysoku hodnotu hcg,ale nič nevideli brali mi krv každy druhy den a potom sa rozhodli,že mi spravia kyretaž aj laparoskopiu a po operacii mi doktor povedal,že som prišla za pät minut dvanast.Tak snad tri mesiace stači pauza kym budeme moct ist na dalši vklad?

ajnurka11
19. feb 2018

Ahojte, bohužiaľ tiež som po mmt,laparoskopicky mi odstránili pravý vajičkovod,pre istotu,aby sa to v budúcnosti nezopakovalo.v marci ma čaká kontrola.tiež sme sa tešili,no naša radosť trvala len mesiac. Nemala som žiadne bolesti, hcg mi stúpalo pekne ako pri normálnom tehotenstve,až lekár na ultrazvuku uvidel,že to nie je v maternici ale vo vajcovode.v piatok som začala krvácať a v ten istý deň ma aj operovali.

leren1
19. feb 2018

@janulka232
@ajnurka11
Ahojte ja mam dve mmt za sebou po 6 rokoch snazenia ...najskor von prvy vajcovod a o par rokov znova sa zopakovalo a je vonku uz aj druhy vajcovod... takze u nas uz len ivf prave som zacala pichat a dufam ze po tom vsetkom snad komecne aj ja budem hrdou matkou ...drzim vam palce babenky

janulka232
19. feb 2018

@leren1 silno budem držat palce a verim,že už dalšie tehotenstvo dopadne dobre.Ja idem v marci na vklad tešim sa,ale zaroven sa bojim aby sa to už nezopakovalo

leren1
20. feb 2018

@janulka232 v marci by sme mali mat aj my vklad tak aj ja tebe silno drzim palce...je malinka pravdepodobnost ze sa to zopakuje znova,nenoj tentokrat uz bude tam kde ma byt 🙂 daj vediet drzim palce

ajnurka11
20. feb 2018

@leren1,@janulka232 dievčatá,budem na vás myslieť,aby sa vám konečne pošťastilo.ja už jedno dieťatko mám, dcérka má 2,5 roka.s manželom sme už ani neverili,že budeme rodičmi a zadarilo sa.

janulka232
20. feb 2018

@leren1 jasne dám vedieť aj ty daj vedieť môžme sa navzájom podporovať.Uvidim kedy príde ms,mala by prísť koncom marca a potom vklad.Len sa obávam aby ma nezdržala imunológia

selenka7
20. feb 2018

Mne vzali lavy vajcovod, ale zarodok rastol prave v nom, preto ho roztrhlo, museli operovat akutne, kedze som krvacala do brucha, cize klasicky rezali, nie laparoskopia. Kazdopadne, dala by som si skontrolovat na Tvojom mieste priechodnost zostavajuceho vajcovodu. Akykolvek zrast v nom moze byt opat pricinou mimomaternicoveho tehu. V niektorych mestach to robia aj ambulantne - metodou HyCoSy (sama som na tom bola).

leren1
20. feb 2018

@ajnurka11 dakujeme a gratulujem k dcerenke 😘
@janulka232 mne ms prisla prave dnes a uz picham ... obavam sa toho som v tom uplny novacik ale spolu to zvladneme 🙂 drzim palceky nech ta nic nezdrzi a ideme na to spolu 🙂 kam ides na ivf ?

leren1
20. feb 2018

@selenka7 uff no ty si to mala horsie :( mna operovali za 5 minut 12 ... ako pokracujes teraz ?

selenka7
20. feb 2018

@leren1 Povodne sme sa este pokusali o druhe babo, aj sa zadarilo, ale skoncilo to ako missed ab a uz sme to vzdali. Nastastie mame aspon zdravu sestrocnu dcerku, len skoda, ze bude jedinacik :-/

leren1
20. feb 2018

@selenka7 to ma mrzi :( ale este nic nieje stratene ci ?

janulka232
20. feb 2018

@leren1 ja teraz pojdem už na KET či že po mrazačika 🙂.V novembri som mala vklad,ale skončilo to zle ako som pisala mimomaternicove tehotenstvo.Tak ty asi pojdeš už začiatkom marca.Mne ma prist ms koncom marca a tak asi začiatkom aprila pojdem na vklad.Aj Tebe silno držim palce verim,že teraz to už dotiahneme do štastneho konca

selenka7
21. feb 2018

@leren1 tak mam uz 36, manzel po styridsiatke a ja mam tych nevydarenych tehotenstiev za sebou bohuzial viac. Manzel sa uz o mna boji a ja sa bojim tiez, ci by som este pripadny dalsi neuspech zvladla. Asi to tak malo byt. Kazdopadne, keby sa nahodou pritrafilo, budem sa tesit 🙂

luanas
23. mar 2018

Dievčatá ahojte, som tiež po mimomaternicovom tehotenstve, len sa chcem spýtať kedy ste dostali prvú menštruácia, bo to čakanie ma fakt zabije.